Match

Idag drog seriespelet igång igen efter juluppehållet. Nivån på dagens matcher skiftade rejält.

F04 startade igång dagen med att möta Westermalm hemma i Tibble:
Vi gör en fruktansvärt svag första halvlek. Mycket slarv, ingen vilja och vi gör bara en rent utsagt uselt spel de första 20 minuterna. Så bara att borsta av den första halvleken i halvtid och i andra spelar vi bättre. Inte bra, men bättre. Vinst med 19-7.

F03-U spelade sedan borta mot Tyresö:
Vi inleder hyfsat starkt men tappar fort. Vi spelar ett alldeles för lojt och kommer inte alls upp i önskad nivå. Det får vi sota för och det blir en förlust med 22-14. Vi är inte alls nöjda, men lär oss och går vidare.

F03-A gör dagens, BY FAR, bästa insats borta mot Huddinge:
Huddinge är ett tufft motstånd som ligger i toppstriden i serien, så vi går in med inställningen att kriga ordentligt. Vi spelar fantastiskt bra, en riktig laginsats! Några som utmärker sig lite extra är Rokaja, Elly, Tilde och Tilda. Vi gör en riktigt jämn match och mot slutet kämpar vi på med ett måls underläge. Tyvärr drar Huddinge det längsta strået idag och vi förlorar med 20-19. Men vi är mäkta stolta över insatsen och tackar och bockar för en tuff match.
Roligt också att få beröm av Huddinges ordförande, det ska vi ta åt oss av!

Så ja, minst sagt skiftande prestationer i dagens matcher. Men vi tar nya tag!
Kommande helg väntar USM Steg 3 och vi är frrrrrruktansvärt taggade!!!!! NU KÖR VI!!!

Likes

Comments

Kul utanför planen

Idag hade vi en rolig träning med mycket matchspel och därefter såg vi den första EM-matchen för herrarna ihop i konferensrummet! Niclas var snäll och bjöd på pizza och läsk och så hade alla med sig egna snacks. Blev ju ingen vidare lyckad match och ingen av tjejerna lyckades betta på rätt resultat, men kul var det i alla fall!

Likes

Comments

Övrigt

(...ett perfekt slut på 2017 och...)

ETT GOTT NYTT ÅR!!!

Vi hoppas självklart på att 2018 blir ett grymt handbollsår!
2017 bjöd på mycket utveckling, vi har fått tillökning på såväl spelarfronten som ledarfronten, vi har spelat roliga turneringar där vi sett bra resultat och vi har klättrat i tabellerna. Det har varit blod, svett och tårar men även en jäkla massa glädje, kärlek och framgång! Vi går helt enkelt rätt väg och det känns riktigt roligt!

Nu ser vi till att fortsätta växa ännu mer det kommande året!

En STOR FET KRAM till er allihopa!

Åren kommer och åren går. Vår kärlek till handboll och vårt lag - den är vad som består!

Likes

Comments

Cup/turnering

Idag var turneringens sista dag, dock utan någon handboll för vår del.

Några av oss åkte till stora arenan på morgonen för att se F03-finalen mellan Kristianstad och Hellerup. En match som Kristianstad lyckades vända och vinna och slutet blev riktigt spännande. Hellerup får ett frikast sista som händer och har chans att fixa oavgjort och isåfall få matchen till Shoot out. Spelaren lyckas sätta frikastet genom att vika sig runt muren men blir bortdömd pga fotfel och guldet går till Kristianstad. Danskarna i hallen var inte så glada på domaren och det kan man ju förstå.

Annars har dagen mest tillbringats på X-2000 påväg hem mot Stockholm. Tågresan hem bestod av många trötta och slitna tjejer så det var inte lika livat som på vägen ner.

Som vi skrev tidigare så är vi inte nöjda resultatmässigt med Lundaspelen. Vi har mött tuffa motståndare men hade självklart lite högre förhoppningar på oss själva, trots få spelare.

Men tjejernas inställning och krigande håller högsta klass och då kan man inte göra så mycket mer som tränare. Det är hjärta för tröjan och klubbmärket på hög nivå! Några har spelat non-stop i både 03 och 04 och ändå inget gnäll!

Domarna under cupen har tyvärr inte hållit kraven, framförallt i 03 där det har varit flera solklara grejer utan konsekvens. Skadeläget hade helt klart sett annorlunda ut med andra som blåste i pipan. Att missa steg och sånt är en grej. Men att inte göra nånting när vi t.ex. kommer fria och blir knuffade i ryggen, då är det farligt. En sån grej kan, om det vill sig riktigt illa, förstöra karriären för en spelare. Det är för dåligt när det är världens största inomhus-turnering. Och det är inte bara vi som har reagerat på detta utan även publik och ledare från motståndarlag. Den fronten hoppas vi på en stor förbättring till nästa gång!

Nu tar vi och laddar upp oss för andra den av säsongen och handbollsåret 2018!

Likes

Comments

Cup/turnering

Idag gick vi in i slutspel och det med finess under de förutsättningar vi präglats av:

F03-1 och F03-2 ställdes alltså mot varandra i 1/16-delsfinal:
Vi bestämde oss innan matchen för att inte se det som en stor grej utan försöka ha roligt och glädjas åt utgången oavsett resultatet. Matchen spelas av med ett schysst och bra spel av båda lagen. F03-1 drar dock det längsta strået och går därmed vidare i slutspelet. Självklart mycket tårar och tunga känslor efter matchen hos båda lagen men vi tröstar varandra ordentligt och går sedan vidare.

F04 spelade därefter mot Kävlinge i 1/8-delsfinal:
Vi gör en ruggigt jämn match till en början där vi har ett magiskt samarbete i försvaret och får till ett fint anfallsspel, men vi har oflyt i skotten. Tack vare det fantastiska stödet från läktaren, mellan spelarna på planen samt en riktigt bra insats av Jennifer i målet så får vi så småningom till vårt spel ännu bättre och skotten börjar gå in framåt. Vi drar ifrån i andra halvleken men en utvisning gör att vi tappar lite. Tack vare vårt hårda slit så är dock resultatet givet - en underbart skön vinst!!! Resultat: 10-8 och vi är vidare till kvarsfinal.

F03-1 ställs med ynka en avbytare mot Ankaret i 1/8-final:
En match där vi fullkomligt glänser! JÄKLAR vad vi sliter och spelar ruggigt bra, trots brist på spelare! En ganska så given och väldigt välförtjänst vinst med 16-11 och vi är också vidare till kvartsfinalen.

Pga matchkrock mellan våra kvarstående två lag så blir 04-truppen minskad i kvarten där vi möter OV Helsingborg:
Vi har även en skadad och några får spela på positioner de vanligtvis inte spelar på, men jäklar vilken insats vi gör! Vi står upp bra mot Helsingborg under de förutsättningarna vi har och många av tjejerna kliver fram ordentligt samtidigt som Jennifer gör en fantastiskt bra insats i målet. Oerhört imponerade kneg av dessa brudar! Tyvärr orkar vi inte stå emot motståndet hela vägen och vår resa tar slut med resultatet 7-13. Men vi är väldigt nöjda och mäkta stolta över detta lags insats! På resultattavlan så har dessa tjejer briljerat mest och det är superroligt att se!

Och samtidigt som 04:ornas turnering tog slut så ställdes vår tunna trupp i 03-1 mot LVHK:
En match där vi också är oerhört stolta över insatsen! Pga att Jennifer står i F04 så kör vi med Tilda som flygande målvakt och hon ska ha extra cred för det hårda jobbet hon gör där! Trots att Lödde har nästan dubbla vår trupp så tycker vi att vi spelar väldigt jämlikt men har oflyt i avsluten med många skott i virket. Bakåt hittar de igenom försvaret som inte orkar stå emot och det är ju vad vi förlorar matchen på. Här tar alltså även 03:ornas turnering slut.


En viktig reflektion:
Resultatmässigt så är detta överlag en av våra sämsta turneringar på ett tag. Vi hade ett rejält problem med ont om spelare, men det var också risken vi tog när vi valde att spela med tre lag istället för två. Skador har varit en rejäl bov och är ju den främsta orsaken till bristen på avbytare. Just skadorna har tyvärr främst orsakats av domare som inte håller måttet. 03-orna (som är de mest skadedrabbade) har haft domare som inte gett konsekvenser till fula handlingar under matcherna, vilket har lett till ett flertal skador och det känns inte alls roligt. Att domare ibland missar saker eller gör fel har vi full förståelse för men här var nivån på domarna oacceptabel. Vi skyller inte våra förluster eller vårt delvis bristande spel på domarna men vi står fästa vid det faktum att är man domare så har man en skyldighet att ge fult spel konsekvenser innan spelare tar skada, vilket uppenbarligen inte skedde i denna turnering. Väldigt trist!


Men det finns ju inte mycket att göra åt detta i efterhand. Vi tar lärdom och blickar vidare mot andra halvan av denna säsong, försöker bli hela igen allihopa (bl.a. inför SM som ligger runt hörnet) och är väldigt glada över att vi ändå har möjligheten att åka på dessa stora och roliga turneringar ihop! Trots mycket motgång så har vi ju också haft riktigt kul! Nu är handbollen här över men vi åker ju inte hem förrän imorgon så nu ska vi bara försöka njuta lite innan vi sticker hem till Stockholm igen!

Likes

Comments

Cup/turnering

Andra dagen i gruppspelet och det har varit en minst sagt intensiv dag:

F03-1 inledde dagen med matcher mot två duktiga danska lag, först TMS Ringsted 1 och sedan Rudersdal Håndbold 2: Vi lyckas inte nå upp i önskad nivå där alla tar ansvar, utan vi är ganska ojämna som lag. När några tar för sig för lite och några tar för sig för mycket så blir det sällan bra. Så just här så blir det lite skillnader inom laget vilket skapar en obalans som inte håller mot de tuffa lagen vi möter. Kämpar gör vi absolut allihopa och det riktigt bra dessutom, men det tekniska måste ju lira och så även ansvarsfördelningen och där håller det inte riktigt i laget. Två förluster (18-12 mot Ringsted och 13-15 mot Ruderdal) blir det och vi går alltså vinstlösa ur gruppspelet till B-slutspel.

F03-2 spelade mot danska VSH 2002 1 och tyska TSV Allach 09 München:
I detta 03-laget fungerar ansvarsfördelningen bättre och vi står upp fantastiskt bra mot VSH, som är ett mycket starkt och duktigt lag. Vi sliter och spelar riktigt bra och det är en match vi definitivt kan ta hem, men som tyvärr slutar med en uddamålsförlust med 13-14.
Den första matchen sög musten ur vår tunna trupp, vilket satte spår i nästkommande matchen. Vi är slappa i kropparna och lyckas inte komma upp i önskvärd nivå. Vi har tre skadade och även det bidrar till en sämre prestation. Inte mycket mer att säga egentligen än att vi kämpar hårt men lyckas inte prestera, så matchen slutar med 19-11. Vi hamnar 3:a i gruppen och går därmed till B-slutspel där vi tvingas spela mot varandra. Fruktansvärt surt...

F04 hade hela tre stycken matcher pga enbart en match dagen innan. Idag mötte vi H43 Lund 2, Skövde HF 2 och danska Gladsaxe HG:
I den första matchen sätter vi nivån direkt med en ledning, men möts också upp av ett försvarsspel som försvårar. H43 gör omedelbart en punktmarkering på vår M9 vilket rubbar vårt anfallsspel rejält. I 04-laget trivs vi numera mycket bra med ett flertal kombinationer och när M9 skärs bort så försvårar det mycket för oss. Precis som i Eslöv-matchen dagen innan så är det en tjej i deras lag som gör i princip allt i deras anfall och vi får svårt att få stopp på henne, vilket gör matchen knepig. Vi drar dock det längsta strået och tar hem matchen med 12-15.
Mot Skövde vet vi från början att vi behöver stå upp starkt då de är större och har ledningen i gruppen. Vi står upp riktigt bra i matchen och spelar jämnt, men mot slutet orkar vi inte stå emot deras starka anfall och de kan ta hem vinsten. Resultat: 9-14.
I den sista matchen vet vi inte mycket mer än att vi väldigt gärna vill avsluta dagen med en seger. Gladsaxe spelar med ett högt försvar, vilket alltså inte är något vi trivs med, och vi får väldigt svårt framåt samtidigt som vi är på tok för trötta och passiva bakåt. Så i halvlek är vi riktigt missnöjda med de jämna siffrorna och framförallt den svaga insatsen, och vi bestämmer oss för att höja nivån på vårt spel. Vi får igång fokuset och viljan och kan därmed ta hem matchen med 11-15. Inget vi är särskilt nöjda med, men det blir åtminstone en vinst.
Vi slutar också på en tredjeplats i gruppen (på målskillnad) och går därmed även vi till B-slutspel.


Vi hamnade alltså inte där vi önskat efter dessa gruppspel men finns inte mycket att göra mer än att acceptera och gå vidare. Vi är inte glada över det faktum att vi kunnat hamna mot varandra direkt i slutspelet heller, men efter en rejäl diskussion så försöker vi tänka positivt och bestämmer oss för att fortsätta kötta trots mycket skador och bristande förutsättningar.


+++ Idag fyllde även vår duktiga och härliga Hanna 14 bast! Hurra hurra hurra!!! 🎉

Idag blev det bara två bilder med kameran (smockfull med videos för övrigt) och de togs på F04!

Likes

Comments

Cup/turnering

F03-1 inledde dagen med två matcher. Först mot Lugi 3 och sedan mot tyska HSG Wettenberg:
I matchen mot Lugi har vi ett bra spel i första halvleken med mycket fart, viktiga räddningar av Jennifer i målet och ett bra försvarsspel som resulterar i 7-7 i halvtid. Vi håller i till en början i vårt spel i andra halvleken, men med några minuter kvar orkar vi inte hålla i och då drar dem ifrån. Torsk med 12-17.

I den andra matchen, mot tyskarna, gör vi en riktigt platt match. Med noll avbytare på bänken samt utespelare som målvakter får vi inte till det som vi vill. Vi spelar helt okej framåt men med lite för mycket slarv och för många förhastade beslut. Bakåt går det inte bra då vi inte hjälper varandra, vilket leder till alldeles för stora luckor bakåt. Det blir till slut en förlust med 24-17.
En match vi helt glömmer, men imorgon tar vi helt enkelt nya tag!

F04-1 spelade bara en match idag och det mot Eslöv IK 1:
Eslöv inleder starkt och det visar sig ganska direkt vilken spelare man ska ha mest koll på. En skytte med en slägga av sällan skådat slag som vi inte får stopp på som önskat. Vi gör en bra insats framåt och det gör så att siffrorna inte drar iväg, men i halvlek är vi inte nöjda med hur vi hanterat situationen i försvaret. Så i andra halvleken sker en förändring till det bättre och vi lyckas sätta stopp där vi ska, med ett bättre försvar och en fantastisk insats av Jennifer i målet. Tack vare en förbättring i andra halvleken så tar vi hem matchen med 16-14.

F03-2 stod för dagens två sista matcher, mot Lugi 2 och danska Furesø Håndbald 2:
I matchen mot Lugi spelar vi väldigt jämnt. Vi får till skotten bra och är samspelta från starten. Men Lugi ger starkt motstånd och det blir en tuff kamp. På slutet smäller vi in några behövliga mål och matchen slutar 18-16 till oss - ruggigt skönt att vinna en så skön match!

I den andra matchen, mot danskorna, är vi trögstartade. De stänker in några mål innan vi vaknar till och börjar ta oss ikapp. I halvlek ligger vi under med ynka en boll och i andra halvleken tänder vi till. Vi lyckas hitta tillbaka till vår högre kapacitet och får in ett gäng viktiga mål framåt så att vi till slut kan ta hem matchen med 13-16.

Likes

Comments