Hej, haft ett lååångt uppehåll från skrivandet men känner att jag vill börja nu igen efter att ha läst några gamla inlägg vilket får en att minnas många härliga saker, vilket alltid är kul! Har hunnit med en tävling med Simon sedan sist som slutade med en vinst i 1m klassen, hade en helt galen häst den dagen! Extremt pigg och taggad, kom knappt upp på honom för han var så taggad och vägrade stå stilla, sen att få honom att tagga ner innan jag börjar försöka rida fram, och innan jag skulle få han att stå still lugnt innan ingång på både banan och prisutdelning då vinstäcke skulle på, inte lätt var han! Den dagen hade jag ett levande exempel på hur ha faktiskt är avlad för att vara en tävlingshäst! Han var så taggad och glad över att få va ute och tävla, så jag klagar inte dock tog han all min och mammas energi den dagen som skulle ha med han att göra. Men som jag sa då och fortfarande står för så gjorde det inget då han faktiskt gick och vann!

Har hunnit med en helg i Stockholm med bästa vännen och hennes kusin där vi shoppade på mall of Scandinavia samt gick på justins konsert som var toppenkul! Mycket festligheter och roliga saker med vännerna har det också blivit på sistone, som vanligt mycket i skolan och några jobbtimmar har även hunnits med sedan sist!

Idag ska jag till Simon, ska rida dressyr då han troligtvis är i rätt humör för det efter uteritten igår. Han är just nu väldigt pigg och glad, taggad på allt så vill jag rida dressyr med kontakt som funkar gäller det att planera så han inte stått i två dagrar innan exempelvis, men det vore dumt att klaga på en glad och frisk häst!
Ha en fortsatt bra dag! /Cissi

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej, tänker låssas som inget och börja skriva igen som om uppehållet härifrån inte varit haha! Ska börja med att berätta om helgen som bland annat bestod av jobb lördagen och tävling söndagen! Tävlade i Sundsvall på Simon och red en 90 och en 1m klass vilket gick superbra och speciellt med tanke på hans uppehåll från tävlingsbanorna! Detta blev faktiskt bara våran andra tävling på hela terminen så det var riktigt skönt att komma ut igen! Vädret var hemskt och banan var som en sjö men trots det hoppade Simon sina klasser superbra, lugnt och fint genom hela banan, dock kom han lite nära hinder nummer 5 som han därav rev i 90-klassen! I 1m klassen gick vi dubbelnolla men tiden räckte dock inte till en placering! Är supernöjd med båda dagarna och jag ska se till att lägga ut videos på videofy så ni kan kika!

Nu blir det en skoldag innan middag ute med några tjejer sen samt så ska jag hinna med en ridtur också så Simon är redo inför hoppträning för Maria imorgon!

Likes

Comments

Älskar min häst så oerhört mycket och är då glad att jag har han, mår så bra få jag får vara med han och det fuyller verkligen på med energi precis som det ska vara! Ingen aning vad jag skulle gjort utan hästarna!

Nu i veckan så tänkte jag att jag skulle testa att gå ifrån hemmet en sväng med Simon och denna gång inte leda honom och rida hem som ju gjort senaste just för att vi haft en dålig cirkel och han blir rädd/ osäker så att han vill vända hem igen! Så jag började gå med Simon som vanligt men tänkte sen att jag skulle testa rida efter lång tid av att leda bort- rida hem skulle hoppa upp redan efter vi bara gått från gården för att se lite vad som händer och så! Helt utan förberedelse på bråk då jag om så uppstod helt skulle bara strunta i dumheterna, hoppa av igen och gå, inget mer med det just för att han är omöjlig om han bestämt sig helt ärligt, blir helt blockerad.. Tror den inställningen gjorde mycket samt att jag haft mycket tålamod med Simon gällande detta sedan vi bytte taktik just för att han är svår att rubba om han hamnar i att han vill vända hemåt! Simon gick hela vägen utan en tendens till att vilja stanna, det var en sån oerhörd lättnad och turen gick så bra, ibland måste man lura fram lite framgång för jag vill ju att Simon ska ha det lika harmoniskt på turerna som jag och det medför självfallet utan bråk! Framsteg visade han och det känns underbart! Lillebror har under veckan också fått suttit på Simon lite efter ett pass i paddocken och lägdan där han för övrigt blir superpigg och glad så det är kul!

Nu blir det jobb till tre sedan får jag se vad som händer, ska iallafall hinna med träning med Simon, ha en toppen dag! /Cissi

Likes

Comments

En vecka utan hästar har jag inte haft utan har faktiskt besökt massor av Gotlandsruss på lojstahed vilken var kul, men en vecka utan min egna häst har jag haft och det kan jag säga att jag är less på! Saknar finaste vännen hemma och är så glad att jag får träffa han imorgon igen! En vecka borta och det känns som man inte fått krama om han på månader, är så van att kunna göra det varje dag så får abstinens trots under härliga resor som Gotland..Snällaste mamma har haft honom helt i hennes ägo denna vecka där han skämts bort med massor av morötter och fått bli tömkörd av proffset hon själv under veckan, även min stretching samt massagerutin har hon ägnat sig åt, helt klart bäst är hon, tack!! Glad att jag får träffa dom båda imorrn för den delen!

Nu sover vi sista natten här på Gotland, ha det bra, Sovgott!! /Cissi

Likes

Comments

Hej! Riktigt längesedan jag skrev ett inlägg nu tyvärr, hänt ganska mycket sedan sist! Har haft en halt häst på grund av hans mobbande kompisar som lett till att han fått stå hemma på lite rehab i ca två veckor men han är bra nu och innan jag åkte till Gotland (söndags) så redd han helt som vanligt. Han står dock fortfarande hemma med lillebrors höst som sällskap då vi gruvas över att ställa tillbaka han med de andra 6 hästarna! Simon som har sån otur vill vi inte ä ska lyckas skada dig igen på nått sätt.. Antingen självförvållat eller av någon av de andra som inte alls är snäll med han, störs i hagen men absolut lägst i rang är stackaren!

Nu till något roligare, jag befinner min just nu på underbara Gotland på en veckas semester, har hur härligt som helst med massa sol, bad, äventyr, shopping och god mat! Haft enormt bra väder alla dagar, inga moln alls på himlen! Bjuder på bilder ovan, ha det bra!
/Cissi

Likes

Comments

En pigg häst hade jag som vanligt igår, 1 slarv pet i varje klass var tyvärr men han skötte sig bra samt visade framsteg sedan sist så jag är så nöjd!! Kan fixa ihop video och dela det då jag får tid! Hoppade 90 och 1m, känner att jag kan ligga på den höjden nu ett tag tills han börjar tagga ner igen för nu är han supertagg på att hoppa så därför får han ligga kvar på den höjden ett tag tills vi är riktigt igång igen, inte alls höjden det sitter i men mellan hinderna där han måste börja ta det lite lugnt för just nu är allt så kul tycker han!

Nu åker jag efter en jobbdag med familjen till solviken för mys där över helgen! Ha en toppen midsommar! //Cissi

Likes

Comments

Hej, lite bilder från gårdagens mysdag dom bestod av typ inget prat alls i hopp om att rösten ska komma tillbaka riktigt igen, har dock inte ont så att ligga och bara vila var inte det enda alternativet! Så en långtur på min och pappas nyinköpta Cross fick det bli, varan syrran följde med en kortare sväng på kvällen till en stuga där vi fikade lite! Alltid kört och haft egen Cross men haft uppehållsår nu en lång period men att nu ha en igen är jag överlycklig över, så kul att vara igång igen! Tack pappa💕

I söndags reds våra fem hästar till betet i fiskja från mamma då, riktigt roligt med så många med på tur trots att hästarna blir väldigt taggade! Våran sjätte häst Jasmine fick åka transport då HON ÄR DRÄKTIG!! 😍 och ska ta det extra lugnt såhär i början, därav var det lugna betessläppet helt perfekt för hennes situation! Skrivit om den valda hingsten tidigare så har ni missat de backa lite så får ni se en riktigt snygg topphäst! Glada och nöjda hästar har vi nu dom står på superfint och riktigt stort vete iår! Måndag bestod av paus från betet runt en tur i fiskja där det finns hur bra ridvägar som helst!!

Idag blir det en skritt tur på Simon som imorgon ska få åka på kvällshopptävling med mig! Taggade! Började se nya säsongen av oitnb också, passade på igår som ändå vart en ganska så lugn dag, lika bra som alltid var åtminstone de 2 första avsnitten som är de enda jag hunnit med! /Cissi

Likes

Comments

Äntligen sitter den där!! Som jag längtat, är verkligen supernöjd och det var inte alls lika hemskt som jag föreställt mig! 😍

Alla hästarna är nu på bete och video på släppet kommer inom kort upp på videofy så håll koll där, ha en fortsatt bra dag! /Cissi

Likes

Comments

Dressyrtävling i helgen som va på hemmaklubben. Ligger inte till vanligheterna att ja tävla dressyr, har så dåliga nerver för det. Men ibland händer det faktiskt 🙂
Red la3 å zandro skötte sig fint dock ingen placering vilket e ganska logiskt då man tävla med dom som verkligen tränar hårt och en annan bara strosa runt lite haha.
Mamma tävlade även sin Zinnia, Zandros dotter, min häst dotter alltså!!! De red lb å skrapade ihop 65% vilket är deras bästa resultat de fått än så länge. (Måste även nämna att de bara tävlat ca 2gånger innan) så duktiga så ❤️
Men visst e de lika? Syns ju att de e släkt kan man ju säga! 😍

Likes

Comments

Bildbomb eftersom ja inte gjort ett inlägg på länge å ska jag sammanfatta allt komma detta inlägg bli otroligt långt...
Säger bara crusing, tävling, möhippa, hästar och sommaren är äntligen här tack å lov! ❤️
//Madde

~ Att kramas är på ett tyst sätt att säga.
DU är viktig för mig!
(Så kramas ofta!)

Likes

Comments