Header

Hej!

Idag när jag kommer in i klassrummet så börjar vi diskutera om att vi har så många prov, nu innan jul har vi ca 6 prov och en massa inlämningsuppgifter. Det tar lätt kol på en, man orkar inte sitta uppe och plugga dag ut och dag in. Jag har insett varför folk väljer att hoppa av gymnasiet, varför folk ger upp halvvägs, varför alla betygen sjunker och varför frånvaron hos eleverna i klassen ökar. 

Kom inte och säg att folk har valt fel linje att man skulle valt något annat med mindre plugg, men jag har drömmar, jag har en framtid tänk att jag kämpar för det jag vill, men när det är så mycket sjunker alla. Eftersom det NYA gymnasiet har blivit svårare så har också betygen blivit mycket svårare att få. Kraven att prestera stiger och äter upp dig inifrån eftersom man inte har orken att prestera så mycket man måste för att bara få ett enkelt E (Godkänt).

Vi gick vidare i diskussionen och pratade om det att det är inte rimligt att man ska ha så mycket prov, varje lärare prioriterar ju sitt egna ämne och tycker det är viktigast, men alla ämnen är lika viktiga för våran utbildning men det är saker inte lärarna förstår, men det ska inte behöva gå ut över oss, lärarna tar inte ens tag i att samarbeta med varandra utan kör sitt egna race. 

Om alla elever skulle satsa på ett E i alla ämnen så krävs det att man är på ALLA lektioner, KLARAR alla prov, Lämnar in ALLA uppgifter och får godkänt på dom, och om man nu har ca 3 prov i veckan, och på det har vi massa inlämningsuppgifter så måste man ju prioritera, men vilket ska man ta som PRIO ett eftersom alla är lika viktiga att klara... Vi säger att jag T.ex. säga att jag klarar alla inlämningsuppgifter, jag klarar alla utom ett prov utan misslyckades för att jag inte hade varit där i skolan under den lektionen ska jag behöva lida med en så kallad F-varning (motsvarar IG-varning) och behöva tynga hjärtat mitt med den, jag kanske inte alls har tid att hinna göra om det provet eftersom lärarna säger "Att om ni inte klarade provet så kanske ni inte får tid till göra om det", sedan då när betygen sätts så har jag ett F som ligger kvar, ett ynka litet prov som gör att jag inte kan få mitt betyg E i den kursen utan får ett F bara för att jag inte har bevisat att jag är värd att klara den kursen.

Är man sjuk, ja då ska man ta eget initiativ att få tag i alla anteckningar som antecknades under lektionen det är väl ganska rimligt tycker jag, att om du nu har varit sjuk så ska du ta del av det som varit genomgång på MEN alla (eller iaf jag) kanske inte fattar vad folk har antecknat eftersom alla antecknar utifrån sina egna tankar och reflexioner, alla antecknar så att dom själva förstår, det betyder inte att jag förstår vad som har skrivit..... De bästa är ju när man inte ens kan hitta anteckningar i boken eftersom läraren har tagit det från internetsidor och från sina egna böcker, då är det verkligen så lätt för oss att förstå. 

Vi har grymt långa dagar det gör att när vi kommer hem så sätter vi oss och pluggar, vi pluggar så mycket vi ska kunna och det leder till att vi sitter in på nätterna och pluggar, vi sitter kanske uppe till 01-02 någon gång och efter det så ska v försöka få den sömnen vi behöver. Vissa ska upp klockan 05.30-06 för att hinna med bussar/tåg in till skolan då vi börjar klockan 8, den lilla sömnen man får då gör att man orkar inte prestera i skolan, man väljer att "sjukanmäla" sig istället för att gå och jobba i skolan. Folk får mer frånvaro och får sämre betyg eftersom man är ordblind och trött av allt pluggande och den lilla sömnen man får.

Vissa klasser har regelbundna läxor och läxförhör en gång i veckan som tex min klass, vi har en matteläxa varje vecka som vi ska ha gjort till veckan efter den tar också tid att göra samtidigt ska du få in allt annat det är inte konstigt att ungdomar som går på gymnasiet har mindre socialt liv, har mindre fritid, har sämre relation till sin familj, man hinner bara säga hej när man kommer innanför dörren sen är näsan fast i boken till set man ska gå och lägga sig, det är inte konstigt att ungdomar har fått sämre mat och kostvanor, inte konstigt att ungdomar går ner i vikt eftersom skolan tar all tid, inte konstigt att ungdomar slarvar med sin mat genom att bara köpa en hamburgare i stan på vägen hem från skolan!

Jag tycker lärarna ska börja tänka på hur vi mår och inte bara att vi ska klara deras kurser... Om dom håller koll på att vi mår bra, hittar så att vi kan få en lösning på det så kan vi allt prestera mer och visa vilka vi egentligen är!

/Sara Söderlind VO11 Teknikum i Växjö

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!

Jag är en ganska speciell tjej, jag är ingen vanlig tjej, jag är 1 av 10 barn från en vanlig "svenne familj" jag är uppvuxen i Växjö, men det jag inte viste var att det skulle sluta med 9 syskon, jag är nr 3 i familjen, jag trodde jag skulle bli den minsta av dom alla men 1.5 år senare kom min lillebror! Jag vet att man inte kan tänka när man är liten men tankarna har kommit i senare da´r. Jag har alltid undrar vad folk tycker är ovanligt med 10 barn, vi är en familj på 12 per Se det positivt det är början på ett av Sveriges bästa fotbollslag!

 

Jag är som sagt ingen vanlig tjej, jag är 1av10 barn, jag har många erfarenheter och en stor vilja om hur min familj ska må, min familj kommer va den bästa ever.

10 INGEN VANLIG SIFFRA!! <3 

LOVE 4EVER <3 

/Sara <3 

Likes

Comments

Hej! 

Jag fick en spontantanke och blogga...... Men men, som jag sagt innan förlorade jag ett vad och eftersom jag förlorade va jag då tvungen att söka till IDOL 2013!

Jag kan säga så mycket att jag har bestämt låt.... Jag ska sjunga TITANIUM för att den säger mina vänner passar min röst bäst och då måste jag lita på dom!

Jag kommer ha tre av mina BÄSTA vänner men mig upp till Göteborg som stöd! 

Önska mig lycka till nu, ha det bäst, kramar från VÄXJÖ!!  BLÄDRA NER OCH KOLLA  PÅ MIN FRÅGA!! :D 

 

/Sara ;) <3 


 

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag bestämt och beslutat att jag kommer sluta blogga av många olika anledningar som tex att jag inte hinner, har inget bra att blogga om och att det knappt är någon som läser så att jag känner varför ska jag blogga om ingen läser?

Men men, bloggen kommer ju finnas kvar så att man kan läsa gamla inlägg och så om man vill, de är ju inte så att jag tar bort hela, men jag kommer inte blogga på den iaf!

Om några månader eller så kanske jag får tillbaka viljan att blogga då det är sommar och skolan inte tar död  på en!

Men självklart kan ni få tag i mig ja kan skriva några länkar här nedan så det är bara höra av er, jag uppskattar alltid socialt folk och tips och trix, men ha det bääääst :) 

 

Kik: sarsod1114

Instagram: sweetsara95

Mail: sara@soderlind.com

Facebook: https://www.facebook.com/underbaaraste?ref=tn_tnmn

Skype: lillasara95

 

Som sagt bara hör av er :) kramiiiizzzar <3 /Sara <3 

Likes

Comments

Hejsan på er allihop!

 

 

Idag har jag gjort ett VIDEOINLÄGG för FÖRSTA GÅNGEN!!

Hoppas ni gillar de, rösta gärna på om jag ska fortsätta med videoinlägg :)

Och kommentera gärna va ni tyckte ;) 

/Sara no


Likes

Comments

Hej!

Stunder som har gått kommer aldrig mer, Jag är en tjej på 17 år, jag vet att jag har skrivit om detta innan men de är inte värt att lägga bakom sig för att detta händer så många men folk vågar inte ta upp det för att dom är rädda att det ska bli värre.

Jag sitter nu i min säng, kollar på en Youtubefilm som jag har lagt upp för ett tag sedan, jag vågade inte visa folk den filmen först, men efter ett tag sa jag till mig själv " va kan hända, du har redan varit nere i den djupaste hålan, slagit dig så jävla hårt men ändå kommit upp igen, så om det händer kommer du klara det igen!" Så jag tog mig mod att länka filmen på min facebook. 

Jag vill att ni ska veta att det ALLTID är för tidigt att ge upp!! jag har inte gett upp än även om jag har varit nära på att göra de, jag har som sagt fallit till botten, slagit mig så jävla hårt men kommit upp till toppen igen!

Här är min film, kolla på den, jag vet att fler av er går eller har gått igenom samma sak som mig men vågar inte visa det, detta kan vara en hjälp på vägen! JAG TROR PÅ DIG, DU ÄR STARK!!

 

/Sara <3 Likes

Comments

Äntligen hemma!!

Nu är jag äntligen hemma i Växjö igen!

När jag kom till stationen i Göteborg kl 13, fixade jag mig en biljett och chillade gcik ut till spår 14 där mitt tåg alltid går, men när jag kollade på tavlan vis spåret fanns det inte utsatt att det gick ett tåg där.... jag får lite smått panik, drar mig in i själva Centralen och kollar på den stora tavlan, då står inte mitt tåg med..... ännu mer panik, jag står och letar och letar och efter att tag kommer mitt tåg upp på tavlan, jag kollar vilket spår det ska gå från, just den sekunden jag trodde jag va räddad efter att hittat tåget tror jag att jag ska DÖ!!! DET VAR TÅGERSÄTTNING!!!!!

Mitt dumma jag tror ju de är tågersättning hela vägen så jag får ännu mer panik eftersom det tar längre tid än att åka tåget.... Ja springer bort och frågar en gubbe med gul väst om vart bussen ska gå och allt, han svarar att bussen ska gå om 5 min (20min innan ordinarie avgångstid för tåget.....) från port 46..... jag börjar gå mot bussarna och läser åvanför alla "borås, Stockholm" och massa andra ställen, börjar få lite panik bara tre min kvar...... Jag går tills ja kommer till slutet av den långa buss-sträckan, går ut genom dörrarna och ser att sista nr som står är 41...

Hade jag hört fel, jag går in till dom som har hand om nattbussarna och frågar, då ligger resten av portarna om man hade gått ut till Höger, så jag går bort dit, hinner precis med en buss som sedan tar mig ner till Mölndal...

Sen när ja satt på tåget, då man just hemmastadgat sig i sätet, plockat upp alla saker och allt, då kommer det två danska människor och ska ha min plats.... "vi har två bokade platser här så du får flytta dig" FAN VA SUR MAN BLIIIIIR!! de va fullt överallt i tåger men men dom hade bokat och då kan jag inte göra något åt de!

När ja sedan va framme i Laholm där ja skulle av (1.5h senare) väntar mamma och hela stora familjen på mig där, sen hoppar jag in i bilen och åker hem mot Växjö! 

Så nu är jag hemma, kom hem kl 18 till Växjö så det har varit en lång dag så nu ska ja packa upp väskan, sen äta lite och plugga, ta hand om er! Kramizar <3 

Här är bilder på mig och Hanna och Safiyo sen Göteborg!


 

 

/Sara ;) 

Likes

Comments

Heeej!! :) 

 

Nu sitter jag här i Göteborg (tredje dagen här) nu sitter jag i min kompis säng med hennes typ Kusiner, eller jag vet inte va de är, men dom är underbart mysiga!

Idag ska jag och Safiyo spårvagnsluffa och se vart vi hamnar, det menas med att vi hoppar på fösta bästa spårvagnen och ser var vi hamnar..... Typiskt mig och henne......

Igår va de en dag som inte förr, den va konstig, den va inte planerad, den spårade ur och den va fylld av skratt, eller iaf för att jag är så trög som jag är!!

 

Men men nu ska vi fixa oss, sen ska vi dra in i stan, efter det ska vi träffa lilla Nadia :) 

puss på er <3 

 

/Sara <3 

Likes

Comments

Heej!

Dagen började assegt, jag vaknade ca kl 5..... för att fixa en tårta för att det var sista dagen på praktiken idag!

Min handledare gav mig en present, ett påskägg av lasse Åberg! Hon fick mig att gråta vi har jobbat med varandra nu i 5 veckor sammanlagt 160 timmar! Vi har snackat om allt från jobb till privatliv och snygga killar och nu lämnar jag henne för att gå tillbaka till skolan! :) 

Sen när jag kom hem åkte mammi och jag och köpte nya skor till mig helt underbart fina!

Men de BÄSTA på hela dagen.... JAG SKA JOBBA PÅ PEACE & LOVE I SOMMAR! Jag skiter i va jag fick för jobb frör att det är värt det, jag ska städa campingen, jag ska få kolla på MAKSINEN och en av mina idoler.... PASSENGER!!!! 

Älskar livet just nu! Hoppas ni har det bra?

Kramizzar

 

/Sara <3 

Likes

Comments

Hej!

Som sagt jag har inte riktigt haft idéer va jag ska blogga om.... Men nu har jag iaf ändrat design och den fina bilden där uppe!

Jag är ute på praktik på dagarna, om jag inte är på praktiken så sover jag, och jag hinner inte riktigt fundera på vad jag ska blogga om annars hade jag gärna bloggat oftare, men de finns inte tid eller tankar att hinna med det!

Jag har varit en del i fotostudion på senaste tiden som ni kanske har sett, senaste forograferingen va bäbisfotografering som ni ser på bilden högst upp, jag hr alltid varit barnslig av mig och kommer alltid vara så att det passade verkligen perfekt, jag ska försöka blogga dom kommande dagarna eller iaf i morgon sen drar jag till Halmstad och Göteborg över hela lovet, hoppas ni har det bra puss :* <3 

 

/Sara <3 

Likes

Comments