Vill bara börja med att säga att detta blir ett väldigt långt inlägg som sammanfattar 2017 lite kort. Det är roligt att skriva av sig här eftersom jag kan se tillbaka på detta senare. Jag brukar kolla tillbaka på inlägg som jag skrev för ca 1år sedan och ser då hur mycket jag och Carla utvecklats. Sen att just du vill läsa gör det ännu roligare att skriva detta.

Idag var en riktig toppenlektion. Vi fick till riktigt snygga språng. Våran kommunikation var på topp och det höll i sig även till när vi hoppade en bana på lite högre höjd. Superfin var hon!!

Förra året satte jag upp ett mål på nyårsafton.
Att hoppa en 80 runda med Carla. Det kan jag säga att jag har, vi har ridit de flesta 80 rundor med en rosett eller fin känsla och det har inte bara varit en, utan fleeeera. Har även startat två 90 rundor med toooopenkänsla, dock ett pet i båda pga missar med relaterade avstånd som vi får väldigt svårt med iom att hon hoppar så stort.. Vi har slagit vårt mål och mycket till. Detta året har varit helt otroligt, på alla sätt, vi har hittat varandra på en annan nivå, min ridning och våran kommunikation har blivit ostoppbar. Jag kan henne utan och innan och hon är tryggare i sig själv.

Detta året har jag verkligen kunnat finlira vårat samspel. Jag har ridit henne ”intensivt” i två års rid nu. Vi har kämpat från grunden. Från att ha vinglat omkring och vara glada att komma över ett hinder till att tävla och kunna hoppa 80-90 banor utan några som helst problem. Detta året har verkligen varit ett år med gråt, svett och tårar. Början av 2017 var ingen höjdare. Carla var halt och gick inte på en månad. Så det var bara att gå promenader och mjukstarta vårterminen lungt och försiktigt. Efter ett tag när vi börjat hoppa igen efter vila startade vi årets första p&j som gick galant.

Mer in på terminen så åkte vi på både min och Carlas allra första lokala tävling. Bohuscupen ponny, finalen. Vi kom femma!!! Men en lite vinglig men superfin felfri runda. Innan vi åkte ut med Carla så var ridlärarna lite tveksamma på om jag verkligen skulle få ta med henne ut eftersom hon tydligen skulle bli väldigt stressad. Men jag tyckte vi skulle ge henne en chans. Hon skötte sig superbra, lite spänd men inget märkvärdigt.

Höstterminen gick som ett swisch. Ny ridlärare, Sanna. Hon är verkligen jättebra, väldigt engagerad. En utav de bästa ridlärarna <3 Vi hade ju Erica J på vårterminen och hon o Sanna är lika bra tycker jag. Båda lär ut på olika sätt men är väldigt duktiga och verkar tycka det var kul att ha oss.

Nu åker jag till Dubai i tre veckor!!!! Ska bli såååååååå skönt!
Kommer sakna alla i tgh, kommer sakna Bells som slutar, Airi är i Japan så henne saknar jag redan, jag kommer framförallt sakna Carla.

Finaste Carla, jag är så glad att jag har fått chansen att utvecklas med henne. Jag är glad att jag tog chansen att påbörja en resa med henne för två år sedan när ingen ville rida henne. Jag är glad för att vi har kommit ett så långt steg framåt.

Nu har vi en till termin att se fram emot och den kan bara bli bättre!! Mitt mål till nästa termin är att jag och Carla ska få ordning på våra relaterade avstånd och hoppa en 90 p&j felfritt. Det väntar även många tävlingar som vi ska ut på på vårterminen! Det ska bli svinkul!!

Jag känner att detta inlägget blir väldigt långt men jag måste tacka alla som har stöttat mig och Carla under 2017. Jag måste tacka alla som har gjort 2017 till ett riktigt bra år. Tack till alla mina vänner som finns för mig, ni vet vilka ni är. Och tack till dig som tar dig tid till att läsa min långa roman om 2017 ;). Tack för allt!

Det största tacket går till Carla <3Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej igen!
Det var ett tag sedan jag bloggade senast eftersom det har varit suuuper mycket i skolan och dels för jag inte har känt att det finns så mycket att skriva om just nu.

Idag var jag iaf med på KM i Hoppning.
Förra helgen tävlade jag KM i dressyr och kom 5a.
Men i alla fall så har Carla inte riktigt varit sig själv på senaste tiden. Förra fredagen var hon halt, eller hon haltade och var inte alls fräsch men på lördagen logerades hon och sen gick hon lektion och då var hon fräsch, jätte konstigt.
Sen i fredags så hostade hon mycket, och var inte riktigt framme för skänkeln. Hon har iaf inte riktigt känts som hon brukar den senaste tiden. Det kan ha med kylan att göra men jag minns inte att hon var sån förra året, eller så är det för att jag börjar komma åt henne mer.

Idag så hoppade vi först en 70 runda på p&jen och sen en 70 runda på KM. Jag kände att det var en lagom höjd med tanke på att vi hoppade in i ett 80 hinder förra p&jen. Vi blev felfria första rundan och det kändes jättebra, förutom att hon var lite tittig men d har hon varit på sistone.

På KM rundan så blev vi felfria i grunden men första hindret i omhoppningen kom vi lite förnära vilket gjorde att vi rev och efter det så red jag inte lika fort som jag hade planerat men vi fick en jätte bra tid ändå. Förra året kom jag 2a så jag ville verkligen vinna i år. Satsade på att vinna eller försvinna. Tyvärr blev det fyra fel men det räckte till en 4de plats!! Dock precis utanför placering.. Jag är så himla nöjd ändå för att jag fick verkligen fin känsla och Carla är verkligen inte den lättaste hästen att rida.

Jag var ju såklart lite besviken på att hon inte bara kunde skippa att riva just idag. På väg in till stallet kom två vuxna fram till mig å bara ”gud vad du rider bra” ”ja du rider Carla jättebra”. Och det fick mig ändå att tänka på hur långt vi har kommit, från att inte gå över plank, bommar och vattenmatta. Till att nu hoppa 80-90 banor utan problem och hon tvekar inte ens på vattenmattan.


Finaste Carla!! <3

Likes

Comments

Idag så hade vi banhoppning med lite titthinder.

Det gick sååååå bra! Vissa språng som vi fick till var helt underbara! Det är det att jag måste försöka få henne att inte hoppa av så sent. För när hon hoppar av lite längre ifrån tar hon såå fina språng <3

På söndag är det första p&j:en för denna terminen. Taggaaaaaa:)

Likes

Comments

Hej!!

Det var ett tag sedan jag skrev här. Har känt att det inte har funnits så mycket att skriva om eftersom Carla varit på sommarbetet under sommaren och tiden från dess fram till nu har mest gått åt att sätta igång henne lite i taget. Men nu är vi back on track och mer taggade än någonsin.

Under tiden hon har blivit igångsatt har det känns som om jag kommit åt henne på ett annat sätt än innan sommarlovet. Vi känns mer samspelta och har jobbat på saker som att korta galoppen lite i taget. För en utav våra svagaste sidor är just att korta galoppen.

I fredags så hoppade vi lite smått för första gången. Det gick superbra och det känns som om Carla verkligen tycker det är roligt, hon blir verkligen pigg när hon vet att vi ska hoppa.

Kram Cornelia

Tack till Hanna som tagit bilderna <3

Likes

Comments

Idag var det den sista p&j:en för denna terminen. Jag hoppade LD (80cm) och LC (90cm). 80-rundan gick jättebra men vi kom fel på hinder nr 3 så hon tog ett jättehopp och jag landade typ på hennes hals. Annars var det en fin runda och vi blev felfria!! :D

90-rundan, bådas första 90-runda. Hon hoppade jättefint!!! Men på vissa hinder så kom hon för nära vilket gjorde att det blev lite orytmiskt. Så sen när vi kol mot hinder 6 så försökte jag få henne att hoppa av tidigare men hon la in ett språng till iaf vilket gjorde att hon kom för nära så hon rev. Men det gör inget för jag är suuuuper nöjd med henne!!! Hon är bäst helt enkelt <3333

Likes

Comments

Idag var Carla jätteflaxig i början på lektionen. Hon var överallt och ingenstans. Men som tur var så skärpte hon till sig när vi började hoppa lite högre. Vi hoppade bana på 90-100cm. Hon överhoppade som vanligt men det kändes bra eftersom hon rättade galoppen på de flesta ställena. Detta var sista fredags lektionen på denna terminen. Vi ska även byta ridlärare vilket är väldigt tråkigt eftersom Erica J är superbra! Men det blir säkert bra med någon annan också.
Här en video från en av rundorna!! <3

Likes

Comments

Idag så åkte vi till Uddevalla Ryttarförening. I förklassen så stannade hon på 6an o sen rev hon eftersom vi kom för nära. Men annars var det en fin runda. Hon var väldigt avslappnad och lugn när vi red fram.

I inverkans klassen så var hon jättefin och vi kom konstigt på två hinder men bortsett från det så gick det toppen!! Jag fick stilpoängen 21 och slutade på en 5e plats!! Supernöjd med tanke på att detta är bådas allra första riktiga tävling och andra gången vi åker utanför klubben! :D <3

Likes

Comments

Hellu!!! Idag var det så himla fint väder så vi drog ut och hoppade stockarna!! Carla taggade till när vi börja hoppa men va lite trött i början. Hon va bäst som vanligt, inte så mycket mer att säga! Älskar henne mest av allt<33

Btw så jag jag anmält oss till våran första riktiga tävling. Bhc LD Inverkan på Uddevalla Ridklubb :D Får se hur detta går... ;)

Likes

Comments

Idag hoppade jag Carla på två 80 starter. Hon va superfin!!! Hon tvekade inte på något hinder och hade rätt galopp mestadels. Toppen-dag idag!!!

Tack Hanna för bilderna!!

Likes

Comments

Yeey! Igår red vi ut en sväng först innan vi gick in för att hoppa barbacka. Det var såå länge sedan jag red barbacka, men det var jättekul!! Vi värmde upp och sen hoppade vi lite småhinder. Det var ju egentligen dressyr som stod på schemat men vi "pimpa" till det lite hehe. Carla var jääääte pigg hahah hon tyckte nog också det vad var kul. Här kommer en video.

Likes

Comments