Övrigt, Träning

Hallååååå säger vi mitt i det tysta sommarlovet! Vi vill bara säga att vi är väldigt imponerade över hur bra dem flesta av er sköter sin sommarträning! Riktigt roligt att se tjejer!!! 🌟

Vi körde en lite spontan fys för dem som var hemma och ville vara med. Ett riktigt bra pass innehållande cirkelfys varvat med kondition. Kul att en bunt kom!

Fortsätt nu att sköta träningen! Och fortsätt självklart också att vila, ha kul och tagga! 😃

//Ledarna

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Cup/turnering

Och så kom vi till slutspel. F04-2 till B och F04-1 och 03 till A. Tuffa motstånd förväntades i alla matcher.

F03 spelade först mot norska Nordby. Tack vare vår taggade inställning kunde vi ta hem matchen ganska enkelt med resultat 22-12. I den andra matchen blev det desto tuffare. Ännu ett norskt lag stod för motståndet, dessa vid namn Fyllingen. Vi kämpade som svin men tyvärr började vi tända till lite för sent för att kunna ta ikapp. Starkt motstånd med en del fula knep och vi vaknade till lite för sent tyvärr. Så vår resa slutade här. Men WOW, vilken stark insats!!!

F04-2 spelade mot Bankeryd (från Jönköping). Motståndet var starkt och trots vårt fortsatt tappra jobb så gick det inte som vi hoppats på. Resultat 2-24.
Dessa tjejer har någonting som resten ska se upp till och ta efter mer av: En fantastisk förmåga att inte tappa humöret eller hänga med huvudet, utan fortsätta med huvudet högt. Detta är någonting vi tränare är så stolta över och tror stenhårt på kommer att ta dessa tjejer långt!

F04-1 startade dagen mot norska Övrevoll Hosle. En riktigt tuff match där vi aldrig fick slappna av. Men vi lyckades hitta rätt och kämpa på och kunde till slut kamma hem en vinst med 15-13. Så nästa motstånd stod Backa för. En otrolig kämparmatch där vi direkt fick in mål i baken av deras två storspelare på 9-meter. Men även i denna match tog vi tag i situationen och hittade rätt spel. Vi låg hack i häl mot slutet på resultattavlan men orkade tyvärr inte hela vägen fram. En mycket tung förlust men vi avslutade helt klart med flaggan i topp! Även på publik-/hejarklacksfronten då vi ju faktiskt aldrig sänker motståndarna, utan bara hejar fram våra spelare istället. På rätt sätt helt enkelt. 😉👏

Dessa tjejer har stärkts som lag och det syns verkligen på handbollsplanen! Otroligt roligt att se!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Så tog vår turnering slut och då var det bara hem och ruska av sig lite. Sedan var det glada miner från alla håll och kanter. Middagsdags där vi också sjöng för allas vår bästa Niclas inför 200 pers. Tyckte han inte alls var pinsamt 😉 men vi vet alla att han grät glädjetårar inombords! Väldigt roligt var det i alla fall!

Sedan hade vi möten med varje lag för att diskutera turneringen samt sommaren innan nästa säsong innan vi alla kölrde en avslutningskväll där vi gav ut hederspriser, såg på en film om den gångna säsongen och höll/lyssnade på tacktal. Väldigt många skratt och leenden på när vi lämnade salen. Och ikväll får tjejerna en efterlängtad kväll (läggdags vid valfri tid) + sovmorgon. DRÖMMEN!


Alla våra spelare ska ha ALL ELOGE i världen efter denna turnering! Vilka fantastiska insatser! Krigarinställningar och skrällar har vi fått se gott om!

Vi vill även tacka er fantastiska familjemedlemmar och övriga anhöriga som har stöttat så enormt! Ni är SÅ BRA!!!

Sist men inte minst vill vi ledare rikta ett ENORMT tack till Annica & Maria! Vad skulle vi göra utan er vid vår sida? Ni är helt fantastiska och er hjälp och uppstöttning är GULD värd!

TACK för en fantastisk turnering! Vi längtar redan till nästa gång!

Niclas blev väckt av födelsedagssång och egengjord tårta av Tilda & Ridellen, naaaaaw

Flätverkstad

Säsongens fighter, aka Sigge, fick en egen ballong på frukosten

Är det slem? Är det extra klister pga borttappad klisterspray? Ingen vet!

Tjejerna och deras fanclub 😘

Överraskning när Niclas kom genom dörren. JA, gurkorna är fortfarande ett mysterium...

Vår trogne supporter och nya kompis, Texas-Paul, var och stöttade oss idag! Här med Annica.

Likes

Comments

Cup/turnering

Vilken daaaaag! Gruppspelens sista matcher har spelats i det växlande vädret på Kviberg, Valhalla och Heden.

F03 mötte först ett glatt (!!) och riktigt snabbt lag från Norge vid namn Skedsmo. Mycket kämpigt men till slut lyckades vi vinna med en boll. Vi ligger under med 9-12 när det är 4 minuter kvar och lyckas vända till 14-13. Starkt!
Nästa match spelades mot ett brasiliansk lag vid namn E.C. Pinheiros. Deras sätt att spela handboll var mycket annorlunda än vad vi tidigare mött, men till vår fördel. Trots att vårt spel rubbades lite av deras speciella spelstil så kammade vi hem vinsten med 18-7.

Detta innebar att F03 står obesegrade i gruppen och är därmed gruppsegrare! SÅ KUL! A-slutspel för vår del alltså.


F04-1
inledde dagen med match mot samma brasilianska klubb som F03, E.C. Pinheiros, fast deras 04:or då. Då vi gillar mycket fart så blev vi lite förvirrade i vårt spel i denna match. De gick upp men sprang snabbt hemåt. Med noll avbytare på deras bänk kunde man ju dock förstå detta. Vi hade i alla fall en stabil ledning matchen igenom men även vi lyckades inte prestera på topp då vårt tempo automatiskt saktades ner och vi var även lite slarviga bakåt. Resultat: 22-13.
I den andra matchen ställde vi genast in oss på riktigt tufft motstånd. Vi spelade mot gruppledande Vinslöv. Men med en taggad och stark inställning av ALLA spelare lyckades vi kämpa oss till en seger! Mycket spännande mot slutet men till slut vann vi med 13-12. En lycka av sedan skådat slag uppstod kan vi lova! Ett praktexempel på hur långt rätt inställning, samarbete och hårt jobb tar en!

Detta innebar att vi hamnar på samma poäng som gruppens 1:a och 2:a men vi hamnar 3:a på målskillnad. Alltså vidare till A-slutspel.


F04-2
spelade endast en match och det sent, nämligen kl 17.15. Motståndet stod Kristianstad för. Med en redig uppvärmning och taggad inställning med oss så startade vi igång matchen. Vi visade upp vad vi går för i matchens början. Starkt bakåt och så hittade vi lägena framåt. Men Kristianstad gav oss starkt motstånd och vi började tappa självförtroendet, sedan blev det svårt att hämta upp sig igen. Tappert kämpande var ingenting vi bristade, precis som alltid i detta lag, men tyvärr så räckte det inte hela vägen idag. Men helt klart vår bästa match i gruppspelet!

Detta innebar att vi hamnar på en sjätteplats i gruppen och spelar imorgon B-slutspel.

Efter 04-2:s match sjöng hela klacken för Ella som idag har fyllt 13 år! GRATTIS igen underbara Ellabella!!! 💗🎉🎈

På kvällen blev det födelsedagsfika som Ellas familj var så snälla och bjöd oss på och så även mer tävlande, nämligen "Med andra ord". Segrare blev "Lag 4"!

Nu står sömn på schemat och imorgon är det sluuuutspeeeel! Såhär ser det ut:

F03 spelar mot Nordby 10:15. (sänds LIVE, gå in HÄR för att se matchen mot kostnad)
F04-1 spelar mot Övrevoll Holse 10:50
F04-2 spelar mot Bankeryd kl 10:50

HEJA TÄBY!

F04-2 körde med matchande flätor!
Ellinor lyckades fastna i dragkedjan när hon skulle vila mot Niclas rygga. Var? Mitt i matkön. Blickar? JAAAAA.

Mumsigt!!! Tack igen till fam. Loewy!

Likes

Comments

Cup/turnering

Hej alla våra trogna fans! Vi beklagar sen uppdatering men som ni nog kan förstå så har vi fullt upp hela tiden så nu fick det bli lite kvällsskriveri.

Idag spelade alla våra lag på Kviberg, vilket var superkul!

Först mötte F04-1 två norska lag som båda blev segrar. I första matchen, mot Höybråten Stovner, gick vi all in från början och lyckades kamma hem det med 23-9.
I den andra matchen, mot Lilleström, gick det knackigare men tack vare tappert kämpande så lyckades vi dra ifrån på slutet och fick avsluta med resultat 11-7.

Sedan spelade F03 mot norska Lövham, som bjöd på bra motstånd. Men med mycket fart framåt, styrka bakåt och en jäkla vilja så lyckades vi vinna med 20-16.
I den andra matchen mot Njord, även dem från Norge, var första halvleken väldigt jämn, mycket pga slarv. Men i andra skärpte vi till oss och kunde ta hem kampen med 18-14.

Samtidigt som F03:s sista match så drog F04-2:s första match igång mot danska Trelde. Vi visste redan att motståndet skulle bli riktigt tufft då det var det ledande laget i vår grupp. Men då ska man ju passa på att prova nytt och givetvis kämpa ändå! Som förväntat så var motståndet mycket tufft och i slutsignalen visade måltavlan 3-25. Bara att ladda om inför nästa match mot Kärra som låg snäppet ovanför oss i gruppen! En mycket god inställning och tappert kämpande från vår sida men Kärra visade sig starka och vi fick svårt hänga med. Resultat 4-16. MEN; STOR eloge till dessa tjejer för att vara laget som aldrig, ALDRIG, ger upp eller börjar hänga med huvudet. DET kommer man långt på!


Efter en lååååång dag i solskenet var de flesta tjejerna heeeelt slut vid middagen. Bara att klämma i sig mat, sedan vila innan en skojig frågesport på kvällskvisten som Annica stod för! Riktigt roligt men även ganska svårt! Till slut lyckades ”Lag 2” knäcka nöten och segrade.

Nu ligger nog de flesta däckade (…eller…?) efter en lång, intensiv och rolig dag. Imorgon blir det lite sovmorgon och då ska gruppspelens sista matcher spelas!


HEJA TÄBY!!! 🌟

Dumma skavsår... Fotbollsskor är inte najs!

F04-1 glada efter vinst

F03 in action

Stretcha är viktigt

Niclas blev genomdränkt. Inte lätt att vara tränare och ensam kille i laget!

Kapten Ditzinger däckade

Petra fick en snygg tejp-bränna!

Laddade F04-2

Hela ligan!

Frågesport. Svaret vi alla sökte var HALLONSAFT och det kom mittengänget på först 🏆

Likes

Comments

Cup/turnering

Idag drog turneringen igång på riktigt! Det har spelats och det har kämpats i alla lag och avslutat dagen har vi gjort ordentligt på Liseberg.

04-2 spelade idag två matcher, båda mot duktiga norska lag. I första matchen, mot Konnerud, var vi trötta och sega och kom aldrig in i matchen riktigt. Resultat 0-17. Efter matchen tog tjejerna själva direkt upp att vi kan väldigt mycket bättre. Så omladdning till nästa match! Denna matchen, mot Skedsmo, gick i första halvlek inte mycket bättre, men i andra halvleken vaknade vi till och lyckades bättre och kämpade hårdare. Slutresultat: 4-19.

F04-1 spelade också två matcher idag. Den första matchen mot Baltichov var riktigt jämn men nästan hela matchen låg vi under med ca 2 bollar. I halvlek tände vi till och gasade. Slutminuterna var en riktig nagelbitare och till slut lyckades vi vinna med en boll. Detta trots våra 2 vs deras 0 utvisningar och ganska mycket slarv av oss. Men väldigt rolig match annars, tufft men fair motstånd! I andra matchen mötte vi Kungälv. De ställde upp starkt på en gång och trots att vi kämpade på bra i början så hände vi inte riktigt med. Mer slarv och tyvärr hängande med huvuden sänkte vår prestation och dem kunde dra iväg i siffrorna. Upp mer med hakorna efter halvtid men räckte inte tyvärr. Förlust med 9-19.

F03-1 spelade enbart en match idag, och detta mot värdlaget Sävehof. Lite knackigt spel men vi jobbade på. 5-5 i halvlek men sedan kunde vi ta hårdare tag om tyglarna och styra hem en seger. Riktigt skönt!

Snabbt hem för lunch och sedan göra sig i ordning för en grym EM/kväll på Liseberg. Alla är väldigt nöjda med starten på denna älskade turnering 😃

Nu samling innan sänggång. Imorgon kör ALLA på Kviberg, det blir riktigt kul!!!

Likes

Comments

Kost

1. Kvarg med granola och bär:

Går snabbt, enkelt och är supergott! Man kan ta antingen kvarg eller eventuellt en ProPud. Värm lite frysta bär så det blir lite mer saftigt och häll på kvargen. Toppa sedan med granola, frön, nötter etc.

2. Chiapudding;

Riktigt smarrigt! Blanda ihop mandel- havre- eller kokosmjölk med chiafrön, kardemumma, kanel, stevia och vaniljpulver. Låt svalna någon timme eller två. Garnera sedan med bär, granola, kvarg, frukt eller annat gott. Här gjorde jag med frysta bär som jag sedan hade snabbt i mikron. Har även rostad finkornig kokos (egengjord) på. Mycket gott!

3. Frukt/bär:

Kombinera gärna med kolhydrat så du laddar på med energi, åtminstone innan du ska träna!


4. Proteinbar:

Är inte tillräckligt om du ska köra ett hårt träningspass men kan vara ett bra mellanmål för att ladda på energi bara en vanlig dag om man tränar regelbundet. Ska du träna så kombinera gärna med någonting annat. Du kan t.ex. skiva en bar och ha i kvarg eller på din gröt.

Finns färdiga fruktmixer i butik. Gott om vitaminer och piggar upp rejält!

5. Salladswrap:

Du behöver salladsblad (ganska stora, så sallad på kruka eller roman-/cosmopolitansallad är att rekommendera). Innehåll kan vara kyckling, skinka eller kalkon med en drös grönsaker, kryddor etc. Bara att använda fantasin!

6. Smörgås:

Även här är det bara att använda fantasin. Grovt bröd skadeva'! Gott att ha på är ägg, avokado, tomat, kalkon etc. Här kan du inkludera kolhydrater, protein, vitaminer m.m. vilket är perfekt innan träning!

​7. Sallad:

Återigen bara att använda fantasin!

8. Kvarg-/yoghurtglass:

Du behöver glassform. I med kvarg/yoghurt, honung, bär, granola eller frukt. MUMS!!!

​... Och så finns det ju massor av fler mellisar! Här var några favoriter!

Likes

Comments

Övrigt

HEEEEJ säger vi efter lite semester! Och nu är vi i full gång med att få i ordning det sista till Partille. Därför så har uppdateringen fått lida lite. Men nu händer det grejer! Först så kommer snart tips på bra mellanmål att ta åt sig till sommarträningen samt nästa säsong. Och så ska vi självklart uppdatera under vår tid nere i Götet! 😃

Idag har vi gjort klart rumsindelningarna och namn på alla rum/grupper 👆​ Dem avslöjas på plats.   #nuärdetnära


Likes

Comments

Övrigt

Nu är vi igång med att göra i ordning matchställen till nästa säsong och på torsdag ska dem provas. Sedan ska dem skickas in för att fixas. Kommer att bli riktigt bra! 😃

Likes

Comments

Övrigt, Spelare

Tilde och Tilda

Dessa tjejer tillhör den gruppen som har spelat i laget längst, hela sex år snart, och nu väntar nya utmaningar för dem. Utöver sin egen handboll i vårt lag så kommer tjejerna även att vara med och hjälpa till i Täbys F10! Riktigt roligt tycker vi att vi har tjejer som vill hjälpa till och att tjejerna får ett så ärofyllt uppdrag.

Vara tränare är ju det bästa som finns! 😃 Vi tror stenhårt på denna duo! 👏

Likes

Comments

Övrigt, Information

Så roligt att kolla in ställen och föreställa sig dem färdiga på tjejerna med sponsorer, efternamn, nummer etc på! Kommer nog att bli riktigt bra!! 😃

Alla tjejer kommer på valfri tid mellan 18-20 på Torsdag i Gribban för att prova storlekar! Dyker man inte upp så får man helt enkelt chansa på storlek. Mejl har skickats ut om detta.

Likes

Comments