Jag tror att många som håller på med någon sport är andra personer när de är på tävling.
Jag är en helt annan person på tävling. Jag beter mig lite annorlunda eftersom jag är koncentrerad. Jag är väldigt sällan nervös vilket jag ser som positivt. Om man är nervös tror jag att det kan ofta påverka lite negativt. Man blir stressad och beter sig annorlunda.
När jag är på tävling är jag väldigt fokuserad som många andra. Jag vill inte att någon ska hålla på att lägga sig i och hålla på att styra och ställa. Jag har kommit till denna tävlingen för en anledning, jag har förberett mig och jag vill ha det på mitt vis.
Ibland tror jag att jag kan upplevas som tråkig och arg. Men självklart så är jag inte arg men jag kan nog erkänna att jag lätt blir lite irriterad om det är någon som försöker lägga sig i.
När jag är på meeting är det nog så att jag är rätt jobbig. Jag har väldigt svårt för att lämna stallet för att kanske åka och äta. Är jag inte färdig så är jag inte färdig. Så är det bara!

Är ni annorlunda på tävling? Lämna gärna en kommentar om ni blir nervösa eller allmänt tysta eller något annan annorlunda!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Det var en litet dag sedan jag skrev men jag har inte tänkt på det, ska försöka få det i rutin lite mer.

Iallafall. Igår var det min 18-årdag. Att fylla 18 tror jag är för många väldigt stort men för mig är det som alla andra födelsedagar. Vi var hemma hos min mormor och hennes man, där åt vi god mat och umgicks. Stakarna fick träffa hela famlijen som inte har träffat varandra på ett tag. Då bara babblar vi på heeela tiden och det blir alltid mycket prat om hästarna och skolan.

Efter att vi kom hem från mormor var jag tvungen att beställa min studentmössa. Det var sista dagen för oss att beställa den så det gjorde jag. Jag beställde en väldigt simpel mössa.

Idag är det tävling som står på schemat. Men även hemfärd för att sedan avverka en veckas lov! Skönt med stora bokstäver.

Idag som sagt ska jag tävla, i Susedalen och där ska jag debutera MSV:A. Det kommer bli väldigt spännande men jag har inga färväntningar på att bli godkänd eftersom det är lite tidigt att starta. Men det är det som är fördelen med att rida dressyr, du dör inte om du misslyckas med en en rörelse. Det kan du göra om du misslyckas i 140 hoppning. Vi får se hur det går. Jag fick inte bästa uppvärmingen igår då det var världens storm och Costadyr var sååå spänd. Det var verkligen väldigt länge sedan han var så rädd och spänd för allt. Så vi får hoppas på att det inte håller i sig tills idag. Jag tävlar lite senare på kvällen så vi hinner ta det lite lugnt nu på förmiddagen och sedan tvätta och knoppa innan vi åker.

Efter tävlingen åker vi direkt hem med Costadyr och sedan åker vi upp i morgon igen och hämtar Rose och lite fler grejer.


Önska mig lycka till! 

Likes

Comments

Bra slut på denna helgen. Costadyr har verkligen utvecklats denna tävlingen. Igår red jag en MSV:B4, han gick okej men var lite spänd inne på banan och backade av lite för mycket vid byten osv. Han tyckte nämligen det var lite jobbigt att byta på kortsidan. Sedan taktade han i skritten och det blev även lite problem vid ena avsaktningen i slutet.

Jag bestämde mig för att köpa ett par nya sporrar eftersom han fortfarande inte riktigt känner sig säker inne på banan och kan ibland backa av. Så jag köpte ett par lite skarpare sporrar så att han ska komma ihåg att även jobba inne på banan. Det blev väldigt bra med dessa. Jag är verkligen super nöjd över han eftersom han verkligen gick framåt inne på banan. Sedan vet jag om att skolorna och annat inte alls var lika bra som de kan vara. Men han gick framåt och lyssnade bra på mig. Fick mycket bättre procent idag än vad jag fick igår!!


​Håruppsättningen från idag! 

Nästa vecka taggar vi debut i MSV:A!! 

Likes

Comments

Resultatet på ungponnychampionatet 2016 blev lyckat. Jag och Rosdala Minerva vann nämligen allt i klassen ungponnyer fem år i dressyr.

Bonne var inte lika fin. Vi märkte att hon hade varit ifrån tävling för länge så hon blev lite spänd. Men jag var ändå nöjd med henne. Hade inte direkt de bästa förutsättningarna heller. Jag var ju i Holland bara en vecka innan vi skulle tävla, men ibland funkar ju det också. Veckan efter startade jag en LA:1 och en LA:P1 på Bonne. Vann LA:1 på 70% och fick väldigt många missar i LA:P1 men fick ändå godkänt. Minna gick något sämre denna helgen men fick ändå drygt 68% i LA:1.

Likes

Comments

Hallå eller!! Länge sedan jag hörde av mig här men tänkte se om jag kunde få in en rutin på detta så att jag kanske kan skriva lite mer varje dag. men vi får se. Lovar inget.

Idag har jag, Maria och Bea (dressyr NIU) som äntligen har börjat på skolan, varit på en liten föreläsning med Lottie Mattsson. Hon pratade om hur man gjorde och vad man skulle tänka på när man red eller skulle göra en egen kür. Det var väldigt intressant och roligt. Jag hade inte direkt några förväntningar men jag blev glatt överraskad att det faktiskt var så bra. Föreläsningen var på Munka Gårds Gymnasiet så det tog inte jätte lång tid att åka dit.

Veckan som har gått har gått lite upp och ner. Jag och Costadyr har gått från att varit bäst till sämst på en dag. Under denna veckan har jag bytt hö på han, eller ja. Tagit hälften av det "gamla" hösilaget och tagit hälften av det "nya". Men eftersom jag ändå har haft Costadyr en såpass lång tid vet jag direkt när det är ett hö han inte kan äta. Han blir väldigt dålig magen och mår allmänt dåligt. Så han fick två tre mål av blandat hösilage och han blev direkt väldigt dålig. Så igår (onsdag) så fick jag sluta rida för att han inte var sig själv. Så det var väldigt tråkigt. Jag bytte direkt till det gamla hösilaget igen och bestämde att han inte ska gå på det. Det är nämligen så med han att han inte blir bättre i magen efter ett tag som vissa kanske blir. Att de bara är dåliga i magen ett par dagar men Costadyr blir inte bättre. Plus att han mår väldigt dåligt. Han har lätt för att bli väldigt stressad och spänd i kroppen.

Men idag var han mycket piggare! Så så fort går det med han. Efter bara några mål med de gamla hösilaget så är han bra igen. Så det var skönt. Det var bara det att eftersom jag inte red ordentligt igår så var han både glad över att han mådde bra och hade lite överskotts energi så han visar sin Quite Easy sida lite extra. Men jag är ändå glad över att han mår bättre och att jag kan rida som normalt.

I helgen är det tävling, lördag och söndag. Så vi får se hur det går. Eftersom min plan inte riktigt har följts denna veckan så kan det bli väldigt spännande. hehe. Lördag rider jag MSV:B4 och söndag B5. Hoppas att vi kan hålla oss på mattan och rida harmoniskt.

Likes

Comments

Efter en vecka, känner jag att jag trivs väldigt bra. Idag var det en väldigt bra arbetsdag. Jag kände att jag hade ett flyt och kunde slappna av i allt jag gjorde. Jag är en person som gör saker jag blir tillsagt om relativt fort och vill inte göra något långsamt. Här känner jag ibland att vi blir lite många då jag ibland inte har något kvar att göra. Men jag känner ändå att det funkar.

Kom in strax innan sex idag. Känner mig väldigt trött och svettig så en dusch efter bloggen kommer inte sitta fel. Idag har det inte varit direkt fint väder, lite små duggande och lite kallare. Men imorogn kommer det typ bli 28 grader och på onsdag 30. Känner mig inte taggad på det. Man blir väldigt trött av värmen och orkar inte jobba i samma tempo eller kraft som när det är lite svalare. Men jag ska inte klaga egentligen. Jag får ju längre sommar än vad många andra svenskar får. Inte för att detta direkt är någon semester. Men jag känner mig ändå taggad på denna veckan.

Lite senare ska jag och Jonna (min handledare) gå en night check..


Likes

Comments

Söndag och jag har en ledig dag, tyvärr är det lite sämre väder här idag så jag har faktiskt inte gjort något alls. Men jag känner, till vilken nytta ska jag stressa över att jag inte har gjort något. Jag är personligen en som hatar när man inte gör något på helgen eller inte bara på helgen varje dag. Man behöver inte åka iväg och göra massa grejer men att bara sitta hemma och inte göra något gör mig frustrerad. Men just en sådan dag är det för mig idag. Jag känner ingen stress över att göra något. Nästa gång jag har ledigt kommer jag nog göra något men idag känner jag inte för det.

Nog om det. Veckan är snart slut och jag har snart bara tre veckor kvar. En väldigt kort tid. Jag har pratat med mamma och Bea väldigt mycket det senaste då Bea precis har flyttat till skolan. Igår tog dem med sig Rose och idag kommer Costadyr. Jag och Bea ska bo tillsammans i en lägenhet som ligger på skolans område. Det kommer bli super!! Jag ska sätt upp nya mål med Costadyr. Stod i duschen idag och bestämde mig för att innan detta året är slut ska jag tävla MSV:A. Jag hoppas bara på att det finns några MSV:A i slutet. Det blir lite tajt, men jag är inte den som hänger upp sig på procenten. Jag tycker det är bättre att gå ut och tävla om man känner lite osäker och se vad domarna säger och sedan träna på vad dem tycker. Man måste även få en upplevelse på hur det är på tävling. Det är aldrig samma på tävling och träning. Så länge man inte skadar hästen, vilket man sällan gör i dressyren så gör det inget.

Jag tror faktiskt att detta programmet är bra för Costadyr. Han tycker det är jobbigt i traven och i detta programmet tar man inte ut dem så mycket som man gör i MSV:B5. Tycker jag i allafall. Det passar min häst:)

Msv A:1 2016

1. AX Inridning i samlad galopp X Halt - hälsning- framridning i samlad trav XC Samlad trav 2. C Vänster varv CHS Samlad trav SF Mellantrav FAK Samlad trav 3. KE Höger öppna 4. EXB Halvcirkel till höger 10 m diameter följd av halvcirkel till vänster 10 m diameter 5. BG Vänster sluta G Följ medellinjen C Höger varv 6. CM Samlad trav MXK Ökad trav KA Samlad trav 7. Övergångarna vid M och K 8. A Halt - Ryggning 4 steg - Omedelbar framridning i samlad trav AF Samlad trav 9. FB Vänster öppna 10. BXE Halvcirkel till vänster 10 m diameter följd av halvcirkel till höger 10 m diameter 11. EG Höger sluta G Följ medellinjen C Vänster varv CH(S) Samlad trav12. Mellan H och S Övergång till samlad skritt (H)SIR Samlad skritt 13. RBLK Ökad skritt 14. KA Samlad skritt A Samlad vänster galopp AFP Samlad galopp 15. PI Vänster sluta I Följ medellinjen 16. Mellan I och G Galoppombyte i språnget C Höger varv 17. CM Samlad galopp M Samlad galopp mot X Mellan M och X Halvpiruett till höger 18. M Galoppombyte i språnget 19. MCH Samlad galopp HXF Ökad galopp 20. F Samlad galopp och galoppombyte i språnget 21. FAKV Samlad galopp VI Höger sluta I Följ medellinjen 22. Mellan I och G Galoppombyte i språnget C Vänster varv23. CH Samlad galopp H Samlad galopp mot X Mellan H och X Halvpiruett till vänster 24. H Galoppombyte i språnget 25. HCM Samlad galopp MXK 5 galoppombyten i vart fjärde språng 26. KA Samlad galopp A Vänd rätt upp AX Samlad galopp X Halt - hälsning

​Gjorde en liten film snutt på Costadyr. Han är helt enkelt bäst. 

Likes

Comments

Jag har snart checkat av en vecka här i Holland! Och just nu låter det super! Jag LÄNGTAR hem, men om jag känner mig rätt så kommer jag inte göra det så mycket längre till men just nu gör jag det. Jag har så mycket som jag vill komma hem till. Först och främs min familjen sedan Costadyr. Mina syskon som jag längtar efter så mycket. Linn skickade precis vidoes från hennes hoppträning och hon red så fint. Och när jag får se en super fin runda i LA med noll fel blir jag bara ännu mer taggad på att komma hem. Jag satt efter en hård och väldigt svettig arbetsdag inne i mitt super fina rum hos GDS och vidoechattade med mamma som filmade medan Bea tränade sitt sista dressyrpass för våran tränare som vi har tränat för i åtta år. Då känner jag bara at jag verkligen vill hem. Jag hoppas att Mi sköter om sina super söta dvärg kaniner och att hönsen snart får sina kycklingar!!

Men nog om att jag vill hem. Det kanske låter som att jag har det dötrist här och att dem slår mig med greparna. Men verkligen inte, jag trivs bättre och bättre för varje dag, solen har verkligen gassat på oss de senaste dagarna och jag har svettast från topp till tå av att bara stå stilla i solen.

Jag är som sagt i Holland på praktik på GDS training. Jag bor i ett super fint rum typ tio meter i från stallet. Jag jobbar tillsammans med Karin som är svensk och Shantal som kommer här ifrån. Vi tar hand om Vincents hästar och gör ordning dem inför och efter ridning.

I ett stall gör man nästan allt likadant varje dag fast så olikt ändå. Ingen dag är sig lik och hästar är inga maskiner, tyvärr ibland. Jag mockar, gör ordning hästar, sopar, städar, sopar, tvättar hästar, lite mer sopning och rider. Det är typ det jag gör. Men det börjar bli roligare då jag vet mer vad jag ska göra. I början tycker jag det är svårt att veta vad man ska göra, om man kan sopa där eller här. Eller om jag ska borsta hästen på ett speciellt vis. Allt är så olikt från stall till stall och från person till person. Jag skulle tränsa en häst häromdagen och då var jag tvungen att fråga hur dem brukar ha tränsen för det kanske inte alls är hur jag brukarna det.

Jag börjar halv åtta på morgonen vilket är en ganska skön tid. Om jag själv hade jobbat och var anställd hade jag häller velat börja klockan sju för då slutar man tidigare men jag har inga problem med att sluta sent eftersom jag är fast här i några veckor fram över. Vi slutar runt 17.30 och då är det ganska skönt att bara lägga sig ner och dö. Idag var det den värsta dagen då solen verkligen gassade. Det är okej inne i i stallet men är man ute en längre stund och hoppar och har sig så blir man pretteyy swetty. 

Hade gött! 

Dagens lunch, tacos!! Med vanlig köttfärs, isbergssallad, majs, banan och salsa sås-hot. Vid sidan om nachochips med cheese smak. Det var inte meningen att köpa cheese men det blev så. Nästa gång måste jag läsa på förpackningen.

Super fin bild på Linn och Andy från deras LA som de äntligen satte nollan i!

Likes

Comments

Denna helgen har varit fullproppad med tävling och rosetter. I fredags red jag en LA:1 och en LA:P1. Bonne var riktigt duktig. Det som är problemet med henne är att hon kan bli väldigt rädd inne på banan och då går det knappt att rida henne. Men i LA:1 var hon jätte fin, blev inte rädd och lyssnade på mig. Resultatet blev 68,421% och en vinst.

Bea red en LA:P1 och fick 66,974% och blev tvåa, Woodie var super i galoppen men lite sämre i traven. Sedan red även jag en LA:P1. Man märkte på framridningen att hon var lite tröttare och även inne på banan. Jag var lite rädd för den förvända galoppen men hon höll den. Även om det går något fortare så var målet att inte få ett avbrott. Det slutade på 62,368% och en tredje plats.

Efter alla starter skyndade vi oss hem. Costadyr och de andra hästarna skulle ridas. Stallet skulle mockas och Minna skulle tvättas. Vi packade om och lastbilen var redo för lördagens tävling i Trolleholm.

I lördags var det Minna och Bonnes tur. Minna var fört ut, hon gjorde ett ganska fint program, hon var lite låg men det är något jag verkligen inte är orolig för att det ska bli en vana, för hon har väldigt enkelt för att gå upp med nacken. Resultatet blev 77,600% och en vinst. Sedan var det Bonnes tur igen. Hon var väldigt fin på framridningen och inne på banan var hon helt underbar att rida! Den förvända galoppen var så enkel och hon lyssnade på mig hela tiden. Det kändes verkligen som att hon börjar bli trygg i att tävla. Resultatet blev 74,200% och även är en vinst.

Lördagen var den stressigaste av de alla. Tävling på förmiddagen, sedan hem snabbt och rida alla hästarna. Mocka snabbt och packa om igen. Sedan efter allt stressande, på med vanliga kläder och åka på kalas.

Vi kom hem ganska sent så det var bara att gå och lägga sig då vi skulle upp klockan fem dagen där på.

Söndagen började tidigt., Bea skulle tävla Woodie Lagtävlandsprogrammet. Han var inte alls lika fin men det slutade på 62,009%. Efter den starten åkte vi hem. Jag och Linn hjälptes åt med två rakaparater och rakade varsin rida av Costadyr. Jag hade nämligen start klockan 18:16 så vi åkte hem imellan eftersom att det bara tar 30 min att åk dit. Costadyr rakades och tvättades. Sedan fick han stå inne och torka och äta. Jag gick in och sov lite då mina ögon snurrade. Sedan var det bara ut igen, knoppa och lasta på.

Costadyr var riktigt fin på framridnigen. Inne på banan tappade han lite action men det var ändå ett bra program. Han blev tyvärr rädd för en skyllt som stod precis vid banan som såg väldigt speciell ut, så de tre-fyra sista momenten blev dåliga då han såkade göra något med tungan. Då är det bara att försöka släppa tyglarna och rida med benen. Det ät inte det enklaste att släppa tyglarna utan att det syns eftersom han rör mer på huvudet än vanligt.

Med det gick bra ändå, slutade på 62,391% och första kvalet till MSV:A. Nu känns det som att det bara kommer att går bättre och bättre. Det är så mycket att jobba på, skolorna måste bli bättre i traven men vi kunde ändå få godkända resultat!

​Detta trodde jag aldrig att Bonne skulle gå med på, men det verkar som att hon börjar bli trygg med mig och jag får göra var jag vill med henne. Eller rättare sagt, hon har märkt att det inte är någon ide att protestera, hon måste göra det jag säger. haha. 

Likes

Comments