Header

Hej på er!
Har som ni kanske förstår varit två tuffa månader med inte så mycket ambition till något. Tråkigt men de blev så nu när jag skadat mig och inte har fått göra något med ponnyn eller i stallet osv.
Tanken är att jag ska ta tag i bloggen igen! Jag tycker de är sjukt kul att blogga men har känt nu att jag inte haft något att skrivs om eftersom jag inte får göra något:(

Men vad har hänt?
Jo vi har flyttat hästarna närmare hem. Jätte skönt, tråkigt att lämna gamla stallet eftersom vi trivdes men de kommer vi göra i nya stallet oxå! Hästarna mår super går i varsin stor sand hage, lyx att inte ha lediga hästar nu i regnet! Står brevis varandra inne i stallet, boxarna sitter bara två och två bredvid varandra så de är skönt! Ridhus med fibersand, ute rits möjligheter i mängder! Vi har de lyxigt helt enkelt. Idag står rakning av hästar på schemat, Fia ska jogga båda ponnyerna och sen ska jag tillbaka till gamla stallet och träna emeli och snorkan!

Mer om träningen sen nu upp ur sängen äta frukost och sen stallet!

Godmorgon världen❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag va de sjukan som gällde. "Goda" besked, bara 8 veckor till i korset sen börjar förhoppningsvis rehab. Livet är väldigt enformigt och långdraget just nu Hahah. Sen åkte vi till stallet och hästarna rastades. Jag jag kommit fram till att hjälpa till med de jag kan så nu staplar jag nytvättade häst saker på hög och all utrustning glänser! Men Aa de är väldigt irriterande att inte få hjälpa till när jag kanske kan enligt mig.

Men här är en cool bild jag fick av min läkare idag!
Man ser väldigt tydligt vilken kota som är trasig hehe.

sen är de såklart en bild på min prins! Tycker synd om honom! Från att i stort sätt bara ha mig på ryggen få ha 3-4 ryttare i veckan, tycker synd om honom och är hemskt ledsen. Men kan va bra träning att ha fler på ryggen oxå men en stor omställning för honom som jag tycker han sköter med barvor!!!

Likes

Comments

Hej kära ni ber hemskt mycket om ursäkt för min dåliga uppdatering men har en anledning!
Här kommer kommer en liten kort beskrivning av min händelse!
De va en tisdagen de 22 augusti, jag red en kompis häst på vår travbana jag kickar till honom i galoppen då han är Påväg att lägga av, men då hoppa de ut ett rådjur 2 meter ifrån oss. Hästen jag rider får då panik och slänger sig höger, Påväg högt sida har vi då ett ca 2 m långt dike och på andra sidan diket en ca 120 hög el tråd. Ponnyn satsar då för att hoppa rubbet men i luften känner han att han räcker aldrig över och sätter ner frambenen i diket. Jag landar och tappar luften men är fult medveten om allt. De kommer sedan 3 stallkamraten och min pappa och frågar hur jag mår jag säger att jag mår bra men kommer inte upp. Pappa beslutar då fort att jag ringer en ambulans. Ambulansen kommer lägger mig på en plastbår helt in paketerad som man alltid blir, med krage för nacken fast spänd och upp dragen på bår. Säger nej till morfin och smärtlindring i ambulansen. Kommer in 6 läkare kommer och trycker, rycker och pratar om allt. De beslutar fort in på röntgen, jag får vänta ca 1 timme på röntgen liggandes på en plast bår fastspänd väldigt bekvämt not! Får sedan resultatet du har en fraktur i ryggen och vi vill att du sover kvar men du ska få en säng och inte en plastbår. Nu är kl 24 och jag har inte ätit sedan lunch, så pappa åker och köper donken till oss två.
Jag blir uppkörd på en ortoped avdelning. Sov ca 1 timme den natten. Sköterskan kommer senan in kl 7 och frågar om jag vill ha något mot smärtan, har fortfarande inte ens tagit en alvedon, Nu får jag två alvedon. De kommer en läkare vid 8 och säger att du ska magnat röntgas! Men från och led nu får du inte göra annat en lugga i sängen och du får bara ligga på sidan. De tog ca 4 timmar sen va jag på röntgen, tog sedan 4 timmar till och då får jag resultatet din kota är kraschad, du ska troligen opereras. De hinner gå 10000000 tankar i mitt huvud. Så de blev ytligare en natt på sjukan jippi. Jag blir väckt 7 Morgonen efter och pratar med en läkare igen. Han säger att de har varit 6 läkare och kollat på mina bilder och 3 sa operera och 3 sa de kan gå utan operation. De är alltid en risk att sätta in grenande föremål i kroppen så de ville ge min kropp en chans att läka själv! Jag fick då en korset som jag skulle ha dag och natt! Fick tydliga instruktioner ingen skola bara sitta upp 15 min sen ligga ner konstant. Trodde aldrig första veckan skulle ta slut, tänkte hur ska jag klara detta? Jag rider minst 1 häst om dagen hjälper andra med deras hästar, men nu ingen ridning på minst 4 månader?

Detta kommer vara en av dem sjukaste resorna jag någonsin kommer göra. Fysiskt sätt kommer jag klara mig igenom detta utan problem lite smärta har ingen dött av😂 men hela den psykiska delen, allt som i vanliga fall är en självklarhet är saker jag längre inte klarar av! Höra hur nära jag va en förlamning, jag har nu börjat förstå hur skört livet är och hur små marginaler vi spelar på hela tiden. Hade jag landat 2-3 Cm högre eller lägre i diket hade jag i största sanolikhet varit lam 😔 att höra de ba lite läskigt! tack allihopa för allt ni gör för mig och för att ni alla vill hjälpa till. Men jag är som alltid så jävla envis och vill och kan själv för när jag inte klarar mig själv känner jag mig makt lös och rent av töntig!

Men en sak är säker så fort jag fått klartecken av läkarna så sitter jag på min älskade lilla prins igen ❤


Va sjävklart och hälsade på min lilla ponny minuten efter jag blev utskriven ingen va lyckligare än jag att få se och känna honom igen 😘

Likes

Comments

Idag va vi på promenad jag och ponnyn. Han har fått några dagar lite lugnt nu efter helgen. Men imorgon ska de joggas på travbanan. Sen ska vi rida ut mycket i veckan så han ska tycka att de är roligt att få röra på sig. Jag tror inte på att sitta och trimma i timmar inne på banan. Han måste få varierad motion för att tycka att de är roligt och för att alltid försöka sitt bästa!

Men de har inte hänt så mycket idag :(

Va i skolan hela dagen hem bytte om och så stallet thats the story of my day.

Imorgon blir de nog ett roligare inlägg!
Men pusssssss så länge 😘

Likes

Comments

Från och med idag tar jag över bloggen själv. Jag kommer nu blogga om mina dagar mina träningar och tävlingar. Hoppas ni gillar de❤

Sandra

Likes

Comments

I helgen har vi varit i Norrköping på skogslotten och tävlat. Jag har haft en toppen helg med underbara människor och trevligt sällskap. Ponnyn har hoppat super men riktigt tråkiga fel på olika ställen vilket har resulterat i bl.a. 4 fel. I lördags och söndags gjorde jag ryttarmissar vilket var oändligt onödigt! I LB i lördags skulle jag hjälpa honom ut ur kombinationen och la till spöt lätt på bogen och han hoppade av och slog upp sitt huvud i mitt huvud absolut inta hans fel han gjorde ju de jag sa och hoppade. Så klantigt av mig!!!
Så vi gick ner och hoppade LC i söndags och gör en grov ryttarmiss igen så hoppar bara 1 och utgick. Men ponnyn ska ha all eloge som har ställt upp på mig! Kommer aldrig hitta en ponny som denna igen!

Likes

Comments

Har fått jätte fina bilder från Lidköping kolla 😍

Likes

Comments

Idag fick jag äntligen rida igen efter att ha sträckt en sena i handen.
Scott och jag firade detta med en skogs tur, han va nog lika glad som jag❤

I helgen blir de tävling på compas. Hoppar bara en LC för att fånen enkel känsla inför majpokalen om 2 veckor.
Fredag hoppas jag på träning som vanligt på mälarhöjden. Men pusssss så länge

Sen möttes jag av dessa godingar när vi kom till stallet 😆😆 lycka

Likes

Comments

Godmorgon!

Lady sköte sig över förväntan. Jätte roligt hon va väldigt trött efter dock. 90 minuters träning hoppning på en 40x60 bana. Vi hoppade vårt första lite större vatten. Lite bråkandes men vi kom runt de och hoppade en liten bana jätte roligt. Idag ut i skogen med båda ponnyerna.

Puss

Likes

Comments

Har bloggar otroligt dåligt senaste tiden hänt mycket och har haft annat jag varit tvingad att göra och prioritera:(

Några händelser jästen toffie jag har haft har åk tillbaka till sin ägare tråkigt men allt går inge som planerat. Kommer inte gå in på detaljer de är oviktigt.

Lady har varit på sin första p&j sen vi tog över henne iaf. Vi vet ju inte så mycket om hennes tid innan oss. Hon skötte sig jätte bra lite spänd på framhoppningen men hennes första gång borta så jag är stolt, vi kom till och med hem med en roset!!

Scott va på meeting i helgen han har hoppat super tråkiga fel hela helgen så nu laddar vi om och ska hoppa en klass på compass den 13/5 sen är nästa mål majpokalen. Håller alla tummar nu han är så himla fin!

Idag är de fredag vilket innebär träning men idag ska lady få åka med så de ska bli spännande hehe. Mer om hur de gick ikväll och ev några filmer på instagram.


Pusssssssss

Bilder från meetinget i Lidköping och sen på lady på p&j

Likes

Comments