Header

​Idag är det stora Barnloppisen istan, det är alltså helt sjukt, folk står i kö 1½h innan de öppnar kl 10, samt de står 1-3h i kö för att betala sedan. När jag kom dit vid 12 stod mina vänner Erica och Madde där i kö och de hade stått i kö i 2h  redan för att betala för sina fynd. De hade då typ 20-30min kö kvar innan de kom fram till kassan, och vi kom då fram till en fuling att jag gav Madde pengar och mina plagg så blev det ju som hon skulle shoppa dem, 😜, fräckt va. Men vaddå, hon valde ju ändå att stå i kö. Men det var helt hysteriskt måste jag säga, vissa människor flyttade inte på sig då jag ville gå förbi och vissa stod i vägen så man inte kunde se allt. Så jag tröttnade snabbt. Men hittade dessa två plagg åt tösen, sååå fina. Jag har också sådan kort skinnjacka, så då kan vi vara tuffa tillsammans, rart va.

Tösen vaknade med 39graders feber imorse och jättehängig, så då fick vi svaret varför hon varit så gnällig igår hos dagmamman, mammas hjärta. Så idag får hon vila och mysa här med oss. Hoppas att hon vaknar piggare och allertare imorgon ❤. 

Likes

Comments

Vi kikar på Idol och tycker att dom levererar bättre än de gjort tidigare program, samt mycket bättre låtar. Vi sitter här och myser med massa tända ljus och njuter. 

Idag hade Bellis inte varit sig själv hos dagmamman, hade varit lättstött och kinkig, gråtit och tjurat för lilla minsta, t.o.m knuffat till något barn då hon råkade stöta till Bellis. För er som följt mig ett tag, så minns ni nog att jag berättat att hon gråter så hon kräks tillslut. Så hade hon också gjort och inte velat något alls. Men dagmamman är medveten om att hon kan gråta tills hon tillslut kräks så hon kan hantera det.

Men det är ju ändå svårt att veta hur man ska hantera det. Men här hemma sedan på eftermiddagen så var hon som ni såg i något inlägg under jätteglad och duktig, så kändes verkligen som hon inte ville vara där idag. Dagmamman försökte få henne att sova, men det hade hon inte velat, så hon hade fått sitta i vagnen deras och koppla av en stund, men det hade varit en gnällig grupp överlag där idag, så det var nog bra besvärligt för dagmamman idag. 

Snuttan hade gråtit i ett streck i 10min och inte velat alls att någon av dem hanterade henne, men vet att dagmamman vår är den bästa och att hon gjort precis det som behövdes och vara tröstande så, men egentligen kanske hon skulle ringt efter mig och BQ då?, eller? för förmodligen var hon inte helt 100% av någon anledning. Men det känns ju såklart i mammahjärtat att hon var så ledsen och att det hade gått över om jag eller BQ kommit.

Tösen var jättetrött ikväll och somnade direkt, så hoppas inte hon är början till sjuk snuttan.

Likes

Comments

INGREDIENSER

  • 800 g – Nötfärs fetthalt max 10 %
  • 500 g – Krossade tomater (jag tog ekologiska, mindre kolhydrater i)
  • Valfri kryddning. t ex chili, svartpeppar, oregano, basilika
  • 450 g – Zucchini /För mig två medelstora
  • 300 g – Paprika
  • 90 g Rödlök - För mig 1 röd lök
  • 600 g – Keso mini
  • 100 g – Pasta, för mig blev det 6-8 st fullkornsplattor

GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 200gr, bryn nötfärsen, tillsätt därefter krossade tomater och kryddor. Låt puttra i ca 10 min, Skär upp grönsakerna i skivor. Förkoka pastan några minuter, bred ut ett tunt lager färssås i en ugnsform, därefter ett lager zucchini, pasta, lök, och paprika. Bred över hälften av keson. Upprepa allt lager för lager och avsluta med ett lager keso 6. / Tillaga i ugnen i ca 25-30 minuter, servera med grönsallad.

Jag hade inte två förpackningar keso hemma som krävdes, så för mig blev det 1 lager mini fraiche och 1 lager keso mini.

/ Receptkälla här KLICK

Likes

Comments

Hehe selfies på oss, fniss


Nu har jag städat precis hela eftermiddagen, och tösen har verkligen varit superduktig, hon har lekt med duplo, leksaksköket, kikat fragglarna, lekt med dockorna, kört runt med leksaksvagnen, hjälpt mig torka med egen trasa då jag torkade köksluckor och lådor och diskbänk och sådant hon gick runt och torka hon med, så sött. Skönt, nu är det i alla fall undanstädat här och allt som legat och så är undanplockat, tösen har fått hjälpa till att städa sitt rum också, så skönt. Nu har jag skrivit inköpslista, så nu ska vi åka storhandla, sedan får det gott duga. Men först ska jag göra något att äta åt tösen, BQ och jag ska göra fettsnål Lasange idag, ska lägga ut receptet sedan.

Härligt fredagsmys på er, 💓

Likes

Comments

Tittut sötsnäcka 🍂🍁


Äntligen Fredag, underbart, tänk så man går längtar efter denna dagen hela veckan, man längtar efter den redan igen då lördagen kommer, skratt. Nu kom jag hem från jobbet och väntar att älsklingarna ska komma hem. Sedan måste jag städa och greja lite här hemma i eftermiddag, tråkigt för tösen kanske, men sådana dagar måste man också ha, men hon brukar faktiskt leka bra själv inne i sitt rum, hon blir bättre och bättre på det, sedan kommer jag leka och mysa med henne mellan städ och rensningen. Ska ta mig lite värktabletter först bara, mår sisådär en, men har jobbat tors, fredag, så det är ju på väg åt rätt håll i alla fall och jag var ändå bara hemma i onsdags,

Ikväll blir det nog Idol, är nog allt lite roligare då det blir bättre och bättre deltagare som går vidare, de som gick vidare igår var väl ändå allt rätt, i alla fall av det lilla jag sett av Idol, samt torsdagens tjejer var väl också rätt att gå vidare.

Likes

Comments

​Såhär ser det ut på kvällen en stund innan vi går lägger oss, vi kör såklart inte alltid samma,  (vi gör egna saker på egna hand med, träffar vänner, tränar osv osv osv, men nu pratar jag om tiden hemma) det brukar vara så att då tösen somnat så har vi egentid tillsammans, där vi gör något, kikar film, serier, spelar spel eller myser och pratar. Sedan typ sista timman innan vi ska gå sussa så tittar och gör man det man själv vill och då brukar jag hamna här och blogga, svara på mail, kommentarer, kika facebook, osv, och BQ kikar paddan, trav, dokumentärer eller sporten, så då får man alla intressen och allas uppmärksamhet gjorda. 

Men det är klart det, vissa kvällar sitter vi på varsitt håll och glor in i skärmen, klart det är så och vi knappt säger något till varandra, men vi försöker alltid ha en serie att följa så vi betar av 1-2 avsnitt varje kväll för att på det sättet då få den tiden tillsammans, så fortsätt lägga ut tips på Netflixserier i inlägget längre ner.

Jag sitter helst vid vår stationära, gillar inte bärbara, paddan eller mobilen man sitter inte i skön hållning då tycker ej jag, samt att det lätt blir osocialt också. Dessutom tycker jag bloggar, bilder och designer osv är mycket snyggare i en stationär dator, gillar då man ser tydligt.

Hur lägger ni upp den egna tiden på kvällen? just vid dessa moment jag skriver om?

Likes

Comments