Det är en fråga som jag ställer mig själv väldigt ofta. Det är mitt stora dilemma. Gällande allt egentligen. Framförallt skolan.

Jag vill ha toppbetyg. Ja, så är det bara. Jag är redo att lägga ner både tid och energi och då vet jag att det kommer att resultera i toppbetyg. MEN. Här kommer det stora MEN. Den tiden och energin jag lägger ner på skolan tas ju från andra saker. Då kommer frågan ”är du beredd att offra de sakerna?” Vilka saker det är man ”offrar” är olika för olika personer. För mig är det tid med vänner, familj, laget och mig själv. Då jag upplever massa saker.

Förut har det gått att både lägga ner sig tillräckligt för att få toppbetyg + att umgås med vänner & familj men nu har jag kommit till den punkten då det inte går. Man måste välja bort, prioritera. Jag måste välja bort, prioritera. Vilket jag inte vill. Jag vill kunna/hinna med allt. Skit. Det är dock bara att acceptera. Då vet jag inte längre om jag är redo att lägga så mycket tid och energi åt just skolan. När jag har så mycket annat i livet som jag tycker så mycket om.

Jag väljer nog hellre att gå ut med sämre betyg och haft roligt än toppbetyg och allt jag upplevt är timmar med näsan i en bok. Även fast det är goare när man väl gått ut.

Så kära ni, ha kul! Det är så viktigt. Jag menar, vem vet hur länge du har på denna planet? Även om det är många år så har det ändå ett slut. Så njut av varje dag. Längta inte för mycket, njut av stunden istället.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Många av mina kompisar beskriver känslan av att vara själv som tråkig. Även att dem ibland känner sig uttråkade. Jag har aldrig haft de känslorna tror jag.  

Att vara själv kan för mig till och med vara skönare än att vara med andra. Då behöver jag inte anpassa mig till någon annan och jag får tänka i lugn och ro för mig själv. Jag kan göra exakt vad jag vill. Lyssna på vilken musik jag vill, bära endast underkläder om jag vill och bestämma mat etc.

Att vara uttråkad har jag heller aldrig upplevt. Iaf inte på fritiden. Jag känner alltid att det finns något att göra men finns det inte det så tycker jag bara det är skönt. Då kan jag ta det lugnt. Finns det inget att göra men jag vill ha nåt att göra så hittar jag ju bara på nåt. Svårare än så är det väl inte? Det kan vara allt från en liten promenad till att ringa en kompis och hitta på nåt.

Det är viktigt att uppskatta tid med sig själv, för det är den personen du kommer att leva med hela livet.

Likes

Comments

Blir så ledsen pga vädret. Det verkligen påverkar mig. Mer än jag vill. För mycket. Irriterande mycket. Vill inte att det ska få ha så stor inverkan på mig men det har det tyvärr.

Här är dock en lista för att hålla sig pepp även om vädret inte är toppen.

1. Omringa dig med människor som får dig att må bra

2. Bär varma kläder så du slipper frysa, finns faktiskt snygga tjocka plagg. Eller så kan man bära lager på lager

3. Tänd mycket ljus och ha mysig belysning

4. Kolla ofta på bilder som får dig motiverad och glad, som påminner dig om bra saker. Gör ett inspoalbum, ha en fin bakgrundsbild och beställ bilder och sätt upp där du ofta ser dem. För mig är det sommarbilder.

5. Gör en bra spotifylista med dina favoriter. Blanda gamla goa med nya härliga låtar. Att lyssna på bra musik får en alltid att må bra!

6. Bestäm saker som du kan se fram emot. Då blir det lättare att ta sig igenom dem långa och mörka dagarna. Kan va allt ifrån en fika med en go kompis efter skolan till att se ett avsnitt av sin favoritserie

7. Sov ordentligt. När det är mörkt är det lättare att bli trött, därför är det viktigt att sova mycket så att du inte blir tröttare än onödigt.

8. Rör på dig även om det kan vara jobbigt att ta tag i det. Det frigör endorfiner. Jag brukar faktiskt vara piggare efter att jag har tränat än innan just pga det.

9. Ät gott. Mat gör en alltid glad. Lägg ner nån extra minut och extra krona för nåt extra smarrigt. Det är ju så mycket mer värt än en tröja när man tänker efter. Ekonomiskt då.

10. GÖR saker. Roliga saker. Låt inte årstiden stoppa dig. Ha filmkväll. Gå på långpromenad. Fixa ihop en kompisträff. Gå på bio.. Strosa runt på stan. Varför skulle mörket och temperaturen få stoppa oss när vädret är som det är 3/4 av året när man bor i Sverige?
Likes

Comments

Hej! Har tänkt en del på om det här med fars-/mordag är bra eller inte. Det är ju såklart jättebra att hylla alla fina poppor och mammor som verkligen förtjänar det. MEN. De barn som har föräldrar som inte bryr sig om dem eller ställer upp för de. Hur får det dem att känna? När alla visar uppskattning (mest påtagligt via sociala medier) till sina föräldrar och de själva ser allt de inte har. De kanske till och med känner sig tvingade att visa uppskattning mot sin förälder även om hen egentligen inte ens förtjänar den.

Därför tycker jag det är viktigt att lyfta att det är många som förtjänar en förälder som bryr sig om de även om de inte har det. Man väljer ju som sagt inte sina föräldrar och det är aldrig barnens fel. Jag själv är väldigt lyckligt lottad men jag har några vänner som har en eller två föräldrar som det är lite strul med. Mina fina vänner. De är så starka och fina, speciellt med tanke på att de har blivit så bra människor även om de inte har haft de bästa förutsättningarna.

Likes

Comments

Härligt med lite nya emojis ändå. 🤝🧠🦖👩🏽‍⚖️🥤👨🏻‍🚀🧚🏽‍♂️🦓🧤🦕🥥🥩🥃🧗🏿‍♀️🧡🔔. Behövs uppdateringar även på den fronten!

Likes

Comments

Hur kommer det sig att det känns så avslappnande att bada? Det tycker jag att det är i alla fall.

Är det för att det påminner om när man låg i mammas mage? Trygghet, värme och omslutningen av vatten. Vet inte men det skulle kunna vara. Man känner sig så lätt. Man flyter iväg från sina problem och sin stress på nåt sätt. Lite samma känsla som att "duscha av sig dagen". Bli ren och börja på en ny kula. Typ som att man startar om när man har gjort sig ren, som att börja ett nytt år eller en ny dag.

Härligt ändå.
Likes

Comments

...är inte alltid så lätt. Dygnet har 24h och veckan 168. Det går inte att ändra på oavsett hur mycket man vill eller försöker.

Ibland känner jag att jag inte hinner med allt jag vill och behöver göra. För det första är jag tidsoptimist och för det andra har jag väldigt mycket för mig. Jag vill hinna plugga, jobba, träna, umgås med vänner och familj, uppdatera sociala medier, boka och göra roliga aktiviteter, bara ta det lugnt o.s.v. o.s.v. ja, listan kan göras lång. Jag älskar att ha saker för mig men till slut blir det för mycket. Vill verkligen göra ALLT men märker att jag inte mår bra av det. Har gjort scheman och to do lists men ändå hinner jag inte med och blir stressad. Vet att jag måste välja bort men kan och vill inte. Till följd har det gjort att jag har svårt att somna då jag tänker på allt jag behöver och vill hinna med nästa dag. När stressen tar över är det inte roligt längre. Det svåra är att veta vart den gränsen går och prioritera vad man vill lägga sin tid på. Det är någonting både jag och många andra måste lära sig. Annars går man till slut sönder av stress och det är det inte värt. Det är viktigt att göra ingenting ibland och hitta på spontana saker men det är lättare sagt än gjort. Ibland är det viktigt att bara få smälta in allt man upplever och all daglig information man utsätts för, för att sedan kunna ta till sig nya saker. Jag vet att det inte kommer från nån som följer det men jag vet att man mår bra av det och borde göra så oftare...

Tid är ovärderligt och man ska försöka lägga den på sånt man mår bra av. Det är viktigt att bara njuta av nuet ibland. Ofta blir det att man bara tänker framåt och längtar efter saker, men vad har man och längta efter om man inte njuter när man väl upplever det? Man har bara en tid på jorden, vad vi vet, utnyttja den på bästa sätt. Gör så mycket roligt som möjligt.

Har ni några tips får ni gärna dela dem. Uppskattaaaaas

Likes

Comments

Är det bara jag som har tänkt på att det alltid är de med åsikter som strider mot mänskliga rättigheter som hörs, syns och får mest uppmärksamhet? Varför är det så? Då är det som att det onda tar över det goda när det "goda" är tysta. Vi som står för mänskliga rättigheter måste gå ihop och förstå att vi är så många fler än dem. Vi måste våga stå upp och försvara de mänskliga rättigheterna tillsammans istället för att va tysta och rädda. Det finns inget att vara rädd för när vi har varandra. Ta ställning och visa civilkurage.

Varför tror ni att andra världskriget inträffade?
Det var inte bara p.g.a. nazisterna, det var p.g.a. alla människor som var tysta. Det var fler som tyckte det var fel än som höll med. Tänk er om alla de med goda åsikter hade gått ihop och emot nazisterna istället för att vara tysta. Då hade kriget aldrig inträffat.

"Den yttersta tragedin är inte de onda människornas brutalitet, utan de goda människornas tystnad". Sade den kloka Martin Luther King en gång. 

Det är viktigt att stå upp för de mänskliga rättigheterna. Det goda måste vinna!

Likes

Comments

En kärleksrelation skulle jag vilja likna med en blomma och en person som plockar blommorna. Man går runt på en stor äng full av fina blommor som man betraktar. Ibland hittar man en man vill ha och försöker att komma nära den för att tillslut kunna plocka den. När man lyckats plocka den måste man vårda den med omsorg och den måste trivas bättre eller lika bra än den gjorde innan för att inte dö. Man ska även komma ihåg att den lever längre om man låter den ha kvar sina rötter än om man klipper av alla. Man kan ju fortfarande vara nära den även om blomman får ha kvar sina rötter. Dör ens blomma blir man ledsen. För den var den finaste av dem alla man kunde hitta. Det man inte får glömma då är att under tiden man har haft sin finaste blomma och den tillslut dött har nya blommor vuxit upp. Då får man gå ut och leta efter en ny, minst lika fin blomma. Ju fler gånger man väljer desto bättre blir man på att välja de som man vet lever längst. Världen är full av fina blommor!

240160

Likes

Comments

Ibland kan det kännas som att samhället, familjen, kompisar och en själv förväntar sig saker av en. Allt från ett nytt inlägg på Instagram, bra resultat i skolan/på jobbet eller stort umgänge. Krav som inte syns men ändå finns där. Lite som oskrivna regler fast gällande krav. Det kan vara en jobbig känsla. Att känna att man måste prestera för att vara accepterad och omtyckt. Så ska det inte vara. Vi måste hjälpa varandra med det. Sluta ha förväntningar på varandra annat än vänlighet. Vi är bra som vi är och man ska göra saker för sin egen skull och ingen annans. Det är viktigt.

Jag själv känner ofta förväntningar och prestationskrav från mig själv. Inte från någon annan utan bara mig själv. Det kan vara att jag vill lägga upp massa härliga bilder som jag själv vill redigera innan som tar massa tid. Ingen tvingar mig eller blir besviken om jag inte gör det men ändå så känns det som jag måste göra det. Det kan även vara ett prov. Ingen tvingar mig att plugga eller blir besviken om det går dåligt men ändå så känner jag att jag måste få toppresultat. Jag vill lyckas för min egen skull men det är ändå en jobbig känsla att känna att man måste uppnå någonting för att inte känna att man misslyckades. Det kan ju bara en själv ändra på. Att istället tänka att det viktigaste är att man gör sitt bästa. Det är dock så mycket lättare att säga än att göra men vi får hjälpa varandra med det. Är det mindre förväntningar utifrån minskar troligtvis förväntningarna inifrån också. Vi är bra som vi är! Ta hand om varandra. <3

Puss & Kram

Likes

Comments