Header

Denna vecka blir det strikt LCHF och så har jag satt upp mig på fler träningspass. Förra veckan förkyld och hostig och då ingen träning, samt igår på morsdagmiddagen vart det stor chokladkaka till efterrätt, potatis till huvudrätten och en paj med massa som jag inte ska äta till förrätt. MEEEN, det unnade jag mig, vi betalde en dyr tre-rätters meny och vi firade mig och svärmor på morsdag, samt vi firade svärmor som fyllt 70 år då tänker inte jag en sådan gång sitta och peta i maten, då är det bättre man avstår helt och inte hakar på, inget mera med det såklart INTE. Men vågade visade 5 hg upp i morse och det är väl heller ingen fara, men man ser vad lite kan göra att man snabbt ökar i vikt.

Man måste vara medveten att man tänker på vad man äter, så än kan jag inte börja byta ut LCHF och bjuda in med annan mat, måste testa mig fram där i små doser vad som fungerar tills man kommer fram till en mer allsidig kost. Jaja nåväl kost, diet, vikt och sådant retar ju alltid folk i ögonen då man skriver om, och man får oftast en "vad dryg hon är" stämpel över sig, men får ta det då, det är viktigt för mig att leva, äta sunt och röra på mig, tänker inte falla tillbaka i gamla vanor. Men då ser ni att även jag kan vara mänsklig och fuska enstaka gånger och då får jag ta det.

Ikväll ska jag träna Step - up - Powermix (jobbigt pass) och afrodans (roligt pass). Det är två fortgjortpass som det kallas då man tränar intensivt i ½h pass, och det är just det man orkar för sedan är man tröttis. Sedan brukar jag ta en promenad dit och hem för att värma upp och en skön avslutning på passen att gå hem sedan.

Nu dags att gå jobba, rasten slut, ha en bra dag i solen ☀

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Idag har vi som sagt varit till Måns Ols och firat mig och svärmor som mammor, samt en present från oss till svärmor att hon fyllt 70 år. Vi valde morsdagmenyn som var detta nedan, hur gott som helst (inte så LCHF dock, men idag fick det bli att fuska)

 • ​Brännvinsostpaj med alspånsrökt skinka och paprikadipp
 • Örtbakad regnbågslax från Siljan, serveras med skagensås och rostade rotsaker
 • Chockladmoussetårta med hallon och bärsås 

Vi var så nöjda allihopa och denna härliga morsdag ska jag​ minnas länge, mätt var ordet. Om ni undrar fixade vi barnvakt åt Bellis, och det var bra det, hade varit för mycket för henne att vara med, var så mycket folk och så livligt att hon förmodligen fått mardrömmar om det inatt, hon hade det bättre hos våra vänner.

Likes

Comments

Sötfia i lekparken idag på förmiddagen, hihi

Jag nollställde Bloglovin och Nouws nyhetsuppdateringar från er, vart så mycket att jag skulle få sitta i flera timmar, så nollställer och börjar om och besöker er en sväng imorrn istället,​ tar för mycket tid då man inte varit in på några dagar och kikat vilka som uppdaterat, man lär hålla efter lite varje dag, skratt.

Fick en utmaning av fina bloggaren @moafidelie  där man skulle lista tre bra saker med dagen, här kommer mina svar

TRE BRA SAKER SOM HÄNT IDAG

 1. Att älskling kom hem igen efter mässan och att bilresan dit och hem gått bra
 2. Att grannen fixade så BQ och jag kom in igen från balkongen som Bellis låst oss ute ifrån
 3. Har inte regnat idag, varit skapligt fint väder​ & solen varit framme, kunnat ha ballerinaskor på mig, den du!

TRE PERSONER SOM FÅTT MIG ATT KÄNNA MIG LITE EXTRA BRA

 1. Min sambo såklart, när han kom hem och pussa och krama på mig och visade att han saknat sin familj 😘
 2. Bellis, hennes lycka när hon ser en på morgonen och när hon tyr sig till en och vill gosa
 3. En kille som också handlade på Hemköp då jag var dit & handlade ipren åt BQ, han kikade in mig lite trots att jag kände mig dassig och trött, samt ja det hände två gånger så jag fick inse att det var så trots att man alltid tror man inbillar sig.

TRE GODA SAKER JAG ÄTIT

 1. ​Nya tesorten med lakritssmak
 2. Vi tog en glass på stan med Bellis, (fuskade lite idag)
 3. Min morgonsmoothie


Jag utmanar @Trisiaa och @Storstadsmamman 

Likes

Comments

Skruttfia som jag tar fighter med varje dag att inte ha NAPP, samt ett gott nytt te

Ja, så vart det idag, vi satt på balkongen alla tre, Snuttan åt mellis och BQ och jag lunch. Så ville hon gå in igen, inget mer med det. Så stänger hon dörren och lyckas låsa balkongdörren med handtaget. Hon står på andra sidan och vi står där som två fån och försöker förklara för henne att dra handtaget uppåt, men hon lyckas bara stänga det än mera. Vi förklarar flera gånger men hon förstår inte. Jag börjar slå på balkongräcket och visslar och har mig och hoppas att någon granne hör. Just då är inte en människa ute.

Vi börjar försöka få henne att öppna med handtaget igen, men hon förstår inte. Hon säger bara - Öppla döllen pappa, - Men vi kan inte Bellis, du måste öppna dörren, så gestikulerar vi att hon ska dra handtaget uppåt. Men hon förstår inte & börjar gråta, men får syn på BQ,s telefon så hon börjar leka med den, kanske bra det då just då. Helt otroligt att inte någon av oss hade telefonen med oss ut. Fast egentligen varför skulle man det, vi skulle äta och ha en skön stund där ute, behövs ingen telefon då!?

Jag börjar slå lite hårdare på balkongfronten och slår på grannen i huset bredvid också och då kommer en äldre dam ut - Jaaa vad är det?, vi förklarar och hon sa - Men ojj, jag kommer direkt och det gjorde hon också, skratt, vilken cirkus. Vi tackade henne så hjärtligt och hon gick lika fort som hon kom. Jag hade velat be om ursäkt för röran här hemma, men det var inte så farligt och varför ska man göra det egentligen? Vi har en 2½ åring hemma som vänder till direkt och vi hade inte hunnit diska undan eftersom det var just det vi gjorde satt och åt lunch, man kan ju inte veta att man skulle få grannen på besök.

Skönt att allt ordnade sig, jag hann inte börja oroa mig så mycket, hade nog varit mer nojig om Bellis hade börjat skrika och gråta mycket. För jag tänkte väl hela tiden att någon granne skulle höra oss. Men så började vi noja, vi låste väl inte ytterdörren i allsin dar, ja då kommer vi ingen vart, men som tur var hade vi ej det. Mena mest så grannen kom in, men lite nojig var jag att hon skulle sticka ut, då hade jag fått panik.

Likes

Comments

Gryniga bilder, men mysiga ändå som jag tog nyss

Godmorgon ☀, till klockan 7 fick jag sovmorgon, skönt. Jag vaknade dock efter kl 6 och var kissnödig, trodde inte jag skulle somna om, men det gjorde jag, sedan vakna då tösen kl 7 och ropade det första hon gjorde - PaPpA, kom PAPPA. Men det var ju mamma som kom in i sovrummet - Nej pappa, - Gumman pappa jobbar (vi får säga så då den andra inte är hemma, då förstår hon att den andra inte är hemma liksom). Då nöjde hon sig med mamma och sträckte armarna och ville komma till mig. Hon har varit på toppenhumör, ätit en smörgås med messmör på och inga protester, annars brukar hon rata frukost hemma. Hon brukar då istället få erbjudande sedan hos dagmamman och vill ha frukost där istället, så vår frukost vill hon ej ha på vardagar, vet inte vad dagmamman har för extra gott.

Ska hoppa i ett par varma sockar nu och göra mig någon frukost, tror det blir äggfrukost idag, eller en smoothie får se. Hade velat ha te, men tepåsarna är slut, rackarns. Längtar att BQ ska ringa och säga godmorgon, men de sover väl där på rummet än, eller så sover han som han delar rum med och då vill ha nog inte ringa, då blir han lite obekväm.

Idag är det lördag och ska se vad vi hittar på tösen och jag, pappa BQ kommer hem runt lunchtid, vädret är råkallt och grått och sådär fuktigt ni vet, inge hit att vara ute i, burr.

Likes

Comments

Här sitter jag då själv och fredagsmyser, men det funkar det med, lite tråkigare kanske. Hade ju kunnat bjudit hem någon men nja kände ej för det heller, så egentligen kände jag väl för att vara själv då. Nu är BQ på någon mässmiddag då, är nog lite på snusen. Gladiatorerna på teven, men det lockas jag inte ett dugg av, sedan är det väl kronprinsessans dop för lille Oscar, men njaa vet ej om jag kikar, fast lite kul att se hur de är klädda.

Har lite öm uppblåst mage, vet inte alls varför, inte så skönt. Men ja jag borde nog också följa Bellis råd, för jag har också typ samma problem som hon emellanåt, trots att det blivit bättre sedan vi började med LCHF. Sedan är jag oerhört trött, skulle kunna gå sussa nu, igår vid denna tid 20:30 då låg jag och sov i soffan 😜

Vi har börjat kika på serien Rectify (bildkälla- KLICK)​ & den verkar lovande, dock somnade jag efter halva avsnittet då vi kikade igår som jag skrev ovan, så kanske skulle kika på det så jag är ikapp dit BQ tittat.

Tänke nog ta en ansiktsmask också jag fick med mig hem i veckan och ta en lite​n rå om mig stund här.

Likes

Comments

Tjejligan som ska ha mysfredag tillsammans & när man varit duktig på BVC fick man glass

Kass kvalité på korten, mobilen fungerar ej bra i dunkel glödlampebelysning


Ja som jag skrev innan, var ju till BVC idag på eftermiddagen och man skulle göra olika tester och se hur Bellis svarade på dem och lite olika motoriksövningar osv. Jag fick fylla i en enkät & även jag svarade på frågor om vissa saker gällande snuttan. Sedan skulle hon mätas och vägas. Men mätas gick inte, hon vart jätteledsen då, så det fick vi hoppa. Men vägde och mätte ju henne för en månad sedan då vi utredde allergin, så vi fick gå på den längden & måtten då. Men vikten gick att göra, och hon hade inte gått upp något i vikt. Men följde sin kurva bra ändå. Så det var inget som var fel så egentligen. Men vi ska i alla fall ha lite koll så hon inte går ner utan att hon på sikt ska gå upp igen. Förmodligen har hon en vikt som är vilande just nu trodde dem. Sedan trodde de även att det har med allt detta att göra med att vi testat mjölkfritt, förstoppningar osv. Att hon inte gått upp, men stått kvar på sin vikt såg dem som bra, ja istället för att hon skulle ha gått ner i vikt, så får vi bara bukt på det som retar hennes tarmar ibland så kommer nog vikten gå upp med.

Ja så pratade vi ju om och fick svar och direktiv hur vi ska göra angånde denna "påstådda" allergin. Det är bara köra på, ska inte köra på med mjölkfritt längre utan hitta kost som fungerar för hennes mage och tillsätta sådant som är lösande, så att magen är igång hela tiden. Eftersom det inte blivit någon skillnad då vi kört mjölkfritt & då testat det i 1½månad ansåg man då att vi testat klart det just nu.

Finns inget svar egentligen vad det är med Bellis mage utan vissa barn har såhär att deras magar och tarmar strular och det är något som kommer att växa bort, vi ska bara se till att vi håller efter det så magen inte blir hård, hennes mage hänger alltså på vårat ansvar. Slarvar vi så blir hon hård, sköter vi oss fungerar magen också.

Så NEJ det är inte någon ALLERGI

En viktig lista vi ska följa

Likes

Comments

JAAA, det har jag, tårarna har t.o.m runnit idag, Snyft 😢. Ja sambon åker till Uppsala idag och ska på mässa med jobbet kommer hem imorgon igen, ja jag vet, jag är fånig. Men jag har väldig seperationsångest när det gäller att säga hejdå. Jag är ju värre än Bellis då jag skola in henne hos dagmamman, då kan ni ju tänka er hur det är då jag säger hejdå till mina där nere då vi åker hem för den gången. Men då dagen går och jag ser att allt flyter på och Bellis kanske inte är i sitt värsta trotshumör så brukar jag efter ett tag tycka det är skönt att vara själv, men just då han åker och ser så där snygg och lite ledsen ut han med så brakar det loss, phhuu 

Idag ska Bellis till BVC för någon 2½ års kontroll och vägas, mätas, göra tester osv, får då se om tösen får OK i rumpan.

​Bilder från i somras, och oj så håret växt på Bellis minsann 

Likes

Comments

Bildkällor och reportage här KLICK

Idag är min fina storasyster (och hennes man) med i ett reportage i sin lokaltidning, vad roligt, ni ser henne där, ja pilen avslöjar ju, fast ni hade nog gissat er fram till det, lite lika är vi allt. Men allra likast är min andra storasyster & hon, se nedanför, ser ni nå likheter ❤

​Bilder från min förra blogg, och så ser ni mig som gravid också, tjockis 😜

Likes

Comments

1 34550 Next