Header

NÖTFÄRSBIFFAR MED GRÖNSAKSRÖRA

 • ​1 gul lök skivad
 • 200 g stjälkselleri skivad
 • 200 g Zucchini skivad
 • 200 g krossade tomater
 • Oregano
 • Basillika
 • Salt
 • Peppar
 • 200 gr mager nötfärs
 • 1 tsk Worcestershiresås
 • 2 vitlökshalvor

GÖR SÅ HÄR: ​Sätt ugnen på 200gr. Börja sedan med grönsaksröran och fräs då lök, zucchini och zelleri i en fettsnål stekpanna. Tillsätt tomaterna med sitt spad och låt allt koka på svag värme under lock i 15min, smaksätt med oregano, Basilika, salt, peppar.

Blanda färsen med worcestershiresås, vitlök, och peppar och forma till biffar. Grilla dem i ugnen i 200gr och ha koll till de är jämt genomstekta, olika tid beroende på ugn, men kanske 10min. 

Servera med grönsaksröran och sallad

Likes

Comments

Jag har fler bloggbesökare som jag vet kämpar på och även de som gjort IVF och som är mitt i graviditeten osv, så tänkte att ni skulle få ta del lite av min historia.

För er som följde mig på min förra blogg vet att jag och min sambo kämpade i flera år för att få barn, sammanlagt 7 år faktiskt, och av dem 7 var det 2½ år med IVF och det var IVF som fick oss att få plus på stickan, annars hade det nog varit fler år till innan det tagit sig misstänker jag. Det som uppmärksammades efterhand var att min slemhinna som bär upp embryot var för tunn så att det behövdes extra hormoner för att det skulle fästa sig osv.

Graviditeten var egentligen inget konstigt med, jag mådde bra och Bellis mådde bra i magen. Men jag hade för mycket oro, ångest, rädsla efter allt som vi kämpat, så det gjorde att det förstörde hela det fina med graviditet för mig. Jag var orolig för precis A L L T. Mina vänner/familj tyckte t.o.m att jag var jobbig efter ett tag. De sa t.o.m till mig att skärpa mig du kan inte vara så orolig för allt. Men det satt i hela graviditeten och än mera då tösen kommit ut. Då fick jag all sanning ikapp efter allt kämpande och jag fick en så kallad Baby Blues - ångest som satt i c.a 8mån. Mitt i allt så fick Bellis kolik och hon hade så ont i sin lilla mage de 4 första månaderna och vi va vaken hela nätterna och sov om dagarna.

Men i allt detta så är allt detta så väl värt det, jag ångrar inte allt kämpande. Jag har blivit starkare i allt detta och idag är jag mycket mer stark och säker i mina beslut. Jag känner mig trygg som mamma. Har varit stöd för andra som varit där jag varit och kunnat råda och sötta dem.

Jag var nästan ett hopplöst fall kändes det som, som trots att allt såg så bra ut inte blev gravid alls. Men vad jag fick lära mig allt detta med att man ska slappna av, man ska tänka på annat, kroppen är mogen då du mår bra och är avslappnad. Det kan jag slå hål på den myten. För vi kämpade så länge och i den vevan då det tog sig för oss så uppmärksammade vi ev cancerknölar på vår älskade labbe som tyvärr ej finns hos oss längre. Jag var allt annat än avslappnad då, oroade mig bara för honom, var helt förstörd. Han behövde opereras och allt sådant. Men det visade sig sedan inte vara farliga knölar, men det visste vi inte just vid äggisättningen. Han opererades och mådde sedan bra 2 år till, tyvärr fick han tas bort förra året.

Så mina ord är ni som är där jag var, ni som gett upp, tänk tillbaka på min historia, det går, det är inte kört, ge det bara en ny chans, ta en paus om så behövs. Men fungerade det för mig som det verkade så hopplöst kring så ska det även gå för andra som känner hopplösheten, det är inte alltid enkelt att bli gravid, det är inte alltid rosenrosa med barn, graviditet och bebis.

Jag känner att det även måste uppmärksammas, för det rosenrosa det finns också, men även detta är vanligt och vi ska även stötta varandra vi också.


Vill även tacka fina ANGELICA för dina ord på din blogg, det fick mig att vilja skriva detta inlägg, min fina bloggvän​

 • 53 readers

Likes

Comments

För någon vecka sedan loggade jag in på min gamla blogg (som jag tillfälligt låst upp och under den tiden hittade du på mig ;) för att kika efter några koder och bilder & då hade jag fått en kommentar av en kär bloggvän och vi följdes åt på våra bloggar för några år sedan. Vi var trogna bloggvänner och jag gillar verkligen hennes blogg och bilder. Hon har den där känslan i bilderna som jag tokgillar, färgerna i bilderna blir så där gammeldags och vackra, alltså hon är en fotograf och det kommer ni inte ta miste på.

Vi tappade bort varandra i bloggvimlet och jag är jätteglad att du hittade på mig igen, för vi båda har bytt portal sedan dess så nu kan vi följas åt igen.

Kika in till henne, en blogg att gilla, Angelica Sandberg

Likes

Comments

God förmiddag på er, nu kom jag hem från jobbet och BQ hämtar tösen. Imorse fick jag mens så ingen knodd i magen som jag oroade mig för, så nu vet vi det. Det andra jag skrev om om kolesterolen är inget att grunna så mycket i heller, de tror med säkerhet att det kommer korrigeras till lägre då jag ändrar om kosten & slutar med LCHF, att det inte är siffror att hänga upp sig på just nu, man måste ge det en chans att det går ner då av kosten, och det är ju liksom månader det handlar om innan jag tar om proverna så det kan jag inte gå oroa mig för då blir man knäpp, så inget mer snack om det.

Idag är det riktigt fint väder ute, och varmt och behagligt. Men tyvärr går det ju inte att ha dörren öppen för man får ju invation av getingar då. Nyss drämde jag till 3st och bara haft balkongdörren öppen kanske 5-10min. Imorse då BQ lämnade tösen hos dagmamman så vart ett av barnen stuckna av en geting, precis då de kom. Så vart lite kalabalik där.

Idag då jag jobbat klart på länsförsäkringar för att cykla till nästa ställe så kom en vovve som heter Boss och hans matte, Boss är en grymt fin Stattfordshire. Den vovven brukar jag hälsa på emellanåt om vi stöter på varandra sådär då jag cyklar från jobbet. Vi har blivit lite kompisar han och jag. Idag vart han så glad då han såg mig och han (hund)pratade och lät som en liten knubbsäl eller något. Han vart så glad att se mig så han vart helt till sig, hela hunden viftade på sig och pratade hela tiden med mig, ohh sötvarning, jag smalt till en pöl, myys.

Likes

Comments

 • 1 tsk olja (till stekningen)
 • 120 g skinn och benfri kyckling
 • 50 g gul lök, skalad och skivad
 • 50 g champinjoner (hoppade jag över)
 • 100 g böngroddar
 • 2 tsk kinesisk olja
 • 1 tsk maizenamjöl
 • 1½ dl hönsbuljong gjord av tärningar

Gör så här
Hetta upp oljan i fettsnål stekpanna. Lägg i kycklingbitarna och låt dem fräsa i c:a 3 minuter. Tillsätt lök och svamp och fräs dem ytterligare 2-3 minuter. (Såklart ska man steka kycklingen längre om den fortfarande är rosa). Tillsätt böngroddarna och sojan. Blanda mjölet med buljongen. Häll blandningen i pannan under omröring. Låt alltsammans koka på svag värme under lock c.a 5 min.

Serveras med mycket sallad och grönsaker till, låt er smakas

Likes

Comments

​En märklig dag måste jag säga, ja i torsdags, fredags förra veckan skulle jag haft min mens, men den har ej kommit och då satte ju hjärnkontoret såklart igång att man är gravid, den tanken har grott i mitt huvud hela helgen och det är helt bakvänt mot vad det varit innan. Förr kämpade man ju i flera år för att få ett plus på stickan och man var så ivrig att ta testet för att få se två streck. Nu var det totalt tvärtom jag mådde lite dåligt över att det kanske visade två streck, för det passar inte oss att få ett till barn just nu, varken boende eller jobbsituation. Men tagit två tester idag och det visa negativt. Så då lär det ju stämma då helt sonika. Men jag var bra nervös och skakig då jag väntade in dem. Att jag ingen mens har fått än kan ju bero på att jag haft en infektion i kroppen. Men såklart kommer den inte måste jag ju ta nytt gravtest om några dagar.

Sedan har jag ju tagit kolestreol och sockerprover för att se om jag har fått höjd kolestreol  eller socker för jag ätit LCHF i ½år, det hävdas ju både och, att det påverkar och dem som är kunniga och duktiga inom ämnet och förespråkar LCHF hävdar ju att kosten inte påverkar kolestreolen. Så tror inte att man ska säga att det är si eller så. Men JAG i alla fall hade fått höjd kolestreol. Jag har ju dessutom begärt dessa prover själv, hade ju inget vetat annars. Sockerproverna var jättebra, och vissa av kolestreolproverna var också bra.

De tror det bror på all fet kost och ägg osv, samt att jag nu måste säga hejdå till LCHF och börja äta allsidig kost och äta så lite fett och ägg som möjligt. Sedan är det som både jag och dem säger att jag kanske alltid legat på detta kolestrelvärde så det nu är bra att jag fått reda på det. För sänks det inte kommer jag behöva mediciner som sänker blodfetterna så att säga.

Men jag ska ha en till dialog med läkaren som kommer berätta hur jag ska gå tillväga och med största sannolikhet kommer det bli så att jag blir tillsagd att ändra om kosten helt som jag beskrivit ovan och att jag kommer behöva ta om prover efter någon månad för att se hur jag ligger då i värden, har inget ändras så blir det ny dialog med läkaren. Har det sänkts och ligger normalt berodde det ju helt enkelt på LCHF-dieten och då har vi fått svart på vitt på det.

LCHF var en kickstart för mig att gå ner till min idealvikt och nu ska jag hitta en kostform där jag håller den, för gå upp i vikt det ska jag inte, jag ska hitta ett sätt att må bra på alla plan, Bon Appetit 🍓

Likes

Comments

Jag får fett hår i underhåret som jag skrivit, inte överhåret. Men känns inte alls fräscht och jag har förstått att det beror på att man använder schampoo med silikon, & mineraloljor i. Då blir håret påverkat och torrt och då anser hårrötterna att det måste producera mer fett och man får då en hinna på håret/hårbotten. Det de flesta gör då för att få bort feta håret är att tvätta det varje dag för att ens kunna visa sig ute. 

Man ska ex heller inte röra i hårbotten för mycket och man ska inte mixtra för mycket med hårfön och styling osv. Istället ska man chocka hårbotten med att tillsätta än mera fett i form av ett milt balsam och då endast tvätta håret med det. Ibland kan man behöva både ett vårdande balsam för längderna och ett tvättbalsam för hårbotten. Ett tips på tvättbalsam är Neutrals balsam, det innehåller inget "fel" så att säga, samt ett ex på vårdande balsam är Lanzas - KLICK

Man ska även tvätta håret med vatten i olika temp, och avsluta med att tvätta det i så kallt man klarar av. I början kommer man nog känna att det känns "flottigare", men det är för hårbotten ska vänja sig vid att du inte använder shampoo, överskottet  av talgfett ska ut. När det känns som värst får man använda torrshampoo tills man ser en förändring för det bästa är ju att klara av att stå sig så länge som möjligt mellan tvättarna.

För jag köpte ju shampoo för fett hår och det gjorde ju bara övrigt hår torrt istället, så tror inte att det är rätt metod. Fast hmmm?!, jag vet inte känns ändå som det är varning för än mera fett hår av detta?, samt shampoo tvättar ju rent, gör balsam det?, någon som testat BALSAMMETODEN?

Inspolänk KLICK och KLICK

Likes

Comments

​Vi är på väg hem till vänner nu på eftermiddagen, snuttan var trött så hon höll på somna i vagnen, men vi höll henne vaken. Vi hade tur för det började regna precis då vi kom fram till våra vänner, annars hade vi haft helt fel kläder på oss. Jag tog på mig en jacka jag inte kommit i direkt på något år, det är sådär skön hög halskrage på. Trevligt hade vi hemma hos vänner, och nu är vi hemma igen. Tösen ska sova snart och vi ska käka LCHF - tacos & mysa framför maraton av Prison Break.

Hur ser er söndag ut?

Likes

Comments