Som ni ser på bilderna så går Nobell och Elvis tillsammans i hagen. Dem har gått med varandra sedan lördags och det går jättebra. Självklart så blir Nobell lite less på Elvis som vill leka hela tiden. Men dem två verkar trivas tillsammans ändå.
Bilderna är sen igår då vi höjde stängslet då vi såg att Elvis blev ganska nyfiken då det kom hästar och gick förbi på vägen, och självklart så vill vi inte att han ska smita.

Kommer skriva ett inlägg som bara handlar om Elvis och Nobell framöver.
//Emma

Likes

Comments

Hejsan alla fina! Gud vad denna helg har gått fort. Helgen har iallafall inte bestått av något speciellt, var med pojkvännen på fredagen och tjejkompisarna på lördagen. Idag har jag bara varit i stallet och fixat. Elvis går ute i hagen med Nobell nu, går jätte bra och han är väldigt trött på kvällarna då han kommer in.
Nu sitter jag och försöker packa, vi ska nämligen börja våran resa imorgon kväll till Gambia. Ska bli super kul och skönt att slippa skolan, vi blir borta en vecka och kommer hem på lovet så det blir lite lediga dagar hemma då vi kommer hem också.

Men nu måste jag fortsätta packa så hörs vi!

Likes

Comments

Hej alla fina! Varit riktigt dålig uppdatering här sedan tävlingen. Man jag har inte vetat riktigt hur jag skulle skriva detta. Mamma skulle iallafall med Zinnia till PHvet och kolla upp hennes skada, så eftersom Nobell känts lite upp och ner då jag ridit så bestämde vi för att ta med han också. Han har alltså varit helt underbar vissa dagar och vissa dagar riktigt svår att rida och nästan känts tungriden då man inte riktigt "kommer åt han" och ostadig i munnen.

Därför tog vi med han ner dit, PHvet är så grymt bra och kollar verkligen igenom HELA hästen! Dem hittade iallafall en gammal skada i bogen och spänningar i Halsen/nacken. Så nu rids han inte, går på promenader och masseras både bog och hals varje dag. Så nu hoppas jag verkligen att detta ska bli bra. Om två veckor ska han ner på återbesök så jag håller verkligen tummarna!!

Elvis har vi gått ut och gått med nu iallafall, märks verkligen att han står inne nu! Han gör några busskutt ibland men han är ändå hur duktig som helst då han stått inne 2 månader.

Min fina kille! Nu vill vi ha sommar och en massa tävlingar.

//Emma

Likes

Comments

Nu sitter jag i bilen påväg hem från tävlingen. LA:1 gick hyfsat, lite träning där så kommer de gå ännu bättre, vet att Nobell har lite svårt att sätta sig å samla ihop sig, samtidigt som han har svårt med att länga i traven, men han försöker och det är det viktigaste! Slutade på 62% och en andra placering.
LA:P1 som jag gick in och red som en "träning" gick inte lika bra. Programmet är svårare, de händer saker i programmet hela tiden och hästen ska vara mer samlad där, Vilket är svårt för Nobell. Men eftersom jag red den som en "träning" så bryr jag mig inte om procenten än. Jag rider den för att sedan kunna åka hem och träna på de saker som är svåra.
Det är såå himla stor skillnad på att rida hemma än att gå in på en tävling.

Så nu blir det hem och träna mycket styrka eftersom träning ger resultat!

//Emma

Likes

Comments

Nu är allt packat och klart inför tävling imorgon, söndag! Nobell står med alla ben lindade och ett mysigt, varmt täcke.
Imorgon bär det av mot Timrå för dressyrtävling där jag och Nobell startar LA1 och LAP1.

Får bli en bild på Nobells nysmorda dressyrträns.

//Emma

Likes

Comments

Elvis var ju på kliniken i tisdags som jag skrev i måndags.
Han var super duktig, både resan dit och hem och väl där på plats också! Vi kollade på förra bilderna på röntgen och sedan tog dem nya bilder utav kotan som den ser ut nu.
Kotan ser bra ut och det har börjat växa ihop mycket bra! Så ÄNTLIGEN så får han iallafall börja gå ut på lite promenader, blir skönt för både han och mig då han blir lite ostimulerad då han bara står inne annars.

Nu sitter jag på skolan, efter skolan åker jag hem och rider ut Nobell en sväng, fixa stallet, fixa Elvis och lite småfix.

Ha en bra dag!

Elvis och Nobell

//Emma

Likes

Comments

Hejsan allihopa! Kom just till pojkvännen efter en mycket bra dressyrträning för mamma på Dannero. Tränade på mycket delar som är i LA:P1an, inte perfekt än men det händer så mycket på bara några veckor! Verkligen stor skillnad nu då jag känner att han blivit mycket starkare, lättare och roligare att rida nu då jag börjar hitta alla hans knappar.

Så på Söndag startar jag och Nobell våran andra LA:P1 någonsin, tar det mest som en träning så jag vet vad jag kan träna vidare på. Ska bli super kul och mycket lärorikt!

Imorgon åker vi på kliniken med min unghäst som bara är 8 månader just nu. Everglades heter han, fast kallas Elvis. Vi ska kolla så hans skada i kotan ser bra ut. Just nu står han på boxvila, så jag hoppas verkligen att han ser fin ut i kotan så kanske han får börja gå ut snart.

Nu ska vi lägga oss ner i sängen och se på en film.

Detta är lilla söta Elvis

//Emma

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas det är bra med er, med mig är det super. Sitter just nu i bilen påväg hem från en ponnytävling i Sundsvall, jag och Nobell startade en LB med inverkan idag. Dem 5 bästa gick vidare till Scandinavium, jag kom 7 utav 38 starter och kunde inte vara nöjdare över min och Nobells första tävling för iår. Kanon bana, och Nobells bjudning kunde inte ha varit bättre. Så jag är super nöjd och verkligen supertaggad på denna tävlingssäsong.

Nästa helg blir det dressyrtävling i Timrå, jag och Nobell startar LA:1 och LA:P1.

//Emma

Likes

Comments

Nej, nja, jo de kan man. Kanske inte på hästen i sig men beteendet som uppstår lite i ett mönster skulle jag nog kunna säga! Andra avramlingen för veckan blev det nu på träningen som skulle vara en avslappnande uppvärmning på en mindre bana inför lördagen, blev inte riktigt som planerat.. Simon är i väldigt fin form nu och han känner verkligen av det för han är extremt pigg och glad och lyckas inte riktigt hålla den energin inne. Han blir kaxig om man säger åt honom eller "råkar" styra dit han inte vill.. För mycket energi som gör att det blir lite kaos i huvudet på honom, så ska försöka se hur han funkar om han faktiskt får gå kanske 6dagar i veckan!

Det hela idag började faktiskt innan uppvärmning då han ständigt ville framåt och bromsar man han då blir det panik för han som börjar studsa och göra massa bushopp, fick han att tänka på annat och det hela glömdes bort.

Redan när vi kom till ridhuset hade Simon bestämt att övre kortsidan var extremt farlig och han bara skyggade mot den men som de flesta vet är det bara att ställa lite bortåt och rida förbi så glöms de bort tillslut också. Gäller att lura lixom. Dock när vi börjat hoppa lite kom Simon återigen på hur farlig kortsidan var och tvärstängde sig bort från sidan i full galopp samtidigt som han sköt sådär charmigt med ryggen då man helt omöjligt sitter kvar, hängde ett tag men släppte då jag kände att jag omöjligt skulle komma upp igen. Landade inte lika fint som i måndags utan nu rakt på svanskotan så tycker jag att det gör ont nu känns det nog inte bättre imorgon..

Såå ledsamt att vår träning som bara skulle vara taggande inför lördag slutade såhär, syrran Madde hoppade upp då jag ramlat av då det helt enkelt gjorde för ont att kliva upp själv till en början. När hon ridit han en stund och det gått fint hoppade jag upp och tog bara några språng så jag fick lite panik över att det hela skulle sluta med en avramling, kan ju bli en början till mardröm de, dessutom kände jag att jag var tvungen med tanke på tävlingen på lördag! Men fin stil tvivlar jag på att jag hade, slutade åtminstone med bra språng!

Aldrig lätt då man har med levande djur att göra och samspelar det inte riktigt slutar det lätt med olyckor, ska nu göra allt jag kan för att inte liknande ska hända pga för mycket energi vilket han uppenbarligen får (trots mycket träning senaste) det behövs helt enkelt mer för han än andra och är det de dom krävs gäller det att anpassa mig efter det annars är det bara att lägga ner. För kan inte limma fast mig så att jag inte ramlar av nästa gång energin svämmar över för han.

Alla har hästar som de alla kräver olika och jag slår vad om att just du som läser nu kanske har något med just din häst som kräver att du gör något speciellt med den som inte krävs på en annan. Kan vara allt från stretching, massage till röst eller en viss uppvärmning som gör att det funkar för er. Det jag tycker är unikt för alla er/oss är att vi tar an sådana problem och lyckas få det hela att funka ändå, det är sport och är så kul att höra att man inte ger upp för motgångar som för andra är "obotligt problem". Så ja nå kan man bli less på beteenden sin höst har, men de ska aldrig få en att ge upp, det gäller att jobba på de, kämpa förbi som ELLER MED dom och sikta mot sina mål ändå, i slutändan är det resan dit som är mödan värd. Ska även tillägga att Zandro var med för er som vet vad som händer då..
Ha det fint!//Cissi

Likes

Comments