Header

Om sommaren ska beskrivas med en smak tycker jag att det definitivt är fläder. Fläderblomssaft är liksom förknippat med så många sommarminnen. Vi har turen att ha en fläderbuske i vår trädgård och därför bestämde vi oss för att göra vår egen saft. Farmors flädersaft är ju den absolut bästa och svår att slå, men även denna blev magiskt god.

Receptet är enkelt. Plocka ca 40 fläderklasar. Kolla om de ser smutsiga ut. Är de fina behöver de inte sköljas, vilket inte bara betyder mindre jobb och pill utan även en godare och mer intensiv smak. Skölj och skrubba tre citroner. Skär citronerna i skivor. Koka upp 2 liter vatten med 1,5 kg socker. Lägg klasarna, citronskivorna i en stor kastrull, eller hink. Strö över 50 gram citronsyra. Häll till sist över den varma sockerlagen. Lägg på ett lock och låt sedan stå kallt i 3-4 dagar. När flädersaften är klar är det bara att sila (ex i silduk eller linnehanduk) hälla över i flaskor och förvara i kylen, eller frysen för längre hållbarhet.

Sommar i en flaska

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Om det är något som tillhör sommaren så är det smulpaj. Den stora tillgången på bär och frukt under sommaren ger himmelska pajer så som denna med jordgubbar och rabarber. "Smulet" består enbart av socker, mjöl, smör och salt. Även havregryn passar utmärkt!

Likes

Comments

En storfavorit på midsommarbordet är matjessill, och för att liva upp sillen lite extra kan man bryna lite (mycket) smör och ringla över sillen. Det gör verkligen hela rätten så tips tips!

Dessutom hade vi dessa fina äggen från Haddorp som tillbehör. Alla med dubbla äggulor, så fina och goda.

En midsommarfin Clara.

Likes

Comments

Hej midsommar! Ett dopp i Rängen fick sätta start på denna dagen.

Sen blev det i frukost i vanlig ordning. Befinner oss just nu på morfars landställe och där är det macka med leverpastej och saltgurka som gäller. Intressant att saltgurka som är så gott här inte alls smakar lika gott hemma.

Även tandborstningen förenades på bild. Sen gick vi en runda runt ön och plockade blommor och växtlighet till kransar och midsommarstång.

Dansa runt stången får man ju inte glömma!

Glad midsommar på er!

Likes

Comments

En frukost för några veckor sedan på Fyn här i Malmö. Mysigt ställe med mycket plats och god mat! Nästa gång blir det nog lunchbesök istället för frukostbesök. Lite väl matig frukost för min smak, dock väldigt gott så hit återvänder jag gärna för en lunch!

Likes

Comments

Instagram@ebba.zz

Instagram@claracarlssons