Header

Dagarna går väldigt fort här. Tiden flyger verkligen iväg och snart har jag redan varit här i två veckor. Så sjukt! Har fortfarande behövt landa lite i allt för att förstå att jag faktiskt bor och lever här nu. Den tanken är så SJUK och UNDERBAR. Har ju en stor kärlek för Dubai så jag klagar inte på mitt liv just nu.

Det är 36 grader varmt och snart är det helg, då är jag ledig och kan njuta av Dubai och vädret här ordentligt. Snart kommer min syster hit också, natten till tisdag. Det börjar verkligen närma sig. Då börjar vårt liv här på riktigt och det längtar jag så himla mycket till. Har faktiskt haft lite panikkänslor och varit väldigt ledsen varannan dag här nere ungefär för att jag saknar henne så himla mycket!

Jag har försökt förtränga mina känslor här och tänkt att allt är jättebra och att jag är så stark som person så detta klarar jag i två veckor utan problem men jag har märkt att vare sig jag vill eller inte så känner jag mig plötsligt inte så stark som jag trodde. Saknaden är alltså MYCKET större än vad jag trodde att den skulle vara. Jag har det ju bra här nere och jag har underbara människor runt mig men ändå är det inte samma sak utan henne. Men hon kommer ju äntligen snart och då kommer livet bli så himla underbart!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu har jag haft min första vecka i Dubai, idag startar min andra. Dagarna går fort ändå. Det är mycket nytt jag behöver ta in och vänja mig vid nu i början men alla här har tagit väldigt bra hand om mig och välkomnat mig med ett väldigt bra bemötande. Jag känner mig verkligen välkommen här och mitt nya jobb är en utmaning som jag ser fram emot.

Det är mycket att tänka på, jag är liksom i en helt annan värld just nu. Känns som att jag lever i en bubbla som omringar en låtsasvärld och här ska jag bo och leva ett tag. En overklig och konstig känsla är det. Snart kommer min syster hit till mig också och det kommer självklart kännas väldigt bra, ska bli superroligt. Jag går runt och känner mig lite "halv" som att jag saknar något innan det riktiga livet kan börja här i Dubai, och så är det ju.

Allt är liksom lite på paus här känns det som samtidigt som jag faktiskt ändå kastar mig in i det nya jobbet direkt, flyttar till en lägenhet och det mesta börjar rulla på som det ska göra. Tror det är det bästa man kan göra, att bara kasta sig in i det direkt utan att fundera speciellt mycket på om man är redo eller inte.

För några dagar sen fick jag nycklarna till vår lägenhet och har försökt känna mig lite hemma i det nya området, Hanover Square. Det är som ett stort lägenhetshotell och de flesta av mina kollegor bor där. Det känns faktiskt väldigt bra. Då kan man umgås lite mer, hänga vid poolen tillsammans och finnas där för varandra om det skulle vara något. De välkomnade mig direkt med en inbjudan till en båttur från Dubai Marinan. Killarna på jobbet hade ordnat en fin, lyxig yacht som vi skulle sola, bada och festa på i 6 timmar. Blev superglad för inbjudan och det blev en rolig första upplevelse här i Dubai. Här kommer lite bilder från båtturen och från vår lägenhet.

Likes

Comments

Godmorgon! Jag har precis vaknat upp till denna fredag i Stockholm. Lugn och skön morgon i min ensamhet. Min syster är i Dubai och startar upp vårt nya liv där med allt vad det innebär. Idag flyttar hon till lägenheten som vi ska bo i tillsammans när jag kommer ner, det är ju bara 11 dagar kvar för mig här i Sverige.

Börja ett nytt jobb (något jag dessutom inte gjort tidigare) i ett annat land med en annan kultur och lämna det som är tryggt. För mig är det en UTMANING. Den största utmaningen i mitt liv, det är så stort att det är svårt att förstå. Det känns som om jag går igenom olika faser känslomässigt. Jag är verkligen en person som tänker extremt mycket.

I början kände jag ett stort lyckorus i kroppen och var supertaggad. När jag visste att allt skulle bli av, fått jobbet, hyrt ut lägenheten, lämnat papper på ambassaden, skrivit på kontrakt och bokat flygbiljett. Sen har tiden rusat iväg och min syster åkte typ direkt när hon avslutat sin uppsägningstid som var kortare än min, orsaken varför vi inte flyttat tillsammans.

Det har gått så snabbt att jag inte kunde förstå att min syster sitter själv på planet till Dubai. När jag förstod att det verkligen händer så började jag känna mig extremt orolig, förvirrad och lite nedstämd faktisk. Mycket tankar som snurrar. Hur är det att vakna upp själv i Dubai? Hur är nya chefen ? Kontoret ? Kollegor ? Hur känns allting och vad kommer jag få höra ? Bra/dåligt ?Jag har ju själv inte fått skapa min egen bild av livet där än.

Jag förväntar mig att det kommer bli tufft, svårt och att jag kommer behöva kämpa. Just nu förbereder jag verkligen mig på det. Försöka hålla negativa tankar och oro borta. Snart är vi båda tillsammans och kommer stötta varandra och peppa varandra så mycket som det bara går och skapa oss ett härligt liv blandat med äventyr och karriär!

Likes

Comments

Hej på er, äntligen landat och kommit iordning här i Dubai, mitt nya hem för ett år framöver. Det var en spänd flygresa men jag var ändå inte lika nervös som jag trodde att jag skulle vara. Kanske för att jag åkt dit en gång tidigare och att jag vill detta så mycket och känslan av att det känns så rätt, att jag vet att detta kommer att bli bra. Det gjorde mig nog ganska lugn ändå trots att det även var min allra första flygresa helt själv.

Jag har ju faktiskt inga problem med att flyga, är inte flygrädd alls, utan tycker faktiskt det är riktigt kul och det gick ju väldigt bra. Var lite nervös när jag kom fram till flygplatsen då den är så sjukt stor i Dubai. Efter att jag klivit av flyget fick jag gå en lång bit, ner för flera rulltrappor i olika steg. När jag sen trodde jag började närma mig bagagen kom jag till en station med massa människor i kö som skulle åka som ett pendeltåg, även jag, vidare till en helt annan del av flygplatsen.

När jag klev av där var det ytterligare en bit att gå, några rulltrappor till och sen kunde jag hämta mina resväskor. När jag skulle gå ut från flygplatsen för att ta en taxi till mitt hotell hamnade jag först i en säkerhetskontroll där de skulle scanna mina stora bagage, sen fick jag stå i en lång kö ut till taxibilarna. Fick tillslut tag på en taxi som körde mig till mitt hotell. Så från att ha lyft med flyget vid 18-tiden var jag inte framme och kunde lägga mig i sängen förrän vid 06.00, tidigt på morgonen när solen går upp här i Dubai.

Sov väldigt länge den dagen och gick upp senare på eftermiddagen för att se mig omkring i området Tecom, här i Al Barsha. Ska stanna några nätter på ett nybyggt superlyxigt och fint hotell TRYP by Wyndham som endast funnits tillgängligt i 40 dagar. Alltså mitt rum på detta hotell! Eftersom alla shoppingmalls har öppet till ca 24.00 på nätterna så åkte jag senare till Marina Mall och gick runt där en stund och fixade lite saker.

Måste bara försöka säga hur jag känner...Alltså jag älskar Dubai!!! Det är så speciellt med atmosfären, staden, byggnaderna, människorna, servicen, känslan, doften... det är så speciellt och jag bara älskar det! Och bönerna som hörs över stan från moskéerna, de är så vackert. Kände redan på flygplatsen en doft i näsan som väckte så många minnen från när jag var här sist. Någon slags hemmakänsla också, lite konstigt att jag känner så men det var faktiskt det. Det här är ett äventyr och en riktigt stor utmaning för oss. Men jag vet att vi kommer klara det och få vara med om så många otroliga upplevelser här. Hela grejen att flytta hit är en så stor upplevelse i sig. Tänk snart ska vi leva ett riktigt Dubai-liv!


Likes

Comments

Okej nu händer det verkligen...vi flyttar till Dubai! Alltså hur sjukt? Det är så svårt att ta in. Vår största önskan har blivit verklighet...det här är så stort. Har verkligen svårt att ta in detta, det är något av det största vi kommer göra i våra liv. Många vänner har rest till andra länder och back-packat, andra har jobbat som aupair och varit borta i flera månader. Det är ju så otroligt häftigt varje gång någon berättar om det och man själv känner bara "ååh jag vill också göra något". Det har alltid varit en dröm att bo utomlands någon gång i livet men just det som de andra har gjort har liksom inte känts helt rätt och inte lockat oss lika mycket.

Vi vill göra något annorlunda och när vi var i Dubai på semester blev den där känslan av att alltid ha velat flytta utomlands, som egentligen alltid legat och vilat någonstans långt in plötsligt mycket starkare. När vi fick känslan av att vi kände oss otroligt hemma i Dubai och bara ville flytta dit så kunde vi verkligen inte släppa den tanken, och nu gör vi det. Vi var där på semester för fyra månader sen och nu flyttar vi dit!

Vår största dröm blir verklighet, det händer på riktigt. Det är en känsla av skräckblandad förtjusning, lyckorus och egentligen alla möjliga känslor på en och samma gång. Helt otroligt. Det här var vad vi ville göra mest i livet just nu, vi letade upp chansen, fick den och tog den. Vi har kämpat hårt och lagt ner så mycket tid, kraft och energi för att göra det verkligt. Allt har gått så fort så man har knappt hunnit tänka och nu sitter man redan på planet dit. Det känns som att man packat väskorna och ska på några veckors semester men det är verkligen inte så. Vi ska skapa oss ett helt nytt liv här nere. I ett land med 40 graders värme och en helt annan kultur. Det är verkligen svårt att beskriva känslan. Vi utmanas och utvecklas så mycket av detta och det ska bli så otroligt spännande.


Tyvärr så flyttar vi inte tillsammans. Det gick inte att åka tillsammans då de vill ha någon av oss på plats så fort som möjligt och det var bara jag, Ida som skriver det här inlägget som kunde åka nu. Sofie åker om 2 veckor. Det hade ju varit roligt att flytta tillsammans såklart, det är vårt största äventyr hittills men nu får vi ännu mer erfarenhet och detta är ju minst lika spännande om inte mer.

Jag sitter alltså redan på planet till Dubai och mitt nya liv börjar där imorgon! Jag kommer bo på hotell de första dagarna och sen ska vi få en lägenhet inom kort, ett permanent boende för 1 års tid i Dubai. Vi ska försöka blogga så mycket vi kan om vårt största äventyr och uppdatera om hur ett liv i Dubai ser ut, spännande?? Det kommer bli lite speciellt de två första veckorna då det kommer bloggas lite från Sverige och lite från Dubai där vi kommer dela med oss om tankar, hur vi har det, hur det känns att vara ifrån varandra osv. Här kan ni nu alltså följa två svenska tvillingar som lever i Dubai.

Tänk att detta är vårt nya hem?!

Likes

Comments

Sista inlägget om vår Dubai resa kommer här. Det var så mycket vi ville göra och se men vi hann inte riktigt med allt på de 11 dagarna vi var där, men det var lagom och vi hade verkligen en fantastisk semester. Det var något speciellt med atmosfären där som vi verkligen fastnade för.

Det finns väldigt många otroligt lyxiga och fina hotell man kan besöka och njuta av en dag med poolhäng i hotellens pool-områden. Man åker alltså runt till olika hotell och besöker deras pooler och barer, så häftigt att man gör så, och det finns så många grymma ställen. Det är mycket beachclubs med DJs och härlig stämning. Det gillar vi verkligen!

Vi besökte ju Nikki Beach en dag och annan dag slappade vi på Zero Gravity, ett av våra favoritställen! Zero Gravity är modernt, fräscht och lyxigt som allt annat i Dubai och har en stor infinitypool. Dock var det ingen DJ som spelade när vi var där och infinitypoolen var stängd eftersom det var Ramadan. Ett annat ritktigt lyxigt hotell vi besökte var Shangri-La Hotel, alltså wow!!! Något av de lyxigaste hotellen vi har besökt någonsin och vilken service. Vi besökte poolområdet där i några timmar och vid solnedgången fick vi lov att besöka deras terass på 42 våningen som egentligen bara är för gästerna på hotellet.

Den kallas för View 42 och omg!!! Vilken utsikt! Det var ett magiskt ögonblick i den gyllene solnedgången, och se hela den vackra staden därifrån. Det var sista kvällen i Dubai som vi även spenderade med en fin vän vi lärde känna på resan. Han tog några bilder på oss vid terassen och sen visade han oss The Fontain, en stor fontän utanför Burj Khalifa som sprutar vatten i takt till musik som spelas över hela staden. Ännu ett magiskt vackert ögonblick som är nästan obeskrivligt. Det var definitivt bästa avslutet på vår resa! Vi grät på planet hem för vi gillade allt så mycket och ville verkligen inte lämna det. Vi trivdes så bra i Dubai, vi kände oss så hemma där att vi till och med önskade att flytta dit.

Likes

Comments

Ett av de finaste områdena i Dubai är ju Dubai Marinan som präglas utav höga skyskrapor, lyxiga yachts och fina promenadvägar runtomkring med restauranger och kaféer. Känns som om vi har skrivit att vi verkligen gillar allt vi fick uppleva av Dubai och så är det faktiskt, och inte minst det här området. Så himla lugnt och fint område, där skulle man ju vilja bo och gå ut och börja dagen med en promenad där varje morgon... det hade varit något, wow. Därifrån tog vi även en båttur som åkte igenom marinan, runt hela palm-ön och som sen också stannade till utanför Burj Al Arab (det enda 7-stjärniga hotellet i världen). Det var häftigt och vackert att se hela staden och alla häftiga och vackra byggnader från båten.

Likes

Comments

Det är svårt att slappna av, det är mycket tankar som snurrar och mycket känslor just nu när vi ligger här tillsammans i soffan och skriver detta inlägg. Vi håller just nu på att mentalt förbereda oss för något av det största i våra liv. En stor förändring, en dröm som blir verklighet. Det är ganska svårt att ta in, när ens högsta dröm håller på att hända på riktigt, det är så stort. Vi kan knappt förstå att det händer. När vi var yngre så kändes allt så omöjligt, alla stora drömmar var så långt borta och kändes omöjliga att nå. Nu är inte drömmarna de samma som vi hade då men att nå sina drömmar och mål i livet har på senare tid inte alls känts så omöjligt ändå.

Det handlar mycket om vilja, att man har rätt inställning till att vilja och orka kämpa hela vägen tills man når dit man vill, fast det känns som att man aldrig kommer "lyckas". Förr kändes det som att man misslyckades varje gång det inte blev som man tänkt sig och vi tog det väldigt hårt. Men nu ser vi ingenting som ett misslyckande utan mer som erfarenhet och att det är okej att ändå fortsätta försöka trots att det inte går riktigt som man vill. För varje motgång samlar man på sig massor av erfarenhet och man lär sig mer och mer för varje gång hur man ska handskas med olika saker i livet.

Vi börjar tro på att man kan komma dit man vill i livet, man måste bara tro tillräckligt mycket på sig själv och sin idé hur orimlig den än kan vara. Skulle man inte riktigt nå hela vägen, så har man iallafall kämpat och kanske hamnar man nånstans där man tidigare inte riktigt kunde se sig själv och det är iallafall en riktigt bra bit på vägen. Dessutom hinner kanske den stora drömmen förändras eller så föds en ny. Hela tiden när man har uppnått sina drömmar och mål dyker det upp nya. Från en tid där vi var unga och osäkra, uppväxta på landet i en miljö vi aldrig riktigt trivdes i, där vi hela tiden kände att vi inte riktigt passade in, ja två ganska förvirrade tjejer som inte visste hur livet skulle förändras till att en dag bara känna "det här vill vi göra" och ingen annan än vi själva kunde se till att ändra på det och göra det till verklighet.

Vår dröm var att flytta till Stockholm. Något som var raka motsatsen till vad vi var vana vid, något helt nytt som skulle ge oss ny livserfarenhet. Den drömmen blev sann. Efter ett tag föddes en ny dröm, att köpa en lägenhet och äga sin egen bostad, då vi var trötta på att flytta runt. Även den drömmen blev sann och vi köpte vår allra första lägenhet. En annan stor dröm vi hade var att resa till Dubai, en resa vi drömt om i 2 år ungefär och i somras åkte vi på vår drömsemester dit. Känslan av att uppnå sina mål i livet och uppleva sina stora drömmar är magisk. Det är inte alltid så lätt och händer inte "bara så där" men om man kämpar hårt och har en stark vilja kan man komma dit man vill, kanske snabbare än man tror.

Det vi snart ska få uppleva är vår nästa stora dröm. Det är snart verklighet och det är så himla overkligt. Vi kommer snart berätta vad det är och med det här inlägget var det meningen att peppa er lite till att nå era drömmar och känna att allt är möjligt och att inte se något som ett misslyckande. Lycka till med era drömmar!

Likes

Comments

Efter våran ökensafari som vi visat er tidigare så var vi ju också på ett camp mitt ute i öknen. Där fick vi chansen att rida på kameler, så vi njöt av en otroligt mysig ridtur i solnedgången. Allt var perfekt. Värmen, lugnet, lunkande stegen i sanden och solen som gick ner bakom sanddynorna. Kärlek till dom här djuren och detta äventyret. Det var en riktig topupplevelse!<3


After our desert safari as we have shown before, we were also in a camp in the middle of the desert. There we got the chance to ride camels so we enjoyed an incredibly cozy ride in the sunset. Everything was perfect. The heat, the calm, the lounging steps in the sand and the sun that went down behind the sand dunes. Love to these animals and this adventure. It was a real top experience! <3


Likes

Comments

Instagram@systrarna_a