Plutselig, var det så mye som en hel måned siden jeg blogget. Nå føler jeg virkelig på ordtaket «tiden flyr», som alle på utveksling har sakt før meg så mange ganger. Og jeg må bare si det selv, tiden flyr virkelig avgårde!

Termin 4 av skoleåret gikk veldig fort. Sikkert mye fordi den er to uker kortere for "seniorsene" som gjelder year 10, 11 og 12. De første tre ukene i oktober regnet det, ekstremt mye, noe jeg var glad for i begynnelsen men fort ble lei av da jeg aldri fikk dra på stranden i helgene og de offentlige fridagene som var. På skolen der i mot har jeg hatt sportsdag og sports testing day med treack and field, noe som har vært veldig gøy å være med på. Jeg skulle også egentlig på en 3 dagers cam med marine studies klassen, der båttur, snorkling og fisking sto på programmet. Dessverre ble det avlyst på grunn av det altfor dårlige været. Heldigvis fikk jeg tilbud om å være med på en 2 dager båttur, som blir å være på onsdag og torsdag denne uken. Vertsfamilien har også tatt meg med til Springbrook Nasjonalpark for å se på regnskogen og fossefall og vi gleder oss til å kunne bade i "rock poolene" når temperaturen stiger enda litt til. Ellers har det vært bbq og par dager på stranden nå som været er tilbake og varmen endelig er bedre.

Jeg har faktisk også fått en skikkelig god nyhet som jeg gleder meg veldig til; for jeg skal til New Zealand med vertsfamilien i ti dager jul og nyttår. Billettene er booket og jeg gleder meg veldig mye til å få krysset av at jeg har vært i enda et land. Før jeg fikk vite dette var jeg helt ærlig litt engstelig når det kom til å tenke på julen, for jeg skulle i begynnelsen inne være med til New Zealand, men bo hos en midlertidig vertsfamilie. Så tro meg når jeg sier at jeg ble kjempeglad når jeg kunne være med.

Denne terminen på skolen er som sakt to uker kortere så vi er allerede nesten ferdig med block exam week, da siste dag er i morgen. Jeg har allerede hatt examen i Legal Studies, English, Mathematics A, Track and Field, som jeg tror det har gått veldig bra i, og i morgen står German Distance Education på agendaen. Jeg droppet forresten ut av mordene history klassen da jeg fikk startet med German Distance Education som jeg tar før skolen, over nett, to ganger i uken. Nivået er year 11 German, som er ganske mye høyere en Tysk 1 (som er det jeg har) så jeg håper virkelig jeg klarer meg bra på eksamen. Men én ting jeg har lært i løpet av tiden her er at ting går nesten alltid veldig mye bedre enn man tror, så ikke stress.


Vist noen har noen spørsmål angående utvekslingsåret. Så er det bare til å spørre

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Når man har gitt fra seg sin sommer ferie i Norge for å starte rett på skolen igjen kjentes det ekstra godt med en to ukers ferie. Første uken av ferien fartet jeg mye rundt og gjorde en del, andre uken ble mer avslappende og rolig. Siden jeg ikke har oppdatert bloggen underveis tenkte jeg å fortelle kort hva jeg har gjort alle disse dagene så dere får et inblikk av hvordan ferien faktisk har vært hver dag.

Lørdag: dro jeg sammen med Andrine på en Skandinavisk festival som var arrangert i Brisbane. Det var folkedans, skandinavisk mat og musikk på programmet. Ekstra godt var det å gå kjøpt seg vaffel med brunost!

Søndag: Vilde som bor i Townsville, Australia dette året kom til Gold Coast noen dager denne ferien og jeg inviterte da hun, Live og Marthe på taco kveld. Live sov også over hos meg denne dagen.

Mandag: dro jeg, Live, Vilde, Marthe og Andrine til Tallebudgera Creek som er en veldig fin type strand langs begynnelsen på en elv. Vi kjøpte oss flytedyr som vi blåste opp på stranden og seilte rundt på de.

Tirsdag: tilbrakte jeg mesteparten av dagen Burleigh Beach som er stranden jeg oftest drar til siden det er der alle pleier å være.

Onsdag: var jeg også på Burleigh Beach, men denne dagen møtte jeg Live her siden jeg skulle overnatte hos hun.

Torsdag: tok Live meg med til Colangatta som er et veldig fint område/strand på grensen til New South Wales. Dette ligger langt fra der jeg bor så det var greit å dra hit rett fra Live sitt hus.

Fredag: var vertsmor så snill og tok meg, Andrine og Live til byen Byron Bay i New South Wales. Vi dro først innom et sted som heter The Farm som er en går med resturant og café hvor alle varene de bruker er 100% fra gården. Deretter var vi på the light house som er australias mest østerlige punkt, hvor vi også kunne se masse valer!

Lørdag: dro jeg til Brisbane igjen. Det var egentlig ingen spesielle planer lagt så det endte bare med litt shopping da Brisbane er det perfekte byen for dette. Fant også brunost her som jeg kjøpte! (lykke)

Søndag; var jeg og med vertsfamilien på en resturant hvor vi feiret bursdagen til en i familien/familievenn. Denne dagen var det også siste dag av Sykkel VM i Bergen så meg og vertsmor så hele løpet fra klokken 6 til 1 på natten, mest fordi det var en god måte å vise fine bilder av byen jeg er fra. Vi fikk også bakt litt mens vi fulgte med.

Mandag: dro jeg med Live, Andrine og noen internasjonale fra deres skole til Wet "n" Wild som er et badeland. Det var mye folk og kø denne varme dagen. De hadde til og med en sklie med "drop" og "loop" som vi tok. Den var noen ekstremt pinefulle 10 sekunder når vi sto og ventet i den boksen før gulvet plutselig forsvinner under beina dine. Vi måtte til og med veie oss og ha på en type beskyttelse vest på ryggen for å kunne da den.

Tirsdag: vandret jeg rundt i byen med Amandus for å finne en cruiser jeg har hatt lyst å kjøpe lenge. Innså at jeg er veldig ubesluttsom da vi dro til hele fire forskjellige steder for jeg endte opp med å kjøpe det jeg så på først, hehe.

Onsdag: dro til Surfers Paradise stranden alene for å slappe av. Jeg hørte på musikk og leste en bok fra skolen som jeg skal ha eksamen on neste Term, så det var greit å få unnagjort noen sider denne dagen når det allerede var ganske grått vær.

Torsdag: var jeg et par timer Burleigh Beach igjen med mange av de norske i byen. På kvelden samme dag dro jeg og vertsmor ut på 1,5 times land gåtur. Hun skal begynne å trene til et sånn løp neste juni neste år der man går i 24 timer i strekk. For en sprek dame!

Fredag: møtte jeg Hanne og Jenny på Burleigh Beach. Da jeg kom hjem hadde Elsa (den andre studenten som bor her) en venn på besøk som lagde kinesisk mat til hele familien. Det var annerledes og utrolig godt. Man får jo faktisk skjeldent skikkelig kinesisk mat på resturant, da den er veldig "internasjonalisert".

Lørdag: denne dagen klarte jeg å usette treningen veldig så jeg endte opp med å trene ute klokken 12-13, noe som ble utrolig tøft da dette var en veldig varm og solfylt dag. Jeg ble utrolig slapp etterpå for å si det sånn! På kvelden dro jeg og spiste indisk mat før jeg dro og hadde en liten feiring for Live som fylte 17 denne uken.

Søndag: var det veldig dårlig vær, så jeg tilbrakte hele dagen hjemme. Jeg fikk lest litt mer i boken (som jeg egentlig burde lest mye mer i) og gjort ferdig oppgave til den. Gjorde også dagens trening før grandmother og grandfather kom på besøk for middag på kvelden.

Likes

Comments

Livet i Australia føles mer og mer som en hverdag, og ikke like mye som en ferie. Ikke misforstå; har det fortsatt helt fantastisk hver dag og nyter hvert eneste øyeblikk her nede, men byen, stranden og klimaet begynner å skjemme meg litt bort. Det føles rett og slett helt vanlig å ha sol hver eneste dag, dra på stranden hele helgen og shoppe i storbyen. Det er så utrolig deilig å være her!  Men når jeg alt dette begynner å gå i vane, blir det litt mindre spennende å fortelle om på bloggen, selv om jeg fortsatt er helt evig takknemlig for å være her og har det gøy hele tiden. 

På onsdag startet block exam uken som er i slutten av hver Term. Dette går over to halve uker (altså en uke), så på onsdag hadde jeg eksamen i Modern History, deretter Legal Studies og English på torsdag, og fredagen hadde jeg Biologi. Første og sistenevnte synes jeg var veldig vanskelig, og jeg er usikker på om det gikk særlig bra. I Legal studies og English bestod eksamen av en Tale-presentasjon, og jeg følte de gikk ganske greit bra. Det at det var en tale og presentasjon i ett var veldig nytt for meg. Hjemme har vi bare vanlige presentasjoner så oppsettet var helt annerledes, men gøy å lære. Siden jeg hadde Legal studies på morgenen var jeg litt nervøs da jeg ikke viste helt hva jeg gikk til, men når den var verdig stresset jeg ikke  i det hele tatt med engelsken og følte da at selve presentasjonen gikk mye bedre. I morgen (mandag) har jeg min siste eksamen i matte og tror det skal gå veldig greit. På tirsdag får jeg fri siden det er siste dag av block exam week og jeg ikke har noen eksamen den dagen. Man trenger altså bare å møte opp når du har eksamen. Denne uken på skolen skal vi internasjonale på en dyrepark da vi alltid gjør noe gøy i slutten av hver term. Deretter er det  to ukers ferie som står i vente og jeg gleder meg veldig! 


Likes

Comments

Nå er det allerede to uker igjen siden jeg blogget. Tiden går så ekstremt fort og jeg kan ikke tro at jeg snart har vært her to måneder. På skolen begynner det å bli en del assessment og forberedelser til block exsam som er i slutten av denne Termen, men det stresser jeg ikke så mye med. Eksamen her er akuratt som prøver og presentasjoner i Norge og man må bare møte opp når man har eksamen den uken. Jeg vet jeg har presentasjon i Engelsk og Legal studies som skal være på 3-5 minutter også har jeg en matte og Biologi, men vet ikke helt hva jeg skal ha i om biologien og jeg tror den blir vanskeligst.

I år er det faktisk veldig mange norske her i Gold Coast og en stol del av de samlet seg hjemme hos Kristoffer for en tacokveld på fredag. Det var veldig godt med en "norsk taco fredag" da vi spiser den litt annerledes i Norge enn hvordan man gjør det her. På lørdag denne helgen dro jeg på en dagstur til Brisbane siden det ikke er langt unna. vi tok toget ca klokken 9 på morgningen og var der rundt 10 tiden. Brisbane var en veldig veldig fin og stor by, med masse folk, shopping, og mye natur, noe jeg likte godt! Vi brukte egentlig dagen mest på å shoppe, men også å se litt rundt i parkene. Drar der definitivt igjen snart for å se mer! Vi dro hjem fra Brisbane allerede i firetiden og da dro jeg videre til Southport i Gold Coast for å møte noen andre norske venner. Vi spiste litt pizza og koste oss i parken før vi dro på karaoke klubb der vi hadde et eget rom å synge i. Det var veldig gøy og godt stemning! Dagen etter, altså søndagen møtte jeg Live i Currumbim (etter å ha brukt for mye tid på å rote meg bort med bussen). Vi prøvde å surfe litt siden hun har kjøpt eget surfebrett og tar timer. Jeg hadde jo ikke en anelse på hva jeg drev med siden jeg aldri har tatt noe kurt enda, men det var gøy og litt for kaldt. Tenker jeg skal begynne å ta surfetimer når det blir litt varmere i vannet.


Noen bilder fra Brisbane <3

1: karaoke kveld 2: ferdig å surfe på søndagen 3: lunsj med Live etter stranden 4: tacokveld

Likes

Comments

oops! altered to uker siden jeg blogget sist. Føler jeg har mest å fortelle i helgene siden da gjør jeg mye forskjelling, mens i ukedagene der i mot skjer mye det samme; altså skole og trening og sånt. Tenker jeg bare skal gi fra meg en lite rask oppdatering om litt av hva som har foregått de siste dagene.

En av dagene var det Sports Carnevall på skolen hvor elevene kunne konkurere i ulike grener innenfor friidrett og kle seg ut innenfor temaet "welcome to the jungle". Konkurransene er hovedsakelig for de som driver med track and field men andre elever kan også prøve seg på gøy. Egentlig sa treneren at jeg måtte gjøre fire events, men siden jeg bare var der halve dagen slapp jeg heldigvis det. Jeg gjør ikke så mange som 4 grener hjemme en gang! Uansett så dro vi etter ca to timer til Bondi University hvor alle de nye internasjonale elevene var. Her møtte vi de norske igjen, noe som var kjekt!

Det var også en Award utdeling på skolen her om dagen hvor enkelte elever kunne få priser for oppførselen sin eller Academic Award dersom man har fått minst fire A´s og to B´s i forrige Term. Husker ikke helt hva de andre awardene var men det var noe sånt som, Respectful, Responsibillity Award osv..

De første bildene er fra da jeg og noen internasjonale på skolen dro på en strand som er ganske langt vekke fra der vi bor. Vi sto opp tidlig for å utnytte par timer på stranden og etterpå dro vi i en nasjonalpark i nærheten som var sååå fint!

I går hadde jeg blandt annet en lite jentekveld hos meg med Andrine, Marthe og Live som går på PBC. Vi badet og var i badstuen en stund før vi dro hjem igjen til huset mitt hvor vertsfar hadde gjort klar et lite bål i hagen til oss. Der varmet vi oss, grillet marshmellow og spiste burger. Jeg tilba også de litt brunost siden jeg har fått det tilsendt i posten hjemmefra. Det falt godt i smak!

Likes

Comments

Dagene her nede er veldig innholdsrike og jeg føler jeg har vært her mye lengre enn to og en halv uke. Begynner å bli veldig vandt til å snakke engelsk og merker at jeg snakker mye fortere enn før. Begynner også å komme mer inn i fagene på skolen, sakte men sikkert.

På onsdag dro jeg med tre andre internasjonale (fra Brasil og Italia) etter skolen til Harbour Town hvor vi dro på shopping og spiste. Jeg kjøpte ingenting denne dagen da jeg merker hvor lett pengene flyr vekk her nede og man aner ikke hvor de har gått. Samtidig er klesskapet mitt altfor tomt og det er mye jeg mangler (lite man får med seg i en 20kg koffert). Men dette er også en av grunnen til at uniformt kan være bra; man bruker bare egne klær i helgene og etter skolen om man drar ut, noe som gjør at det ikke haster med å kjøpe så si helt ny garderobe.

Hun andre studenten som bor her kommenterte en av dagene at rommet mitt er så tomt, noe jeg forsåvidt er veldig enig i. Derfor dro jeg torsdag etter skolen ned på kjøpesenteret for å printe ut bilder av familie og venner som jeg kan henge opp på veggen. Og så enkelt som det er her kunne jeg bare å dra på et supermarked, koble mobilen til en type "maskin" de har der, og 10 min senere hadde jeg bildene i hånden. Billig var det også! Skulle ønske det var så enkelt i Norge. Ellers feiret vi bursdagen til hun andre studenten på fredag. Vi hadde besøk av besteforeldrene i familien og spiste kinamat.1: Slik ble det etter jeg hengte opp bildene på rommet mitt. 2: Feiring av Elsa sin bursdag 3: meg i en av berg-og-dalbanene. 4 og 5: meg og de internasjonale i Movieworld. 6: Kinamat i Surfers Paradise

Lørdag dro jeg til Movieworld, som er en av de tre Theme parkene jeg har kjøpt med årskort på. Når jeg annkom møtte Hege, hun hadde med seg maange andre internasjonale fra skolen hun går på. Det var veldig gøy å tilbringe et par timer i fornøyelsesparken og bli kjent med de andre! Når vi hadde tatt alle berg-og-dalbanene som vi kunne dro vi videre til Surfers Paradise hvor vi spiste middag på en kinarestaurant. Utover kvelden møtte jeg et par andre norske og internasjonale som jeg hang med.

Og i dag (søndag) dro jeg til Southport sent på formiddagen hvor jeg møtte Hege, søsteren hennes som er Tysk og Andrine. Vi skulle å finne en Café jeg hadde sett på nettet hvor vi kunne spise lunsj og etter ca. 20-30 minutters gåing fant vi Caféen litt gjemt vekk hvor det ikke var så mye annet. Vi alle valgte å bestille Acai bowl og da vi fikk maten ble vi nesten helt sjokkert over hvor fin den var. Turen var absolutt verdt det!

Likes

Comments

Da var første uken i Australia overstått. Det føles som flere uker siden det har skjedd så mye på så kort tid enn hva jeg er vandt til. Uken startet med at jeg begynte på skolen på mandag, noe jeg trodde kom til å bli kjempe skummelt med tanke på å lære på engelsk, få venner og generelt være helt ny igjen og skulle klare å finne sin plass i dette nye miljøet. Men ingenting av dette skummelt, ikke i det hele tatt!

Første skoledag gikk fort. Da fikk vi bare informasjon om skolen, omvisning, kjøpe skoleuniform, bli kjent med de som jobber med utvekslingsstudentene og utdelt timeplanen vår. Resten av dagene denne uken hadde vi vanlig skoledag og ble egentlig kastet rett ut i skoleåret. De fleste fagene var veldig grei og det var ikke noe problem å lære på et annet språk, men andre fag hvor man bruker et ordforråd som for mange er vanskelig på norsk, ble plutselig veldig vanskelig, slik som Historie, rettslære og biologi. Heldigvis tar lærerne hensyn til at vi er nye utvekslingsstudenter og gir oss gjerne mer tid og hjelp. Jeg merker også godt at det er vanskelig å følge med fordi det blir snakket videre om ting som elevene lærte om i forrige Term, det er jo tross alt vinter nå og elevene kommer rett fra en ukers vinterferie. For å si det sånn så merkes jeg at jeg mangler bakgrunnskunnskap og da ble jeg litt stressa når jeg plutselig hadde tre uker på å skrive Assignment om et tema i Biologi jeg ikke skjønner noe om. Heldigvis fått to ekstra uker på dette. Men slike problemer går over når man begynner på nye temaer og du ikke lenger henger etter.

Når skole uken var over hadde jeg allerede byttet to fag. Det ene er Ancient History fordi det er et vanskelig fag man må jobbe mye med og jeg egentlig ikke trenger det. Dette ble byttet ut med Modern History siden jeg synes det er mer spennende og jeg kan allerede en del om det de har om. Jeg byttet også ut English communitcation siden klassen hadde et veldig dårlig læremiljø. Klassen var besto av bare gutter (unntatt meg og en annen utvekslingsstudent) som virkelig ikke brydde seg om skole. De bråket hele tiden, kastet ting over alt, og tok av prosjektoren til læreren hele tiden og sa mye som ikke burde bli sakt i en time. Så jeg byttet det ut med vanlig Engelsk som er litt vanskeligere, men fortsatt lettere å lære med tankte på klassen og læreren. I tillegg har vi om et veldig interessant tema for tiden!

Når det gjelder å få venner på skolen så har det også gått veldig bra. Folk her er utrolig hyggelige og pratsomme. De spør alltid om jeg vil sitte med dem eller omde skal vise meg hvor jeg skal gå for å komme til neste time (skolen er veldig stor). Jeg er allerede mer med de australske enn de internasjonale elevene her, noe jeg hadde trodd skulle bli motsatt.

Dette er skoleuniformen og sportsuniformen på skolen jeg går på.


Fritiden har gått til mye forskjellig. Har trent en del etter skolen siden jeg er så heldig at familien er medlem av et treningssenter. Har også shoppet, dratt på 7D kino, vært på stranden og spist mye ute. I dag har jeg også laget knekkebrød til vertsfamilien, noe de likte godt!


Likes

Comments

Mandag 3. Juli startet reisen til Australia. Jeg hadde veldig mye sommerfugler i magen på vei til flyplassen men de forsvant fort når jeg møtte og begynte å bli kjent med noen av de andre studentene som skulle til Australia. De lange timene i mellomlandingen gikk fortere når man hadde noen å være med.

Etter en super lang reise var jeg og de andre utvekslingsstudenter ankommet Sydney allerede klokken 8 onsdag morgen. Vi alle var super sliten og vi fikk rundt 40 til å dusje og freshe oss opp på hostellet før vi måtte møtes i toppetasjen. Der fikk vi et foredrag om Australia som kort fortalt handlet om australske regler, normer, tradisjoner og fun facts som vi burde være klar over. Litt senere do vi ut i byen og gikk gjennom Hype Park for å komme oss til Sydney Opera House og Haubour Bridge som var overraskende fint!

Torsdag tok vi en ferge til Manly som ligger nord i Sydney. Der fikk vi noen få timers fritid til å gå på stranden, shoppe og ha lunsj. Senere på dagen gikk vi til en havn hvor vi fikk enda mer fritid, hvor jeg og noen andre brukte kvelden på en sjokolade café hvor vi bare tok det med ro og snakket til en veldig fin utsikt.

Fredagen var egentlig dagen vi skulle dra til vertsfamilien, men på grunn av en feil som gjorde at vi heller skulle dra lørdag så fikk vi en ekstra dag, noe jeg ikke klager på. Explorius hadde ikke noen plan for dagen så da kom vi med forslag om å dra til Bondi Beach. Man kan jo ikke dra til Sydney uten å ha vært der? Så etter litt overtalelse tok vi bussen til den kjente stranden hvor vi kunne gjøre hva vi ville. Jeg og noen andre dro først til Bondi icebergs, som er det område hvor det bassenget er, og deretter gikk vi og badet på stranden. Vi holdt oss ganske nærme land med tanke på at det er store bølger, sterk undervannsstrøm og badevaktene ikke er på jobb nå som det er vinter i Australia. Etter Bondi Beach turen drop vi på et shoppingsenter, men jeg kjøpte ingenting med tanke på at jeg allerede hadde overvekt i kofferten.

1//Jeg, Andrine, Marthe og Live som fant oss et sted å spise på flyplassen i Hong Kong. Endte opp på gulvet gjemt bak et hjørne siden alt var opptatt da det var ekstremt mange mennesker her. 2// Vi gikk forbi en blomster vekk på vei til Hyde Park. 3// også på vei til Hyde park. 4// Meg og mange av de andre utvekslingsstudentene foran Harbour bridge. 5// Vilde, meg og Live ved Sydney Operahouse 6// bilde av operahouse

Vilde, Live og meg tok noen bilder før vi tok fergen til Manly og to bilder av stranden i Manly

Tror Bondi Beach var høydepunktet gjennom hele campen. Det var så gøy å være der etter å ha sett det på TV i så mange år!

Nå er jeg i Gold Coast og har vært her med vertsfamilien i et døgn. Møtet med vertsfamilien var mye bedre enn forventet, vi snakket og lo masse kvelden jeg kom. I dag ble jeg vist rundt i området før vi dro og spiste lunsj nært stranden hvor meg møtte en stor del av resten av familien deres. I morgen startet jeg på skolen, noe jeg hadde trodd jeg skulle grue meg til men faktisk gleder meg veldig til. Hele reisen til Australia så langt har vært helt annerledes enn hva jeg forventet, og det mener jeg positivt. Gleder meg til tiden fremover her!

Likes

Comments

I dag er det 20 dager til det er min tur å bytte ut hverdagen min i Norge med noe annet. Jeg skal nemlig bo 9 måneder i Australia, nærmere bestemt Gold Coast og har av den grunn (etter litt overtaling fra venner) bestemt meg for å lage en blogg hvor jeg kan fortelle om min nye hverdag og hva jeg driver med. Grunnen til at jeg synes dette er en grei idé er først og fremst at mine venner og min familie kan holde seg oppdatert på hva jeg opplever og gjør i løpet av disse månedene, men også fordi denne bloggen kan gi meg et lite sted å samle litt minner på, noe jeg kan se tilbake på senere. I tillegg husker jeg at for en stund siden da jeg skulle bestemme meg for å dra på utveksling eller eventuelt hvilken by i Australia jeg skulle velge å bo i googlet meg i hjel for å finne andre utvekslingsbloggere som kunne dele erfaringer og gi meg et intrykk av hvordan det er ulike steder. En av grunnene til at jeg har valgt å bo i Gold coast er faktisk fordi jeg kom over en blogg hvor denne jenten selv bodde i der og fortalte om hvor fint dette stedet var. Dette ville jeg også oppleve!

Avreise datoen er 3. Juli og jeg skal være i Sydney 5. juli på Soft Landing Camp i noen dager. 11. Juli begynner jeg gå på en skole som heter Helensvale State High school. Skolen og stedet jeg skal bo på ligger ikke midt i byen, men er ikke mange minutter borte, noe som er ca det samme som hvordan jeg lever her hjemme. Jeg har fått utdelt en familie og hatt en del kontakt med de i det siste da de har vært veldig interessert i å bli kjent med meg før jeg kommer. Med andre ord gleder jeg meg masse og håper på å få et minnerikt og vellykket åt i Australia.

Håper du vil følge året mitt!

Likes

Comments