Spänningsroman, Jessica

                 Gullenos av Peter Stein

Boken handlar om en svensk kille bosatt i Amerika. Han arbetar som som datakonsult åt olika företag. Han gör olika uppdrag och hans ekonomi gör att han får tacka ja till uppdrag han annars skulle säga nej till.Har tar jobb åt en sexfirma som inte riktigt slutar som planerat och han väljer då att fly och ta semester i Italien och där längs vägen träffar han en polsk tjej ( Linda) som han faller pladask för, trots att hon är farlig för honom , men dom faller förvarandra trots att dom vet ingen av dom är bra för varandra. Linda är nämligen inte den hon sagt sig vara...

Detta är en debutbok som är mycket spännande och bra skrivet. När jag väl började läsa gick det inte att sluta, jag sträcktläste boken och den vart utläst på en dag^^. Den är lite otäck emellanåt och men otroligt bra, man får lära känna några olika personer i början av boken men så fort man tagit sig igenom det och hur allting hänger ihop så går boken inte att lägga ifrån sig.

Jag hoppas på en fortsättning på denna bok.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Deckare, Linda

En sensommarenkväll 1983 försvann när en liten pojke från en gård på den skånska slätten. Trots att hela bygden engagerar sig i sökandet hittas han inte, och rykterna och misstankarna sprids snabbt. Men den valhänta brottsutredning som följer läggs till sist ner, och sorgen och ovissheten får pojkens familj att långsamt falla sönder.
Tjugo år senare leder hans storasyster Veronica ett gruppterapi samtal, då en ung man plötsligt återger minnen av ett försvinnande. Berättelsen är skrämmande välbekant, är och motvilligt tvingas Veronica riskera den bräckliga tillvaro hon byggt upp. Hon måste återvända till Skåne för att söka svaret på frågan som ingen längre vill ställa. Vad hände egentligen den för sommaren för så längesedan? Sommaren som aldrig tog slut.

Denna bok är väldigt bra på att vilja få en veta mer. Man vill veta vad sol hände? Vem gjorde de? Varför?
Men boken är inte alls som man tror. Jag trodde jag hade räknat ut vem de var i boken men faktum så visa sej vara något man inte alls trodde.
En verklig bladvändare.
Ser fram emot att läsa andra delen i denna kriminalroman.

Likes

Comments

Jessica, Romaner

Ödesgudinnan av Anna Jansson

Boken handlar om en frisör som äger en frisörsalong i Visby där hon möter alla olika slags kunder. Hon älskar kärlek och är även äktenskapslöfte. Hon försöker para i hop singlar som klipper sig på "parklippning". Allt du berättar stannar hos henne ,hon är bra på att hålla hemligheter. Ricky som med arbetar på salongen är lat och vill inte jobba men hon har lovat hans mamma att få ordning på honom.
Det är väldigt mycket skratt när du läser boken, den är skriven med humör, en helt lysande bok. Dock inte riktigt min smak men väldigt bra. Du får även något så ovanligt som recept i boken.

Likes

Comments

Deckare, Jessica


Vecka 36 av Sofie Sarenbrant

Boken handlar om dom två bästa vännerna Johanna och Agnes, som är gravida samtidigt och dom planerar att spendera massa av föräldrarledigheten med varandra. Dom är på en sista semesterresa tillsammans med sina familjer och avslutar kvällen  på en krog. Men någonting går väldigt fel. Dagen efter är Agnes försvunnen. Polisen letar igenom hela Brantevik där boken utspelar sig.Vi får följa maken i sorgen över en försvunnen fru och barn, även Johanna som har mycket svårt att glädja sig åt sin nyfödda bebis medans hennes vän är försvunnen. Ingen vet om barnet har fötts än eller om Agnes ens är i livet. När en annan kvinna hittas på stranden död med ett nygjort kjejsarsnitt blir läget ännu allvarligare. Man misstänker nu att det är en desperat person som är ute efter en bebis och gör vad som helst för att få det. Boken tar en oväntad vändning. Är man gravid så bör man absolut inte läsa denna bok då den innehåller hemska detaljer. Man får följa en make, väninna, polis, media i sökandet efter Agnes. Man får även möta hänsynslösa journarlisten Rosenlund som inte alls vet vad empati är utan vill bara skribva en artikel till varje pris och där han själv gärna ska stå som huvudperson till att lösa brottet.

Boken slutar inte som jag alls trodde, författaren lägger hela tiden ut små ledtrådar och spår så man skulle kunna gissa vem förövaren var och jag gissade innan boken slutade men den är väldigt bra och lite annorlunda deckare men mycket välskriven, man längtar efter man läst ut denna bok till att hoppa in i nästa bok. som heter Istället för dig.

Likes

Comments

Linda, Romaner

Adam och Beth har varit gifta i 20 år när Beth upptäcker att Adam har haft en affär med en yngre kvinna. Medan Beth vill bryta för gott är Adam utom sig av ånger och vill inget hellre än att försöka på nytt. Ångesten över att ha förlorat Beth och dottern Megs förtroe är stor, och det blir inte bättre när han förstår att han snart kanske kommer såra dom ännu mer.
Beth satsar på sin karriär och sig själv, och ju längre tiden som går desto mindre blir smärtan. Men precis när hon är på väg att släppa in Adam i sitt liv exploderar allt - igen - på ett sätt hon aldrig kunnat föreställa sig. De visar sig att långt ifrån alla Adams hemligheter har avslöjats.
Kommer livet nånsin kunna blir detsamma?

Hade väldigt svårt att komma in i denna boken. Men när jag gav den tid så vart den riktigt bra.. Den tog en vändning som jag faktiskt inte trodde.. Hade hoppats på ett annat slut och den är lite ledsam så en tår fälldes..
Den är läsvärd men ingen jag kommer lösa igen.

Likes

Comments

Deckare, Linda

Detta är tredje delen om Gotlandspolisen Fredrik Broman. Likt dom andra två är de en bladvändare som är väldigt svårt att lägga ifrån sej.

Ett ungt par hittas skjutna bara några dagar innan midsommar i en stuga vid södra Gotland. Båda är svenska men har egyptiskt ursprung. Mycket talar för att de är ett rasostdåd. Men en tredje person har befunnit sig tillsammans med paret då dom finner ett kvarglömt pass från Egypten.
Vart är mannen nu? Och varför gör han sej inte till känna?
De blir en tung och krävande utredning, inte minst för Fredrik som har blivit utslängd hemifrån av sin fru. De egyptiska passet visar sej vara början på en märklig och våldsam händelsekedja som snart kommer skaka hela nationen och få en minister på fall.

Denna är en av dom mest spännande böcker av Håkan. Visste inte att denna serie fanns och trycker han borde få komma fram mer i rampljuset så fler hittar hans böcker.

Likes

Comments

Deckare, Jessica

pojken som slutade gråta av Ninni Schulman.

Boken handlar om att en i staden Hagfors så börjar ett hus att brinna. Journalisten Magdalena Hansson kan inte låta bli att gräva i detta fall när en kvinna omkomer av skador av branden. Det börjar brinna i flera hus och polisen och Magdalena misstänker nu att dom har med en seriepyroman att göra. Det blir både farligt och personligt för Magdalena. Hennes egen son drars in i något hon djupt får ångra.

Författaren har lyckats få med spänning och vardagsliv på ett mycket bra sätt. Man hinner misstänka många olika men ändå har man fel, väldigt bra gjort att man börjar misstänka fel personer.

Likes

Comments

Jessica

Var på biblioteket och skulle lämna tillbaka böcker, hade tänkt läsa ut alla olästa jag hade hemma först innan fler lån👀👀 men fem kom med hem och 6 ST vart reserverade^^ 💞🙊🙈... recensioner kommer när dom är lästa 🙂☺😊

Jessica...🙂

Likes

Comments

Deckare, Jessica

Den du inte ser av Mari Jungstedt.

Boken handlar om att det sker ett mord av en kvinna som hittas mördad med trosor intryckta i munnen. Hon hade bråkat med sin pojkvän och men gick iväg ifrån festen som dom var på. Vem möte hon längs vägen? Vem ville henne illa?
En småbårnsmamma hittas även hon mördad med trosor intryckta i munnen, nu börjar polisen misstänka att dom har med en och samma mördare att göra. Morden på den lilla ön Gotland skrämmer upp befolkningen och media. Vem blir det nästa gång? Blir det en nästa gång?

Del 1 av en otroligt bra deckarserie 😃📕, man får även följa polisen Knutas och journalisten Johan i deras vardag och hur dom går till väga för att lösa fallet.
Mycket bra skriven som gör att den blir mycket svår att lägga ifrån sig, denna bok har många strecktläst och jag förstår varför. Man vill genast hoppa in i del 2 🙂

Likes

Comments

Jessica, Romaner, Skönlitteratur

Boken Pakten är skriven av Michelle Richmond. Boken handlar om nygifta Alice och hennes make Jake som får en annorlunda bröllopspresent. Presenten är ett erbjudande om att uppnå livslång lycka, att äktenskapet ska uppnå maximal lycka resten av deras liv.
Reglerna är mycket enkla att följa : Planera in en gemensam resa var tredje månad, svara alltid när partner ringer, och framför allt berätta inte för någon om Pakten.
Denna pakt får Alice och Jake att utsättas för fasansfulla situationer när dom inte följföljer kontraktet, livet blir till en mardröm. Pakten är på livstid och går inte att lämna. Pakten tar till vilka medel som helst för att se till kontraktet följs.

Denna bok är på nästan 500 sidor, en riktig bladvändare, det går inte att sluta läsa. Den är väldigt välskriven, karaktärerna är väldigt intressanta och man vill veta hur det går för dom hela tiden. Boken slutar inte som man tror, slutet vart som en liten chock, i alla fall för mig.

Ett måste att läsa 🙂

Likes

Comments