Denna vecka har bjudit på solnedgång vid stranden, surfning & skateboard tillsammans med barnen. Utöver det har jag som vanligt varit hos mina underbara 2 åringar på skolan Zusakhe. Idag hade hela skolan pyjamastema, det uppskattades av många barn! Nu börjar klimatet här att bli lite varmare vilket är väldigt härligt, inte lika kallt längre om tår & fingrar när man surfar. Att man inte testat på surfning & skateboard tidigare, så himla kul!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 14 readers

Likes

Comments

I lördags åkte vi till ett food market, The Old Biscuit Mill. Där fanns flera olika maträtter, drycker, smoothies & efterrätter att välja på. Det fanns också massa små butiker samt kläder & skor från olika designers. Detta ställe var verkligen super gott & mysigt, skulle helt klart kunna åka dit igen!
I söndags blev det vandring upp till berget Table Mountain. Det var en rätt så tuff men rolig vandring & utsikten var så vacker, kunde se hela Kapstaden nedanför mig! Efter 1 timma & 20 minuter var vi äntligen uppe på toppen. Hela vägen upp bjöd på sol men toppen täcktes av ett stort moln, fick endast se en liten glimt av Kapstaden nedanför. Därefter bestämde vi oss för att ta linbanan ned. Denna vandring var verkligen en häftig upplevelse! Efter det åkte vi vidare till Waterfront för att äta lunch, även där finns ett food market som vi såklart ville äta på. Så god mat!

  • 18 readers

Likes

Comments

Idag var det tredje dagen för mig på skolan Zusakhe Educare, där hjälper jag till hos 2 åringarna. Skolan ligger i en stor kåkstad. Alla barnen på skolan är verkligen så härliga men högljudda, när man kommer in i klassrummet på morgonen ropar de i kör "teacher, teacher, teacher...". Hemskt att behöva se alla människor som lever i kåkstäder, ont om utrymme & nästintill sopor överallt. Varje klass har tex bara ett rum att vara i, vilket gör att det blir väldigt trångt. Känns så bra att få vara där & hjälpa till!

  • 46 readers

Likes

Comments

Lördagen bestod av akvarium, food market & shopping. Blev en härlig lördag helt enkelt! Mycket här i Sydafrika är väldigt billigt & man förvånas varje gång av priserna!
I söndags åkte jag & några andra iväg på Vine tour, det var verkligen super trevligt! Vi besökte totalt 5 vingårdar & på varje gård testade vi ett antal vin. Blev en rolig hemresa efter det kan jag lova haha!
I måndags eftermiddag åkte vi iväg några stycken på Afternoon Tea på ett hotell. Det var väldigt lyxigt trots att det endast kostade ca 200 svenska kr! Vi kunde välja på alla möjliga te sorter & där fanns scones, cupcakes, muffins, kakor, godis osv. Man fick gå hur många vändor som helst så det slutade i matkoma för oss alla!

  • 51 readers

Likes

Comments

Gårdagen bjöd på vattenpark & minigolf tillsammans med ett antal barn från en skola. Barnen njöt verkligen då det var så pass varmt!
På kvällen drog några stycken av oss volontärer iväg på bio i köpcentrumet som ligger nära oss, det blev filmen Bad moms, så himla rolig film!
Idag åkte vi iväg med några andra barn för att åka skridskor. Från början tyckte jag att det lät väldigt konstigt att åka skridskor här i Sydafrika men de hade faktiskt en väldigt fin ishall. Detta kanske inte låter som något volontärarbete men det är för att barnen har lov denna vecka. Därför ordnar vi aktiviteter för dem att åka med på istället för att de ska hänga på gatorna.
I eftermiddags gick vi några stycken till köpcentrumet för att ta en fika, blir många vändor dit fram & tillbaka haha!

  • 108 readers

Likes

Comments

Idag fick vi hälsa på förskolan Sunshine, barnen var så underbara & söta! Förskolan låg i en kåkstad, kändes overkligt på något sätt att se hur de lever trots att vi fått reda på det innan. Det är verkligen sådana kontraster på folk levnadssätt här i världen. Kändes verkligen bra att vi fick vara där & hjälpa till!
Denna kväll gick vi upp på berget Lion's Head i Kapstaden för att titta på solnedgången, det var så vackert! Blev ett rejält träningspass att ta sig dit upp men det var det verkligen värt, dock lite läskigt att gå längs klippkanten hela vägen upp!

  • 127 readers

Likes

Comments

Denna söndag har bestått av lite shopping i köpcentrumet som ligger ca 10 min bort från där vi bor, väldigt nära om man behöver något. Allt från kläder, heminredning, bank, frisör, ja det mesta finns som sagt! Efter det drog vi några stycken till stranden, så härligt! Just nu är det vår här i Sydafrika men det börjar bli varmare för varje dag, våren här är som sommar i Sverige ungefär!

  • 142 readers

Likes

Comments

Andra dagen här i Sydafrika, vi bor i Cape View, cirka 30 min från Kapstaden. Känns så bra att äntligen vara här men fortfarande många intryck att ta in. På måndag börjar volontärprojektet vilket ska bli väldigt kul, på förmiddagar kommer vi arbeta på en skola & på eftermiddagar kommer vi ordna aktiviteter som surfning bl.a.! Idag har vi varit på en liten rundvandring i Kapstaden, häftig stad!

  • 147 readers

Likes

Comments

Godmorgon! Idag bär det äntligen av mot nya äventyr, så taggad! Första stoppet blir Kapstaden där jag & min vän Ebba kommer arbeta som volontärer i en månad.

  • 172 readers

Likes

Comments