Igår blev kaklet i tvättstugan klart!
Som jag nämnde i det förra inlägget så hade vi valt en grå platta och det blev verkligen supersnyggt! Lite rough känsla och kommer med största sannolikhet stå emot smuts bra.

Kabelkaoset består men golvet blev 👌🏼 Plattan heter Factory och finns HÄR.

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade men kan ärligt säga att jag inte haft tid. Nu tänkte jag ge er en lite snabb update på vad som hänt sen jag skrev sist.

Köket
Köket är monterat och på plats och bara så sjuuukt snyggt! Dock har Crille sagt att det är förbjudet att lägga upp bilder innan det är helt klart så det dröjer några veckor till innan ni får se. Det vi väntar på är egentligen bara bänkskivan som är ungefär fyra veckor bort. Rätt segt att inte kunna göra klart allt men det är som det är. Kommer i alla fall bli helt galet snyggt när det blir klart!

Badrummen
Kakelnissarna har varit här och börjat lagt matta i badrummen. De är nästan klara med det lilla badrummet och har lite mer att göra på det stora. Förhoppningsvis så kommer de tillbaka nästa vecka och gör klart så de kan börja kakla snart! Vi har ju börjat inse att vi i princip kommer behöva vänta på badrummen innan vi kan boka in en slutbesiktning. Lite surt att inflytten kan försenas pga något som vi inte kan styra över. Men det är som det är och den som väntar på något gott väntar aldrig för länge osv osv.

<- Lilla badrummet och vårt badrum ->

Tvättstugan
Jobbet med tvättstugan har rullat på och vi har Crilles kompis som hjälper oss med det. De har lagt flera lager matta och så vitt jag förstår så är det klart för plattor nu.

Just nu ser tvättstugan bara ut som ett enda stort kaos med alla kablar kors och tvärs och tvärblå matta. Men är helt säker på att grabbarna vet vad de pysslar med. Så här kommer i alla fall plattorna se ut. Enkla men snygga.

Vardagsrum/hall
Här har det kanske hänt mest rent utseendemässigt. Vi hade ju bestämt oss för att ha en panelvägg på väggen vid hallen och den satte Crille upp för några dagar sen. En jävla skillnad jämfört med innan!

Före tapetsering och panel vs. efter tapetsering och panel. 22 september / 12 oktober

Det är väl lite av det som hänt sen sist. Nästa vecka hoppas jag som sagt att badrummen blir färdigpreppade och att tvättstugan blir klar. (Crille kommer med största sannolikhet tycka jag är helt galen som tror det, då det kanske egentligen är två veckor kvar. Äh, Tomato tomato)

Likes

Comments

1. Vad lyssnar du på för musik?
Mest hiphop men även en del house. Är inne i en period nu då jag nästan bara lyssnar på svensk hiphop; Ken ring, Cleo, Imchibeat, Erik Lundin osv osv.

2. Om du fick försörja dig på precis vad som helst, vad skulle det vara?
Det skulle vara fett att driva en ungdomsgård, tror Gävle skulle behöva det. Annars så vill jag jobba med brott och kriminalitet. Skulle jag drömma helt fritt skulle jag nog välja att ha ett eget klädmärke.

3. Nämn grejen som du lagt mest pengar på?
Svår fråga.. Vad lägger man mest pengar på; mat, kläder, räkningar? Men just nu lägger jag mest pengar på husbygget. Annars så har mina tatueringar kostat en hel del..

4. Vart ser du dig själv om 5 år?
Om 5 år bor jag och Crille tillsammans i vårt drömhus. Vi har en liten grabb och kanske en lillasyster på väg. Förhoppningsvis har vi byggt en pool. Rent yrkesmässigt så tror jag att jag jobbar kvar på Arbetsförmedlingen men samtidigt utbildar mig till något annat..

5. Nämn en sak du ångrar att du köpt.
Svår fråga. Det är sjukt hur mycket mitt dåliga minne gör sig påmint när jag göra såna här grejer. Minns inte ens vad jag köpte för en vecka sen. Men det är väl klart att man köpt något skitfult eller skitonödigt genom åren, kan bara inte komma ihåg det nu.

6. Vad ångrar du mest i ditt liv?
Att jag inte lyssnade på min mamma när jag var ung. Så mycket smärta som hade kunnat undvikts om jag bara tagit hennes råd.. I övrigt så försöker jag inte att ångra saker jag gjort utan istället se till att inte återupprepa dem. What's done is done liksom.

7. Om du fick förändra något i ditt liv vad skulle det vara?
Kan ärligt talat inte komma på något. Jag har fått till en väldigt bra balans i livet som gör att jag mår och funkar väldigt bra. Så just nu - ingenting!

8. Nämn ett föremål du äger som har ett känslomässigt värde för dig och varför.
Jag har ju många saker som jag inte vill kasta av olika anledningar, men kan inte komma på något som har ett känslomässigt värde. Det får bli min hårddisk eftersom jag har många minnen sparade där.

9. Berätta ett roligt minne du har!
När vi var på Island och jag och Crille lurade mamma och mormor att äta massa äckliga Jelly Beans. Haha förlåt mamma ❤

10. Välj en person du skulle vilja träffa och prata med, vem som helst!
Mig själv för 10 år sedan.

11. Om du fick flytta precis vart som helst i hela världen, vart flyttar du?
Just nu? Ingenstans! Frågar du mig om 30 år kanske jag säger något annat, men just nu vill jag bara bo i vårt hus.


Nu är det meningen att jag ska skriva 11 nya frågor och skicka vidare till 11 personer, men eftersom det är sundaynight och jag är sjukt seg så kör jag på samma frågor. Läser inte 11 bloggar så skickar vidare till @varamorsa @viktoriawidell @saramodin och till andra som läser det här och känner sig manade.

Likes

Comments

Idag var Crille och hämtade vårt golv på Colorama och nu på kvällskvisten så la han de första bitarna på plats. För att citera honom kan jag bara säga "fy helvete va snyggt det blir sa lillgöte". Och ja, sjukt snyggt blir det. Längtar tills alltihop ligger på plats men än så länge är det bara klart i köket. Det är prio ett nu eftersom det ska monteras så snart som möjligt + att vi får hem en fet leverans av vitvaror imorgon. Det går undan nu!

Vi valde ett enstav ekgolv från Colorama och jag är sjukt nöjd med färgen - inte för ljust men inte heller för gult.

Likes

Comments

Nu är alla tapeter på plats och GISSA om jag är nöjd med hur det blev!
Nu börjar det mer och mer se ut som ett hus men det känns fortfarande helt overkligt att vi kommer bo där. I vårt alldeles egna hem. Sån sjuk och fantastisk känsla!

Huuuur mysigt blev inte detta?! Vårt superlila master bedroom. 💜

Och hallen, don't get my started on hallen. Titta på bilderna bara. Så jävla nice.

Likes

Comments

Okej nu ligger jag kanske lite steget före, men det är faktiskt bara två tapeter kvar...

Alltså jag är så sjuuukt nöjd med hur allt blivit. Det blev faktiskt bättre än vad jag trott, och då är det ändå mycket kvar att göra.

Målarna har jobbat på hela veckan och imorgon blir de förhoppningsvis klara. Tvättstugan, lekrummet och min garderob är färdigmålade, vardagsrummet är klart, köket är klart, och vårt sovrum och hallen är nästan klara. Så såhär ser det ut just nu:

Sovrummet blev... LILA! Inte så otippat kanske för de som känner mig. Jag blev i alla fall väldigt nöjd med färgen, Crille tyckte det blev lite mörkt men jag är övertygad om att det kommer bli superbra. Nu fattas bara fondväggen som kommer upp imorgon.

Den randiga kommer upp i sovrummet imorgon, sjukt snygg om ni frågar mig. Halltapeten var jag och hämtade ut idag och även den såg riktigt snygg ut. Längtar till att se den uppe imorgon!

Vårt kök, som för övrigt kom imorse (!!) blev verkligen superfint med tapeten. Ska bli så sjukt spännande att packa upp och och se hur allt ser ut sen.

​Svårt att få till en rättvis bild av kökstapeten, men såhär ser den i alla fall ut jämfört med tapeten i vardagsrummet.

Likes

Comments

Nu när jag satt och letade fram bilder på tapeterna som vi valt så insåg jag att fan, det är inte så många tapeter ändå. Och ändå har det känts som ett evighetsgöra. Men eftersom vi har så många stora ytor och högt i tak så var det viktigt att det blev rätt.

Tapeter är ju så permanenta på något vis. Självklart kan man ju tapetsera om, men det är bättre att tänka långsiktigt ifrån första början. Jag är ju sedan länge utnämnd till inredningsansvarig, men Crille har varit med och bromsat mig en hel del. Och det är nog tur, även om jag skulle vilja ha regnbågsfärger överallt. Men det kan man ju fixa med hjälp av inredning.Därför har vi valt väldigt enkla och lugna tapeter i vardagsrum och kök som är två väldigt öppna ytor. Dels för att vårt snygga kök ska komma till sin rätt och få den uppmärksamhet det förtjänar, men också för att vi ska orka leva i det. Vårt vardagsrum är liksom över 40kvm med 4.70 som högsta takhöjd, så det är ingenting man gör om på en eftermiddag direkt.
Jag är i alla fall väldigt nöjd med våra val och längtar tills att se tapeterna uppe!

Den här supercoola tapeten med guldiga blad ska vi ha som fond på ena sidan av hallen. Resten av väggarna blir vita. Varken jag eller Crille gillar vitt men vi kände att det blev det bästa alternativet.
I vårt sovrum blir det lila (chocking) Den här randiga som fondvägg, resten blir målade i samma kulör.

Tapeten till vänster kommer verkligen inte till sin rätt på bild, men den ska vi i alla fall ha i köket. Den är vit med kvistar i silver/skimmer som bara syns från vissa vinklar. Väldigt clean och snygg. Vardagsrumstapeten blir ljusgrå av den enkla anledningen att vi inte ville ha vitt men ville ändå en ljus tapet.

Likes

Comments

Hela den här veckan har målarna varit här och spacklat och gjort klart alla väggar inför tapetsering.
Många säger "man vadå - det kan ni väl göra själva? Och jo, det kan vi, men vi orkar fan inte. Vi har byggt ett helt hus i princip helt själva så finns det saker som vi kan leja bort till någon annan så gör vi det med nöje.

Så målarna har varit hos oss i hela veckan och idag blir de nog färdiga med allt. Kan inte fatta att det snart är dags för tapetsering, så sjukt taggad! Vi har äntligen kommit fram till vad vi ska ha för tapeter överallt, men mer om det i ett annat inlägg.

På väggen till vänster kommer det bli en vit panelvägg. Till höger är hallen.

​Till vänster vardagsrummet sett ifrån tvättstugan. TIll höger - min walk in closet och vårt master bathroom.

Och sist men inte minst - köket! Om 6 dagar kommer det...

Likes

Comments

Det är nog inte husbygget i sig som gjort många imponerade, utan snarare hur vi gör det.
I över ett år har vi nu bott i en liten stuga på 19 kvm. Vi har levt utan toalett och dusch och sen vi rev fritidshuset så lagar vi mat i garaget. Jag har skrivit ett inlägg tidigare om du det är att leva utan toa och dusch, men sammanfattningsvis så kan jag bara säga - man vänjer sig!

Just nu är det lite kaos i stugan så jag visar er några gamla bilder istället! Vi får plats med det vi behöver, säng, tv (dock utan kanaler), kläder. Ja mycket mer behöver vi inte just nu. Många tror att vi bråkar och går varandra på nerverna. Men vi bråkar aldrig, och under de tre år vi har varit tillsammans så har vi bråkat kanske tre-fyra gånger. Vi passar väldigt bra ihop med andra ord. Och det är tur för annars hade vi aldrig kunnat göra den här fantastiska resan. Vi är så jävla lyckligt lottade som fann varann!

Likes

Comments