Haaaallooo! Idag har jag fått äran att starta upp veckans läsare!

Vad är detta nu då? Jo, det är en tävling där ni läsare kan vara med och tävla om en "shout out" och även få maila ett inlägg till oss som vi kommer publicera under erat namn. Det enda ni behöver göra är att lämna en kommentar, denna kommentar ska innehålla : Kort beskrivning om dig själv, lite om varför ni läser just vår blogg. Samt MINST två positiva saker om varan blogg. Kommentaren ska även innehålla ditt namn och mail. (frivilligt)

Något ni undrar, skriv i kommentarerna eller maila oss på systrarnalångben@gmail.com

Annars hoppas vi att iallafall några kommer vara med, kom ihåg ALLA får vara med! Gammal som ung!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag tror inte att jag är den enda som gillar citat. Citat ger mig motivation och insperation, jag gillar att gå in och läsa de lite då och då, för att bli upp piggad och få mer energi.
Vilka är era favorit citat?
Jag tänkte visa några citat som inspirerar mig.
Puss å kram Frida

Det fick bli ett kortare inlägg idag då jag inte har så mycket tid.

Likes

Comments

Hejsan!

Är det bara jag som tycker mobbning är idiotiskt? Jag hoppas verkligen att det inte bara är jag som tycker det. När jag säger mobbning så menar jag också kränkningar och näthat t.ex. Jag har aldrig blivit utsatt för något sådant men ändå. Jag blir arg så fort jag hör att folk blir mobbade,kränkta eller får näthat mot sig. Även om de är kända eller inte så spelar det ingen roll, de är vanliga människor.

Jag börjar fundera på varför gör dessa människor elaka saker mot andra? Förstår de inte att det kan bli konsekvenser för deras handlingar som de valt att göra? De som blir riktigt utsatta kan till och med börja tänka på om de ska ta självmord, för att de inte orkar med alla kränkningar (om det har gått så långt). Och de som nu mobbat denna personen som kanske tog självmord, kommer ha denna människas liv hängandes på sig hela livet, de kommer aldrig bli av med att de gjorde så att personen tog självmord.

Bara för att man har en annan klädstil än andra så ska man inte oroa sig för att bli mobbad, för vart står det att man måste ha samma klädstil som alla andra? Bara för att man inte är smal som en pinne så ska man inte bli kränkt, för det står väl inte heller någonstans hur ens kropp ska se ut? Eller har jag missat det? Hur kan man ens komma på tanken att mobba någon, för deras klädstil eller kropp t.ex.

Någonting man ska tänka på är "man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad!"

Ta hand om varandra där ute.

Puss å kram Frida

Likes

Comments

Hallojsan på er Moa här!! Idag var det då min tur att blogga här. Och jag tänkte ta upp ett ämne som faktiskt är viktigt att prata om, även fast en del kan tycka detta är jobbigt att ta upp! (jag har även skrivit detta på min egna blogg för några veckor sedan, men detta är viktigt tycker jag)

Vad är detta nu då? Jo, det är faktiskt kroppen. Och då tänker jag på utseendet och tonåringars tankar.

I tonåren så är kroppen i stor fokus för många speciellt tjejer, killar också. Men i detta inlägg syftar jag mest på tjejer. Dock är det inte ofta i positivt syfte, utan tvärtom. Många har alltså kropp komplex, och jag vet det är så svårt att inte tänka på hur man ser ut, för det är något som kommer automatiskt. Och jag vet hur jobbigt det är att hela tiden ha dessa tankar i huvudet att man inte duger. Men något jag har lärt mig, och något ni också borde veta är att DU ÄR BRA SOM DU ÄR! DU ÄR UNIK, INGEN ANNAN SER UT SOM DIG, OCH DET ÄR DET SOM ÄR DET FINA!

Lev precis som du är, försök inte ändra på dig. Det kvittar helt hur du ser ut, spelar ingen roll om du har lite extra hull på magen, eller om du är smal som en pinne, små eller stora bröst, liten eller stor rumpa. Så länge du bara vågar vara stolt och gilla din kropp hur du än ser ut! Skit i vad andra tycker, för det är inte deras kropp, utan DIN! Lyssna bara på dig själv, tänk på det positiva.

#vågagilladinkropp #vågavarastoltöverdinkopp #jaggillarattjagvågarvarastoltöverminkropp

Lägg ut en bild på din blogg insta eller annat, och # något av det som står ovan och visa hur starka vi är! Kom ihåg ni är grymma som ni är, låt inte någons kommentar sänka dig! Du är finast!

​En bild på mig, lova mig nu att älska dig själv så hörs viii!! Puss å kram Moaaa <3

Likes

Comments

Hej!

Idag tänkte jag visa er några av mina favoritlåtar för tillfället. Jag älskar verkligen att lyssna på musik, när jag lyssnar på musik får det mig att tänka på annat och struntar nästan i allt som händer runt omkring mig. När jag är stressad lugnar musiken ner mig. Men till träning så ger musiken mig pepp till att fortsätta och jobba hårdare.

Här kommer några av mina favoritlåtar för tillfället. Puss å kram Frida!

​Den första är Summer Love av The Fooo Conspiracy.

Likes

Comments

​Tjabba tjena hallå! Nu har vi funderat ett tag och kommit fram till lite förslag, här kommer dem!!

Det första vi kommit fram till är, bestämda blogg dagar. Frida tar onsdagar och söndagar, och Moa tar måndagar och fredagar. Sen resterande dagar kommer vara lite blandat tillsammans!  Vi gör så här då vi även har privata bloggar och intressen. 

Sedan har vi även lite förslag på inlägg, t.ex veckans förslag, veckans tips, veckans läsare, veckans blogg (obs, kommer komma längre fram) Men har ni andra idéer om vad vi kan skriva så är vi tacksamma.

Det var de enda vi hade på hjärtat idag, hoppas ni haft en bra dag och får en minst lika bra kväll!! Puss å kram systrarnalångben <3

                                                             ​Duktiga som lagade mat idag!

Likes

Comments

Tenixen på er! Då var det alltså min tur att presentera mig lite kortfattat.

Jag heter alltså Moa och är 16 år och bor utanför Karlsborg på en hästgård. tillsammans med min familj. Vi är en familj som älskar djur och har då massa djur. Två hundar, tre katter, tre kaniner, och tre hästar som på söndag blir fyra! Jag är alltså en hästtjej, och lägger ner all min tid och fritid på mina hästar och satsning. Jag tävlar på en regional nivå i både dressyr, hoppning och fälttävlan. Mina största mål och drömmar är att få delta i ett EM, att fä rida in i Skandinavium eller Falsterbo till fullsatta läktare! Dessa drömmar är något jag strävar efter. Sen så försöker jag ju såklart lägga ner lite tid på kompisar och annat, men som ni kanske förstår har jag inte mycket tid över. Speciellt inte nu när tävlings säsongen dragit igång, men jag försöker den lilla tid som blir över. Sen har vi ju skolan också, de som jag gärna hade skippat, men jag ska väl inte klaga slutar ju nian om tre veckor. Och sen bär det i väg mot nya möjligheter, i höst börjar jag nämligen ett hästgymnasium. Jätte spännande, men nu är det slut pratat om skolan.

Som en sammanfattning då, är jag alltså en sprallig framåt tjej som älskar utmaningar och möjligheter! Nu lite bilder!! Ps. min privata blogg hittar ni under http://nouw.com/moanordenberg

Likes

Comments

Hejsan! Jag tänkte skriva ett litet inlägg om mig, då ni inte fick reda på så mycket om mig igår.

Men iallafall så heter jag Frida och är 14 år men blir 15 i höst. Som ni kanske läste i det förra inlägget så är jag längre än de flesta i kommunen;)Jag är älskar att spela handboll och att gymma. Men nu den senaste tiden har det inte blivit så mycket träning då ja har haft en skada men nu är jag på väg tillbaka. Man vad gillar jag annars att göra, jo att vara med mina kompisar, jag blir glad och lycklig att var med de. Skolan behöver vi inte prata om är så trött på den men snart är det sommarlov.

Hoppas ni har lärt känna mig lite bättre!

Likes

Comments

Halihallå, och välkommen till våran bloggis! Vi är som sagt två stycken spralliga tjejer i 15 och 16 års åldern, och vi är längre än dem flesta i våran kommun ;) Vi bor i en liten håla vid namn Karlsborg, där det för det mesta inte händer så mycket. Så nu tänkte vi försöka liva upp vardagen med en gemensam blogg! Hoppas ni vill följa med på våran tråkiga vardag och även andra roliga inlägg! Puss å kram systrarnalångben

Likes

Comments