Match

F04 hemma mot Skuru: Vi gör absolut inte någon vidare match. Det är ett alldeles för slappt tempo och inställningen saknas tyvärr på flera håll. Det finns inget driv och då finns ju faktiskt inte heller chansen att vinna heller. Men dippar är man tillåten att ha, bara att komma igen till nästa match! Resultat: 14-24.


F03-A borta mot Stockholmspolisen: Med tanke på förutsättningarna vi kommer med så står vi upp bra! Tyvärr så orkar vi inte hålla emot bakåt, vilket ju i stort sett alltid är avgörande när man möter tufft motstånd. Som vanligt mot SP en riktigt rolig match att spela, supertuff men schysst handboll! Resultat: 20-14.


F03-U också borta mot SP: En bra match! Flertalet spelare från tidigare matchen fick till spelet lite bättre och vi körde en variant som vi lyckades med ett flertal gånger. Skönt att få avsluta med en vinst innan höstlovsuppehållet. Resultat: 19-21.


Designa din blogg - välj mellan massor av färdiga mallar på Nouw eller gör en egen; "peka o klicka" - Klicka här

Likes

Comments

Match, Träning

Efter en ganska så seg start i seriespelet så lyckades vi äntligen hitta gasen och få utdelning av vårt hårda jobb inför denna säsong! Ännu en seger för våra F04 borta mot Sannadal samt två segrar för F03-A och 03-U, båda hemma mot Gnaget. I alla tre lagen vann vi tack vare kämpainsatser, riktigt bra samarbete och ren vilja! SÅ kul att se!

Imorse var vi på plats på gymmet som varje söndag morgon och idag körde vi en riktigt rejäl omgång av ben/rumpa/bål. Var definitivt vårt bästa gympass någonsin! Alla la till lite extra tyngd, körde en repetition till när dem trodde att de behövde sluta och så var fokuset riktigt riktigt bra.

Rolig helg som vi lär oss av och försöker ta med oss framöver! #hejatäbyfamiljen 💙❤

Likes

Comments

Träning

Här kommer lite färdigklippta videos från Augustilägret som en bunt av oss var med på! Massor av bra övningar och ordentligt mycket träningsvärk 🌟 Enjoy!

Likes

Comments

Kul utanför planen

Idag bjussar vi på en liten tillbakablick till december förra året, där alla våra spelare fick ta del av den superhäftiga invigningsceremonin av Handbolls-EM för damer på Hovet. Något vi aldrig någonsin glömmer! Det var riktigt häftigt att se glöden i blicken hos alla tjejer när dem fick vara med om en av de största handbollseventen i sina liv. Det var som om dem såg rakt in i framtiden! 😉✨

Handboll är ju utan tvekan världens häftigaste sport!

Likes

Comments

Cup/turnering

GRUPPSEGER!!!

Två av två vinster i dagens matcher mot Edsbyn och Sollefteå! I den första matchen levererar vi ett starkt spel, lite slarv men annars en tuff och god inställning från start. Resultat 11-17. I den andra matchen får vi tufft motstånd direkt och hamnar i en obalans. Helt klart den tuffaste och skakigaste matchen från vår sida men vi lyckas ändå vinna med en boll (23-22).
Riktigt roligt att gå obesegrade ur gruppen och därmed hamna direkt i Steg 3 i januari!!!

Matchens lirare i dagens matcher blev Jessica (födelsedagsbarnet!!) i den första och Felicia i den andra!

Vi är definitivt nöjda men denna helg! Något som dock känns tråkigt och denna gång värt att ta upp är ett arrangemang av Rimbo som inte imponerade stort. Varken speaker igår pga "sjukdom samt borttappad mick" (ingen line-up varken innan eller efter matcherna alltså), inga "matchens lirare"-tröjor pga att dem tydligen var slut (vilket känns som en självklarhet att man ordnar i tid och verkade dessutom inte alls vara slut att få tag på hos alltomhandboll) och många onödigt långa pauser pga sekretariat innan startsignaler och vid utvisningar/varningar, framförallt första dagen. Aldrig roligt att vara dem som klagar, vi förstår ju självklart att misstag kan ske samt att de flesta gör sitt bästa, men någonstans måste man dra en gräns för vad som är okej. Arrangerar man USM så måste allt vara ordnat, så är det ju bara. Man har ju dessutom lång tid på sig att förbereda allt på. Definitivt bättre idag dock då dem hittat speaker samt micken som var borta dagen innan, så det var ju bra!

Och huvudsaken är att allt det absolut viktigaste funkade och att vi fick spela rolig handboll!

GRYM INSATS av såväl spelare som hejaklack! 🌟
Nu laddar vi om för Steg 3 i januari!

Likes

Comments

Cup/turnering

Sparbankshallen, Rimbo:

SEGER med 5-16 i den första matchen mot Rimbo! 

Vi taggar till ordentligt innan matchen med fina hälsningar, en bra och laddad inställning och ett grymt läktarstöd.
​I den första halvleken går det sådär. Vi spelar helt okej men vi bränner lägen och slarvar lite, vilket gör matchen trögstartad. Men mot slutet av halvleken börjar vi hitta rätt. Tavlan visar 4-5 i halvtid. I den andra halvan laddar vi om, lägger i en högre växel och lyckas visa mer av vad vi går för. Vinst med 5-16 och alltså 1-11 i andra halvlek.

En bra start på första USM-steget helt enkelt! Matchens lirare blev Jessica som spikade igen bakåt! Och en hejarklack av världsklass med snygga supporter-tröjor, pom-poms, instrument och massor av härligt stöd! RIKTIGT ROLIGT!!! 💙❤

Nu laddar vi om inför två tuffa matcher imorgon, först mot Edsbyn och slutligen mot Sollefteå.

HEJA TÄBY!!! ​💙❤💙❤💙❤💙❤

Likes

Comments

Information

Hej på er, hoppas ni har en trevlig onsdag!

Vi vill passa på att påminna er om att i helgen vankas det USM Steg 1 i Sparbankshallen, Rimbo! Lördag kl 14:00 möter vi värdlaget Rimbo och på söndag möter vi Edsbyn kl 10:15 samt slutligen Sollefteå kl 12:15.

(Bild från förra säsongens USM Steg 1 i Ludvika)
KOM OCH HEJA!!! 

Likes

Comments

Match

YES, äntligen är seriespelen igång!!! Idag tog vi emot Lidingö, Älta och Bolton. Tre lag från de tre olika serierna vi spelar i denna säsong.

Såhär i efterhand kan vi väl säga att vi inte är helt nöjda med dagens matcher. Vi fick hem en ganska rejäl vinst och två förluster, varav en uddamålsförlust. Men bortser vi från siffrorna och ser på hur vi spelar så speglar det inte riktigt det hårda arbete vi lagt ner sedan säsongen drog igång.

Vi vet helt enkelt att vi kan så mycket bättre och det är vad vi måste visa framöver!

Vi fick i alla fall inviga våra nya uppvärmningströjor! Uppvärmningströjor var efterlängtat och tack vare Jill & Annica så har vi nu fått ett gäng riktigt snygga sådana

Nu blickar vi framåt! USM Steg 1 i Rimbo står näst på tur och vi är SJUKT TAGGADE!!!


Likes

Comments

Träning, Match

Denna helg har vi spelat hela 9 st träningsmatcher hemma i borgen. Vi har provat ett flertal nya kombinationer, såväl framåt som bakåt, i alla matcher. Det har fungerat mestadels bra, fungerat mindre bra när vi blivit trötta och därmed osäkra, men så blir det ju givetvis när man spelar så mycket och intensivt.

Det slutade i alla fall med fyra vinster, tre oavgjorda och två förluster. Helt klart godkänt resultat är vi eniga om!

Vi vill tacka alla gästande lag för medverkan samt bra motstånd! Tack även till stöttande publik, goda domarinsatser och till Ella och Jossan som skötte sekretariat och statistik! 🌟

Och så självklart STARKT jobbat alla ni som spelade, ni är grymma!!!

Nu är vi redo för seriestarter för samtliga tre lag kommande helg! ❤💙 #hejatäbyfamiljen

Likes

Comments

Det här är vi, Lagets historia

Året var 2011 när laget startades. Det hela började med att lagets huvudtränare Niclas Calissendorff samt lagets fd tränare David Olanders höll i handbollsdelen på ett "prova på idrott"-event samma år. Där dök ett gäng spralliga 03- och 04-tjejer upp. Dessa tjejer fick omedelbart upp ögonen för sporten och frågade Niclas och David om dem inte kunde tänka sig att starta upp ett flicklag. Det dröjde inte länge förrän det blev verklighet av deras önskan. Niclas och David startade laget Täby HBK F03/04.

Här tog historian sin början. På bilden ser vi David och Niclas med sina små lirare Ida, Jennifer, Sofie, Ellinor, Tindra, Petra, Julia och Tilda. Här var tjejerna bara 7 och 8 år.

Fler små tjejer anslöt sig till laget under den första säsongen (2011/2012). Det spelades massor av matcher (på miniplan såklart) och tjejerna spelade även sin allra första turnering: Eken Cupen 2012.

Nästa säsong, säsongen 2012-2013 anslöt sig ännu fler tjejer och laget växte både i antal och som spelare. Denna säsong spelade vi bl.a. Tumbaspelen för första gången
Efter årsskiftet till år 2013 anslöt en ny ledare, Matilda Lindersson, som på den tiden spelade i Täbys damlag och var intresserad av att hjälpa till med F03/04.

Vid denna tidpunkt hade tjejerna ökat radikalt i antal och nu var vi alltså även tre ledare. Tjejerna stod nu inför ännu en ny turnering, Irsta Blixten 2013.

Irsta Blixten -13, här saknas alltså ledare David.

Säsongsstarten 2013-2014, då vi plötsligt var SÅHÄR MÅNGA 👆, berättade David att han skulle sluta som ledare för att ägna sig helhjärtat åt sin egen handboll. Denna säsong gick 03:orna upp på stor plan, ett stort steg i utvecklingen!

Plötsligt var tjejerna inte så himla små längre. Säsongen efter denna, 2014-2015, gick även 04:orna upp på stor plan.

Sedan dess har vi spelat ett stort antal matcher, en mängd olika turneringar och haft mycket roligt för oss utanför handbollsplanen också. Bl.a. har vi tittat på elitmatcher, stöttat på andra Täby-lags matcher, haft olika lagaktiviteter, medverkat på EM-invigningen 2016 och mycket mer.

Idag består vår trupp av hela 26 stycken spelare, varav ett flertal har varit med från första början. Vi spelar i tre olika serier och spelar årligen runt ca 3-4 turneringar/cuper. Partille Cup är lagets överlägsna favorit!
Vi spelar även i USM och började redan förra säsongen mot ett år äldre lag där vi tog oss till Steg 3.

Med åren har tränare endast tillkommit, så idag har vi hela sex stycken ledare: Niclas, Matilda, Jill Jonsson, Josefin Heger, Ella Lindersson och Tomas "Linus" Johansson, som vi alla brinner för vårt handbollsgäng och att hjälpa dem att utvecklas med sin stora passion handboll.

Vi har satta mål som vi hela tiden strävar efter och vi hungrar alltid efter utveckling. Vår vision är givetvis att laget och alla tjejer i det ska komma så långt som bara möjligt med sin handboll. Vi har kommit en bra bit på vägen och ser framemot den resan vi har framför oss!

#viärtäbyfamiljen

Likes

Comments