Header

Franska tulpaner, zucchini, aprikoser och spetskål. Blommor och blandat till middagen. Idag kom sommaren. Fin helg på er!

Likes

Comments

I måndags åt vi årets första nypotatis och ja, den var himla god! Mamma och pappa köpte med sig något kilo från Ramsjö. Nypotatis passar allra bäst med en klick smör, tips. Sparris är ju också en av favoriterna. Tyvärr är det ett sådär år för dem, de är små och få.

Igår fyllde Märta år, grattis allra finaste syster!

Likes

Comments

1 maj – en välbehövlig ledig måndag då jag bakade detta lite annorlunda men framförallt väldigt goda jordnötsbröd! VI hade en hel hink hemma med jordnötssmör så då passade det perfekt att använda det till något annat än enbart som topping. Receptet hittade jag på Hanna Göranssons blogg "Hur bra som helst" och jag måste verkligen säga att brödet blev hur bra som helst! Det sista som görs innan det åker in i ugnen är att man vänder i fluffigt vispad äggvita vilket gör brödet luftigt och efter 50 minuter i ugnen får det en spännande konsistens som gör brödet väldigt saftigt och fluffigt.

Jag valde att äta brödet med banan, en perfekt kombo med jordnöt. Toppade med lite lingonpulver för lite extra sötma och färg. På den andra skivan ser ni ost och hemgjord plommonmarmelad som topping, också det en höjdare!

Likes

Comments

Instagram@ebba.zz

Instagram@claracarlssons