Det är verkligen sommar då man kan släppa hästarna på sommarbete! Nobell och Elvis går tillsammans i en stor hage och käkar gräs mest hela tiden, riktigt mysigt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hallå hur fina änglar beställde mamma åt mig och Nobell då??
Jag tycker iallafall att dem var jättefina och pryder dessutom Nobells träns jättefint! Han fick en till hopptränset och en till dressyrtränset.

Att en sån liten sak kan köra allt så mycket snyggare!
Tjejen som gjort dessa heter Maja och hon har en Instagram med bilder på många olika fina änglar!
Hennes instagram heter designby_ml så gå gärna in och kika där!

Här är Nobells änglar.

//Emma

Likes

Comments

Väldigt många som rider brukar rida på vägar där bilar kör. Längre eller Kortare sträcka, för att kanska ta sig till ridhus, paddock eller bara rida ut en sväng.
Då jag rider ut så händer det att jag rider en kortare eller längre sträcka på en väg där jag bor. Jag rider där för att ta mig till tex en skogsstig som jag sedan kan rida på.

Jag går alltid på gruset bredvid asfalten! Alltså så tar jag ingen stor plats på vägen.
Jag har nu flertal gånger (senast idag) ridit på en väg i skritt i ca 200m, alltså inte så långt.
Idag mötte jag ca 5 bilar varav 1 saktade ner då dem mötte mig med häst. Ja dem andra 4 då? Jo dem fortsatte i farten dem hade, vissa över hastighetsbegränsningen som var 80km/h , och vissa i 80km/h.
För det första så körde dem flesta för fort där, och för det andra så körde dem alldes för fort för att möta en häst med ryttare.

Vi med häst har rättighet att rida på väg. Skulle det vara så att det händer en olycka mellan bil och häst med ryttare så blir det föraren till bilen som blir skyldig i den olyckan.
Vissa kanske inte vet de? Men så är det faktiskt och fast man inte vet om det så borde det vara en självklarhet att sakta ner för ett ekipage.
Många saktar ner om dem ser tex en älg på lägdan bredvid vägen, men dem saktar inte ner för en skrittande häst med ryttare på Sidan av vägen? Detta tycker jag själv är helt sjukt!

Man sätter både sig själv, bil, ryttaren och hästen i fara. En häst väger lika mycket som en älg så det ger lika mycket skador om man skulle få en häst över bilen som en älg! Dessutom att det sitter ett liv på hästens rygg. Det spelar ingen roll om min häst är jätte trafiksäker, detta handlar om respekt och hänsyn till andra människor! Och detta bör vara en självklarhet, att man saktar ner och visar hänsyn till andra.

För jag vill inte ha min ponny över mig som väger 400kg, och jag vet att ingen vill ha en häst på sin bil och stå i en olycka där man själv är skyldig och ryttaren blir skadad.

Detta handlar om respekt och hänsyn till alla människor! Även dem som cyklar och går på sidan av vägen!

För denna bild tycker inte jag ser trevlig ut och jag vet att ingen ryttare med häst vill vara med om något sådant.

(Bilder från Google)

Likes

Comments

Idag har det varit riktigt skönt väder. Dagen började med att epan gick sönder så vi fick bogsera den till pappas jobb.
Sedan spelade vi brännboll med klassen så vi slutade kring 11, vilket var skönt!

Hästarna har idag fått ätit lite gräs så att dem ska få vänja magen lite innan dem släpps på bete över sommaren.
Nobell vilar idag men imorgon går han ett lätt pass i skogen så han får jogga lite, så att han inte är så stel på lördag då det är tävling i Kramfors för mig och Nobell, vi tävlar en LA1 och en LAP1.

Här är lite bilder på hästarna från idag.

//Emma

Likes

Comments

Hej igen, efter ett långt uppehåll här, men det ska bli bättre!
I söndags var det dressyrtävling för mig och Nobell i Matfors. Red både en LAP1 och en LA3. LAP1 rider jag fortfarande som en träning och att jag ska tävla mot mig själv, eftersom det fortfarande är en väldigt svår klass.
I LAP1 var Nobell väldigt seg och lyssnade inte på mina hjälper riktigt.

Men i LA3 var Nobell mycket bättre då jag red mycket mer fram på framridningen då, vilket ledde till en bra placering.
Det var två domare, av ena domaren fick jag 60,7% och 66% av den andra, vilket gav 63% och en andraplats i klassen och en andraplats i Distrikt mästerskapet.
Det är jag jätte nöjd med,
och att jag också fick en felridning och halterna blev inte alls bra då Nobell klev bak i dem.

Nobell längde dessutom mycket bra i travlängningarna, som han inte brukar göra! Men träning ger resultat och det märks hela tiden på Nobell.
Självklart finns det alltid saker att träna på så vi tar med oss både bra och sämre delar i programmen som vi kan träna vidare på!

Igår åkte vi till Timrå för en träning med Isabelle, jag tar verkligen alla chanser för att få rida för henne då hon har hjälpt mig och Nobell så himla mycket!
Vi tränade bl.a. På öppna som är med i LAP1 och avsaktningarna och halter i alla gångarter. Gick jätte bra och Nobell var verkligen jätte fin.

Här har ni lite bilder från i Söndags!

//Emma

Likes

Comments

Min första egna ponny fick jag 2010, då jag var 10år. Jag fick ärva denna lilla ponnyn utav Cissi som hade han innan mig. Han heter Chimichanga, men vi kallade han för Chimi. Han var en väldigt speciell och svår b-ponny, en utmaning för först cissi som fick göra det största jobbet med honom. Han var väldigt svår då han inte var så mycket riden då vi köpte han. Då cissi provade han så skenade han runt, men konstigt nog köpte vi han ändå. Cissi la ner mycket jobb och mycket timmar på han och det lönade sig, men han var fortfarande svår. Men då cissi hade fått till det och allt börja landa på plats så var hon för lång och det var min tur.

Från början var jag rädd för han, nog var han liten, men han var mycket speciell och en ponny som krävde en duktig ryttare som klarade av han. Första gången jag skulle rida han så blev jag upptvingad i sadeln och släppt vid en lång och brant backe där han var van att få springa allt han kunde, tills han kom upp, där han stannade av sig själv.
Innan var jag jätte rädd, men efter detta så ville jag göra om det flera gånger igen. Jag hade ridit på ridskola och lite hemma på mammas storhäst. Men gud vad jag lärde mig utav han, jag lärde mig att rida riktigt. Gud vad glad jag är för att jag fick chansen att rida denna lilla ponny, vilken lärdom att få.

Han var väldigt tittig av sig, vissa dagar hoppade han alla hinder och ibland hoppade han inte om det stod en blomma bredvid hindret. På tävlingar var detta lite svårt eftersom, då han blev rädd så stängde han och och man fick ingen kontakt med han, men andra klassen hoppade han allt. Chimi är en ponny som kräver att ryttaren är bestämd och inte blir rädd för då han stannar tex.
Då det var dags för mig att sälja han så var det svårt att hitta en ägare då han krävde så mycket av ryttaren och dem flesta som rider b-ponny är liten. Men vi hittade tillslut en liten tjej som passade med Chimi som handen i handsken. Chimi bor kvar där nu och det är vi såå glad för!

Här är en bild på Chimi.

Likes

Comments

Här är nån som kommer bli en stjärna på banan tror jag, som himla fin redan nu!

Vad tror ni om denna lilla fux-kille?
Jag tror verkligen att han kommer bli riktigt fin!

Likes

Comments

Idag var jag och Mamma i Örnsköldsvik, jag och Nobell startade en LA:1 och en LA:P1.
Hur som helst så slog jag och Nobell vårt egna rekord i båda klasserna. Mycket som ska slipas innan vi blir riktigt duktiga, men vi är på rätt väg!
I LA:1an fick vi 65%, Och i LA:p1an fick vi 61%, mycket har verkligen hänt sen senaste tävlingen. Jag är jättenöjd eftersom jag känner att mycket har hänt och jag märker verkligen hur Nobell tycker att det blir roligare och roligare, vilket är mycket bra!
Just nu rider jag LA:p1an för att tävla mot mig själv och bli bättre, alltså som en träning, vilket är jättebra då både jag och Nobell blir lite spända på tävling (eller mest jag😜), då är det ett bra sätt Att träna, att tävla mot sig själv.
Men nu är det träning som gäller för mig och Nobell så att vi blir ännu bättre!

Här är lite fina bilder som duktiga Sandra tog från idag! Hennes blogg hittar ni här= www.nouw.com/fruwiklund

//Emma

Likes

Comments

Inatt föddes en liten Hingst efter Mr Vain GJ.
Jasmine fick värkar kring 10 på kvällen igår, och halv 12 hade den lilla fina kommit till världen.
Jag och mamma fick hjälpa Jasmine då hon var trött och han var stor!

Spänd natt men hur underbart som helst!

//Emma

Likes

Comments