Du är inte längre här

men du är tystnaden in emellan & skuggan som skymmer varje annan man.

Du är inte längre min värld

men du är tomrummet i min säng & mardrömmen som väckte mig om nätterna, men aldrig försvann.

Du är inte längre min trygghet

men du är självkritiken i spegelbilden & ångesten jag aldrig övervann.

Du är inte längre min verklighet

men du är fortfarande mitt huvud & mitt hjärta.

Inte längre i form av lycka men smärta.

/Alma

Likes

Comments

Hur kan man inte älska kappor? Det är ju en fråga en kan ställa sig dagligen & det ända rätta svaret skulle fortsatt vara att det är totalt omöjligt, orimligt samt ologiskt. ;)

Enligt mig är en kappa det mest stilrena & självklara valet av ytterkläder under såväl höst som vinter & vår.

Nyligen så införskaffade jag mig en ny älskling till min lilla kapp-samling. Den är av det lite längre slaget & gjord i ull, vilket gör den till en ultimat bekämpare av vinterkyla, taget med en nypa salt. Den kommer garanterat att användas flitigt framöver. Men för att inte tröttna så lätt, vilket jag har en tendens att göra på saker & ting, så har jag lite olika sätt att klä upp den på. Här är tre utav dem:

Neutral

Med en vit pälskrage

Med en brun pälskrage

/Alma

Likes

Comments

"Hoppas att han älskar dig mer, så som jag aldrig kunde,

 gör allt för dig, så som jag aldrig gjorde.

Hoppas han inser vad han har, att han aldrig tar dig förgivet som mig. 

Annars förtjänar han inte dig."

/Alma

Likes

Comments

Mina tränings-tights är från Hm & sporttoppen från Nike.

När jag inte hinner iväg för att träna så föredrar jag att träna hemma. Eller ja, snarare älskar jag att träna hemma, oavsett tidsbrist eller ej. Det är så simpelt, men också så effektivt. Här kommer därför lite hemmatränings-tips.

För det första så rekommenderar jag starkt att använda sig av redan färdiga pass som finns på youtube. De sviker sällan om man är ute efter träningsverk, men inte orkar anstränga sig tillräckligt för att lägga upp ett eget. Jag brukar oftast köra två till tre pass (ca 15 minuter vardera), som fokuserar på olika muskelgrupper. Några av mina favoriter är dessa: rumppass, ​magpass​, benpass

För de som vill ha extra utmaning är träningsband (sådant jag använder på en utav bilderna) ett måste, både prisvärt & lättanvändbart! Det är ett perfekt komplement till vikter & fungerar att applicera på de flesta kroppsviktsövningarna, speciellt rumpövningarna. Mitt band är köpt på gymgrossisten, men finns nog att få tag i på de flesta sportaffärer om jag får gissa.

/Hilda

Likes

Comments

Han var så djupt nere i henne.

Såg bara det fina, aldrig det fula.

I år var han bländad av hennes sken.
Vägrade inse att skenet bedrar, att hon aldrig va den han trodde hon var.

/Alma

Likes

Comments

Ända sedan jag var liten har jag älskat allt som har med kreativitet att göra, därav bland annat att designa och sy olika saker.

 I somras gjorde jag det här linnet som jag, skrytsamt nog ;). blev nöjd med. Det är ett väldigt somrigt linne, så därför inte speciellt användbart just nu. Tycker dock att det är perfekt att ha till ett par snygga kostymbyxor under festligare tillfällen även nu på vintern, om man är varmblodig som mig det vill säga. Linnet är gjort i sidentyg så det är i sin verkliga form glansigt, vilket bilderna inte riktigt ger rättvisa för.

Mitt nu pågående projekt är att en kjol med volangkant. Den är ännu bara i form av en skiss men förhoppningsvis kommer ni kunna se resultatet här om ett tag.

/Hilda

Likes

Comments

Det var senhöst, en ännu senare kväll. Hon låg med huvudet nedborrat i en nacke vars doft bäst skulle beskrivas som hennes hem & lyssnade till ljuden av svaga sömniga hjärtslag som förmådde hennes egna att slå dubbelt så hårt.

Fönstret stod på glänt & utanför skymtade vinterns ankomst. I bakgrunden hördes regnet som stillsamt smattrade mot fönsterrutan & om vartannat kröp sig vinden in & gjorde kylan påmind. Det var så kallt att hennes fingertoppar, som försiktigt vandrat längst konturerna av en kropp tillhörande den finaste hon visste, inte längre kändes vid. Hon frös & ville egentligen stänga igen. Ändå lät hon bli, ville inte väcka det slumrande hjärta som likt magi gjorde henne mer levande än hennes egna.

När klockan slagit över midnatt & mörkret tryckte på trötthetens alla knappar, kunde hon ändå aldrig somna. Det enda hon ville var att betrakta honom där han låg & sov. Ingenting annat var längre av värde & hon  slogs av tanken att det var för bra för att vara sant, att allt hon behöver & någonsin önskat sig, nu låg alldeles bredvid henne, som serverat på ett silverfat.

Det var först den kvällen hon förstod att det här var något annat än det hon länge trott varit kärlek, att det här var den som var på riktigt. Hon älskade honom, innerligt & djupt, för mer än vad han var till ytan. Hon älskade ​allt, även det som gömts i den mörkaste vrå & trots att han var någon annanstans, där hennes röst inte hördes, så viskade hon det till honom.

”jag tror att jag älskar dig & jag tror att jag alltid kommer att göra det”

/Alma

Likes

Comments

För dig kan jag inte hålla emot. Jag dras tillbaka så fort  jag ser dig & hur mycket jag än kämpar emot så vet jag hur det slutar.

 Det blir så varje gång.

Trots att jag vet hur det kommer få mig att känna, hur det kommer få mig att ångra, så vet jag hur det kommer att sluta. 

Det blir så varje gång.

Jag kommer dras tillbaka igen, i ren oförmåga att hålla emot. Jag vill ju fortfarande ha det. Medveten om konsekvenserna, smärtan & problemen det orsakar, tittar jag ändå på dig & vill fortfarande ha det. 

Det blir så varje gång.

/Alma

Likes

Comments

Idag var det en sådan dag som vi älskar, nämligen en sådan man firar. Allt som går att fira ska firas, det är mottot. Livet är ju trots allt en fest, inte sant? ;)

Farsdag var det denna gång och vi har haft fullt upp att fira & hylla så väl vår egna far som morfar & farfar.

Vi överraskade pappa med ett nystädat hem, lite presenter & macarones, när han kom hem från lillebrorsans match.

Det var ett säkert kort att lägga på en pedantisk gottegris till pappa, så det gick hem. Han blev glad och vi fick chansen att visa en miljondel av den tacksamhet vi känner för honom, vår hjälte. 

/Alma & Hilda

Likes

Comments

I mörkret mellan de slocknande stadsljusen.

I kylan utanför din för stora jacka.

I tystnaden av en fredag som lämnat oss timmar tillbaka.


Gick jag, en septembernatt, kvarter för kvarter, med dig.


I ljuset av ditt leende.

I värmen från din hud.

I ljuden av dina finaste ord.


&

Konstaterade att något har förändrats.

Det är inte samma då som nu.


För hösten brukade alltid ta med sig sitt kalla mörker in i mig, men den når mig inte längre.

Inte nu, när det är jag & du.


/Alma

Likes

Comments