Då var det onsdag och mer än hälften av arbetsveckan är gjord. Har ni det bra i Sverige? Vi saknar ju inte kyla eller snö men kan ju i alla fall säga att veckorna här är kämpiga på andra sätt. Vi jobbar hela dagarna 11-19 Dubai tid och det innebär 8-16 svensk tid och går hem lite tidigare på fredagar. Förra onsdagen blev vi bjudna på middag här på Inka. Det är en vän vi träffat här som är delägare där och bjöd oss dit. Inka är en restaurang med en tillhörande bar/lounge del som ligger högt upp i ett hotell med utsikt över Burj Khalifa och i loungen kunde man sitta i gigantiska fönster med en sjuk utsikt över stan. Maten där var ju så himla god, verkligen allt där smakade och det är värt att åka dit för en middag. Försökte beställa lite olika så alla fick testa på allt, supermysig onsdagskväll med våra tjejkompisar som vi träffat här i Dubai.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Här kommer bilder från förra söndagen när vi var på Rixos premium Dubai. En lyxig resort som ganska nyss öppnat i marinan. Hotellets beachclub heter Azure Beach, ett riktigt nice ställe att hänga på en söndag såhär. Det finns ju så otroligt många fina resorter och riktigt härliga beachclubs att välja på här i Dubai och eftersom det verkligen är vår grej och bara älskar stämningen, känslan och livet att hänga på olika hotell, stränder och poolområden så kommer vi säkert visa er många här!

Likes

Comments

Hej! Här har det varit dålig uppdatering på ett tag och det är iiiinte riktigt meningen...men har behövt lägga vårt fokus på något helt annat just nu, iallafall de första veckorna här i Dubai har fokus varit 100% på det nya jobbet och att installera sig och ställa om allting och få ordning på ett helt nytt liv här nere. Det tar mer krafter och fokus än vad man tror, men det är viktigt. Otroligt viktigt då vi är väldigt målinriktade och går verkligen all in och satsar ALLT för att bygga upp vårt nya liv här och leva vår STORA DRÖM.

Men lite tålamod så tror vi att det snart kommer att hända grejer här, och då menar vi verkligen på riktigt hända saker. Den här resan kommer bli magisk oavsett vad och en kort uppdatering om de två första veckorna här så har vi redan varit med om en del fester på White bland annat som ska vara en utav inte bara Dubais, utan världens bästa nattklubbar och det är ju ett riktigt häftigt ställe. En stor rund byggnad med en öppen rooftop våning mitt ute i Dubai för sig själv, en bit från stan med en utsikt över Burj Khalifa och resten av den fina staden. Det var en utsikt som var to die for.

Har även varit på en del beach clubs som Zero Gravity och Nikki Beach som vi tycker om att hänga på och vi lär snart upptäcka fler nya favoritställen här. Vi har börjat lära känna lite fler av våra svenska kollegor på kontoret i Business Bay, det finns många härliga människor här och detta är bara början på något riktigt bra. Vi var med några nya vänner på Nikki Beach denna söndag och hade en väldigt chill dag. Hoppas även ni hade en trevlig söndag, ett bra slut på veckan och är peppade inför en ny, det är iallafall vi. Kram!

Vilka tjejer! Detta är början på något riktigt bra.

Likes

Comments

Dagarna går väldigt fort här. Tiden flyger verkligen iväg och snart har jag redan varit här i två veckor. Så sjukt! Har fortfarande behövt landa lite i allt för att förstå att jag faktiskt bor och lever här nu. Den tanken är så SJUK och UNDERBAR. Har ju en stor kärlek för Dubai så jag klagar inte på mitt liv just nu.

Det är 36 grader varmt och snart är det helg, då är jag ledig och kan njuta av Dubai och vädret här ordentligt. Snart kommer min syster hit också, natten till tisdag. Det börjar verkligen närma sig. Då börjar vårt liv här på riktigt och det längtar jag så himla mycket till. Har faktiskt haft lite panikkänslor och varit väldigt ledsen varannan dag här nere ungefär för att jag saknar henne så himla mycket!

Jag har försökt förtränga mina känslor här och tänkt att allt är jättebra och att jag är så stark som person så detta klarar jag i två veckor utan problem men jag har märkt att vare sig jag vill eller inte så känner jag mig plötsligt inte så stark som jag trodde. Saknaden är alltså MYCKET större än vad jag trodde att den skulle vara. Jag har det ju bra här nere och jag har underbara människor runt mig men ändå är det inte samma sak utan henne. Men hon kommer ju äntligen snart och då kommer livet bli så himla underbart!

Likes

Comments

Nu har jag haft min första vecka i Dubai, idag startar min andra. Dagarna går fort ändå. Det är mycket nytt jag behöver ta in och vänja mig vid nu i början men alla här har tagit väldigt bra hand om mig och välkomnat mig med ett väldigt bra bemötande. Jag känner mig verkligen välkommen här och mitt nya jobb är en utmaning som jag ser fram emot.

Det är mycket att tänka på, jag är liksom i en helt annan värld just nu. Känns som att jag lever i en bubbla som omringar en låtsasvärld och här ska jag bo och leva ett tag. En overklig och konstig känsla är det. Snart kommer min syster hit till mig också och det kommer självklart kännas väldigt bra, ska bli superroligt. Jag går runt och känner mig lite "halv" som att jag saknar något innan det riktiga livet kan börja här i Dubai, och så är det ju.

Allt är liksom lite på paus här känns det som samtidigt som jag faktiskt ändå kastar mig in i det nya jobbet direkt, flyttar till en lägenhet och det mesta börjar rulla på som det ska göra. Tror det är det bästa man kan göra, att bara kasta sig in i det direkt utan att fundera speciellt mycket på om man är redo eller inte.

För några dagar sen fick jag nycklarna till vår lägenhet och har försökt känna mig lite hemma i det nya området, Hanover Square. Det är som ett stort lägenhetshotell och de flesta av mina kollegor bor där. Det känns faktiskt väldigt bra. Då kan man umgås lite mer, hänga vid poolen tillsammans och finnas där för varandra om det skulle vara något. De välkomnade mig direkt med en inbjudan till en båttur från Dubai Marinan. Killarna på jobbet hade ordnat en fin, lyxig yacht som vi skulle sola, bada och festa på i 6 timmar. Blev superglad för inbjudan och det blev en rolig första upplevelse här i Dubai. Här kommer lite bilder från båtturen och från vår lägenhet.

Likes

Comments

Godmorgon! Jag har precis vaknat upp till denna fredag i Stockholm. Lugn och skön morgon i min ensamhet. Min syster är i Dubai och startar upp vårt nya liv där med allt vad det innebär. Idag flyttar hon till lägenheten som vi ska bo i tillsammans när jag kommer ner, det är ju bara 11 dagar kvar för mig här i Sverige.

Börja ett nytt jobb (något jag dessutom inte gjort tidigare) i ett annat land med en annan kultur och lämna det som är tryggt. För mig är det en UTMANING. Den största utmaningen i mitt liv, det är så stort att det är svårt att förstå. Det känns som om jag går igenom olika faser känslomässigt. Jag är verkligen en person som tänker extremt mycket.

I början kände jag ett stort lyckorus i kroppen och var supertaggad. När jag visste att allt skulle bli av, fått jobbet, hyrt ut lägenheten, lämnat papper på ambassaden, skrivit på kontrakt och bokat flygbiljett. Sen har tiden rusat iväg och min syster åkte typ direkt när hon avslutat sin uppsägningstid som var kortare än min, orsaken varför vi inte flyttat tillsammans.

Det har gått så snabbt att jag inte kunde förstå att min syster sitter själv på planet till Dubai. När jag förstod att det verkligen händer så började jag känna mig extremt orolig, förvirrad och lite nedstämd faktisk. Mycket tankar som snurrar. Hur är det att vakna upp själv i Dubai? Hur är nya chefen ? Kontoret ? Kollegor ? Hur känns allting och vad kommer jag få höra ? Bra/dåligt ?Jag har ju själv inte fått skapa min egen bild av livet där än.

Jag förväntar mig att det kommer bli tufft, svårt och att jag kommer behöva kämpa. Just nu förbereder jag verkligen mig på det. Försöka hålla negativa tankar och oro borta. Snart är vi båda tillsammans och kommer stötta varandra och peppa varandra så mycket som det bara går och skapa oss ett härligt liv blandat med äventyr och karriär!

Likes

Comments

Hej på er, äntligen landat och kommit iordning här i Dubai, mitt nya hem för ett år framöver. Det var en spänd flygresa men jag var ändå inte lika nervös som jag trodde att jag skulle vara. Kanske för att jag åkt dit en gång tidigare och att jag vill detta så mycket och känslan av att det känns så rätt, att jag vet att detta kommer att bli bra. Det gjorde mig nog ganska lugn ändå trots att det även var min allra första flygresa helt själv.

Jag har ju faktiskt inga problem med att flyga, är inte flygrädd alls, utan tycker faktiskt det är riktigt kul och det gick ju väldigt bra. Var lite nervös när jag kom fram till flygplatsen då den är så sjukt stor i Dubai. Efter att jag klivit av flyget fick jag gå en lång bit, ner för flera rulltrappor i olika steg. När jag sen trodde jag började närma mig bagagen kom jag till en station med massa människor i kö som skulle åka som ett pendeltåg, även jag, vidare till en helt annan del av flygplatsen.

När jag klev av där var det ytterligare en bit att gå, några rulltrappor till och sen kunde jag hämta mina resväskor. När jag skulle gå ut från flygplatsen för att ta en taxi till mitt hotell hamnade jag först i en säkerhetskontroll där de skulle scanna mina stora bagage, sen fick jag stå i en lång kö ut till taxibilarna. Fick tillslut tag på en taxi som körde mig till mitt hotell. Så från att ha lyft med flyget vid 18-tiden var jag inte framme och kunde lägga mig i sängen förrän vid 06.00, tidigt på morgonen när solen går upp här i Dubai.

Sov väldigt länge den dagen och gick upp senare på eftermiddagen för att se mig omkring i området Tecom, här i Al Barsha. Ska stanna några nätter på ett nybyggt superlyxigt och fint hotell TRYP by Wyndham som endast funnits tillgängligt i 40 dagar. Alltså mitt rum på detta hotell! Eftersom alla shoppingmalls har öppet till ca 24.00 på nätterna så åkte jag senare till Marina Mall och gick runt där en stund och fixade lite saker.

Måste bara försöka säga hur jag känner...Alltså jag älskar Dubai!!! Det är så speciellt med atmosfären, staden, byggnaderna, människorna, servicen, känslan, doften... det är så speciellt och jag bara älskar det! Och bönerna som hörs över stan från moskéerna, de är så vackert. Kände redan på flygplatsen en doft i näsan som väckte så många minnen från när jag var här sist. Någon slags hemmakänsla också, lite konstigt att jag känner så men det var faktiskt det. Det här är ett äventyr och en riktigt stor utmaning för oss. Men jag vet att vi kommer klara det och få vara med om så många otroliga upplevelser här. Hela grejen att flytta hit är en så stor upplevelse i sig. Tänk snart ska vi leva ett riktigt Dubai-liv!


Likes

Comments

Okej nu händer det verkligen...vi flyttar till Dubai! Alltså hur sjukt? Det är så svårt att ta in. Vår största önskan har blivit verklighet...det här är så stort. Har verkligen svårt att ta in detta, det är något av det största vi kommer göra i våra liv. Många vänner har rest till andra länder och back-packat, andra har jobbat som aupair och varit borta i flera månader. Det är ju så otroligt häftigt varje gång någon berättar om det och man själv känner bara "ååh jag vill också göra något". Det har alltid varit en dröm att bo utomlands någon gång i livet men just det som de andra har gjort har liksom inte känts helt rätt och inte lockat oss lika mycket.

Vi vill göra något annorlunda och när vi var i Dubai på semester blev den där känslan av att alltid ha velat flytta utomlands, som egentligen alltid legat och vilat någonstans långt in plötsligt mycket starkare. När vi fick känslan av att vi kände oss otroligt hemma i Dubai och bara ville flytta dit så kunde vi verkligen inte släppa den tanken, och nu gör vi det. Vi var där på semester för fyra månader sen och nu flyttar vi dit!

Vår största dröm blir verklighet, det händer på riktigt. Det är en känsla av skräckblandad förtjusning, lyckorus och egentligen alla möjliga känslor på en och samma gång. Helt otroligt. Det här var vad vi ville göra mest i livet just nu, vi letade upp chansen, fick den och tog den. Vi har kämpat hårt och lagt ner så mycket tid, kraft och energi för att göra det verkligt. Allt har gått så fort så man har knappt hunnit tänka och nu sitter man redan på planet dit. Det känns som att man packat väskorna och ska på några veckors semester men det är verkligen inte så. Vi ska skapa oss ett helt nytt liv här nere. I ett land med 40 graders värme och en helt annan kultur. Det är verkligen svårt att beskriva känslan. Vi utmanas och utvecklas så mycket av detta och det ska bli så otroligt spännande.


Tyvärr så flyttar vi inte tillsammans. Det gick inte att åka tillsammans då de vill ha någon av oss på plats så fort som möjligt och det var bara jag, Ida som skriver det här inlägget som kunde åka nu. Sofie åker om 2 veckor. Det hade ju varit roligt att flytta tillsammans såklart, det är vårt största äventyr hittills men nu får vi ännu mer erfarenhet och detta är ju minst lika spännande om inte mer.

Jag sitter alltså redan på planet till Dubai och mitt nya liv börjar där imorgon! Jag kommer bo på hotell de första dagarna och sen ska vi få en lägenhet inom kort, ett permanent boende för 1 års tid i Dubai. Vi ska försöka blogga så mycket vi kan om vårt största äventyr och uppdatera om hur ett liv i Dubai ser ut, spännande?? Det kommer bli lite speciellt de två första veckorna då det kommer bloggas lite från Sverige och lite från Dubai där vi kommer dela med oss om tankar, hur vi har det, hur det känns att vara ifrån varandra osv. Här kan ni nu alltså följa två svenska tvillingar som lever i Dubai.

Tänk att detta är vårt nya hem?!

Likes

Comments

Sista inlägget om vår Dubai resa kommer här. Det var så mycket vi ville göra och se men vi hann inte riktigt med allt på de 11 dagarna vi var där, men det var lagom och vi hade verkligen en fantastisk semester. Det var något speciellt med atmosfären där som vi verkligen fastnade för.

Det finns väldigt många otroligt lyxiga och fina hotell man kan besöka och njuta av en dag med poolhäng i hotellens pool-områden. Man åker alltså runt till olika hotell och besöker deras pooler och barer, så häftigt att man gör så, och det finns så många grymma ställen. Det är mycket beachclubs med DJs och härlig stämning. Det gillar vi verkligen!

Vi besökte ju Nikki Beach en dag och annan dag slappade vi på Zero Gravity, ett av våra favoritställen! Zero Gravity är modernt, fräscht och lyxigt som allt annat i Dubai och har en stor infinitypool. Dock var det ingen DJ som spelade när vi var där och infinitypoolen var stängd eftersom det var Ramadan. Ett annat ritktigt lyxigt hotell vi besökte var Shangri-La Hotel, alltså wow!!! Något av de lyxigaste hotellen vi har besökt någonsin och vilken service. Vi besökte poolområdet där i några timmar och vid solnedgången fick vi lov att besöka deras terass på 42 våningen som egentligen bara är för gästerna på hotellet.

Den kallas för View 42 och omg!!! Vilken utsikt! Det var ett magiskt ögonblick i den gyllene solnedgången, och se hela den vackra staden därifrån. Det var sista kvällen i Dubai som vi även spenderade med en fin vän vi lärde känna på resan. Han tog några bilder på oss vid terassen och sen visade han oss The Fontain, en stor fontän utanför Burj Khalifa som sprutar vatten i takt till musik som spelas över hela staden. Ännu ett magiskt vackert ögonblick som är nästan obeskrivligt. Det var definitivt bästa avslutet på vår resa! Vi grät på planet hem för vi gillade allt så mycket och ville verkligen inte lämna det. Vi trivdes så bra i Dubai, vi kände oss så hemma där att vi till och med önskade att flytta dit.

Likes

Comments

Ett av de finaste områdena i Dubai är ju Dubai Marinan som präglas utav höga skyskrapor, lyxiga yachts och fina promenadvägar runtomkring med restauranger och kaféer. Känns som om vi har skrivit att vi verkligen gillar allt vi fick uppleva av Dubai och så är det faktiskt, och inte minst det här området. Så himla lugnt och fint område, där skulle man ju vilja bo och gå ut och börja dagen med en promenad där varje morgon... det hade varit något, wow. Därifrån tog vi även en båttur som åkte igenom marinan, runt hela palm-ön och som sen också stannade till utanför Burj Al Arab (det enda 7-stjärniga hotellet i världen). Det var häftigt och vackert att se hela staden och alla häftiga och vackra byggnader från båten.

Likes

Comments

Instagram@systrarna_a