Hej!

Klockan är 18 här i Kap Verde och dagarna här ägnas helt och hållet i solen. Så underbart.

Slänger in lite bilder, finns inte så mycket mer att skriva. Vi har det superbra helt enkelt!

// Nicole

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Och nu bär det av mot Stockholm! Tentan kändes riktigt bra så det känns så härligt att bara kunna släppa det och njuta av semestern nu.

I detta nu sitter jag på bussen på väg mot Örebro där Adam plockar upp mig så åker vi tillsammans hem till Fredrik. Flyget går från Arlanda kl 6 imorgon bitti så att påbörja resan idag var i princip ett måste.

En vecka i Kap Verde är alltså vad som väntar mig och jag ska försöka uppdatera er med lite bilder under veckan.

Ha det bra så länge!

Att kunna söka på platser på instagram har varit så härligt den senaste veckan när man har längtat helt omåttligt mycket. Här är några bilden från vårt hotell som folk har lagt ut de senaste veckorna, det ser helt fantastiskt ut!

// Nicole

Likes

Comments

Hej!

Mitt liv känns fullspäckat just nu och jag är så glad att Herz vilar så jag slipper ha ångest över att hon inte får den tid hon förtjänar.

Jag tänkte ta tag i del 2 av Malaysiaresan som jag lovade er. Det jag tänkte gå in på nu är själva tävlingsdelen av resan.

Hästen jag tävlade i dressyr gjorde sin livs första tävling tillsammans med mig och programmet vi red var ungefär i nivå med LC skulle jag vilja påstå. Jag var nöjd med samtliga starter jag gjorde på Bellantara. Första dagen fick vi till 66%, en tredjeplats och tilldelades dagens enda 8. 8an fick jag på ryttarens sits och inverkan tillsammans med kommentaren ”it was a pleasure to see you throughout the test” från den australienska domaren. Andra dagen red vi ett snäppet svårare program och knep en andraplats.

Min bästa gren tycktes vara den engelska riskklassen. Där tilldelades vi flera 8or och en förstaplats. I denna klass visade man upp hästen i trav, skritt och galopp i båda varven. Domarna bedömde även hur rena/prydliga/välputsade varje ekipage var, där fick jag en kommentar om att mina stövlar var slarvigt putsade🙄


Trots att jag är dressyrryttare så får jag ändå lov att säga att hoppmomentet var den mest spännande delen av tävlingen. Jag som är en riktig tävlingsmänniska får sånna otroliga adrenalinkickar av tidsrelaterade utmaningar och detta var en sådan av högsta rang. Hoppklassen gick till som så att den malaysiska ryttaren i varje lag började med att hoppa ett antal hinder på tid. Eventuella rivningar räknades inte som fel utan omvandlades till tidspålägg. Efter sista hindret fortsatte klockan att ticka och i bortre hörnet av ridbanan stod jag och väntade på att bli uppkastad på hästen så snart min lagkamrat hade slängt sig av. Just detta moment kommer jag nog aldrig att glömma! Hästen hann inte ens stanna innan jag var uppe och utan kontroll på varken tyglar eller stigbyglar kastade vi oss iväg mot första hindret till publikens jubel. Mitt vanliga sansade jag hade aldrig styrt på ett hinder på en i princip helt okänd häst, men när adrenalinet pumpade ut i fingertopparna var det uppenbarligen inget som hindrade mig, det enda jag hade i huvudet var klockan. Jag har gjort en hel del hopprundor under åren och jag kan lova er att detta var den i särklass minst stilfulla av dem alla. Men men, stilfullt eller inte, snabbt gick det och felfria var vi! Jag han knappt komma ut från banan innan jag mer eller mindre välte av Skybo, mina ben (och resten av min kropp) skakade så mycket av adrenalinruset att jag knappt kunde stå upp utan att stödja mig mot hästen tills någon annan tog honom så att jag kunde sätta mig ner. Tur att jag slutade tävla hoppning, det hade inte varit hälsosamt för mig.😂


Jag minns inte exakt vilken placering vi hamnade på i hoppningen, men om jag inte minns fel var vi 2a. Iallafall så slutade vi på en andraplats totalt i ”International Exchange Program” och jag kunde inte vara annat än nöjd, trots att jag såklart väldigt gärna hade vunnit!

Syed-Nuh och Skybo gjorde en säker runda...

Innan jag slängde mig iväg i full fart, hej och hå! Tur att jag har starka ben så jag kan klamra mig fast!

Prisutdelning efter en fantastisk vecka

Rosetter, medaljer, pokaler och prischeckar delades ut.

Strax efter att vi hade anlänt till tävlingsplatsen. Maria Sundin, Isabelle, jag och Isabelles mamma Daniella.

Syed-Nuh diskuterar lite taktik med tävlingens minsting😉

Fantastiska omgivningar runt om tävlingsplatsen. Temperaturen och luftfuktigheten var något helt annat än man är van att tävla i. Man blev helt fuktig på huden av att gå utanför dörren p g a att luftfuktigheten var så hög. När vi var där var det dessutom regnperiod vilket ökade på det hela. Helt plötsligt kunde det komma störtskurar mitt i 30-graders värmen.

Fotografering med hela gänget under avskedsmiddagen.

Ja vad ska man säga, en helt fantastisk vecka som jag är så otroligt tacksam för att jag fick uppleva!


//Nicole

Likes

Comments

Träning för Anki igår, vi jobbade mycket med galoppen för att kunna få till bytena snart. Vi gjorde många förvända slutor, i vänstervarvet gick det enkelt och bra men i höger varv tyckte hon de va lite jobbigt och bröt av eller bytte. När  vi sen skulle börja med bytena skulle jag rida en kort diagonal i förvänd sluta för att sedan byta, det gick att göra ungefär 2 gånger åt varje håll sen blev hon för taggad. Vi kände också att det inte skulle bli något bra byte på den linjen. Istället bytte vi övning så nu skulle jag gå i förvänd galopp på volten och på öppna delen skulle jag flytta henne utåt och ställa innåt och sedan byta. Den övningen var bättre hon var mycket lugnare. Överlag en riktigt bra träning, bra övningar att ta med hem och träna på!!

//Claudia

Likes

Comments

Hej på er!

Måste bara slänga in ett kort inlägg och säga att jag är såååå lättad just nu. Har fått tillbaka tentan som jag gjorde för en månad sedan (och sen dess har varit orolig över att kugga) och jag blev godkänd! Jag hade verkligen turen på min sida då en fråga plockades bort p g a att många har ifrågasatt den. Normalt sett är 60 p godkänt och jag fick 57 p, men tack vare att den frågan togs bort ändrades även gränsen för godkänt. Med andra ord kan jag alltså lita på att min magkänsla inte ljuger, normalt sett hade jag ju inte blivit godkänd🙈

Om en vecka är det dags för nästa tenta och sen bär det av till Kap Verde. Innan dess väntar julbord ikväll, middag imorgon och sedan en vecka med väldigt intensivt plugg! Jag vill inte känna mig lika osäker efter denna tenta som jag gjorde nu senast!👊🏼

Just nu är jag på jobbet och ska strax stänga av datorn och ansluta till gemenskapen.

Hoppas ni har haft en trevlig start på december❤️

Glad, lättad och redo för julmat🙈👆🏼

// Nicole

Likes

Comments

Hallå där,

En resa tur och retur till Stockholm är avklarad och Ryttargalan 2017 likaså. Måste säga att kvällen var helt underbar. Härlig miljö, god mat och det bästa sällskapet. En klar 10-poängare!

Efter middagen dansade vi på Grand Hotel tills stängning innan vi begav oss vidare till The Soap Bar och dansade lite till. Slocknade med värkande fötter i samma sekund som kinden landade mot kudden strax innan klockan 03. Precis som det ska vara!

Jag slänger in en bildbomb från kvällen, först ut är såklart en bild på hela Equipe-gänget som stod för mitt sällskap denna kväll!

Linnea tillsammans med Karin Söderkvist som vann pris för Årets Kusk.

Patrik och Lyndal, och så vi i bakgrunden till höger, inte riktigt lika tjusiga som dem just på denna bild...😉

Adam❤️

Måste såklart visa upp lite mat också, genomgående väldigt gott! Här ser ni varmrätt och dessert, fick tyvärr ingen bild på förrätten.

Bilder från lite senare under kvällen när Gry Forsell var klar med prisutdelningen, Martin Stenmark hade sjungit färdigt och vi tog en paus i dansandet för att göra en vimmel boomerang med Vinnie!

Tror ni kan se att jag hade en fantastisk kväll!

// Nicole

Likes

Comments

Hej!
Är snart framme i Stockholm och är laddad inför Ryttargalan ikväll! Nu på tåget läster jag artikeln som Tidningen Ridsport delade på Facebook med flera korta berättelser om sexuella trakasserier i stallmiljö och inom ridsporten. Jag vägrar tro att ridsporten är den enda sporten som har problem kopplade till sexuella trakasserier. Jag är övertygad om att killar och tjejer, ofta unga sådana, i beroendeställning gentemot någon annan utnyttjas på liknande sätt som beskrivs i artikeln, om än i andra miljöer, inom flera andra sporter. Givetvis innebär spridningen på problemet bara att det är ännu viktigare att allt får ett slut.

Dagligen hör jag flera personer tala om att kampanjen #metoo har gått alldeles för långt. Jag kan i vissa avseenden tycka att den spårat ur lite (syftar inte på denna artikel), men samtidigt anser jag att det första steget att bryta ”trenden” kring sexuella trakasserier är att få offren att börja prata. Så länge vi lever kvar i den tystnadskultur som vi så länge haft kommer inget att ändras.

Jag tycker verkligen att ni alla borde läsa artikeln, trots att man inte blir det minsta förvånad över dessa händelser så träffar dem ganska djupt, iallafall på mig.

En av de små berättelserna som tjejer delat med sig av. Fler finns som sagt i artikeln.

// Nicole

Likes

Comments

Hoppträning på Lyx idag, han var väldigt pigg vilket är roligt. Men när han blir pigg blir han också mycket starkare i munnen, när jag då inte är van att han är så blir de lite fel. När han blir stark och drar blir jag passiv och bara försöker bromsa istället för att lägga på ben och använda energin. Men när jag gör rätt kommer du bli riktigt bra!!

Jag känner verkligen att hans hoppteknik utvecklas för varje gång vi hoppar, de är så himla skönt när man faktiskt känner att de verkligen blir bättre!

//Claudia

Likes

Comments

Hej!

I och med att jag inte rider något nu och därför inte har några träningar att skriva om tänkte jag berätta lite om tävlingen i Malaysia. Jag får nämligen upp minnen på Facebook varje dag nu eftersom det är exakt 2 år sedan jag var där.

Jag försöker tänka tillbaka för att se var jag ska börja. Innan mamma berättade att de hade ringt från förbundet och frågat om jag ville åka till Malaysia och tävla var jag helt omedveten om denna tävling. Vi hade ingen aning om vad den gick ut på och jag hade inte på något sätt haft ett mål om att klättra på rankinglistan för att bli uttagen utan hade bara turen att vara överst på rankingen när uttagningen skulle ske. Två ryttare från Sverige fick åka, den ena blev alltså jag och den andra var Isabelle Franzetti, en hoppryttare från Sala.

Tävlingen gick i Penang i Malaysia och bestod av ett hoppmoment, ett dressyrmoment och en klass som liknande engelsk ridklass. Utöver själva utbytestävlingen, där dessa klasser ingick, fick jag starta ytterligare en dressyrklass på min dressyrhäst.

Som ni kanske förstår hade vi inte med oss våra egna hästar till Malaysia utan blev tilldelade en hopphäst och en dressyrhäst när vi kom dit. Mina hästar hette Bellantara, en valack som ägdes av armén och Skybo, en fux valack vars ägare, Syed-Nuh, blev min ”lagkompis”. Man tävlade nämligen i lag bestående av en utländsk ryttare och en Malaysiansk ryttare. Huvudsyftet med arrangemanget var att det malaysianska ryttarna skulle se och lära från mer erfarna ryttare från andra länder.

Först mötet med Bellantara. Jag gillade honom direkt!

Fix inför testridningen. Innan det var dags för tävlingsmomentet fick jag lov att klippa av Bellantaras man🙄 vet inte om det var uppskattat av hans ryttare🙊 killen på bilden hjälpte mig med Bellantara hela veckan. Han hade ridit i 2 månader och tyckte att det var så roligt att få hjälpa till och lära sig saker. Trots att han inte kunde så mycket engelska så klickade vi väldigt bra.

Provridning av hästarna! Jag hade sån tur att jag fick 2 hästar som verkligen föll mig i smaken. Hopphästen var ganska okomplicerad (vilket var bra eftersom hoppning inte är min starka sida) och dressyrhästen var lite vek och gick med svag kontakt, vilket passar mig mycket bättre än starka och tunga hästar!

Om jag ska skriva om hela resan i ett inlägg kommer jag få sitta hela natten och ingen kommer orka läsa, därför stannar jag här och återkommer med allt om själva tävlingsmomentet! Stay tuned!

// Nicole

Likes

Comments

Söndag kväll och ännu en vecka är avklarad. Herz vilar och jag pluggar arslet av mig ungefär. Idag har jag suttit här vid min dator mer eller mindre non-stop sedan klockan 11. Ca 8 timmar med andra ord och jag är inte ens halvvägs än. 11 dagar kvar till tentan så jag får ligga i nu. Dessvärre har jag en vecka fylld med massa annat kul så jag är rädd att plugget inte kommer bli så prioriterat som det borde. Jag får göra mitt bästa!

För att prata om lite roligare saker kan jag ju nämna allt annat jag har planerat denna veckan.

Måndag: föreläsning på förmiddagen sedan direkt därifrån hem till min kompis Filippa som ska göra fransförlängning på mig, spännande!

Tisdag: stalljobb, jobb/plugg på förmiddagen och föreläsning på eftermiddagen.

Onsdag: stalljobb på morgonen för att sedan ta tåget till Stockholm vid lunch. Kommer fram vid ca 15 och 17.30 är det dags för ryttargala på Grand Hotel. Längtar sååå mycket efter detta, ska bli så otroligt roligt!

Torsdag: tåget går hem från Stockholm strax innan 11. På eftermiddagen väntar stalljobb och plugg.

Fredag: Stalljobb och plugg på förmiddagen följt av ev lite jobb på eftermiddagen. På kvällen ska jag på årets första julbord. Det blir på Scandic Winn i Karlstad med mina kollegor på Swedbank.

Lördag: stalljobb, städning och mathandling står på schemat på förmiddagen. Vid 18.30 kommer lite vänner till mig hem på födelsedagsmiddag✨🎉

Söndag: plugg plugg och ännu mer plugg. Puh.

Som sagt, ett fullspäckat schema men så mycket kul att se fram emot! Hoppas ni haft en härlig vecka och är redo för en ny!Försökte hitta en bild på mig från när jag hade fransförlängning senast (ca 1,5 år sedan)men hittade tyvärr ingen. Istället blev det en bild på mig och Filippa från vår studentresa. Om 11 dagar bär det av utomlands igen, inte en dag för sent!😍☀️

// Nicole

Likes

Comments