Header

29 Augusti drog jag iväf på en camping resa till Mount Rushmore med sex andra STSare från Danmark, Nya Zeeland, Australien, Italien och Sverige. "Ledaren" för hela denna resa var min "area representative" Jen bush. En fantastiskt, underbar, helt ortrolig kvinna! Hennes knappt ettåriga dotter Kelsie följde med på resan och satt bredvid mig i bilen(vi hade två bilar varav i den ena var Kajsa från Sverige och hennes värdföräldrar)och skrek HELA VÄGEN VART VI ÄN ÅKTE! HELA TIDEN! De ända gångerna vi fick tyst på henne var när vi alla sjön "hush little baby don't say a word, mama's gonna buy you a mocking bird," eller husha väldigt länge! 

Alla var så otroligt sälla och roliga här. Terry och hennes man var extremt roliga, och utan att låta för självgod, trivdes finnemang med mig. Ja, skrattattacker fanns det gott om på denna trip! Vi besökte på vägen - förutom alla goda resturanger och toabesök:

Car Hedge - Om ni har hört talas om Stone Hedge i Storbritanien så vet ni kanske att Car Hedge är exakt det samma, fast gjord utav bilar! Egentligen var det inget manmärkningsvärt med det, men jag ristade in mitt namn i en av bilarna så det var ändå kul att göra!

Cosmos - Ett ställe där gravitationen är annorlunda, och det finns en massa spektakel pågång. Det är förstås ett trick alltiihop, men ändå var det fassinerande att låta sig luras av blotta synen.

Bear country - Vi satt i en bil och åkte genom en djurpark, som en slags safari. Det var äljar, björnar, bockar, vargar och andra djur som jag inte vet namnet på! Djuren var verkligen bara en meter från bilen ibland, vilket var helt fantastiskt att se, jag tog en sefie med en bock dessutom! och jag menar, hur många har en selfie med en bock??!

House of Scandinavia - No need to say egentligen, en affär med scandinaviskt tema och som säljer mat, sovenirer, böcker och diverse saker från Scandinavien(Danmark, FInland, Norge osv.). Jag köpte polkagrisar, pepparkakor, vaniljsås(Marsán sås) och en hems rasistisk marinbrlå mössa med en svensk flagga på(!!!) och en text där det stod Sverige.

Mount Ruchmore - President huvuderna inkvarvade i berget, och de var enorma!! Fantastiskt show på kvällen där alla huvudena lystes upp och de berättade om dem och patriotism över landet mm.

Tree climing thing - Vi åkte till ett ställe och klättrade i hinder och linbanor mellan träd högt upp i luften! Fick hjälp av en kille hela vägen... sedan på sista hindret ville jag inte hoppa ner och det slutade med att jag satt där uppe i en kvart, haha!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Så jag sitter här klockan tre på natten - jag ska upp klockan sex - och har inte slocknat än. En halv Doc.(en läsk som är exakt som Dr.Pepper) och en halvt packet halstabletter har gått åt, men  jag är så fruktansvärt hungrig att jag seriöst överväger att smyga ut i köket och ta något, typ glass!, att äta(sådan mor sådan dotter), (internt skämt fråga mamma , hon borde förstå såvida hon inte gått och blivit senil)

Menmen, Jag skyller helt och hållet på Josh Bonne. Om han inte hade redigerat filmen "the fault in our stars" så sjukt bra, hade jag aldrig stannat uppe hela natten för att kolla på den, simple as that! 1-0 Till Julia!

Realistiskt, pessimistiskt/negativt tänkande; Jag kommer inte kunna hålla mig borta från allt sött här i U.S.A. och jag kommer komma tillbaka till Sverige som Jabba de Hut. Det är oundvikligt att gå upp minst tio kilo, inse fakta Julia!

Optimistiskt, glatt och idealistiskt tänkande; Jag kommer vara stark och på ett artigt sätt tacka nej till all den onyttiga maten. Svälta mig själv lite då och då bara för att inte få en lite överraskning på vågen(hoppas ni förstod ordvitsen). Och inte skulle väl jag - en bortskämd tonåring från ett land där ägande av mer än 7% fett anses groteskt - bli fet! 

Får se hur det blir med tänkandet en annan dag, för just nu är jag för hungrig och trött..

Förresten, den där "gå ut i köket och käka glass"grejen blir inte av, det blir till o googla upp lite snofsiga bilder på mat som jag kan bli visuellt mätt på... eller något. Och snälla Oliver(bror)om du läser detta; sluta korrektara varenda lilla mening! Jag vet att du gör det hela tiden, stop it rajt naw! Ja. Min stavning är en förolämpning till hela det svenska språket, men det låter rätt i mitt huvud så det så. Sen är jag ju blond också, men det är en annan tia.


Häromdagen hade jag min arm böjd och den andra armen över. Sen tog jag handen över armen och kände något hårt - mina muskler! trodde jag.... Jag satt där i säkert tre minuter och bara njöt av att ha biceps, men jag insåg snart att det bara var mitt skellett....

God natt och förlåt för det underbart hemska, improviserade natti inlägget,

Peace Out!✌

Likes

Comments

Idag hade jag min första Volleyboll match, den första matchen kallas för Scrimmage, för att man spela mot varandra(samma som fotballs killarna hade veckan innan), men det är som en riktigt match typ. Alla i laget har spelat sedan barnsben, förutom jag som spelat volleyboll två veckor i mitt liv - plus fysveckan vi hade i början. Jag skulle ljuga om jag sade att jag inte var rädd - faktum är att jag var tusen gånger mer rädd för matchen än jag var för att åka till usa, haha! Men lagandan och supporten från personerna var enorm, de sade vart jag skulle gå, vad jag kunde göra och paktiskt taget puttade mig dit! Alla tjejerna är så otroligt, supert, fantastiskt, underbart, extremt, superduper, mega, överdrivet hjälpsamma och snälla, roliga, trevliga m.m! Det var såå kul att spela och jag kan helt klart överväga att börja spela volleyboll när jag kommer tillbaka till Sverige - men jag vill aldrig lämna denna plats, denna stad känns det som just nu! 

Bollen nuddade jag ca 10 gånger under matchen, hahah men jag fick in två bra passar! Skönaste kommentaren var nog från min värdsyrra Maggie(Fem år)när jag stod vid bilen på vår garageuppfart med Sidney; " Julia, WHY DIDN'T YOU HIT THE BALL!! WHY DID YOU SHOOT IT BACK INSTEAD OF TO THE NET??!" Trodde jag skulle dö av skratt, den ironin var så otroligt rolig! Som sagt, jag och Sidney satt i hennes bil och snackade när hon droppade av mig, hon är nog en av dem jag kommit närmast till. Hon hittar på roliga saker att göra, hon är trevlig, rolig, äkta och ärlig! Inte tillgjord det minsta! 

Nu sitter jag inne på mitt lilla(Stora) rum och är JÄTTEHUNGRIG! Ska kanske ta en macka, är det för sent för det? Klockan är bara nio på kvällen! Naaa, jag kan nog ta en, en dubbelmacka med peanut butter and Jelly! Tjock ska man bli! Jag hade tagit en promenad om det inte varit för att det absolut spöregnar, åskar, blixtrar och mullrar för fult utanför fönstret. Det är mycket mörkare än vanligt också, men det är väl så när molnen kikar fram!

Fick 100% På mitt Spanska prov också! Det var hur man säger olika personer(jag, han, hon, det, vi, osv.), och hur man börjer verb. Skolan är är dock mycket enklare än hemma!! Gud alltså! I Animal science lär vi oss hur man gör när man ska skaffa en gård med djur som betar. Vi räknar ut hur mycket mat som behövs, hur länge de kan vara där, hur mycket det ska väga osv. Det är inte så svårt faktiskt, bara mycket att ta in, men så är det med alla lektioner praktiskt taget!

På engelska lektionen härom dagen fick vi gå till ett tidningsställ och välja en artikel att läsa i en valfri tidning.  När vi tog ut dem fanns det lite reklam i några av dem, läraren sade då: "Oh, you can just throw them away" Så jag frågade henne direkt, "You mean like literately throw them away", "Yeah, you can just throw them". So I just throw them right up into the air as she asked me to! And she was like " oh no" but quickly started laughing and then the entire class started laughing their buts of. Ja, ursäkta ordspråket!

Imorrn ska jag med en grupp och campa någonstans i South Dakota över helgen och kommer hem på måndagen "labor day", då är alla skolor stängda! Ha det gött i Sverige, tänk på mig när kölden sätter in och frosten börjar lägga sig över fönsterrutorna och bilen är iskall när du sätter dig ner i den påväg till skolan lite lätt försenad! Hahhahahahhahaha!

Innan Scrimmagen(matchen) men en av tjejerna från mitt lag (Miranda) -hoppas  min oro inte lös igenom allt för mycket haha!  

Likes

Comments

I torsdags efter practise åt jag och Sidney den där supergoda salladen på subway igen! Hon betalade eftersom att jag inte hade några pengar - vilket jag har lite dåligt samvete över eftersom att jag hittade mina pengar i en låda idag.. - Menmen, jag ska baka en kaka åt henne i gengäld, det var dealen vi gjorde! Resten av torsdagen spenderades med att nöta in 50 delstater och 50 huvudstäder! JIPPI vilken toppen Torsdag!!... Men i fredags när pre-testet var, gick det underbart, jag kunde praktiskt taget alla, förutom de i nordöst som man inte kan se någon skillnad på. Efter practise åkte alla i vårat lag hem och duschade, liksom jag, och sedan körde Sidney mig till mitt lags "cookout", som stavas utan ett "c" innan "k"( något jag fick lära mig den hårda vägen.... På cookouten fanns det en massa mat, med desserter, snacks och dryck. Jag har börjat älska kött, och min favvo rätt här är utan tvekan all mat som finns! Hahah, nej men "slappy Joe's" är underbara. Det är hamburgebröd med ett speciellt tillagat kött emellan. Inget mer! De har ju inte heller några grönsaker på hamburgarna här - en stor besvikelse! Vi gjorde lite lekar och så, samt fick information om regler angående volleyboll av våran Coach.

Efter cookouten drog jag och Sindey tillsammans med Megan på en lite tur med bilen. Efter en kort stund hämtade vi upp Jake Judge och körde till en bensin mack och köpte tuggummit, något Dr. Pepper liknade och annat snacks. Jake väntade i bilen medans vi var där inne, men när vi kom ut var han och bilen spårlöst försvunna. Sen går vi runt hörnet och då har han kört runt bilen bakom huset!!! Hahah, inget körkort eller något.. Sen kör vi iväg och hämtar Brent, en killkompis som är störtkul, men blyg..! Vi cruisde lite med bilen innan vi kör hem till Sidney och är där en stund. Jake trycker in sin halvätna  Zebra bakelse i munnen och den var extremt god!!! Jag var tvungen att dra hem vid elva för att min familj och jag skulle till "State fair" dagen efter och vi var tvungna att gå upp klockan sex! 

Lördagen: Efter en två timmars biltur var vi framme i Grand Island där state fairen låg. Den var gigantiskt! Det fanns en miljard djur att titta på i gigantiska byggnader. Det fanns utställningar av olika saker, provsmakning av allt möjligt, mest popcorn men också såser, glassar osv. Det fanns shower och lekplatser, elefant shower, vargar och t.o.m. en rodeo. Det var såå coolt att se elefanterna och vargarna på bara några meters avstånd, men de såg ut som hundar... hah söta var de dock! Denna dag var det 103 farenheit, vilket motsvarar (tror jag) 39grader Celsius. Och vi gick alltsåt runt i nio timmar drygt. Det var svettigt och det var varmt!!!!!!! Kan inte betona det mer. När det var lunch dags gick vi och åt olika saker, jag och Grandma beställde varin "greek gyro", det är som ett pita bröd med kycklnig, grönsaker och sås i. Loved it!! Men favoriten på hela dagen var nog när vi var inne och kollade på alla djuren, bl.a. en häst med hovar som var läskigt stora, gigantiska rättare sagt!

Efter en extremt lång dag åkte vi till en resturang i närheten. Medans vi väntade på att få ett bord(ca. tjugo minuter) fick man i väntrummet äta hur mycket nötter man ville. Det var en stor tunna med nötter!!! Sedan slängde man bara nötskalen på golvet. Brödet och smöret vi fick till mater var nog det godaste jag ätit! Det smakade som kanelbullar fast med mera smör och mycket godare!! Jisses vad mycket mat det blev i detta inlägget... men det är Amerika vi snackar om! Efter denna middag åkte vi hem och kom hem vid två tiden. Jag var trött, milt sagt.

På söndagen fick jag en överraskning. Vi skulle tydligen åka till en sts cookout i Burwell, en timme från Atkinson. Något min värdmamma missat att berätta för mig... Men med en timmes framförhållning hoppade jag in i duschen, gjorde mig i ordning och slängde jag ihop en Svenska pannkakor mix att ta med. Vi gjorde inte särkilt mycket på cook-outen, vi fick information om lite saker, regler o.s.v. Alla studenter inom ett par timmar från hon som bodde här(area representiv) var här, men jag kände bara en av dem. En tjej från Sverige som jag hade sällskap av till grand island när jag träffade min failmj på flygplatsen för första gången. Vi gjorde också en ice bucket challenge - något korkat som innebär att man med kläderna på får en bunke med iskallt vatten och isbitar hällt över hela kroppen.. Ja! Jag vill egentligen inte gå på denna eftersom att jag redan hade planer för helgen, men den var obligatorisk så den söndagen blev smått förstörd p.g.a. det.

Nu är det tisdag och två dagar av veckan har gått. Hittills har hemlängtan inte satt in, antagligen för att jag har det så förbaskat bra här borta!

Små kycklingar, i en "värmesak"brevid såg man hur kycklingar föddes! Så fruktansvärt gulliga! Gråa och blöta, men ändå.

Fyra dagars gamla griskultingar! Jag får lust att köpa en teacup gris nu..

Ett tämligen trimmat får, haha! Den är rakad annorlunda och färgad med "cool aid" vilket är en läsk. Så den hade det bara bra ;)


Big horns!!!!

Detta mina vänner är en GRIS. En gris. Fin vinkel också... Värdsystrar i bakgrunden.

En smaskig gyro! En så som mamma(riktiga mamma) Älskar! Kom direkt att tänka på det, haha!

De hade biodlingar där också! Det är helt fascinerande hur bina kan skapa sådana former! Det fanns honungsglass att köpa t.o.m!


Två underbart vackra bilder från en utställning!

En robot som gick runt och dansade lite cassually..

I Amerika är patriotism inte rasistiskt! (ursäkta felstavingen)

Artwork från utställningen! Detta är ett barn som gjort detta, och de får prisen för dem också!

På resturangen, ni kan nog räkna ut vad som är vad!

Från promenaden som jag tog ikväll, gick längs en lantväg, sedan in i staden!

Några som äger en tam tiger här! Haha nej men det är folk som gått förbi och trott det och ringt polisen!!!!

Likes

Comments

Idag hade vi halvdag i skolan för att gör ett långt prov på tre timmar. Vi gör i slutet av året samma test för att se hur mycket vi har utvecklats och för skolan att se om de har gjort ett bra jobb! Vi fick små "mac air" datorer att ha med oss hela året, vi skulle också göra detta provet på dem. Men tydligen var jag inte registrerad på datorerna, så vi försökte fixa det, men det tog en halvtimme innan det fungerade! Jag fick sitta i rummet intill med en jättesnäll och bra lärare, min Animal science lärare. Han förklarade alla engelska ord för mig osv. Han är också pappa till Cole, en kompis! Jag  började testet i samma rum som alla andra, men han förstod efter ett tag att jag behövde hjälp och var jättesnäll som gav mig det!

Oh just, igår var det "cruise night" Det betyder att jättemånga bilar bara åker runt i stan med musik, ner vevade fönster och vinkar åt folk. Det är folk som står på trottoarkanterna och spelar musik, chillar, men också vinkar tillbaka. Jag, Sindey, Cole och Cassiy(en tjej från volleybolllaget) åkte i Sidneys pickup, men efter ett tag hoppade det på en kille på flaket och medans bilen åkte bara stod han där och snackade med oss i bilen, sen klättrade han in genom fönstret!! Efter ett tag kom vi bakom en annan bil som körde med några personer på ett flak. En av dem var Jake, och efter några rundor runt staden( tio minuter kanske) hoppade han också in i vår bil. nu satt det tre stora killar och jag i baksätet, det var lite trångt kan man säga, hahaha! Vi cruisade runt i några timmar och lyssnade på musik, snackade, sjöng och hade askul! Vi tog ett litet stopp på subway och köpte glass doch! Men efter det fortsatte vi att cruisa runt, denna gången lite mer på landsvägarna, lite utanför staden och så. Det var störtkul, men vid tolv tiden droppade Sidney av alla och åkte hem. Jag hoppade av vid Jakes hus för att ta en kort promenad hem i den sköna kvälls luften. Vi stod och snackade ett tag innan jag drog iväg hemåt. Han är en fin fisk den där Jake!

Åter till skolan! Ja, det var inte så mycket mer än det, men jag fick 224 poäng av 237p på provet, vilket är mer än genomsnittet! Någolunda bra marscherat med tanke på att allt var på engelska! Efter skolan var det volleyboll träning och för första gången spelade vi faktiskt volleyboll! Eller ja, vi gjorde volleyboll övningar osv. De var störtkul, jag var väldigt dålig på det ibland, men det tog sigl! Att serva var väldigt svårt dock, men att passa bollen  var jag bättre på. Jag tror att jag kommer älska volleyboll, jag älskar det vi gjorde på träningarna iallafall!

Efter skolan fick jag skjuts hem av Sidney, hemma tog jag bara en dusch, åt middag och gick sedan för att ta en promenad med Jake som bor i kvarteret brevid mig. Vi skulle bara ta en promenad på kanske 20 minuter, men det blev en långpromenad på en och en halv timme. Vi gick runt i kvateret på andra sidan motorvägen och in i villa området där. Sedan gick vi in mot en väg som ledde oss till skolan där vi tog en paus och satte och och snackade medans mörkret lade sig över lilla Atkinson. Det blev en herrans massa kittel på vägen, haha. Sedan började vi gå hemmåt, men av någon anlednings slutade de med att vi dansade swingdance mitt på vägen i månskenet istället, och man kan ju tro att vi gick hem efter det. Men nej. Vi gick ut på en äng av andra sidan gatan och hade brottning, Jake går på wrestling så jag låg ganska risigt till. Men jag drog till med lite fula knep som kittel, trycka gräs i ansiktet och innanför tröjan! Efter ett bra tag gick vi hemåt, det var en skön promenad. Det var svalt i luften, inte så fuktigt, men mygg fanns det gått om! Imorrn ska vi ha ännu ett test i skolan, med det är matte delen så det borde nog gå bra, hoppas jag!

Hahahh och juste! En jättekul sak som hände igår i bilen efter rodeon var när en kompis frågade "what's up with the ring on your finger, are you engaged or something?" hahah jag trodde jag skulle spricka av skratt! Jag förklarade att svenska personer inte kan gifta sig förens de är arton, och att det  bara var en ring jag tyckte var fin! 

Vi satt i fönstret av bilen och tog lite spontata selfies. Förlåt Mamma och Pappa.

Jag blev utmanad att ställa mig ut genom fönstret och spotta över bilen - detta är en seger bild jag to efteråt. Fy vad ful!!!!

Chocolate chip cookie dough och cookies and ice cream glass på subway!! Anledningen till att jag tog denna bid var för att jag skulle gå på damernas, men jag ville vara säker på att inge åt från min glass, så jag tog en bild på den innan så att jag kunde jämföra med glassen efteråt. Smartass Julia strikes again!

Peace Out!✌

Likes

Comments

På lördagen vaknade jag upp klockan sex för att delta i "The fun run."  Jag hade inte hunnit sova mer än fyra timmar eftersom att jag kom hem så pass sent dagen innan! Vi lastade på cyklarna och åkte med pickupen ner till gasstationen där alla stod vid mållinjen. Man kunde välja om man ville cykla, gå, eller springa. Vi valde att cykla, men eftersom att vi (Amber och jag) hade Alexis och Hadleigh med oss cyklade vi bara "two miles" rundan, Det var ingenting speciellt med det. Jag älskar ju att cykla, så detta var bara en skön cykeltur för mig! Senare på dagen åkte vi till skolan för att se samma Peter Pan show som dagen innan, de hade den två gånger ifall att någon inte kunnat komma dagen innan! Den var inte lika spännande, men minst lika underbar att kolla på! Efter denna show åkte jag och familjen hem till oss.

Efteråt satt vi tillsammans med resten av staden vid "Main street" och kollade på den fantastiskt Hay Day paraden! Den bestod utav ambulanser, gamla bilar, nya bilar, gamla traktorer, gigantiska traktorer, flak med olika teman, roliga reklambilar, tåg med barn i, tjutande brandbilar, militär parader, roliga kostymer ect. Det var folk som gick med bilarna också, och kastade ut godis till barnen, och det var inte lite godis heller. Det var mänger, enorma mängder, jag tror att trillingarna i vår familj fick ihop uppemot fyra kilo tillsammans! Det var så coolt att se, dock låg solen på rätt så mycket, och jag hade långa jeans byxor och en långärmad tröja, så gissa om jag var varm!!

Efter någon timme när paraden var slut drog vi till parken där det vankades på korv, Slappy Joe(hamburgare med speciellt kött på, fantastiskt gott!!), och de hade ponny ridning, hopptorn i alla former! När jag tittade upp i luften trodde jag att jag såg i syne! Men näe, högt där uppe flög det en livs levande paraflight!!!!! Det var het fantastiskt att se, jag har inte sätt något så coolt haha! Jag och Grandma Cindy gick in i lokaen där vi haft Dansen kvällen innan, men där var det n uförsljningar och muffins tävling. Det var en massa muffins man fick smaka mellan, och sedan rösta på vilken man tyckte smakade godast. Jag röstade på en chokladmuffins, med kräm i mitten och en orginell glasys. Den med peanut butter smak var visserligen godare, men den var så vanlig också! 

 Efter några timmar åkte vi hem, men en liten stund senare kom Sidney förbi mitt hus och vi åkte till en liten rodeo. Jag var väldigt taggad över att åka till den, jag älskar "rodeor"! I bilen satt en av killarna (Brent) som vi träffade hemma hos Sidney innan dansen. Han och jag hade också dansat på dansen, han är en asroligt kille! Vid rodeon träffade jag en annan kille som jag träffat innan dansen, Seth. Men också en ny kille vid namn Jake. Vi snackade, jag lärde dem en massa svenska, pratade jättemycket om saker som händer här men som jag inte gör i Sverige. Bl.a  Klimat skillnaderna, språket, resmöjligheterna, människorna och bussarna Jaaa i stort sätt allt som har med usa och sverige att göra! Det var extremt kul faktiskt! Rodeon bestod denna gången bara av hästar som reds jättesnabbt! Det var någon slags häst staffet typ. Det var så coolt att se hur fort det gick! Killarna var jättesnälla också, även om jag oftast inte kunde höra vad de sade för att orden bara blandas ihop till en hög! Men av de ord jag förstod, var de otroligt roliga att snacka med,

Efter rodeon visste vi inte helt säkert vart vi ville, så vi hoppade in i Sidneys bil och åkte, bara åkte. I bilen hade vi jättekul! Vi bara snackade, skojade, sjöng, dansade, tjoade, gjorde ett litet stopp på bensinmacken, och jag fick smaka på en jättegod brownie och en jättegod dricka! och körde lekar! 

Efter ett tag åkte vi ut en bit utanför staden, till en stor äng. Och när jag säger stor så menar jag enorm #1000! Väl där hoppade vi upp på höballarna. Dör klättrade runt på dem, skrattade och pratade. Vi låg på rygg och kollade på alla stjärnor på himmeln, det var så evinnerligt stjärnklart att jag hann se tre stjärnfall! Jake berättade om att det finns jättemycket vild hundar där. Han och hans pappa brukar åka runt i en bil och skjuta dem, vilket jag först tyckte verkade hemskt, men det är för att vild hundarna dödar boskapen, kalvar, föl, och "deers," så att de knappt finns några kvar. Det roliga med att umgås med kompisar så här är hur man märker hur folk klär sig. De lyssnar verkligen på country musik, de har verkligen COWBOY HATTAR, och dessa stora skärpen till jeansen! Till och med cowboy stövlar! Vi satt säkert en timme på höballarna, och jag som är väldigt mörkrädd blev utsatt för en massa elaka skämt, hahaha! De smög och satte sig nedanför min höbal och drog i mitt ben, hoppade upp och skrek med en mörk basröst! Jag blev så rätt att jag höll på att skita knäck!! (ursäkta ordspråket). Jag snackade mycket med Seth, han, jag och Jake går tydligen i samma engelska grupp! Efter ett tag började vi långsamt dra oss hem. Men lika kul hade vi i bilen den här gången! Efter att ha droppat av Brent och Seth hemma hos Sidney(deras bil stod parkerad där) åkte vi  och droppade av Jake som bor några minuter från mitt hus, i ett av husen i kvarteret jag brukar runt när jag är ute med hunden! Det roliga är att alla vet vart "the Strackes" bor(min värdfamilj), och jag också då, men jag vet inte alls var andra bor haha, Dock är det ju extremt enkelt att lära sig! ;)

Här kommer lite bilder på paraden och firandet i parken under Hay Day helgen
Och jag kan väl bjuda på en fin bild på mig när jag äter flingor!

Likes

Comments

Kvällen efter första skoldagen var det dags för Hay day dansen. Sidney, en jättesnäll tjej från mitt volleyboll lag hade några dagar tidigare frågat om jag ville följa med henne till dansen och jag sagt ja. Efter skolan gick jag hem och klädde på mig rätt kläder, sminkade mig och tog på mig smycken, sedan gick hela familjen till en Peter Pan show i skolaulan. Varje år gör de en pjäs med barn från 5 till 15 år och detta år var mina två äldsta värdsystrar med, Alexis och Haddie. Den var otroligt bra, jag fick gåshud bara av att höra den välbekanta musiken. Brevid mig satt Grandpa, vi snackade en hel del om Sverige och hur det är där, för han är väldigt nyfiken över det. Han är så rolig att prata med, han och Grandma. Efter pjäsen snackade jag med några andra från skolan. De skulle också till dansen, så det var en lättad att höra att jag skulle känna några där! Vid sju tiden kom Sidney och hämtade upp mig för att åka hem till henne och göra oss i ordning. Vi stannade förbi på Subway för att hämta med oss mat, jag köpte en "oven roasted chicken sallad"(man fick välja resten av innehållet av salladen). Min sallad blev så god att flera andra köpte en likadan efteråt, trots att de inte ens smakat den, ahah! Hemma hos Sidney åt vi vår mat och jag gjorde en observation. Jag såg nämligen att det stod en stor fruktskål i hennes kök på en köksö och så tänkte jag, "Så amerikaner äter frukt trots allt." Efter några minuter kom hennes storebror, hans tjej, tre killkompisar och två tjejer in. En av killarna gick in i köket(bordet stod brevid) och började prata om "doudgeball",(nu kommer det roliga enligt mig) men så helt plötsligt tar en av killarna upp några av frukterna och kastar dem mot väggen och taket flera gånger! Och då förstår jag att det var med frukterna de spelat doudgeball med, hahahaha! 

När hennes föräldrar kom hem några minuter senare snackade vi lite om Sverige som vanligt och de var jättetrevliga! Här en dock en pinsam konversation jag hade med Sidney i köket när alla var där inne,

Mig - Jag älskar det här köket, det är såå amerikanskt, allt här är så amerikanskt!

Sidney - Tcha, faktiskt så är vårat kök Spanskt... men tack.

Jag trodde jag skulle dö av skam, haha! Men jag gjorde någon snygg räddning så det va lugnt. Vi gick upp på hennes rum och gjorde oss i ordning. Medans jag lockade håret, satte på nagellack och perfym, tog Sidney på sig smink, gjorde håret och satte på sig rätt kläder! Hennes brorsa och hans tjej var också där och de var jätteroliga. Hans tjej skulle också till dansen med hennes brorsa så hon var med oss och gjorde sig i ordning. De visade mig en massa roliga country låtar, jag visade dem svenska låtar, och de tyckte de var rätt bra, även om de bara lyssnar till country här typ. Jag hade verkligen jätte kul, det kände så härligt att vara med dem för att de var så schysta, rara och roliga.

Vid tio tiden åkte vi till Dansen som låg i en byggnad vid poolen. Det kostade tio dollar att komma in, och så fick man rösta på en "hay day" kung och drottning. Längst bak var den en hel del vuxna, men i främre och mitten delen var det en massa ungdomar! Väl inne snackade vi med några kompisar, men efter ett tag gick vi fram till scenen där det stod en massa folk och dansade. Jag var jätte nervös för att jag inte kunde dansa, men det gick hur bra som helst! Alla bara körde på liksom. Dock dansar de helt annorlunda än de gör i Sverige. Träffade också den svenska killen som alla har berättat om, och fick prata med honom. Han lärde mig hur man dansade Swing dans och det var så roligt att jag bokstavligt talat skrattade medans vi dansade, trots att mitt huvud och hans armbåge kolliderade lite spontant! Här i Nebraska är det också så att killar bjuder upp tjejer, de frågar om man vill dansa och så går man och dansar. Det finns olika varianter, att Killen håller om midjan och tjejen om nacken. Eller att tjejen håller sin ena hand på axeln och killen runt midjan och sedan tar varandra i hand och dansar fram och tillbaka. Eller så kan man dansa swingdance!

Jag dansade med kompisarna jättemycket, skrålade till bandet som spelade, och pratade med personer jag inte kände! Vi pratade om hur det var i Atkinson, hur någon kunde säga något till någon på morgonen och vid kvällen kunde hela staden veta om det, När jag snackade med den svenska killen kändes det jättekonsigt att prata svenska, och jag märkte att jag lät helt annorlunda än vad jag gör när jag snackar egelska. Men äntligen någon som försår min sarkasm! Han har dock bott i amerika hela sitt liv, men hans pappa kommer från Sverige. Det var jättekul att se andras reaktioner när vi snackade svenska också, haha! De stog och flinade som en massa frågetecken! Jag blev också presenterad utav Amber till en tjej som också ville bli veterinär och älskade djur. Hennes förldrar hade en stuga en bit härifrån med hästar och kor och allt! Dit kommer jag kanske åka och hälsa på för att rida någon gång! Under dansens gång blev jag uppbjuden några gånger av olika killa, jag kände mig jättespeciell, haha! Jag visste inte exakt hur man gjorde, men det tog sig och det var kul. 

Musiken var hög, stämmningen var otrolig, alla var glada och hade kul! Jag kom flera tjejer allt närmare den kvällen, vilket kändes helt underbart! Dock hände det flera gånger att tjejer började prata med mig eller kanske fråga var någon annan tjej var. Men att jag inte hande någon som helst aning om vem de tjejerna var eller vem tjejen de frågade efter var, hahah! Men jag svarade artigt att jag inte visste, eller bara chansade på var de var för att inte verka helt dum i huvudet hahah! Efter dansen åkter jag och Sidney bara hem till oss, men vi satt och hade deeptalk( ett djupt samtal) en lång stund i bilen innan jag gick in genom min ytterdörr. Jag måste säga att jag aldrig varit på en sådan kul fest! Det är inte i närheten av hur fester i Sverige är, inte alls!

Peace Out! ✌

Likes

Comments

Dagarna innan var jag jättepirrig, jag kunde knappt vänta tills jag skulle börja skolan här! Jag kände ingen förutom några tjejer från mitt volleyboll lag, men vi hade ju bara setts på träningarna liksom! Vi hade en intruduktionsdag, vilket innebär att man har ca en tjugo minuter hos varje klass bara för att se vart det är och vad man ska jobba med det kommande året, så vi började halv ett. Jag gick up en och en halv timme innan för att duscha och göra mig i ordning. Det var bara jag hemma för att de andra var ute och hade picknick, så jag kunde röra mig fritt mellan sovrummet och badrummet. Frukosten bestod av två mosade bananer, mjölk och lite flingor, konstig mix, jag vet, haha! Men det är relativt nyttigt och det smakar gudomligt!

Kvart över tolv tog jag på mig skorna och drog mig mot skolan. Jag ringde mamma på vägen bara för att berätta att berätta några saker till henne, och jag tror att det kommer vara en av de sista gångerna jag hör hennes röst innan jag kommer hem. Jag var inte nervös inför skoldagen, kanske lite pirrig över att hitta rätt klasser eller göra något fel, men inte rädd alls. Det skulle bara bli kul! När jag kom fram till den stora fasaden kände jag mig så liten på något sätt, lilla Julia i ett främmande land och i en skola hon knappt vet någonting om. Men jag gick iallafall igenom de stora glas dörrarna och rörde mig mot våran rektor som stod i korridoren. Han skulle ge mig ett schema, men vi hade en samling i en aula först, så jag skulle få det efter i stället.

På vägen till aulan träffade jag en jätteschysst tjej från vårat voleyboll lag, hon är senior och vi gick tillsammans till de andra seniorerna i aulan och satte oss på tredje raden från scenen. På första raden satt de bland annat tre killar. Det slog mig direkt att om någon av dem skulle vara svensk skulle det vara han i mitten. Denna åsikt var byggd på hans frisyr, hållning och tröja. Baksidan alltstå eftersom att han satt framåt vänd. Och tro inte att min kompis bara några sekunder senare säger "Oh and that is Viktor from Sweden"!!! Vad är oddsen för att det faktiskt skulle vara han?! Det är ju rätt sjukt att jag kan känna igen en svensk person så bra...

Efter att lärarna gjort en fantastik presentation följde rektorn mig till min första lektion, men det vara bara för att han inte hunnit få ut schemat än. Dock fick jag det under lektionen av hans kollega! Såhär ser mitt schema ut för resten av året:

First Period - Foods and Nutrition, lärarinnan verkade snäll och rar, men något säger mig att hon är orättvis, dokc ska jag inte dömma henne från utsidan bara! Hon var dock väldigt vacker och nätt. När en stor kille kom så fick hon en kram av honom och han lyfte upp henne högt i luften så att hon hoade, haha!

Second Period - Allgebra 2. I denna klass var de nästan bara seniorer, men de verkade jätteschyssta även om vi knappt pratade med varandra. Läraren var en medelåldersman som var extremt snäll, och nyfiken på hur jag låg i matten. Det var lite svårt att jämföra, men han sade att han skulle hjälpa mig hitta en passande nivå! Han verkade väldigt kunnig också, även om han välte ut alla sina pennor på golvet vid flertal tillfällen. Han visade också mig vart mitt skåp låg.

Third Period - Animal/Vet science class var i en sidobyggnad. Läraren verkade inte så extremt entusiastisk, men något säger mig att han är bra iallafall. Jag fick reda på att vi någon gång under året kommer dissekera grodor och kanske koögon, mys..... eller inte.

Fourth Period - Engelska. Denna klass var rätt så full, jag fick ingen speciell kontakt eller intryck om hur läraren var. Men vi fick ett papper med oss hem där vi skulle svara på några frågor, "vad som är kul med att vara tonåring/barn","våra önskningar och mål i livet","om man får ändra på fem saker, vad skulle de vara då", osv. Hon frågade också om mitt efternamn, och när jag sade "Wollsén" blev det helt knäpptyst i klassrummet och sedan började alla skratta när läraren lyfte på huvudet och kollade på mig med en filurig blick! Sedan berättade en annan tjej säga att jag var utbytesstudent, och tydligen visste hon också hur man stavade mitt namn, hahaha!! 

Fifth Period - American History. Detta var ett obligatoriskt ämne enligt STS regler, annars hade jag valt att ha "A&P" vilket är när man lär sig om kroppens alla delar och funktioner! Men när jag träffade läraren insåg jag att detta kommer att bli en otroligt kul lektion! Han var rolig, förklarade bra, hade hemsk handstil (som många bra lärare har) och ville höra på "historian" från europeiskt perspektiv, så det var bara att plugga på! Det var bara jag och tre killar i denna klass dock, och direkt efter är denna är det lusch(en vanlig skoldag då), vilket betyder att vi kommer att komma sist i kön varje dag resten av året. Jag kommer nog att ta med mig mat till skolan...

Sixth Period - Show Coir. Det är som en kör praktiskt taget, med aningen dans i. Vi har framträdanden ibland också. Läraren hade jag träffat några gånger innan och hon verkade jätte schyst!

Seventh Period - Study Hall. Det är när vi får sitta i ett rum och göra eventuella läxor, om vi redan gjort dem så ska vi   bara plugga. Våran lärare här är jättebra, han är sträng, men rättvis! Och fruktansvärt rolig, honom hade jag träffat några gånger innan!

Eighth Period - Spanish 1, med en jättesnäll tant som ville att jag skulle lära dem Svenska, ahah! Jag hade redan innan skolan börjat plugga spanska så att jag har ett försprång, så nu kan jag räkna till hundra, någorlunda bra!

Hela dagen var jättekul, men jag blev extremt nervös dock! jag fick hjälp av både lärare och elever att hitta rätt under hela dagen, så de var ok! Jag träffade flera personer från volleyboll laget under några av mina lektioner också, så det förde oss samman mer.Jag träffade npgra få kompisar också! Det var fantastiskt att ha klarat av hela dagen utan att dö(eller gå på toa). Jag hade dock volleyboll träning direkt efter, men det var såå kul i skolan! 

Det faktum att man får välja vad man vill, ens egna personlighets drag, var helt fantastiskt. Jag gick till varje klass med tanken av att "detta har jag valt, det är något som jag verkligen vill!"

Peace Out! ✌

Likes

Comments

När jag kom till Amerika var jag helt 100% säker på att jag skulle gå upp i vikt nog kolossalt. Delvis för att alla säger att man oftast går upp tio kilo minst, men också för att det fanns sååå mycket onyttigt att äta. Det var svårt att hitta något nyttigt här helt ärligt! Men så började volleyboll träningarna. Första veckan innan skolan börjar hade vi minst två timmars träning varje från klockan sex, förutom måndag och fredag(fredag blörja skolan) då vi har på eftermiddagarna. Dessa träningar under denna vecka var EXTREMA, SJÄLVMORDS FRAMKALLANDE, FOLK SPYDDE, FOLK GRÄT, FOLK BLEV SKADADE OCH FOLK HADE EN SÅDAN FÖRJ***IG TRÄNINGSVERK I HELA KROPPEN ATT DET INTE FANNS NÅGON MÅTTA PÅ DET HELA! Jag har aldrig i mitt liv kämpat så hårt under ett träningspass. Alla besök jag haft på gymmet, alla sprinter till bussen är bara en fis i rymden gemfört med dessa träningar. Vi gjorde olika saker varje gång, det var för det mesta dessa saker vi höll oss till.

  • Uppvärmning och streching
  • Seniorerna(jag)går till gymmet och gymmar enligt ett schema
  • Byter med de yngre och går tillbaka till gympasalen för att göra diverse stationer
  • Konditions övningar
  • Styrke övningar såsom push-ups, armhävningar och svåra grodhopp
  • Utomhus:

Flippin’ tiers

Löpning runt banan, stafett liknande löpningar.

Stationer utan knappt några pauser

Car pushing

Hopprep

Volleyboll hopp, kastningar och andra sådana moves

Det var extremt kul när vi gjorde ”flippin’ tires”!!! Det är som det låter, man tar enorma, tunga traktors hjul och välter dem, lyfter upp, sedan välter. Fast det är inte lika kul efter tionde gången….

Men det roligaste var när vi puttade lärarens(fina, vita, nya)bil längs hela skolbyggnaden! Jag trodde att hon skojade när hon sade att vi skulle putta hennes, men vi gick på riktigt ut, fyra satt i bakluckan och fyra puttade på bilen! Det var tungt, men det var såå sjukt kul samtidigt!!

Sista dagen gjorde vi stationer ute, en av dem var att springa 400yards(eller något sånt, det var en vanlig löparbana iallafall) och när alla på den stationen var klara kunde man byta station, d.v.s. ta en fem sekunders paus från det man gjorde. Och tiden det tog för alla att springa var 12 minuter, så i slutet sade choachen; Om ni gör klar detta före tolv minuter behöver ni inte göra ronden fler gånger. Så de som sprang hade alltså lite mer än två minuter på sig att springa runt hela banan, en kilometer tror jag. Så vi hejade på varandra som galningar, laganda och teamwork var ingredienserna i det här spelet! När alla sprungit och gjort stationerna imellan var det kväpptyst. Choachen började fråga vad vi trodde vi fick för tid och hur vi trodde det gått, hon höll oss verkligen på stäckbrädan! Vi var alla så nervösa över att kanske behöva fortsätta!  Och om sanningen ska fram, jag var livrädd!! Men vi hade slagit tiden med fyra minuter, YES!! Vilket då innebar att vi fick sluta tidigare och inte behöva springa eller göra stationer mer. Detta var sista lektionen för veckan så det kändes otroligt bra, och skönt i kroppen.

Nästa vecka börjar den riktiga volleybollen, den då vi faktiskt spelar volleyboll. Denna vecka var bara till för att få oss i form och arbeta bort alla hamburgare vi ätit under sommaren! Tjejerna i laget är jätteschyssta också! Några av dem kan verka väldigt elaka, med de är verkligen jättesnälla! Som t.ex. en person som jag trott var elak bara för att hennes uppsyn var riktigt elak erbjöd sig att skjutsa hem mig, även om hon bor i kvarteret efter mig.. men det är själva chesten! ”Don’t judge a book by it’s cover, even if it’s an ugly one.”

Det var extremt kul på tisdagen när vi hade träning i poolen efter halva tränings tiden; Vi var i skolbyggnaden och skulle till poolen som låg ca 1 minut på gångavstånd. Så när vi går ut ur byggnaden och jag tror att vi ska gå dit frågar en av tjejerna mig ” Hey, you want a ride?” Herre gud, allihopa tog på fullaste allvar bilen den korta sträckan!! Det är helt sjukt alltså! Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga mer än ja tack! Det var en annorlunda känsla hahah!!Det var väldigt speciellt att bli skjutsad av en jämngammal person, jag har efter den lilla bilturen blivit skjutsad av några tjejer i min ålder, men det känns fortfarande konsigt, haha!

Vacker utsikt påväg till skolan! Detta är hästarna som går runt och betar i hagen som omringar vårt hus

Mitt schema

Hemma hos Sidney i deras jättefina kök!

Den berömda salader

Fula som få, men när blir man någonsin fin på bild!! Getting ready before the dance!

Hayday dansen med Sidney, Brent, Seth och några andra

Låt mig presentera atkinson, jag bor på den stora blåa pricken! Det är bara ett hus till på min gata, så ni ser rätt när ni ser en äng

Likes

Comments

Jag vaknade upp morgonen efter att jag kommit till min värdfamilj. Utvilad, men förkylning hade inte släpp det minsta än. De närmsta dagarna var rätt så softa. Jag vaknade upp, insåg att jag inte var "hemma", borstade tänderna, kammade håret, klädde på mig e.c.t. i mitt rum. Sedan efter någon minuts velan om vad jag skulle säga när jag kommer in i vardagsrummet/köket gick jag blygt in i köket där de visade mig var bestick och tallrikar fanns och sade att jag kunde ta vad som än passade mig att äta till frukost. Det blev för det mesta mjölk med olika sorters flingor. Dock provade jag på att ta en peanut butter/jelly sandwich en gång. Onyttigt som attan, men den smakade underbart! Och ni måste hålla med om en sak; Heter man Julia Wollsén och åker till U.S.A. ja då måste man ha en sådan macka! Mjölken vi hade till flingorna istället för fil, smakade nästan grädde, haha. Och med vaniljkex flingorna blev det som vanilj mjölk! Efter frukosten blev det i början tillbaka till rummet för att packa upp mina stora väskor, delvis en ursäkt för att komma ifrån en konversation som bara blev pinsam p.g.a. min onda hals (jag lät som en kråka med hosta), men delvis också för att jag måste hinna organisera allting! Allt som allt tog det nog fem dagar att packa upp, det vill säga innan vi ställde ut väskorna från mitt rum! Det kändes otroligt skönt att ha det gjort, även om jag tappat bort ett extremt viktigt papper. Ett brev som alla i ens lag från Campuset i New York fick skriva några snälla ord på. Det var ett sådant urgulligt brev, personliga saker som verkligen gjorde en glad! Hoppas att jag hittar det!!!!

På kvällarna åkte vi runt i Atkinson, O'Neil och runt på landet där de visade mig allt från Matts gamla skola, hus, morföräldrars hus, till häst gårdar och floder med rådjur sprintandes brevid! Det var otroligt att se det! Speciellt när vi åkte förbi några enoooooooooorma metall behållare för något. Några av dem var helt försörda, totalt söderkrashade. Och allt runt om dem var också totalt förstörda. Detta berodde på en hagelstorm för några månader sedan, som var så otroligt hård och iskulorna(haglet) var stora som basebollar!! Det fanns spår av denna hagelstorm över hela staden, inte så att man tappar hakan, men definitivt så att man stannar och kollade några sekunder. Min familj här har spår av stormen på sidan av deras hus, man kan se att färgen har lossnat på flertal ställen! På en liten grusplan vid några förråd stod vi en kväll med bilen, och så helt plötsligt springer det en utter förbi!! Jag tror att det var en utter iallafall. Det var såå coolt att jag bara satt med öppen mun och sade "wooow"! 

En kväll blev det en överraskning. Det började med att vi åkte ut till O'neil där de strosade runt i staden med bilen för att visa mig fängelset, affären, restauranger och olika vänner som bodde här och där. Coolt att se den riktiga amerikanska landsbygden! Efter en stund stannade vi förbi hos Grandma och Grandpa. De bodde i ett urtypiskt amerikanskt hus. Det var inget specifikt med själva huset mer än att det tidigare varit en "country school". En sådan skola har barn, bara några få, från hela området som kom till ett eller två klassrum för att gå i skola. Vissa barn red på hästar, andra körde(ja, det kunde vara åttaåringar som körde en bil, det fick de gör a om de bodde långt bort från skolan, vilket en hel de då också gjorde), men Grandpa, han behövde bara gå ut från verandan, ta sin lilla shetlands ponny i tyglarna och rida 20 meter åt höger, sedan var han framme! Denna lilla shetlands ponny, berättade han, brukade alltid rida in honom i en gren som stack ner från ett träd, så att han föll av! Vi stod inne i huset och på bakgården och snackade i kanske tjugo minuter eller något sådant, jag fick en rundvisning av huset på köpet också! Det är nämligen så att här i Nebraska knackar man bara på huset och sedan går in, man väntar inte mer än fem sekunder på att någon ska öppna, det var lite roligt faktiskt. Personerna i huset verkar inte störas av det häller!

Huset påminde mig på något sätt i stilen om Guns hus(min Morfar Åkes storasyster) kanske det var heltäckningsmattorna, tapeterna och möbleringen.. Vem vet, haha! Grandma och Grandpa, var riktigt hyggliga, dem är såndana där människor som får en att känna sig som hemma efter endast fem minuter i deras hem. För er som undrar ser pensionärerna i Nebraska ungefär likadana ut som i Sverige, ingen större skillnad förutom att de ha snäppet längre hår här!

Efter att ha sagt hejdå till dem åkte jag och familjen till O'neil eller om det var Stuart. Vi hoppade ut ur bilen framför en byggnad med två stora fönster och det var när barnen började skrika "Oh we're going to see a movie"!! Som jag förstod jag vad överraskningen var(ja, att vi skulle gå på bio då). Vi gick in genom en glasdörr och ställde oss vid disken där de beställde popcorn och Pop - som de kallar läsk för här. Det var den minsta, gulligaste och mest söta teatern jag någonsin sätt! Tapeterna var röda och det var högt i tak, men tack vare en cool belysning på väggar och golv samt disken blev det som en liten privat bio. Salongen som vi satt i och kollade på bio var relativt liten, men inte pytteliten. Allt var nytt och fräscht, faktum är att det var fräschare här är på biograferna i Sverige(Enligt mig då). Det som är så speciellt med bion är inte bara att det är en stor grej här ute på landet, utan att den är driven av volontärer! De får inte betalt i pengar, bara tacksamhet. Det är fantastiskt hur många volontärer det finns här ute på landet. Folk donerar och gör saker som gör andra lyckliga. Jag antar att det är en belöning i sig, en slags tillfredställelse.

Vi såg på filmen "flygplan", det är som flygplans motsvarigheten till filmen "bilar". Det var otroligt bra, det var en av de få barnfilmer som bär på ett otroligt bra budskap. Men jag tror att det var hela grejen att vi gjorde det också. De har uppenbarligen suttit och planerat och tänkt; "hm, nu ska vi göra något kul, något som gör den glada, Ja vet, vi går på bio!" Jag hade en sådan där känsla i kroppen efteråt, en sån där känsla som får allt negativt att rinna bort. Sedan bar det hemåt. Jag kommer ihåg att vi den kvällen satt uppe några timmar och diskuterade länderna Ryssland och Ukraina och lite vad som händer där nu. Matt hade några kollegor som vart där, men också några köpare som ville köpa traktorer av honom. Tydligen är det svårt att göra det där nere nu.

Dagarna rullade på, poolen flera timmar om dagen med barnen och Amber. Hemma och bara snackade med värdföräldrarna. Barnen brukade (och gör fortfarande)komma in i mitt rum på morgonen och under dagen bara för att spela spel, leka, prata ect. Jag kunde vakna upp på morgonen och se en rad med brev vid min dörr, och samtidigt se hur någon av barnen tyst och smidigt sticker in brev under dörren! Vi tog också promenader runt kvateret x antal gånger oh de visade mig var de bodde. Det var en skön känsla att bara se amerikanska hus, de var så fina! De visade mig också kycklighuset i deras trädgård och hur man matar hönsen. De lägger färska ägg varje morgon, och de lever på våra matrester, hahahaha!  Vi hade en barbecue i vårat gigantiska garage en dag också. Då fick jag träffa några av Ambers nära släktingar. Det var kul att snacka med den, speciellt hennes pappa som hade en rad med roliga frågor om Sverige och resande. Han har inte rest speciellt mycket, typ till grann staden!!! Men han var väldigt klar med att han inte ville ställa för många frågor, haha. Vi fixade också under de första dagarna alt som hade med skola, bankkort, mobil, kläder och så vidare, nästan under en och samma dag faktiskt! 

En konstig men hysteriskt kul sak hände dock de första dagarna. Jag gick sådär mitt på dagen i i badrummet för att, ja pudra näsan(Mamma och Pappa försår om jag säger: Plocka pinnar). Iallafall. Mitt under "showen" hör jag fotsteg, och vänder huvudet mot dörren. Där under ser jag en skugga, då visar det sig att trillingarna ha lagt sig på golvet utanför badrummet för att kika in, men som tur är kan man bara se fötterna. Hahaha pappan och mamman blev rääääätt så arga på dem när de blev ertappade av dem. De är bara 5, tur att det inte var någon äldre... 

Det har varit så skönt under tiden jag varit här. Jag har känt mig som hemma, det är otroligt bra. Jag känner att jag kan gå in i köket och ta en macka om jag vill, eller gå en promenad, eller något annat liksom! Jag passar som handen i handsken i kaoset som ingår i att ha många barn. Det var en av anledningarna till att de valde att ta sig an just mig, sade mina värdföräldrar - men jag tror personligen att det är för att jag är rätt så Swag ✌, okey fast näääe.. 

Sedan har jag ju också denna ursöta lilla, fluffiga Messi Substitut här! En lite blandras vid namn Cooper(Coopie). Vi har också en  gammal katt, Baxter. Det var så att i början så ville jag fjäska för djuren så att de skulle gilla mig, så jag kliade dem mycket och kelade med dem. Det har lett till att varenda gång jag kommer in i huset lägger sig Cooper på mage och vill ha kel. Han brukar också ligga brevid mig i sänger, soffan, nedanför stolen osv. Han är sååå mysig och bara älskar att få kli på magen! Katten är ute och ränner mesta delen på dygnet, de få minuter han faktiskt är hemma mjauar han och när man ger honom kli så blir har helt lyrisk och mjauar som en galning!

Bion vi var på i Stuart! Det är otroligt fint och gammal orginal tak eftersom att det är en gammal byggnad, renoverad!

Min nalle och Cooper! Hur många gånger har jag inte börjat glia min nalle på magen i tron om att det är Cooper!!Hund promenad med Cooper..Och Maggie!


Kycklinghuset på sidan av huset!

Storytime med flinande Harlow(vänster) och Maggie! Och ja, det är en av Messis(min hund)skitpåsar i famnen på min nalle...


Egendomlig selfie med Harlow och Maggie


Tack för paketet från Sverige Mamma! Detta är en selfie med mig och Cooper i våran naturliga miljö. Ja, i sängen då..


TRILLING - GIRLPOWER! Från vänster; Blai, Maggie, Harlow. Någon ska alltig göra en konstig min haha.

Peace Out! ✌

Likes

Comments