I torsdags fick vi vårt kök. Dock var golvläggningen lite försenad så det blev ett otroligt bök med att flytta runt ett helt kök och tvättstuga. Som bonus kom badrumsmöblerna i fredags också. Haha:) vi har iaf fått ordning på golvet nu. Vi har monterat merparten av alla stommar till köket och tvättstugan så nu är det lådorna, dörrarna och allt det pysslet kvar. Vi mådte såga en del också för att få plats med hällen i skåpen ocj dylikt. Spännade men ojoj. Tänk om man haft flera timmar på dygnet eller flera personen som kundehjälps till.

Lite uppdaterande av bilder

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Varför är det så tyst här inne?? Hmm..

Jo det är så att vi har haft så mycket och göra och är så sällan inomhus att det inte riktigt blir något bloggande. Somnar runt 22 och går upp vid 06. Däremellan är det barnen, huset, lägenheten, jobb och träning som tar plats.

Vårt hus går framåt otroligt bra. Vi har haft en del förseningar men ska ha flyttat in inom någon månad iaf. Det är i sluttampen nu. Målning, spackling, kök, tvättstuga och badrum. Uppe är det mera kvar att göra men vi har försökt jobba på så fort vi kan. Huvudsak är att vi får mycket tid med barnen och kunna njuta tillsammans som familj. Vi är lite nyfikna på vad hösten kommer betyda för oss och det får vi se vad som händer. Jag är färdig med fjärde terminen på sjuksköterskeprogrammet och efter sommaren börjar c- uppsatsen.

Det har hänt så mycket och jag har så lite batteri kvar på datorn att allt går inte sammanfatta men i stora drag.
Efter midsommarhelgen ska vi titta på en bil en minibuss som är väldigt smidig för oss. Ekonomiskt är det också möjligt så vi ser fram emot att eventuellt kunna köpa den.. Det är en 7 sitsig bil som är 3 år gammal och gått 7000 mil. Lite lite för dyr egentligen mot vad vi hade önskat men vi har tittat på den modellen ganska länge och sett att priset är ganska rimligt.

Stora pojken var lite dålig igår så vi får se om vi gör något ikväll eller om vi bara tar en hemma kväll. Jag har mycket pyssel jag vill hinna göra för nästa vecka börjar vi packa ihop vår lägenhet och innan dess behöver jag pyssla med lite så det ska bli fint i huset ganska snabbt när vi flyttat in. Vill ha lite guldkorn direkt i huset.

Jag har satt som litet mål att försöka springa 2-3 dagar i veckan och lite övningar varje dag i 4 veckor. Orsaken är för att jag har så fruktansvärt ofta ont i kroppen och behöver balansera detta mera. Om jag lyckas gå ner lite under tiden så vore det så klart jätte skönt.


Likes

Comments

En snabb uppdatering. Nu håller de på med målning och fönster och dörr som ska i. har städat huset efter jag gjorde en tenta på morgonen och om 5 min ska jag åka till min praktik och ha praktik till kl 21:30.. Jag är taggad och hoppas på en riktigt bra kväll ikväll. Så skönt att vara ute och städa lite när man suttit med tenta och ändå inte kan hämta barnen eftersom jag måste åka innan Gabriel kommer hem och då skulle jag inte kunna lämna dem någonstans. Så jag har städat och hjälpt till med massa pyssel. Alla papper på banken är färdiga nu. :D

NU kör vi praktik på infektionsavdelningen & öron, näsa och hals avdelningen. två veckor kvar sedan är det dags för psykiatri i 5 veckor och en examinationsvecka eller något därefter har jag tydligen sommarlov. mycket konstigt.. Hmmm men vad jag ska njuta...

Likes

Comments

Det har hänt en hel del. Vi har dock lite bräder till att måla och sätta upp. Denna veckan blir lite lugnare på byggfronten. Vi ska försöka jämna ut mera på tomten och takpannorna ska på.

Familjen. Imorgon är jag hemma med barnen för det går så mycket magsjuka och vägrar bli dåliga igen. Eftermiddagen imorgon åker barnen till farmor och farfar för att hålla barnen borta lite till ifrån föris så får vi hoppas att de är över på torsdag och de kan gå som vanligt igen. Hade magsjuk pojke i onsdags så. Nu börjar intensivt plugg för att få ihop det med tentorna och sedan kunna njuta av sommarn i sommar på riktigt och ladda batterierna med lugn utan att ha massa omtentor.
Hejja er alla som läser och hoppas ni får bra vecka.
Kram

Likes

Comments

Denna förmiddagen har jag passat på med min familj åkt till tomten och planerat hur trädgården ska se ut och passat på att städa ihop alla brädor och gipsdelar som legat runt huset. Det var 15 minuters plock. Stora pojken har haft lite feber under helgen men idag feberfri så vi hoppas det håller sig så. Nu äta lite lunch och sedan åka till praktiken som börjar om 1,5h och slutar vid 21:30-22:00. Spännande praktik. Imorgon har jag en hel del plugg men ska tillbringa morgondagen med plugg och sedan försöka få massa telefonsamtal och papper i ordning. Det är även viktigt att jag fixar inför fotografering av lägenheten. Nej men hej hopp.

Likes

Comments

Det händer mycket nu. Vi har haft lite bakslag på en del saker och det är ju så det blir i byggprocesser men jag tycker verkligen de är fantastiska de som jobbar och nästa vecka kommer huset att vara helt färdigt utvändigt och dörrar och fönster kommer veckan efter det. Så i slutet av veckan nu blir det innearbete och fixa till trädgården så den blir jämn iaf och börja så gräs och göra ordning inför sommaren lite. i Veckan som kommer nu ska vi till banken och göra färdigt det sista för sedan kommer fakturorna att börja rulla och allt betalar vi ju inte kontant så vi ska bara få färdigt de sista papperna sedan är den delen också ordnad.

Jag har haft mycket krångel med kroppen sista veckorna och ont men idag gick jag och la mig och bara sov massa timmar och ska lägga mig nu strax också och försöka bli människa igen innan nästa vecka börjar.

Hoppas ni får en toppenkväll och en bra helg. kramar


Likes

Comments

Nu har det hänt mycket grejer och det går så otroligt fort i början eftersom allt man gör då verkligen syns. Det är väldigt spännande. Vi hade två bakåt steg det första var att vårt tak började svikta mellan våningarna. Det berodde på att de var missat att få i spik i en balk. Det var på gång men de upptäcktes i tid. Hahah något som vi aldrig kommer glömma. Haha det var ingen risk för skada på någon och det var ingen fara i det läget men det blev lite dramatiskt eftersom de satte ner 1,5 ton över den balk. Lätt fixat. Andra bakslaget var att den kranbil som de ringde först inte kunde komma som planerat så det blev lite senare också. Annars skulle delar av taket vara klätt nu. Men allt har ändå gått fantastiskt och blir så glad av att vara på bygget då alla är så otroligt glada, omtänksamma och förklara allt för mig så sjukt bra. Jag är praktiskt som person och är inte speciellt trög men när man inte förstår en del byggord och jag frågar vad det betyder så är de väldigt ödmjuka av sig i sina svar. Fantastiska människor och är så glad att de just vill bygga vårt hus.

Nu är de helg och jag har gjort tenta och ikväll kommer min fina underbara vän och hjälper mig städa lite eftersom vi ska ha fotografering utav lägenheten ganska snart det är inte så fint att jag vill släppa in någon alls i lägenheten men goa vänner är alltid välkomna oavsett hur det ser ut.

Imorgon ska vi åka till Öland och måla de sista bräderna till vårt hus eventuellt lite vindskivor och sådant också.

Ha en fin helg och mera uppdateringar kommer i nästa vecka. Följ gärna bloggen om ni vill veta mera och lämna gärna en liten kommentar det är alltid roligt att läsa.


Likes

Comments

Vad fort det gått Dessa är bilder tagna mitt på dagen. De är så otroligt snabba och duktiga våra killar på huset. Idag har jag varit där en stund och plockat upp spilvirke, hantlangare och massa annat roligt. Passade på en stund innan ett möte. Har även haft samtal med elektrikern för att göra en plan för hur vi ska göra med el. Vi har lagt upp en plan och tror det kommer bli bra. Idag har de också fixat med fibern och gjort det i ordning. Väldigt roligt att få se hela processen med huset.

Imorgon kommer barnen vara hos mina svärföräldrar så direkt efter skolan och om jag får färdigt min tenta ikväll så kommer jag och Gabriel vara med och hjälpa till efter jobb och skola två-tre timmar. Mycket att plocka med så klart men så roligt.

Önskar er en toppen kväll och mera bilder och uppdatering imorgon. Kanske att takstolarna kommer på imorgon om kranbilen kunde komma annars blir det på torsdag.

Nu tentaplugga och efter det städning...

Likes

Comments

Det går fort nu med huset. Det kanske inte ser så mycket ut men i helgen har jag målat jätte mycket panel för vårt hus. Det är grund målat nästan allt och sedan har vi lite äggvit färg att fortsätta måla de andra bräddarna som jag inte hann med under helgen. 239 bräder att måla. Det känns i handlederna om man säger så nu. Jag ska måla färdigt de sista bräderna på söndag eftermiddag och sedan är allt färdigt för nu. Sen är det vindskivorna ett 20 tal som ska målas och allt ska målas en gång till när det väl kommit på plats. Jag hoppas på att få lite hjälp när det ska göras.


Summering inför veckan..

Denna veckan är det verkligen fullt upp!

Jag jobbar ganska mycket och kommer även få in två tentor en som ska in på fredag och en som ska in på lördag. Detta gör att det går mycket tid till det. Huset vill vi ju så klart vara med i också och barnen ska få sitt och Jag ska laga mat till alla arbetarna nu som de värmer på bygget. två examinations grejer också så det är fullt ös.

Jobbar inatt nu och slutar imorgon bitti. Gabriel lämnar barnen på föris och jag åker till tomten med matlåda när jag slutat jobbet och för att plocka undan lite snabbt. Har sedan inbokat möte och hemtenta plugg och sedan försöka hämta mina pojkar så tidigt som möjligt och gosa med dem små.

Sov gott kära ni!Likes

Comments