View tracker

GOTT NYTT ÅR! 🎉

Förlåt för så dålig uppdatering men jag har varken hunnit eller kunnat baka de senaste dagarna. 

Vad gjorde ni på nyårsafton? Själv vad jag med familjen och senare på kvällen åkte jag till mina kusiner. Klockan 00:00 sköt vi raketer, som de flesta i Sverige gör. I alla fall. 

Jag har skaffat instagram och där heter jag SweetsByUs. Follow me :D 

På insta tänkte jag att jag skulle lägga upp bilder på det jag har bakat och massa annat kul😄

Om du tycker att jag ska skaffa ett YouTube-konto så får du gärna kommentera, maila: sweetsbyus@hotmail.com eller skriva på instagram. 

Om jag skaffade YouTube skulle jag filma när jag bakar så du kunde se exakt hur jag gör💗 Det hade varit väldigt kul :)

Hare bra :)

// Gabriella🌸

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hello🎁

Jag har bakat chocolate chip cookies och kakorna blev riktigt goda även om dem blev lite för starka.

INGREDIENSER:

125 g mjukt smör

1 dl råsocker ( brunt socker )

1 ägg

1/2 dl havregryn

1/2 tsk bakpulver

1/4 tsk salt

100 g mörk choklad 70%

Skal av 1 lime

HUR GÖR MAN?

  1. Vispa smör och råsocker krämigt och rör i ägget.
  2. Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
  3. Hacka chokladen , riv limeskalet och blanda i degen.
  4. Forma degen till en rulle och rulla in den i bakplåtspapper eller plastfolie. Frys den sedan i cirka 30-40 minuter.
  5. Sätt ugnen på 180 grader.
  6. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda kakorna gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

TIPS:

Ta hellre för lite choklad än för mycket. Gör inte samma tabbe som jag gjorde, jag tog för mycket choklad och eftersom det är mörk choklad blev kakorna lite starkare än vad dem skulle vara.

När du ska tillsätta lime skalet så kan du pressa i lite limesaft om du vill.

Hoppas era chocolate chip cookies blev jättegoda.

// Gabriella🐸

GOD JUL🎅

Likes

Comments

View tracker

Hejj

Här är receptet på knäck med hackad mandel / hackad hasselnöt.

Detta är ett recept som räcker till ca 75 st, men idag gjorde jag bara halva satsen.

INGREDIENSER:

2 dl vispgrädde

2 dl ljus sirap

2 dl strösocker

1 dl hackad mandel eller hackad hasselnöt

2 msk smör

HUR GÖR MAN?

Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet. Tillsätt mandel eller hasselnötter och smör. Häll upp smeten i knäckformar eller i ischokladformar. Låt stelna.

Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Knäckkulan ska vara fast.

​TIPS: 1. När du häller upp i formarna så använd skedar eller en liten "kopp", så du kan hälla upp i formarna med en gång. 2. Istället för att använda vanliga knäckformar så kan man använda ischokladformar. Om du använder ischokladformar så lossnar knäcken mycket lättare från formen och det är mycket lättare att hälla upp, eftersom kanterna inte "viker" sig. Knäckformar är gjorda av papper och därför blir de mycket "svagare".

// Gabriella😄

​GOD JUL🎅

Likes

Comments

Hejsan🎄
Snart är det jul och det är dags att börja julbaka☺️
Den senaste tiden har vi varit väldigt dåliga på att lägga ut många nya inlägg och bakelser, men det ska vi ändra på😃
Senare idag kommer jag ( Gabriella ) lägga upp recept och bilder på hemmagjorda knäck.

GOD JUL🎅

Likes

Comments

Hola!💚

Jag har bakat snickerskakor! Dom är enkla att göra och supergoda, speciellt om man gillar choklad och jordnötter. 

Ingredienser:
225g jordnötssmör
1 dl socker
1 dl sirap
1 dl kokos
10 dl cornflakes
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
200g mjölkchoklad

Gör så här:
Värm en kastrull med socker och sirap, men det ska inte koka!
Rör ner vaniljsocker, kokos, jordnötssmör och sist cornflakes.
Rör ihop ordentligt och platta ut smeten i en form.
Medans du smälter chokladen i ett vattenbad eller i en chokladfondue så låter du smeten i formen stelna. 
Bred sedan chokladen över smeten. Låt det stå kallt i ca 1 timme innan du skär upp den i lagom stora bitar.

// Gabriella😄


    


Likes

Comments

Hejsan!💙

Idag har jag gjort en supergod smoothie! Smoothies är väldigt enkelt att göra, det enda du behöver göra är att lägga i valfria bär och frukter i en mixer.

Min smoothie innehåller: 

banan 

jordgubb

hallon

mango

vaniljyoghurt

Eftersom jag inte följde något recept så vet jag tyvärr inte hur mycket jag la i av varje ingrediens, jag fick helt enkelt smaka mig fram.

Detta är nog inte det roligaste inlägget jag har lagt ut, men det är iallafall ett inlägg😊

Kommentera gärna hur eran smoothie blev och glöm inte att maila: sweetsbyus@hotmail.com om du vill att vi ska baka något speciellt! 

// Gabriella❤😄

Likes

Comments

Hej!💜

Idag bakade jag jättegoda chokladcupcakes och sockerkakscupcakes. Cupcakes är väldigt populärt, eftersom att dom är så söta och goda.

Sockerkaksmuffins:

2 ägg

2 1/2 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 dl vetemjöl

100g smör

1/2 tsk bakpulver

Chokladmuffins:

2 ägg

2 1/2 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 dl vetemjöl

100g smör

1/2 tsk bakpulver

4 1/2 msk kakao

Så här gör du:

Vispa ägg och socker poröst. Blanda i resten av ingredienserna förutom smöret. Om du bakar chokladmuffins så gör du exakt likadant, men du ska tillsätta kakao. Blanda allt till en jämn smet, men tänk på att inte blanda för mycket. Smält smöret och häll i det. Häll upp smeten i olika formar, grädda sedan dom i mitten av ugnen i ca 175 grader i 7-10 min.

Hallonfrosting:

3 dl hallon

40g smör

2 dl florsocker

150g Philadelphiaost

Så här gör du:

Om du har frysta hallon så ska kan du mikra dom och låta dom svalna. Blanda smör och florsocker, blanda med en gaffel så blir det inte lika mycket klumpar. Tillsätt sedan philadelphiaosten och hallonen. Spritsa eller sprid ut frostingen på muffinsarna.'

Tips:

Om du gör hallonfrostingen, ställ in den i kylen en liten stund, så att den kan stelna lite.

Nutellafrosting:

50g smör

1 1/2 dl nutella

4 dl florsocker

Så här gör du:

Blanda smör och florsocker med en gaffel. När det inte är några klumpar kvar kan du blanda i nutella. Spritsa eller sprid ut frostingen på muffinsarna.

Philadelphiafrosting:

200g philadelgiaost

60g smör

5 dl florsocker

karamellfärg (valfritt)

Så här gör du:

Blanda smör och florsocker tills det inte är några klumpar kvar. Då kan du blanda i Philadelphiaosten. Tillsätt sedan karamellfärgen tills det blir önskad färg. Spritsa eller sprid ut frostingen på muffinsarna.

Detta är tre olika frostingar som du kan använda dig av. En frosting räcker till en sats.


Hoppas du gillar receptet! Skicka gärna mail till: sweetsbyus@hotmail.com eller kommentera om du vill att vi ska baka något speciellt

//Annie💕

  


Likes

Comments

Hej! 🌟

Idag bakade jag en färgglad pannkakstårta. Denna tårtan är jättegod och den är mycket enklare än vad jag trodde den skulle vara. Tårtan är perfekt för kalas eftersom de flesta gillar pannkakor.💜

Pannkakorna:
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
3 dl mjölk
3 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2-3 msk gräddfil
1 krm salt
50 g smör
Blå, gul och röd karamellfärg

Du behöver: Två medelstora bunkar, en stekpanna, en sked,  6 st skålar och en elvisp.


Så här gör du:

Vispa ihop mjöl, mjölk, salt, gräddfil, socker, vaniljsocker och bakpulver till en jämn smet. Separera äggvitorna och gulorna, äggvitorna ska läggas i en bunke och äggulorna ska läggas ner smeten. Vispa sedan gulorna och resten av smeten till en jämn smet. Efter att du har vispat klart måste du diska visparna innan du använder dom, annars kommer vitan inte att bli porös. Nu ska du vispa äggvitorna tills det blir som en marängsmet. Häll sedan i vitan i resten av smeten och rör försiktigt runt med en sked. Smält smöret och häll över det i smeten. Dela upp smeten i 6 skålar. Häll i karamellfärg i varje skål och färga pannkakorna i de färgerna du vill ha. Tänk på att blanda i karamellfärgen försiktigt. Stek sedan pannkakorna.

Tips: När du lägger i äggvitan i resten av smeten måste du röra försiktigt, annars kommer det porösa försvinna.                                                  När du har stekt pannkakorna och dom fortfarande är varma, lägg dom inte på varandra eftersom då kan pannkakorna fastna i varandra.

Frosting:
5 dl florsocker
150 g Philadelphia ost
1 1/2 limesaft

Så här gör du:
Detta är väldigt enkelt. Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet. Använd gärna en gaffel eller sil, då blir det mindre klumpar från florsockret.

Tårtan:
1 dl grädde
1/2 limesaft

Så här gör du:
När pannkakorna har kallnat så kan du börja göra tårtan. Varva med de olika färgerna och lägg frostingen mellan varje pannkaka. Vispa grädden och limen, sprid sedan ut grädden runt hela tårtan. KLART😃

Hoppas du gillar receptet! Skicka gärna mail till: sweetsbyus@hotmail.com eller kommentera om du vill att vi ska baka något speciellt.

// Annie💗







Likes

Comments

Hello☀

Idag har jag (Gabriella) gjort en jätte enkel nutellaglass. Den är krämig och jättegod, speciellt om du gillar smaken av nougat. 

INGREDIENSER:

100 g nutella

1,75 dl grädde 

GÖR SÅ HÄR: 

Vispa grädde och nutella med elvisp.

Ställ sedan nutellagrädden in i frysen, vänta 4 timmar. Sedan är det klart!   

TIPS: 

Använd mellangrädde.

Om du vill så kan du hälla över lite smällt choklad på den frysta nutellagrädden👑

// Gabriella😃😃

Likes

Comments

Hejsan🌟

Detta är vårt första bakinlägg och därför hade vi tänkt att göra något lite enklare, så vi bestämde oss för att baka en äpplepaj. Den är verkligen superlätt och supergod så vi tycker att ni också ska baka detta❤️

RECEPT:

SMULDEG:

100 g smör

2 msk socker

1,5 dl vetemjöl

1,5 dl havregryn

ÄPPELPAJ:

3-6 äpplen

2 msk socker

lite kanel ( valfritt )

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala äpplena och kärna ur dem. Skiva dem och lägg dem i en smord pajform.

3. Pudra över lite socker och kanel.

4. Blanda ingredienserna till degen till en smulig deg och strö över äpplena i en pajform.

5. Grädda pajen tills den har fått ljusbrun färg, ungefär 20-30 minuter. Sedan är den redo att serveras med lite vaniljvisp.

TIPS: 

Jag tycker att det är mycket godare om man skär äpplena i lite mindre bitar, men det är en smaksak.

Om du vill så kan du göra en egen vaniljvisp genom att vispa 2 äggulor, 2 msk florsocker och 1/2 tsk vaniljsocker pösigt.

Tillsätt sedan 3 dl vispad grädde. Klart!

Kommentera gärna hur eran äpplepaj blev😃 Glöm inte att kommentera eller maila: sweetsbyus@hotmail.com om du har några förslag på vad vi kan baka🌸

Likes

Comments