Känner att jag måste skriva av mig. Har behövt det ett tag men har inte haft ork...

Har blivit av med en diagnos! Har inte borderline - surprise! som om jag inte redan visste det! Hallå!!!!

Nä istället vill dom utreda mig inom neuropsykiatrin och se om jag möjligtvis har en sådan störning istället, tackar för den - käftsmäll.

Nä, faktiskt hade det varit skönt med en sådan diagnos, för det hade bekräftat det jag länge misstänkt, att mitt huvud faktiskt inte fungerar som andras. Det hade kanske faktiskt också kunnat ge mig en förklaring till alla som undrar. Att jag VILL jobba, men faktiskt inte klarar av det just nu. Sist jag var ägnade jag mina få arbetstimmar åt att hålla mig undan och undvika all form av kontakt. Jag stod helt enkelt inte ut, med mig själv, mina tvivel och min osäkerhet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Gårdagens projekt blev ett nytt kapitel i mitt liv. Möbeltapetsering är så himla roligt!

Hittade en gammal sliten stol på erikshjälpen, en gammal gardin, en häftpistol och voila! Blev som uppslukad, tänkte inte på något annat utan var fullt fokuserad vilket är precis vad jag behöver! Är inte riktigt klar än men funderar redan på nya projekt som jag kan sätta klorna i!

Likes

Comments

Jag vet, ja vet... Är ingen höjdare på det här med att blogga. Finns väl annat som tar sin tid! Har hänt mycket sen sist, får återkomma om det för nu njuter jag av den sista kvällssolen medan dottern leker för fullt på vår nya lekplats. I morgon blir det inredning, ska köpa mig en spegel en Buddha och nån krukväxt tror jag. Sen blir det 2 timmars "kartläggning" av min mentala hälsa hos DBT-teamet. Usch!!! Och förhoppningsvis en trevlig Valborg hos goda vänner.

Likes

Comments

Alltid denna klädångest när man ska bort någonstans! Har tänkt om och tänkt igen 100 ggr under dagen vad jag ska ha på mig. Nu är jag sur och vill bara slappa i soffan med mina mjukisar. Ingen lust alls att gå bort längre. Tjurpotta

Likes

Comments

​Inte nog med att man själv ska må dåligt. Man mår ju inte bättre av att sambons ungar skriker att dom hatar en och vill att man ska flytta.

Likes

Comments

För första gången vill jag på allvar ta itu med mina problem. Jag vill inte förlora mera av mig själv eller det jag har kärt. Min övertygelse är att för att verkligen må BÄTTRE på lång sikt, så måste man göra något åt orsaken till sina problem, inte bara behandla symtomen Därför ställer jag mig tveksam till medicinering. Om mina problem visar sig orsakas av en brist av något viktigt signalämne i min hjärna eller något annat som min kropp inte själv kan producera kan jag förmodligen acceptera någon form av läkemedelsbehandling. Men mitt första mål är att hitta orsaken till mitt illabefinnande, och på så vis hitta det bästa botemedlet.  

Låg och tänkte mycket i natt när jag inte kunde sova. Jag kom fram till att jag måste ha en strategi för att gå vidare. Jag har getts möjligheten att vara sjukskriven i fyra veckor, och jag vill VERKLIGEN ägna den tiden åt att bli bättre. I morgon har jag varit hemma en vecka och än så länge mår jag bara sämre. Jag vet att mitt flyktbeteende är starkt och min rastlöshet bär jag med mig från det jag vaknar, men jag måste komma över det och verkligen försöka fokusera.

Pratade med ätstörningsteamet i förmiddags men hon kunde inte säga något om hur lång kötid dom har för tillfället, som vanligt är jag lämnad att själv hitta en lösning. Hursomhelst. I natt gick tankarna kring att försöka spalta upp problemen, trassla upp oredan och få en överblick. Jag tror nämligen att de flesta symtom/svårigheter jag har egentligen bara är ett uttryck för något annat... en flykt från det verkliga bekymret. Och vad är bekymret? Vad är det för fel på mig? Det är den stora obesvarade frågan.

Så detta ska jag göra med förhoppningen om att reda lite i problemen och kanske, kanske någon:

Jag måste spalta upp problemen, koppla dem till känslor och beteenden och konsekvenser på kort och lång sikt. Sen måste jag sätta upp mål och göra en planering för hur jag ska uppnå dem.


Likes

Comments

Fick meddelande från lindex om att min jacka hade kommit så jag tog mig i kragen och körde dit. Väl där blev det även inhandlat två par skor på Håkanssons. Är SÅ nöjd med gympaskorna från rieker, dom är bara helt underbart sköna. Har ett par sandaler också som jag typ hade dygnet runt i somras...

Körde därifrån med lite ångest... måste sluta göra av med pengar! Gick en runda på stan, lyckades avhålla mig från att handla mera saker, men kunde inte låta bli en påse praliner från Ahlgrens konfektyr, godaste chokladen i världen. Dessa ska nu gömmas undan ifrån sambon och resten av familjen så dom inte tar slut på fem minuter utan kan avnjutas i ensamhet... kanske, eller inte.

Fick samtal från vårdcentralen som ville ha en aktuell vikt! 😁 Ajajaj 

Likes

Comments

Hatar denna frustrerande rastlöshet. Så mycket man borde eller skulle vilja.. Så lite som blir gjort.

Solen skiner - så jag borde gå ut...

Vikten skenar - så jag borde träna..

Dammet ligger i drivor - så jag borde städa...

Klarar inte att ta mig för det minsta, varje motgång, varje minsta lilla hinder blir ett obestigligt hinder som jag inte kan passera... och ändå kryper det, sticker det och kliar det i kroppen så att jag inte kan förmå mig att vara stilla, att fokusera, att tänka.

För, jag kan inte, vill inte, orkar inte...

Som kola, gyttja, tapetklister i min hjärna.

Likes

Comments

Är faktiskt nöjd med min dag!
Sprang milen i morse, första gången sen typ oktober och det kändes riktigt härligt trots att det blåste och trots att jag inte hittade min iPod 😒. Fick en riktigt bra tid också.
Satt en stund hos söta svärmor och sedan en liten shoppingrunda. Köpte lite smågrejor till kalaset på lördag och lite påskpynt på smartbuy, en av mina absoluta favoritaffärer!

Fick besök av babbso, julle och Eva som kom för att gratta mysan. Trevligt!
Åt rester från igår och fruktsallad. Mums

Har fortfarande inte fått min mens, nu 6 veckor sedan sist, vad händer???​

Likes

Comments

Idag är första gången jag köper cappuccino på café alldeles ensam! Undrens tid är ej förbi. Ska sitta här försöka skriva lite, se hur det känns!


Likes

Comments