Det närmar sig

Snart så! Snart får vi äntligen flytta in i vårt alldeles egna hem! Vi får byta lägenheten och alla trappor mot ett parhus. Och inte vilket hus som helst. Ett helt sprillans nytt, Där vi fått varit med och satt vår egen prägel på det med vissa tillval. Jag längtar sjukt mycket tills vi får flytta in och börja lära känna alla nya grannar. Och givetvis inviga vårat utespa på trädäcket ;)

Jag är så otroligt tacksam som har fått möjligheten att kunna investera i ett sådant fantastiskt boende. Ett boende där vi kommer ha det mesta vi drömt om. Gångavstånd till skola och dagis. Nära till naturen, nära in till stan, egen trädgård, egen tvättstuga, helt nytt kök med alla bekvämligheter, stort badrum på övervåningen. Bara massa lyx!

Jag är så tacksam att vi tagit kloka beslut längs vägen så att vi kunnat köpa vårt första gemensamma boende!

Tacksam att vi kommer kunna ge våra barn en helt fantastisk uppväxt ute i Lanna.

I oktober händer Det! :)

/DennisDesign your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Alltså kan man njuta mer än såhär :)??? Ligger bredvid våran prinsessa som precis började blunda för att sova. Tittar på hennes napp som hon suger på lite då och då så den rör sig😂😊😍 Och i min mage är det full rörelse hela tiden. Ena sekunden kittlas det som om det vore fjärilar som svärmade runt, och andra sekunden får jag slag och sparkar så att hela magen gungar 😊 Fönstret är öppet så det är perfekt luft i rummet, och fåglarna kvittrar utanför. Helt amazing!!!! 💕🌸💕 Och snart kommer min kärlek hem från jobbet❤️❤️❤️ I love our life!! / Madelene

Likes

Comments

Snart är det midsommar igen, och jag kan inte låta bli att minnas alla fantastiska helger man spenderat med grabbgänget uppe i Tansen.

Påskhelgen och midsommarhelgen var det Tansen som gällde. Det var badtunna, fiske, kortspel, mma träning i stugan, fyrhjulingar som gick genom isen, bilkörning på stigar som slutade med däckbyte och en jädra massa brännvin och öl. Tyvärr kombinerat med ovan nämnda aktiviteter. Det många roliga och helt sjuka minnen man har från dom helgerna.

Det är även många, många kort sparade i datorn och telefonen från alla äventyr. Någon gång ska jag se till att skriva ut alla kort och göra album av våra äventyr till alla i gamla gänget.

Nu är det snart 2 år sedan jag flyttade från byn, och lämnade alla vännerna och därmed även traditionerna i Tansen. På många sätt väldigt tråkigt.

Men även om vi knappt ses eller hörs av längre, så är jag jävligt Glad och tacksam över att jag har dessa vänner. Jag är tacksam över alla minnen, och allt tok vi har hållt på med. Jag är väldigt tacksam över alla dessa kort, och filmer jag sparat. Bland annat en dvd film där vi sätter eld på varandra och hoppar i älven. Det finns även ett kort på mig och gramse där vi precis piercat bröstvårtorna tillsammans i Cypern mitt i natten efter en krogrunda. Något jag aldrig kommer glömma.

Jag är även tacksam att vissa minnen sitter kvar på kroppen. Som spår efter ett luftgevärskrig i ungdomen som i vanlig ordning spårade ur :) Det hade nämligen en tendens att göra det när vi var igång. Som den gången vi skulle fiska i Falun, och "någon" lyckades lura i mig en 75:a Jäger i bilen på morgonen så man var alldeles knall när vi kom fram. Vart slängd i en soptunna och klev igenom isen och fick däng när jag vart för dryg 😂

Tack grabbar, för allt jävulskap genom åren! Tack för alla gånger ni ställt upp! Jag hoppas vi kan skapa några fler i framtiden! Och Tack Gramse för allt!

Likes

Comments

Hej och tack för en solig fin dag! Helt underbart!!

Idag har jag och bäbisen, som egentligen inte är en bäbis längre, haft ensamtid när pappa har varit på jobbet. Jag är så glad nu när han jobbar kortare dagar, det blir faktiskt väldigt påfrestande att vara helt själv i 9-10 timmar. Nu kommer han hem vid 13.30 och då kan vi umgås resten av dagen om vi vill =) Hans nya jobbtider innebär också att jag kan ha öppet varje eftermiddag i salongen =) Jihooooo!!!

Imorse vaknade jag före lilla prinsessan. Kunde inte somna om när Dennis åkte vid 6-tiden. Hon vaknade med ett leende och var sedan på gott humör hela förmiddagen. Efter frukosten tog vi på oss lite passande kläder och gick ut i solen. Grannflickan kom utspringandes direkt när hon såg att Amilia var ute=) Hon älskar henne. Det är så gulligt att se de två leka. Vi var ute i parken mer än en timme, och sedan var det dags för lunch och sovstund. 2 timmar powernap =) Nice. Sedan vaknade jag 13.30 av att mannen i mitt liv vred om nyckeln i dörren. Sprang ut ur rummet och kastade mig runt hans hals. Min älskling! Jag saknade honom ju=) Vill bara ha honom hela tiden!!!

Efter en snabb mellis åkte jag till salongen och hade en Topp till tå behandling-en helkroppsmassage med ansiktsbehandling. Det är känslofyllt att massera tycker jag. Kunden får avslappning, oftast somnar hon. Och under denna lugna stund får jag samma avkoppling och mår superbra! Lugn och avslappnande musik och tända ljus gör det hela 100 gånger bättre. Lustigt med mig är att jag längtar till slutet av behandlingen när jag ska göra ansiktsbehandlingen. Nackmassagen brukar vara pricken över I:t, och det sista jag gör är att hålla mina händer över hennes ögon som en kupa. Det blir mörkt och varmt och jag säger dessa ord för mig själv när jag också blundar och koncentrerar mig. "Lycka, kärlek, välstånd och skratt". Jag försöker skänka henne mina djupaste tankar och känslor om att hon ska uppleva detta i sin vardag. Den här stunden brukar ge mig så mycket positiv energi som jag tar med mig hem, varenda gång=) Förstår ni vilket givande jobb jag har=)

När jag kom hem gick vi ut och träffade på våra kära grannar. Barnen lekte och vi fick lite vuxentid=) Precis som vi så hade de heller inte planerat något speciellt på midsommar. Vi tar väl dagen som den kommer tänker jag=)

Trevlig kväll <3

Likes

Comments

Det här är mitt första inlägg här på vår tacksamhetsblogg:) Dennis har varit mer flitig än jag, men nu är jag också igång! Mitt första inlägg kommer handla om mitt jobb. Jag jobbar i min salong som jag öppnade i augusti förra året. Jag har efter många år av slit lyckats tagit mig ganska långt på mina drömmars väg. Jag blev påmind senast idag om hur mycket jag kämpade förra året med att bli klar med två utbildningar (hudvård och spaterapeut) (kosmetisk tatuering), jag var gravid och hade riktigt ont i ryggen hela tiden, och startade salongen och köpte in allt om behövdes dit, Ställde allt i ordning, skruvade ihop hyllor, bar grejer, letade iredningen som skulle passa ihop, startade en hemsida med smycken mm. Fick våran underbara dotter i maj, och jag började jobba 1/8 och har sedan dess jobbat 2-3 dagar i veckan. Det kanske låter jobbigt men faktum är att jag mår bra av att komma hemifrån, och energin som jag får av mina kunder är ovärdeligt! Idag tex höll jag på att ramla av stolen för att naglarna blev såå snygga😍 JAG ÄR SÅ OTROLIGT TACKSAM ÖVER ATT FÅ TRÄFFA UNDERBARA KUNDER I MIN SALONG! Tack för mitt jobb!!

Likes

Comments

Dom där jävlarna

​Ibland när jag och min underbara sambo Madelene (som för övrigt kan ha lite häftigt humör) brukar gå till bilen så ser vi Q park gå runt och kolla parkeringen. Och varenda gång vi ser en parkeringsvakt, så säger alltid Madelene "Kolla! Nu är dom där jävlarna här igen och lappar! FY fan va jag hatar dom!" 

Och varje gång brukar jag försöka påpeka lite fint för henne att dom bara gör sitt jobb. Ibland kan jag lite retfullt bara svara, tack för att ni gör ert jobb. Ibland brukar Madelene då titta lite lagom irriterat på mig, men oftast så tänker hon till och försöker få ner blodtrycket och lugna sig lite :) Och faktiskt så är det ju så. Visst fan svider det när man någon gång råkat hitta en gul lapp på bilrutan. Men inte fan är det väl "lapplisans" fel? För nog har man väl ett eget ansvar att inte parkera som ett arsle, eller skita i att betala avgiften? Och hur skulle det se ut om vi inte hade P-vakter? Tänk vilket kaos och vilka fruktansvärda idiotparkeringar folk skulle göra. 

Så tack till alla dom som faktiskt väljer att jobba som parkeringsvakt. Tack för att ni gör ert jobb. Tack för att ni ser till att folk som inte klarar av att läsa skyltar rätt får konsekvenser för det. 

Tack!

/Dennis

Likes

Comments

Flyttrensning

Idag har varit en väldigt effektiv och temporik dag. Vi har lämnat bort Amilia till mamma igår. Så vi har kunnat rensa ur hemma inför kommande flytt i höst. Vi har rensat kläder, möbler, köksartiklar och massa annat. Främst massa skit vi inte använder eller kläder ungarna växt ur och leksaker och elektronik som gått sönder. Vi har hunnit med mycket och jag känner mig tillfreds med dagen

En dag som denna så är jag väldigt tacksam för just Facebook! Det är så enkelt att slänga ut saker till försäljning där och kommunikationen med köpare är så smidig med Messenger. Så tack Facebook. Tack för att ni underlättar vår vardag!


Jag vill även tacka för valfriheten vi har förmånen att ha. Valfriheten att välja vad vi vill äta, dricka, klä oss i, plugga. Ja det mesta. Vi har det otroligt bra som kan öppna kylskåpet och fundera över vad fan vi ska laga för mat idag. Vi kanske till och med måste laga två rätter för ena ungen fått för sig att makaroner är oätligt på onsdagar.

Så tack för valfriheten och tillgängligheten!

Tack för att jag har möjlighet att fylla mitt kylskåp med massa godsaker som jag vill ha!


Likes

Comments

Tack mamma!

​Det här är min mamma. Och en helt fantastisk sådan! En mamma som alltid finns där, en mamma som är så otroligt klok och alltid vet vad hon ska säga. Jag är så otroligt tacksam för att jag fått just sig som mamma. Du har lärt mig att alltid vara mitt bästa jag. Att alltid hjälpa andra och ge till dom som behöver. Det har du lärt mig genom att under hela min uppväxt, oavsett vilka misstag jag gjort, alltid gett mig gränslös kärlek! 

Tack mamma! För att du är en sån fantastiskt människa! 

Och tack för att mina barn får ha dig som farmor. Om du var en underbar och fantastisk mamma, kommer du bli en ännu bättre farmor! 

Vi älskar dig! 

/Dennis


Likes

Comments

​Just i denna stund är det så oerhört lätt att känna tacksamhet. När ens älskade och underbara lilla dotter ligger och sover på ens bröstkorg. Man hör hur hon andas, Man ser hur nappen rör sig i munnen när hon suger på den i sömnen. Man känner doften av bäbis!!! Den kärlek man känner för sina barn är så jäkla svår att beskriva. Den är så enorm! Lika enorm som den tacksamhet jag känner för att jag fått just henne!

Jag är så oerhört tacksam att jag har fått en sån otroligt vacker dotter. En sån frisk, Glad och underbar liten tjej.

Jag är tacksam över att jag kunnat vara hemma med henne 4 dagar i veckan sen den dag hon föddes! Att jag haft möjlighet att få vara så närvarande och delaktig. För jag vet att inte alla föräldrar, framförallt pappor har möjlighet att vara det. 

Så tack Sverige, För rätten till föräldraledighet! Tack!


Likes

Comments

För ett par år sedan var jag så fruktansvärt less på mitt jobb. Jag tyckte det var tråkigt, tungt, slitigt. Cheferna var kassa och jag kände att det inte gav mig något längre. Jag ville mer. Problemet var att fokuset låg på allt det där negativa. Allt det jobbiga, det dåliga.

Idag, tre år senare jobbar jag fortfarande med samma jobb. Som armerare/betongare på Peab. Skillnaden är att jag idag är tacksam över mitt jobb. Jag är tacksam att jag får gå upp på morgonen och cykla till jobbet. Jag är tacksam för att jag har bra betalt som möjliggör att jag och min familj kan köpa oss en helt ny bostad. Jag är tacksam för att så många av mina kollegor är riktigt bra människor. Jag är tacksam för att våran platsledning och min närmaste chef är en väldigt bra Chef! Som har stöttat mig och hjälpt mig igenom en tuff period med familjen.

Men, det är fortfarande samma slitiga, tunga jobb.

Jag har bara ändrat mitt sätt att tänka, och tagit ansvar för att ändra på mig själv och min inställning till mitt arbete.

Genom att börja känna tacksamhet för dom saker som faktiskt varit bra, har jag fått det ännu bättre! För varje vecka som går hittar jag bara fler saker att vara tacksam över på mitt jobb. Dessutom lägger mina kollegor och framförallt ledningen märke till min positiva energi, Allt slit jag lägger ner och hur jag smittar av mig på andra. Så det där tråkiga jobbet som förut inte gav mig så mycket, där jag ville mer. Det jobbet är på väg att bli mitt drömjobb. Just precis! För nu öppnas möjligheten för mig att utvecklas vidare inom företaget. Att klättra uppåt om man vill kalla det så. Och jag är så otroligt tacksam över detta!


Hade jag valt att fortsätta se allt det tråkiga, det negativa och jobbiga. Då hade jag antingen varit kvar på samma jobb fast med en jävulsk mycket sämre utstrålning, arbetsmoral och fortsatt gnällt över massa saker. Eller också hade jag hoppar på något annat jobb. Som efter en stund blivit lika tråkigt och intetsägande som mitt förra.

Tänk på det! Du kommer aldrig få det du vill ha, eller få det bättre, innan du kan känna tacksamhet för det du redan har! Fokusera på det positiva, känn tacksamhet och fundera sen ut hur du kan få det ännu bättre!

Tack!

/Dennis


Likes

Comments