Här kommer mina två fösta klädesplagg till bloggen som jag har sytt. Min tanke med designen var att tröjorna skulle vara bekväma och stilrena, men samtidigt skilja sig från vanliga sweatshirts. Modellen är rak och har halvlånga ärmar. Jag blev helt såld på det glitterrosa tyget i affären, och bestämde mig för att jag ville kombinera färgen tillsammans med den blå-randiga mudden! Båda tröjorna är tillverkade utifrån samma mönster. Mönstret bygger på ett sweatshirtmönster från min mönsterkonstruktionsbok, med lite småändringar. Alla tyger är köpta från Ohlssons tygaffär. Jag känner mig nöjd med resultatet!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej och välkomna till min syblogg! Vad roligt att ni har hittat hit. Sedan långt tillbaka har jag haft ett intresse för kläder och design. Redan på högstadiet började jag uttrycka mig med kläder på ett annorlunda sätt än vad andra gjorde. Vi snackar färgglada linnen i lager, tubkjolar, leggings, bred-randiga diadem tillsammans med platåskor. Något som jag själv kan skratta åt nu i efterhand. Även om min klädsmak på högstadiet inte var top-notch, har jag alltid vetat att jag inte vill klä mig som alla andra. För mig är det viktigt att hitta sin egen stil och uttrycka sin personlighet i klädvalet. Inga personer är identiska, så varför ska vi efterlikna varandra i kläder?

Till en början började jag kombinera second-handfynd tillsammans med basplagg från olika butiker. Ett tag var det jackor som gällde, och helst vintagejackor från olika läder (ett tips till er som är ute efter udda-jackor, är att åka till Paris och strosa runt i alla häftiga vintagebutiker). Ju galnare jackor jag hittade desto bättre. Detta beroende fortsatte tills min mamma reagerade på de 30-tal jackor som hängde i vår gemensamma klädkammare... I trean på gymnasiet gick jag en klädsömnadskurs som fick mitt sömnadsintresse att väckas till liv. Jag skapade egna mönster från grunden och kombinerade olika tyger i plaggen. På detta sätt kunde jag med säkerhet säga att ingen annan förutom mig ägde ett likadant plagg. Det som jag har velat uppnå ända sedan högstadietiden.

När jag flyttade till Berlin med min pojkvän efter gymnasiet, under ett halvår, togs mitt sömnadsintresse till en ny nivå. Vi bodde i centrala Berlin, 10 minuters promenad från en stor tygbutik. I ett lite rum på 22 kvadratmeter, tillverkade jag plagg efter plagg på en enkel symaskin. Det var då jag tog steget och införskaffade mig min egna coverlock, för att kunna utveckla mitt skapande.

Sedan dess har jag fortsatt skapa unika kläder. Den här bloggen är till för att jag ska kunna uttrycka min kreativa sida, och för att själv kunna se min utveckling. Jag kommer att visa klädesplagg som jag har skapat, berätta om kommande projekt och förhoppningsvis inspirera andra till att börja sy. Ju fler som blir intresserade av mode och design, desto bättre. Om någon redan nu har en egen blogg om kreativt skapande hade det varit jätteroligt att börja läsa den för att kunna ta del av andras projekt.

Ni kommer även att få läsa om mycket annat med. Jag har till exempel ett stort intresse för second-handfynd, bruncher och böcker etc. Detta och mycket annat är något som jag kommer att skriva inlägg om i bloggen.Likes

Comments