Jessica, Deckare, Linda

Två systrar tvingas under pistolhot ut i skogen.
Den ena flyr för sitt liv.
Den andra blir kvar.

Våldsdådet krossade Charlottes familj och hon förlorade sin mamma och syster. Tjugoåtta år har gått men minnena från den dagen smärtar fortfarande. Nu skakas småstadidyllen på nytt, av en vettlösa skolskjutning, och advokaten Charlotte hamnar i händelsernas centrum. Och när attentatet visar sig ha kopplingar till hennes förflutna väcks mardrömmen åter till liv.

Linda: En väldigt gripande bok. Känslorna är väldigt starka när man läser och vissa partier är bladvändare. Dock gillar jag inte när man hoppar fram och tillbaka och får läsa samma sak igen fast med andra ord från den andra karaktären. Så denna boken får 3 av 5 📕📕📕 . Men väldigt läsvärd.

Jessica: En mycket spännande bok med mycket känslor. Absolut läsvärd men det var väldigt mycket fram och tillbaka i boken vilket jag hade svårt för. Boken får 📕📕📕📕 utav mig
  • Antal sidor:538

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jessica, Romaner, Feelgood

För alltid i mitt hjärta av Rose Marie Bouw

Kristina och Vivianne, två kvinnor som möts i Solgläntans korridorer när de hälsar på sina mödrar. Sida vid sida i demensensen söker de sig till varandra, i behov av ett outtalat stöd.Vivianne gömmer sin osynliga sorg bakom lager av glada färger och en väldigt lång halsduk. Fast besluten att alltid se det positiva i livet väljer hon att hålla fast i nuet och leva för stunden, tacksam för alla minnen hon får.Kristina försöker förtränga sitt förflutna, men hon är rädd för att glömma. Rädd att pärlhalsbandet av minnen ska gå sönder. Rädd att bli som sin mamma, som hon i hemlighet önskar livet ur. Men döden kommer aldrig i tid. Den kommer alltid för sent. Eller för tidigt.För alltid i mitt hjärta är en varm roman om en oväntad vänskap, som kommer att betyda så mycket mer än Kristina och Vivianne någonsin hade kunnat ana. En vänskap som kommer att sträcka sig genom både tid och rum. "Det är en beundransvärd och realistisk skildring""Detta är en realistisk skildring där många säkert kan känna igen sig i en plågsam verklighet, med en förälder som tappat identiteten genom sjukdomen.

Boken var bra och lättläst. En mysig feelgood bok 😀 .får 4 av 4 utav mig.

Författare:Rose Marie
Bouw
Språk:Svenska
Utgiven:2017-08ISBN:9789187595615
Förlag:Ordberoende
Antal sidor:236

Likes

Comments

Jessica, Självbiografi

Kärleken till livet av Marie Fredriksson och Helena Von Zweigbegk

Marie Fredrikssons liv har innehållit mycket dramatik. Fattig uppväxt på skånska landsbygden. Familjen drabbad av svår sorg när en av hennes systrar dör i en bilolycka. Stort genombrott som artist i Sverige och därefter en världskarriär med Roxette.

Och sedan katastrofen. Hjärntumören som gav henne en dödsdom. Märkt av sin sjukdom står hon idag på scenen. Just nu är hon ute på en turné runt om i världen med Roxette igen.
I boken om Marie Fredriksson kommer hon och hennes närmaste till tals. Det är en berättelse om stor kärlek, om sorg, om makalös framgång och revansch mot alla odds - tack vare kärleken till livet.

Jessica: Jag ger boken en 4 då den var mycket bra men saknade "djupet" i historien på något sätt. Den var bra skriven men ville komma henne "närmare" än vad man gjorde. Men absolut läsvärd.

Likes

Comments

Det är en varm sommar, och många på polishuset har gått på semester när ett trettio år gammalt lik hittas i en jordkällare i centrala Göteborg. Samtidigt rymmer en man, som sitter inlåst för ett brutalt mord, från en sluten rättspsykiatrisk vårdanstalt tio mil därifrån. En man som är helt oförmögen att skilja på dröm och verklighet. Kommissarie Stina Seger och hennes grupp får i uppdrag att lösa de båda fallen, och snart upptäcks ett märkligt samband. Ledtrådarna leder Stina Seger in i mentalvården där en skrämmande sanning uppenbara sig.

Linda: Har haft lite lästorka över jul men nu är jag igång igen. Va lite trögt att börja läsa denna bok. Lite smårörig. Men väldigt bra när jag väl kom in i boken och handlingen. Trodde nog inte på de slutet förens av kommit nästan igenom hela boken. Den är värd att läsa.. Ska ge mej på andra delen snart. Den får 4 av 5 📕📕📕📕

​Jessica: ​En väldigt bra och spännande bok. Lite svår att komma in i  men annars väldigt bra och spännande, bra miljö och karraktärbeskrivningar.. Håller just nu på med bok nummer 2. Boken får 4 av 5 utav mig.

  • Antal sidor:300
  • 16 Readers

Likes

Comments

Deckare, Linda

En ung kvinna hittas med trettiofem piskrapp över ryggen i en lägenhet med elektroniska lås.
En desperat man blandar tvättmedel och amfetamin medans vener fräts sönder.
Snart ska en av dem åka nerför trappan i rullstol, med ansiktet in i väggen.
Den andra ska ta hissen ner till bårhuset, peka med en pistol, ta döda och levande osm gisslan.

Kriminalkommissarie Ewert Grens och kriminalinspektör Sven Sundkvist eder plötsligt två olika brottsutredningar från en operationssal i akutintaget.

Har döda människor rätt att tala? När ett brottsoffer blir en brottsling - är hon god eller ond?

Lyssnade på denna boken. Förstod att de inte va den första i serien. Men de gjorde inget så. Men den va väldigt detaljerad. Och skrämmande på ett vis då man vet att denna bok väldigt lik verkligheten som man inte ser men vet på något vis existerar. Hade inte räknat med de slutet som denna boken har. Blev väldigt paff och man undra hela tiden va en av kommissarierna har för hemlighet och de gör så man bara vill fortsätta lyssna/läsa. Har hela serien hemma så får nog börja läsa dom. Den får 5/5 av mej.

Likes

Comments

Linda

Det finns en mening med allt.
Frågan är bara hur man hittar den.

Med en fot i Stockholm och en i barndomens trygga småstad tycker sig Agnes stå hur stadigt som helst. Hon har en familj som alltid ställer upp, ett bra jobb, en pojkvän som älskar henne och en bästa vän som hon känner utan och innan. Eller?
En efter en rasar byggstenarna i Agnes liv tills hela tillvaron rämnat. När en vän erbjuder henne att vara med och starta en restaurang har hon inget att förlora.

Denna bok läste jag när jag låg på neonatalen med våra tvillingpojkar. Tyckte inte alls den verka bra när jag läste på baksidan men de va de som fanns i väskan som mannen hade packat ner =) Så va bara att läsa. Och jag fastnade väldigt fort. Jag fick pausa emellan och ge pojkarna mat men annars sträckläste jag den. Den har mycket känslor i sej. Kärlek, vilja och djup sorg. Finns en film oxå men den är inget att se. Va inte ens likt boken. Så denna bok får 5 av 5.

Likes

Comments

Det var tänkt som ett dåligt skämt på svensexan. Michael Harrison skulle få igen för det han utsatt sin vänner för tidigare. Men allt går väldigt fel. Vännerna kraschar med bilen på väg till puben och Michael är lämnad ensam, levande begravd i en kista som långsamt tar in vatten.

Bara tre dagar återstår till bröllopet och kommissarie Roy Grace kontaktas av den upprörda fästmön Ashley Harper. Och den som borde veta bäst var Michael Harrison tagit vägen säger inget alls. Den person har mest att vinna på att Michael aldrig återfinns, mer än någon kunnat ana...

Läste denna boken för många år sen. Men minns den så väl. Den va så spännande och väldigt bra. Man bara hoppades på att dom skulle komma fram i tid. Att den skulle få ett sånt slut trodde jag aldrig. Har även läst hans andra bok Ett snyggt lik.. Detta är en serie om polisen Roy Grace. Har flera böcker från Peter James. Kanske får ta och läsa dom =)

Likes

Comments

Till en stad i svenska västkusten kommer den 29-årige Jan Hauger för ett vikariat som förskollärare.
Men Gläntan är ingen vanlig förskola. Den ligger invid muren till Sankta Psyko - ett säkerhetsklassat sjukhus där psykiskt störda våldsbrottslingar tvångsvårdas.
På Gläntan vistas barnen för att hålla kontakten med de inspärrade föräldrarna. En av Jans uppgifter är att eskortera barnen genom den källargång som förbinder förskolan med kliniken.
Jan är en duktig pedagog men förtiger också saker, som varför han gärna ville ha tjänsten på Sankta Psyko. Och vad som egentligen hände flera år tidigare när gick ut i skogen med en dagisgrupp - och kom tillbaka med ett barn för lite.

Denna bok är så.. hur ska man förklara? Psykiskt spännande. Man sitter som på nålar och vill bara skrika till Jan att inte göra si eller så. Den ger en lite obehag. Va väldigt längesen jag läste den men den ger en på nåt vis kalla kårar så man vågar inte läsa igen 😂

Den får 4 av 5 📕📕📕📕

  • 29 Readers

Likes

Comments

En dimmig sensommardag i början av sjuttiotalet försvinner en liten pojke på norra Öland utan några som helst spår. I dagar och veckor letar familjen, polisen och frivilliga efter honom. Mer än tjugo år senare får pojkens mor Julia ett oväntat samtal från sin far, sjökaptenen Gerlof Davidsson. Han ber henne komma till Öland för att hjälpa honom med ett nytt spår efter den försvunna dottersonen.
Julia återvänder motvilligt till barndomens ö och sin åldrige far. Först nu för hon höra talas om en mytomspunnen ölänning, Nils Kant, som en gång satte skräck i en hel bygd. Han är död och begraven sedan länge, långt innan Julias pojke försvann. Ändå finns det de som har sett Nils Kant. Han sägs ibland vandra på det öländska alvaret i skymningen. I skumtimmen.

Detta va en av dom första lite läskigare boken jag läste. Den är väldigt gripande och sorglig. Hur kan en person klara av att leva så länge med hemligheter? Dock gillar jag inte sluten på Johan Theorins böcker.. Känns inte som nåt avslut liksom.
Denna bok har blivit film och har ni inte sett den se den. Väldigt bra. Lite synd att inte resten av böckerna fått bli film.
Den får 4 av 5 📕📕📕📕

  • 28 Readers

Likes

Comments

En solig fredag i maj tar Finkalks informationschef Michael Norsborg årets premiärdopp i poolen. När han klättrar upp ur vattnet står någon gömd i skuggorna inne i huset. Tre dagar senare hittas han död i sitt hem - bunden och torterad. Ett dygn senare hittas ytterligare en person dödad. Och det är bara början.
Polisen hittar varken fingeravtryck, DNA eller andra användbara spår på någon av brottsplatserna. Hur ska de stoppa en mördare som verkar ha en övernaturlig förmåga att överlista sina förföljare?
Fredrik Broman, tillförordnad chef för vårldenheten, engagerar sig allt mer i jakten på den hänsynslösa mördaren. Till slut hotet den att kosta honom livet.

Detta är den avslutande delen tyvärr om polisen Fredrik Broman. Denna är spännande från början till slut. Kunde inte alls komma på vem de va som mördade alla men vart så solklart sen i slutet. Denna får 5 av 5 📕📕📕📕📕

  • 28 Readers

Likes

Comments