Började morgonen med att rida D'Amorous som jag nu har börjat trava lite smått på. Gjorde iordning stället och sedan rullade jag och mamma mot Göteborg och EM!!
Resten av dagen ska spenderas på mässan och framför dressyren.

Morgon stund har guld i mun!
//Claudia

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår kväll var vi på hoppträning för Fredrik Hasselberg. Det var första gången jag tränare Lyx för Fredrik men han skötte sig jättebra!
Jag tycker han är underbar att rida dressyr på, men han är verkligen lika underbar i hoppningen. Han söker verkligen efter nästa hinder och tycker det är jättekul!

Gosig är han också, min lilla kille!❤
//Claudia

Likes

Comments

Var tog dagens alla timmar vägen? När jag gick upp imorse funderade jag över hur jag skulle lyckas fördriva tiden idag men det har inte varit några som helst problem vill jag lova.

Jag började med att gå upp vid 7-tiden och gick direkt ut i stallet och gjorde klart allt stalljobb. Vid 10 åkte jag till gymmet och körde ett lite lugnare helkroppspass. Träningsvärken i mina lår/min rumpa efter lördagens pass är olidlig, men samtidigt så otroligt skön!

Väl hemma från gymmet tog jag in Herz från hagen och fixade henne inför dagens träning. Efter gårdagens frustration över att inte ha några speglar beslöt jag mig för att åka till Billsviken idag för att slippa det problemet.
Dagens pass bestod av mer travjobb än gårdagens. I och med att travrörelserna i St. George i princip är dem samma som i Msv B har det blivit så att jag i princip alltid lägger betydligt mer fokus på galoppjobbet när jag tränar eftersom jag upplever det som svårare. Börjar dock inse att vi har en del att slipa på i traven för att komma upp i procent, skolorna har potential att bli jämnare och med mer tryck och våra travökningar har varit lite sämre än de brukar den senaste tiden, så detta jobbade vi på idag! Det kändes som jag kom åt henne ganska bra i öppnorna emellanåt och fick henne att bära mer på bakbenen genom rörelsen istället för att bara skynda sig igenom den på rutin. Även slutorna blev fina på slutet😃


Resten av dagen har jag inga planer alls. Känner mig lite slut i både kropp och huvud så jag ska nog försöka att ta det lugnt resten av kvällen. 18.25 sänds invigningen från EM på SVT-play så jag kanske ska slänga ett öga på det. Är det bara jag som har en känsla av att invigningar sällan blir så bra/häftiga/roliga som det är tänkt?

Fina Herz efter dagens pass❤️

Ha det bra så hörs vi!

// Nicole

Likes

Comments

Äntligen har jag börjat skritta på D'amorous. Hon har varit svullen i ett bakben, så har nu vilat i nästan 3 veckor. Så skönt att få börja sätta igång henne igen, svårt att bara skritta hon har så mycket energi och vill gärna springa på lite mer. hoppas att det håller sig bra nu!

//Claudia

Likes

Comments

Är ni lika laddade som vi inför eftermiddagens medaljjakt? Både det svenska laget och Sara Algotsson-Ostholt ligger ju på tredjeplats i fälttävlans-EM inför den avgörande banhoppningen. 14.15 drar det igång igen och vi kommer sitta bänkade framför SVT1!


Imorse vaknade jag vid 07.15 och åkte och tränade tillsammans med Claudia direkt efter frukosten. Tog mig själv i kragen och försökte jobba lite med piruetterna i galopp idag. I och med att varken jag eller Herz "kan" riktigt än så tycker jag det är svårt att träna på dem när jag är själv, framförallt när vi rider på utebanan och inte har några speglar till hjälp. Jag känner inte riktig än när jag hamnar rätt och det gör mig lite osäker. Det är dessvärre bara att traggla vidare som gäller! Piruetterna är vår allra svagaste punkt för tillfället så vi behöver verkligen öva på dem för att min känsla och hennes styrka ska kunna utvecklas. För att lugna ner perfektionisten inom mig lite försöker jag tänka att det alltid bidrar med något även om det inte blir perfekt varje gång. Just nu är jag så ivrig i allt som gäller träning och tävling och vill se tydligare utveckling vilket leder till att jag lätt blir frustrerad och lite stressad när det inte går så snabbt och lätt som jag önskar. Alla har vi problem som vi fightas med och att jag sätter stor press på mig själv är ett av mina. Att vara medveten om sina problem och delvis acceptera att de finns är dock ett steg på vägen och en förutsättning för att vi ska kunna bearbeta dem. Jag kämpar på, tänker på att varva ner tankeverksamheten emellanåt (då jag lätt överanalyserar saker) och försöker glädjas åt det som fungerar bra!

Tycker att en bild från min mycket korta karriär som fälttävlansryttare passar perfekt en dag som denna. Håll era tummar för Sverige nu!🇸🇪

// Nicole

Likes

Comments

Hej på er!

Efter lunch idag bestämde vi oss för att plocka ordning lite i stallet, rensa ur hyllor och slänga det som inte är i skick för att sparas. När vi väl var igång fanns det ingen hejd på oss, 5 timmar senare var ena sadelkammaren ordentligt städad från golv till tak. Så härlig känsla nu efteråt när allt är på sin plats!

När vi ändå var igång passade vi på att hänga upp rosetter och medaljer som vi tidigare haft i huset, de gör sig ju faktiskt mycket bättre här!

Dagens kreativa! Genom att knyta fast hästskor i dessa korgar fick vi perfekta krokar att hänga sporrarna på. Snyggt!

Likes

Comments

Som jag kämpat med detta inlägg, nouw har inte fungerat optimalt.. men nu så!

Igår var Herz lite loj så vi passade på att jobba lite med "tramp" då hon lätt eldar upp sig och blir lite hetsig när vi gör det i vanliga fall. Vi har precis börjat med detta så än handlar det främst om att få henne (och mig ;) ) att förstå tänket lite. Det är guld värt att ha Anki till hjälp med sånna här svåra saker som varken jag eller Herz provat på förut 🌟

// Nicole

Likes

Comments

Idag stod träning med Evienne för Anki på schemat. Idag hade jag inte riktigt kontakten på rätt ställe från början, hon var spänd och ofokuserad. När hon väl spände av så jag kunde rida ordentligt och gjorde vad jag skulle så fortsatte vi med skolorna från förra veckan. Idag var båda öppnorna bättre redan från början medans vänsterslutan blev lite hackig med galoppinslag, högerslutan blev bra när jag hade vänster kontakten rätt.
Galoppen jobbade vi mycket med att hon skulle följa för ledande tygel. Nöjd med passet även fast det inte va rätt från början. Hon blev ju riktigt fin när hon spände av och jag gjorde vad jag skulle!
Tyvärr inga bilder från dagens träning.

//Claudia

Likes

Comments

Idag är det 3 år sedan jag red mitt sista SM på ponny! Än en gång måste jag få påstå att tiden bara rusar, det känns som igår!

Under min ponnytid hann jag med att delta vid 3 individuella SM på 3 olika ponnyer, en av ponnyerna vid 2 tillfällen. Samtliga av dem var familjens egna uppfödningar, Jacobs Wiggleytuff, Jacobs Delicato och Jacobs Diglett. Ponnytiden var speciell, men jag måste ändå säga att jag föredra att rida storhäst.

Överst Wiggley, Diglett och sist Delicato. Delicato är pappa till Diglett, de är inte helt olika ;)

// Nicole

Likes

Comments

Idag blev det ännu en tidig morgon med uppstigning 04.45 och träning innan jobbet. Ikväll vankas det nämligen oktoberfest (i augusti..?) tillsammans med några av mina kollegor på Swedbank. Ska bli väldigt spännande, har ju en liten förkärlek till Tyskland.. dessvärre kanske inte riktigt samma förkärlek till män i Lederhosen, som det har utlovats ska finnas på plats för att servera 😉ser iallafall fram emot dagen och har en känsla av att jag kommer somna skönt när jag landar i min säng ikväll.

Morgonens träning blev ett joggingpass av lite hårdare slag. Fortfarande mycket fokus på lösgjordhet men idag satte jag lite mer krav än i tisdags. Red mycket i galopp och varvade skänkelvikningar med slutor och efterföljande byten. På tävling får vi ofta mellan 6,5-7,5 på slutorna i galopp men jag är sällan riktigt nöjd med känslan. Skulle vilja kunna placera henne och rida mer preciserat inför och efter bytena än vad jag gör idag, därför väljer jag att jobba en hel del med det.

Nu är jag framme vid jobbet och ska sätta fart, idag är min näst sista dag här. Det känns som det var någon enstaka månad sedan jag började trots att det var ett år sedan, tiden går så fort!

Bild från förra veckans Anki-träning. Imorgon är det dags igen😃

// Nicole

Likes

Comments