Igår var det hoppträning med Lyx dom stod på schemat. Vi har inte hoppat på nästan en månad innan igår,så det kändes på honom att det var ett tag sedan men det blev bättre på slutet!

Han är så duktig och försöker alltid göra sitt bästa även om vi kommer med fel avstånd eller med krokig väg. Men jag tror det kan bli riktigt bra med lite mer träning och rutin.//Claudia

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Som rubriken lyder har jag nu tagit klivet in i det stora, mörka bettdjungeln. Jag har länge haft problem med att Herz drar upp tungan och gapar när jag rider på kandaret. Anki har flera gånger uppmanat mig att byta till en annan modell på stång för att se om det blir någon skillnad men jag har inte velat byta bett under säsongen. Så nu när säsongen är över ska jag ta tag i detta en gång för alla och hoppas att bettet är en lösning på problemet.

Tidigare har jag haft en stång med rörliga skänkar och ganska stor tungfrihet. Ankis råd var att prova en stång med fasta skänkar vilket jag gjorde idag. Bettet jag hade idag är det som Claudia brukar jag på fuxen och det har även mindre tungfrihet än det jag har haft.

Det är svårt att säga hur ett bett påverkar hästen efter att ha ridit på det en gång. Jag upplevde hennes mun som något bättre idag men det är svårt att säga om det bara var en tillfällighet. Jag ska testa detta bett några gånger till framöver innan vi köper ett likadant till Herz om det är så att jag tycker att det blir skillnad.

I övrigt kändes Hertan helt okej under dagens pass. Jag provade lite smått med bytesserier på böjt spår och jag tror inte att det ska vara en omöjlighet att lägga in det i vår kür även om det var lite krångligt första gångerna idag. Vi har ju några månader på oss att öva!

Likes

Comments

Igår tränade jag D'Amorous när jag kom hem från skolan. Hon gick ganska bra, jobbade lite med bytena det som blir svårt då är ju att hon ganska snabbt fattar att det är det jag vill och börjar byta själv. Men vi fick iallafall några rena byten!!

Lyx däremot fick gå ett lugnt pass ut, han tyckte de va lite läskigt när det var mörkt men du tyckte jag också. Men nu är vi påväg på hoppträning!!

//Claudia

Likes

Comments

Klockan är 17.45 och jag är fortfarande på jobbet. Började vid 08.45 och ska stänga vid 18 innan jag får ta en rask promenad till busstationen för att sedan åka hem. Dagen har varit relativt lugn för att vara en måndag vilket har känts skönt. Imorgon är det skola som gäller igen och jag har bestämt mig för att stanna kvar på eftermiddagen för att plugga. Mindre än 2 veckor kvar till nästa tenta så det är hög tid att lägga i en ny växel.

Ikväll ska jag ta mig en sväng till gymmet har jag tänkt. Har dock en liten förkylning vilket gör att jag ska hålla mig borta från kondition och allt för pulshöjande övningar. Istället ska jag ägna mig åt lättare styrketräning och lite smidighet. Jag har de senaste fyra veckorna haft lite problem med ryggen så jag är lite rädd för tunga vikter just nu. Från början gjorde det väldigt ont i nedre delen av ryggen men sedan gick det över till en strålande smärta från höften ner längs baksidan av låret som kombineras med stelhet. Förmodligen en nerv som hamnat i kläm, jag hade samma symptom för 2 år sedan och fick då gå till en kiropraktor för att knäcka rätt det. Vi får se om det slutar där den här gången också. Eftersom jag jobbar sent idag får Herz ytterligare en dags vila och jag laddar för fullt inför att rida henne imorgon.

// Nicole

Likes

Comments

Är under uppbyggnad och det är sååå roligt och spännande! I och med att det är helt nytt för mig så vill jag börja i tid. Jag tror det krävs en del träning för att bli bra på att rida kür och om det skulle vara så att jag kommer till final på SM nästa år vill jag såklart vara väl förberedd.

Steg ett i processen är ju att bestämma själva programmet och här stävar jag efter att lägga rörelserna som ska ingå i en följd som passar mig och Herz optimalt samtidigt som man tydligt ska kunna se ett mönster i programmet. Jag och mamma började spåna lite på väg hem från tävlingen igår och har små planer. Vi behöver dock ta några veckor på oss här framöver att testa lite olika vägar innan vi börjar lägga ihop allt. T.ex så har vi sällan tränat byten på böjt spår med Herz vilket är en av idéerna vi har kring serierna. Att göra dem på böjt spår höjer nämligen svårighetsgraden på programmet vilket, om man klarar av svårigheterna, ger extra poäng.

Nedan ser ni rörelserna som ska ingå.

Försökte samla på mig lite inspiration också och snubblade över Cathrine Dufours YR kür från 2012. Riktigt fint!

// Nicole

Likes

Comments

Hallå där!

Dagen idag spenderas på ponnytävling! Omgång två av elitserien för ponny ska avgöras och vår klubb är medarrangör. Därav ägnar jag dagen bredvid domare C som protokollskrivare. Både roligt och lärorikt! När jag fyllt 25 har jag som plan att utbilda mig till dressyrdomare så det känns bra att få så mycket insikt i det som möjligt!

// Nicole

Likes

Comments

Har precis kommit hem från tävlingen. Tänk att man spenderar 9 timmar av en dag åt resa, uppvärmning med mera för att få visa upp sig för tre domare under knappt 8 minuter! Helt galet egentligen, men vad gör man inte när man brinner för sin sport?

Herz kändes helt okej på framridningen idag. I traven blev hon superfin emellanåt, jag fick verkligen till det där med tryck och schwung men lyckas inte hålla det i henne under så långa perioder, det bli lite för jobbigt för henne än så länge. I och med att Anki tävlar i Mantorp hela helgen så hjälpte hon mig lite på framridningen vilket alltid känns tryggt och bra.

Direkt när jag gick in på banan blev hon ganska spänd vilket jag inte är van vid alls. Jag brukar snarare tycka att hon blir bättre och mer fokuserad vid inomhustävlingar, men det stämde alltså inte idag. Trots att hon var som en fiolsträng att sitta på genom större delen av travprogrammet var jag helt okej nöjd, inga missar men inga större highlights heller. Är nöjd över att jag fick till travvolterna idag, jag har en tendens att bara "slarva bort" dem annars men idag fick jag mellan 7-8 av alla domarna på båda volterna.


Skritten behöver inte kommenteras så mycket känns det som. Den vanliga lilla spänningen i den samlade skritten och den första skrittpiruetten blev väldigt stor. Jag tyckte dock att det var anmärkningsvärt att den ena domaren satte 5,5 på den ökade skritten, men det är inget som går att påverka och därför inget jag lägger någon stor vikt vid. De andra domarna satte 7 och 6,5.

Det absolut bästa med programmet idag var att jag satte båda serierna! Wihoo! Vilken lycka! Slutorna belönades i huvudsak av 7or vilket också kändes bra. Piruetterna, ja ni vet ju vid det här laget, det är svårt för oss! Inför den första tänkte hon ökning in på diagonalen vilket gav mig dubbelt så mycket att fånga upp inför vändningen. Innan den andra blev hon spänd och slängde in två byten i varje språng precis innan piruetten.


64,6% och strax utanför placering. Nu väntar vinterträning och sedan kommer vi komma starkare än någonsin! På Equipe kan ni se mer specificerade siffror om ni är nyfikna 😃

// Nicole

Likes

Comments

Idag var mamma och Nicole och tävlade i Mantorp, så då fick pappa köra mig så jag kunde träna. Red på träns igår och så var hon lite tung i handen, så idag tog jag kandaret. Annars när jag rider på kandaret brukar jag ha svårt att få en stadig kontakt men idag var hon så jämn och fin i kontakten!

Red mycket övergångar för att få med bakbenen ordentligt och få henne riktigt lydig. Eftersom det kändes så bra red jag även mycket öppnor och slutor i både trav och galopp.

Ett riktigt super pass!! Men ville inte gör några byten eftersom jag inte riktigt vet när det blir rätt och inte.

//Claudia

Likes

Comments

Blir tyvärr ingen mer elitserie omgång detta år för mig och Evienne, när jag red henne i måndags kändes hon inte fräch så hon fick vila istället. Kollade henne igen på onsdagen och det hade inte blivit bättre😕

Nu ska hon få vila någon vecka och sen får vi kolla om det blivit bättre, annars får vi kolla upp det. Väldigt tråkigt att missa elitserien men jag får åka och hejja på resten i laget istället!!❤

Hoppas verkligen att det går över fort, så vi kan komma igång och rida och träna igen. Så vi förhoppnings vi kan träna under vintern och bli bättre än aldrig förr!

//Claudia

Likes

Comments

Godmorgon!

Gick upp vid 7 idag efter en natt med ganska dålig sömn. Har blivit förkyld så gissar att jag hade feber + att jag varit lite stressad över diverse saker den senaste veckan vilket förmodligen också påverkar.

Åt lite frukost i form av te och en macka innan jag gick ut i stallet för att fodra, släppa ut höstar och mocka innan det var dags att börja göra iordning Herz. Jag brukar räkna med ungefär 45 minuter för att knoppa, borsta och göra iordning det allra sista innan avfärd. Idag var det lite väl optimistiskt räknat då allt verkade ta lite längre tid än normalt. Vi kom i väg ungefär 15 minuter för sent men jag tror vi kommer komma fram i tid ändå, hade för en gångs skull räknat med lite extra tid för resa. Håll tummarna för att vi slipper få ännu en punktering bara! 😉

Herz var mest intresserad av att äta gräs när jag försökte fota henne förut, här har hon nog fått syn på något smarrigt!


Nu är vi iallafall påväg och det tar ungefär 3h för oss att köra till Mantorp. Under tiden ska jag försöka läsa lite. 14.26 startar vi, håll koll på Equipe!


// Nicole

Likes

Comments