Tävling

Två felfria rundor med superponnyn!! Hon kändes lite långsam på framridningen men taggade till sen på framhoppningen. Fösta 50cm rundan gick jättebra och det kändes som vi fick fina språng. Men på 3an så stannade hon och sen hoppade så jag hamnade typ framför sadeln men blev ändå felfri :))

Andra rundan på 60cm så gick bra, det kändes som jag inte riktigt hängde med på vissa språng men det kändes som hon tyckte det var roligt o d gjorde jag med :D 

Fick ett nytt objektiv när jag fyllde år!! Bilderna är tagna med det <33 


Jätte jätte nöjd!! <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ridlektion

Idag hade vi lite banhoppning inför p&j:en på söndag. Det är smitta i stallet så p&j är bara för hemmaryttare. Det gick jätte bra. Jag provade att rida henne med sporrar idag eftersom det var så länge sedan. Hon blev mycket mer aktiv och känslig vilket gjorde att jag kunde bli noggrannare i ridningen och förhållningarna. Verklig toppen lektion tycker jag :D
Här kommer filmer<3

Likes

Comments

Ridlektion

Idag så hoppade vi en kombination och sen en liten bana i slutet. Carla va jätte duktig o superfin. Räcket ligger på 75cm. Hon kändes lite trög i början men taggade till lite mer på slutet. Här kommer film <333

Likes

Comments

Ridlektion

Hello! I fredags så hoppade vi för första gången i tgh. Det gick toppenbra och hon var suuuuper fin. Och vi slog även vårat höjd rekord på första hoppningen på terminen weey 70cm. Jag tycker att hon går jätte bra på mitt träns.

Idag hade vi hoppning i måndagsgruppen. I början var hon stel och seg o lyssnade inte alls bra. Hästarna började helt plötsligt busa uppe i hörnet och Carla blev jätte stissig... Hon konsentrerade sig inte alls och bara hoppade runt. I hoppningen skötte hon sig relativt bra, bara lite svajig men hon stannar ju inte. Jag hade ingen bra sits jag lixom lutade mig för mkt framåt, nej usch ingen bra lektion idag. Men det kan ju inte alltid gå bra heller.

Man måste ha motgångar för att det ska kunna finnas framgångar.

Likes

Comments

Ridlektion

Hejsan! Idag så hade vi markarbete. Carla var lite seg och hård i början men hon blev finare mot slutet. Tyvärr så va det ingen som kunde filma idag så det får bli en liten film från i fredags då vi också hade markarbete.

Likes

Comments

Stallet

Hej! Jag ber om ursäkt att jag inte upptaterat på ett tag. Men tänkte att jag ska börja igen nu. Igår så badade vi Tummen och Carla. Sen gick vi ut för att dem skulle torka snabbare och då passade vi även på att fota varandra litegrann. Så här kommer lite bilder!

Likes

Comments

Ridläger

Hej!!
Jag har varit på sjöis V.25 midsommar. Det var första gången jag var där. Jag åkte dit med mina kompisar Clara och Moa från min klass och Vera en vän från Sthlm. Jag och Vera pratade hela vägen om att vi inte ville ha en skimmel, dels för att det finns så många skimmar på sjöis så man inte ser vem som är vem nästan och för att dem blir så himla smutsiga.
När vi kom fram så började vi att checka in hos Henning (ägaren) och då fick vi reda på vilken stuga som vi skulle bo i. Vi skulle bo i Hästhoven, så vi gick dit och paxade sängar.

Sen så samlades vi på verandan medan Henning gick igenom regler och vilken grupp vi hamnade i. Jag, Clara, Moa och Veras grupp hette Noshörningar. En stund senare så gick vi till stallet och fick reda på lägrets nervösaste besked, vilken häst vi skulle få. Moa fick Bombibitt, Vera fick Millan, Clara fick Gucci och jag fick Fergie. Alla fick skimmlar. Jag gick in ganska skeptiskt till Fergie och lät henne nosa på mig innan jag började borsta och fixa innan första lektionen.

Vädret var inte någon höjdare. Det spöregnade och paddocken var en stooor lerpöl. Vi satte upp och började skritta fram. När vi började trava tycker jag att det var lite svårt att känna in hennes steg det blev lixom ingen flyt i steget, men det var nog inte så konstigt eftersom att det var tungt att gå i den ljusa leran och det var första gången jag red henne. Sen när vi skulle galoppera så var hon lite svår att fatta galopp på. Hon tog inte riktigt skänkeln så jag fick peta till lite med spöt, hennes galopp var ganska stor och svår att sitta i innan man känt in den. Resten av lektionen gick jättebra med tanke på vädret.

Hon är verkligen en häst man måste hitta knapparna på. Väl efter lektionen kom Ebba F min ledare fram och tyckte det såg jättefint ut. Hon sa även att Fergie hade varit ganska busig på sistone. Men att jag inte behövde oroa mig för att hon skulle busa till det, bara att jag var medveten om det.

När ledarna kom på kvällen och sa att vi måste sova så fnissade alla litegrann ända tills dem stängde dörren då alla i stugan började gapskratta. Sen öppnade dem igen sekunden efter och alla blev knäpptysta, tills dem stängde igen....

Ja det var fösta dagen det, resten av dagarna gick så fort att det kändes som att man inte hann komma dit innan man var tvungen att åka igen.

Den eftertalade bad-dagen. När vi hade tagit oss till stället vi skulle bada på så tog vi lite lunch innan vi skulle bada. Efter det så tränsade vi på grimmorna och tog oss ner mot vattnet. Fergie tvekade lite innan hon gick ner i vattnet men sen när hon väl var ute tyckte hon det var kul och började plaska med hoven så vattnet flög åt alla olika sorters håll. Vi gick längre och längre ut och sen när hon inte längre hade mark under fötterna så hoppade jag av och simmade på sidan. Men hon simmade bara några sekunder innan hon vände inåt igen mot dem som stod lite längre in. När hon var framme vid dem stegrade hon och skvätte ner alla ahahah, hon tyckte nog att dem var badkrukor. Jag gick lite inåt mot stranden så jag kunds komma förbi de andra och komma ut igen, på vägen ut stegrade hon en gång till men denna gången ganska högt så jag gled av men jag landade på fötterna. Efter det gick vi ut och simmade igen och pratade lite med alla andra och simmade igen men på vägen in denna gången så pratade jag med Klara på Billy Boy och helt plötsligt när jag mist anar det så stegrar Fergie så högt att jag bra glider av och landar med huvudet under vattnet så min hjälm blev helt dyvåt. Det var en väldigt obehaglig känsla eftersom hennes stegringar kom när man man inte anade det och bara blev värre och värre så gick jag tillbaka till stranden igen.

Dagen innan avslutningen fick jag reda på att jag kom med i voltigen. Jag blev jätte glad men jag vill ju gärna komma med i hoppningen också även fast jag knappast vågade tänka på det och det kändes ganska omöjligt eftersom det var så många bra ryttare där och jag redan var med i voltigen.

Sen på eftermiddagen när vi skulle öva inför stafetten så hamnade jag med fyra stycken i mitt lag inställer för sex st som dem andra var i sitt lag. Då viskade hon framför mig lite hoppfullt någonting om hopplaget. Jag fatta inte och frågade vad hon sa, hon ba vi kanske är med i hopplaget. Jag ba vaaa? Nej tänkte jag det kan ju inte jag vara som redan är med i voltigen. Sen kom Ebba fram till mig och bra "grattis du är med i hopplaget". Jag tappade hakan totalt. Jag va ju redan med i voltigen eller va?? Tänke jag för mig själv. Jag var så inställd på att jag inte skulle komma med eftersom det var vissa i min grupp som var säkra på att dem skulle komma med och pratade om det jätteofta. Sen när vi gick till höger istället för rakt fram fattade jag att jag var med i hopplaget. Lyckan gick inte att beskriva. Hihi

På avslutningen så var det väldigt stressigt för först så skulle vi rida inridning när alla red på ett led och inledde avslutningen. Sen så var det staffet. Voltigen och hoppningen låg bredvid varandra så jag fick skynda mig rejält efter voltigen. Det gick jättebra på voltigen jag gjorde stående (står på hästen) och jag kom upp på Bombo som jag var mest orolig för att jag inte skulle klara. Sen var det att snabbt bytaom och hoppa up på Fergie och värma upp henne inför hoppningen. Hon kändes fin och lyssnade bra, framme för skänkeln och lyssnade fint. Sprången på framhoppningen gick toppen, hon kom lite nära på en av dem men annars prima.

Jag var jätte nervös när jag stod beredd att gå in på banan. Jag red fram, hälsade och Henning sa "varsågod och rid" jag travar en bit, fattar galopp. Hopp ett, två, tre går jättebra. Hinder fyra, planket blir lite ryckigt men vi kom över, hinder sex gick också bra men vi landade i fel galopp. Sen svängen till hinder nummer sju, muren.. Jag tar ut svängen och mitt i svängen bestämmer sig Fergie för att bocka två rejäla bockningar. Det känns verkligen som att jag kommer åka av men jag hinner räta upp mig och ser muren ganska nära. Med hjälmen över ögonen skänkar jag på henne och vi tar oss över den, jag tittar mot det sista hindret. Kom igen sista sen är vi i mål. Vi hoppar sista och efter så kommer bockningarna igen hon drar ner huvet och småbockar med bakdelen. Men jag hinner räta up mig igen och få upp huvudet på henne som tur är. Även fast jag knappt såg något på de sista hindren så tog vi oss igenom banan på tiden 78.77 och placerade oss på en fjärdeplats :D
(Tävlingen gick ut på att den som kom närmast 75.00 sekunder och utan felpoäng skulle vinna)

Jag älskade Fergie mer och mer för varje dag som gick och det sved verkligen att lämna henne, tårarna bara sprutade. Jag var så stolt över henne och mig att vi hamnade på en sån bra plats och att vi klarade oss igenom banan felfritt. Och för att  vara en utav dem bästa unghästarna ever. Här kommer lite videos från den härliga tiden där. Både fails and falls.

Likes

Comments

Tävling

Idag var det sista pay and jumpen innan sommaren. Fösta 50 rundan gick bra men det blev ett stopp pundet sista rosa hindret. 60 rundan kändes super fin men tyvärr blev det ett litet pet. Är jättenöjd över henne! <33

Det går verkligen frammåt, från att hon tycker att det är läskigt till att man mörker att hon tycker det är kul! :)

Video på 60cm rundan 👇

Likes

Comments

Ridlektion

Första uteritten betyder pigga och busiga hästar. Jag o Daisy fick gå i täten med Airi och Lucy (vilket jag var glad för). Vi hade det jättekul, och pratade på om olika saker.

Däremot i mitten av ledet där var det kaos och hästarna nästan red på varandra för att folk inte hållde koll på sina egna hästar utan brydde sig mest om den bakom eller framför gjorde, där var det mycket stökigare.

När vi gått ett tag kommer vi fram till paddocken där det var någon som red där. Så vi fortsatte tillbaka istället och då skulle vi passera några joggare precis innan en uppförsbacke. Då gjorde Daisy en jätte bockning mot dem, alla blev livrädda och backa in i skogen. Ahaha.

Men vi kom fram tillslut och ingen hade ramlat av som tur var. Så vi travade dem lite i ridhuset, då var Daisy jätte fin. Så jag blev nöjd med kaos-lektionen <33

Likes

Comments

Tävling

Carla var jätte duktig idag! Fösta starten var på 50cm och vi blev felfria. Andra starten var på 60cm och där kom hon för nära och råkade riva första hindret, efter det blev hon ganska osäker och hoppa jätte högt på 2an och sen blev det två stopp på titthinderna.
Men hon gav en jätte fin känsla och jag är super nöjd iaf. Hennes språng var inte direkt små. Hahah.
Jag red i mina nya Free Jumps idag också. Dem var super sköna. Alla säger att dem har jätte bra grepp och är bra stöd för foten och jag håller verkligen med! <3

Likes

Comments