Äntligen såg jag Alien: Covenant! Den var då alltså del 2 efter Prometheus, så den utspelar sig 10 år efter Prometheus och fortfarande mycket tidigare än resten av Alien-filmerna.
I filmen träffar vi David igen, och Walter, som även han är, tja, en robot av samma sort som David. Båda spelas såklart av (den ypperligt fantastiske) Michael Fassbender.


Den här filmen var 2 timmar lång, och jag blev lite sådär besviken på att monstrena (ända tills slutspurten, vill säga) inte såg sådär riktigt "alien" ut, som under Ripley's tid. Men det är inte så konstigt egentligen då filmen inte har kopplat ihop till dessa ännu utan som sagt är en fortsättning på Prometheus. Och tro min lycka när jag läste att det kommer flera delar innan de återkopplar handlingen till Alien-filmerna! Jag ÄLSKAR Alien, likaså blev jag impad av Prometheus, så att det inte är slut här får mig att känna mig som en liten unge på julafton.

Jag är barnsligt förtjust i skräckisar, och extra härliga är de om de utspelar sig antingen i rymden, i djuphavsmiljö eller på någon forskningsstation på antarktis. Sci-fi med skräck? WIN! Vet inte vad jag blir så fascinerad av, monstrena eller det klaustrofobiska? Kanske en kombination av båda. Det spelar egentligen ingen roll om det är nya filmer eller gamla, även de som är lite B från 80-talet (med dagens mått mätt) är oftast väldigt bra ändå. På den tiden var det ju mer "hands on" med effekterna också så det såg inte så rent och snyggt ut som det gör nu. Det kanske bidrar till charmen..

Givetvis tänkte jag lista några favoriter här, inte en lång lista tyvärr men så är inte utbudet direkt oändligt heller. Jag gör en skräcklista framöver men här kör vi sci-fi!

Utan inbördes ordning då:

1. Alien-filmerna såklart. Se varenda en, i tur och ordning. Ettans trailer finns här. Svårt att tro ändå att den här filmen gjordes 1979! Plus att vi här får se att badass kvinnor som har huvudrollen och räddar både skraja män och hela världar inte är något nytt. Nu såg jag ju också i trailern att skeppet från Prometheus är med! Mind=blown. Nu måste jag se om den bara för det. Det hamnar på dagens to do-list.

2. Prometheus och sedan Alien: Covenant som är föregångare till Alien. Man ska allltså hålla i åtanke när man ser dem att de utspelar sin innan Alien och att man ser monstrenas skapelse och utveckling, så att säga, upp till Alien-filmerna med Ripley.

3. The Thing (1982). Här bjuds vi på utomordentligt äckligt monster som attackerar forskare på Antarktis. Jag gillar både originalet och den nyare men originalet är nog strået vassare, tror jag. Plus att vi där har en ung Kurt Russel i huvudrollen och det är bra, det. Because reasons. Trailer till The Thing från 2011 finns här.

4. Leviathan (1989). Här har vi monster som attackerar människor som är fast djupt nere på havets botten.

5. Deep Star Six (1989). Ungefär som filmen ovan, kan man säga. Kanske lite mindre rå. Bra ändå!

6. Screamers (1995). Tillbaka till rymden, eller ja, en annan planet i alla fall. Den här gången mer mekaniska monster, men inte mindre läskiga för det. Finns även en tvåa för den som fått mersmak.

7. Life (2017). Rymden, monster, fantastiskt sjukt bra specialeffekter. Ryan Reynolds och Jake Gyllenhaal (ok, de andra skådisarna är också bra). SJUKT spännande och man sitter på nålar hela tiden. Till sista sekund.

8. The last days on Mars (2013). Liv Schneider & co är och samlar prover på Mars, men givetvis går det käpprakt åt pipan.

9. Europa Report (2013). Här följer man allt via kameror ombort på en rymdfarkost påväg till en av Jupiters månar. Lite obehagligt realistiskt faktiskt.

10. Event Horizon (1997): Ett sedan 7 år försvunnet rymdskepp dyker upp igen från ingenstans, men naturligtvis är inget så lugnt och stilla som det först ser ut att vara..

11. Cargo (2009). Även här är vi i rymden, där en tjej tagit anställning på en fraktfarkost. Men nåt stämmer inte med frakten...


__________________________________________________Jag kommer säkert att fylla på den här listan allterftersom jag hittar fler guldkorn, men dessa är de jag upptäckt och fallit för. Vissa har jag sett flera gången bara för att de är så grymma. Tror det börjar bli dags för lite repriser igen..! :)

Har du några skräckfavoriter att dela med dig av?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

This post contains adlinks from Adviral


1. / 2. / 3. / 4. / 5. / 6. / 7. / 8. / 9. / 10. / 11.


Hej fina ni ♥ Känner mig någorlunda okej idag fast fortfarande så är jag spänd och öm i halsen och käken. Inget vidare, men vad jag läst mig till så är det en vanlig fysisk åkomma vid ångest, tyvärr. Och ja, jag har ju faktiskt suttit spänd i cirka 2 veckor, med nacke och hals spänt som en stock. Fy bubblan, inte konstigt att man är öm!

Hur som, det här inlägget skulle ju handla om det här mysiga ovan.. perfekt för en dag på stranden eller en picnic, eller vad tycker du? Jag längtar så efter att få ligga på stranden och bara vara, bara slappna av.. Definitivt på min to do-list denna sommar.

Likes

Comments

Jag har fyllt i överallt där jag kan hitta att jag ska blogga på svenska, men ändå står det "comments", "like" och rubrikerna i sidomenyn blir på engelska också... Trots att allt är på svenska när jag är inne och ändrar på designen, vilket är konstigt..?! Då ser det ut som det ska..

Help, någon som vet vad det är jag har missat?

Likes

Comments

Så detta ska alltså föreställa en blogg, jag har importerat inlägg från Blogger och tycker mest att det är en massa snurr.. Kanske blir det bättre sen, who knows? Tänkte mig att kanske det blir lite muppigt i utseendet på inläggen eftersom de kommer från en annan portal osv.

Jag tänkte då använda den här bloggen för att dela med mig av ett ämne som kanske inte lär dra lika många läsare som en stor modeblogg, men som jag vet att många av oss lider av, om än i det tysta. Ångest. Jag har själv haft det svårt en period och jag bestämde mig helt enkelt för att börja blogga igen för att ha en ventil, så att säga.

Hoppas att du följer med på den här resan, det vore kul att ha dig med!

Likes

Comments

Inlägget innehåller adlinks


Allt blir snyggare med en katt, till och med en tub med en skrynklig larmetikett.

Jag tänkte vara lite vild och galen nu i våras, liksom totalt kliva ut ur min comfort zone och testa mina gränser.. Så jag bytte bb cream från Garnier (den för fet hud) till Maybelline. Call me crazy.

Jag vet inte om den från Garnier hade börjat bli gammal eller om den egentligen inte passade mig så perfekt som jag trodde, jag har inte så värst mycket att jämföra med då det var min allra första bb cream, men jag tyckte att den liksom torkade ut, lade fokus på varenda linje och flaga á la min supertjocka hemska foundation på gymnasiet. Hur mycket jag än peelade och smörjde så kändes det aldrig riktigt bra. Dessutom kändes den inte så solklar när det gäller att matta ner heller, trots allt. Det tar nämligen inte lång tid alls innan jag blir glansig i fejset.

Så efter lite spanande så slog jag till och köpte denna här från Maybelline. Perfekt också med tanke på att mina döttrar kan använda den om de vill, inget som kloggar igen porerna.

Till själva sammanfattningen här då.. Jag applicerar med en lätt fuktad svamp då jag inte vill ha det supertjockt, och första gången tänkte jag att vad sjutton, det händer ju inget? Vart tar krämen vägen, in i svampen eller? Jag fortsatte att applicera och tänkte att det var ju synd, den var kanske inte så mycket att hänga i julgranen. Tills dess att jag tog ett steg tillbaka från spegeln och såg hur fräsch och jämn jag var i huden. Jag är ingen expert alltså men jag antar att den här krämen passar så bra att den liksom bara smälter in färgmässigt, trots att den egentligen ser alldeles för beige ut mot min pangrosa hand när man provar, som på bilden. (Jag har färgen medium, btw.) Men den anpassar sig verkligen. Framhäver inte flagor, täcker men ser oerhört naturlig ut (även på nära håll imponerande nog), och torkar inte ut.


Häromdagen sminkade jag mig här i hettan ungefär mitt på dagen, duttade bara på med pensel minsta möjliga mängd puder (av taskig kvalitét dessutom) och inte förrän vid 23-tiden på kvällen lade jag märke till att det kändes oljigt på näsan. Jag tycker att skillnaden mellan denna och krämen från Garnier är att den från Garnier blir fläckig och konstig allteftersom, den från Maybelline liksom bara... försvinner? Eller jag vet inte. Men huden ser inte ofräsch och fläckig ut på kvällskröken i alla fall och det kan man ju tänka är att föredra.

Så, vill du testa en prisvärd bb cream som dessutom sägs vara tuff mot finnar? Klicka hem den här!Noussa tyckte det var lite ansträngande att vara fotomodell, men matte tackar för hjälpen.. :)


Vad säger du, har du någon favorit bland bb krämerna? Någon som absolut måste testas? :)

Likes

CommentsNu är det sabla varmt, alltså. Man kan bara gå runt härhemma i linne och håret i knut på skallen och hinka i sig vätska. AC har vi ju men då jag fick ont i halsen igår igen (orka) så har vi den avstängd idag. Jag har ju känt att jag blir snustorr i näsa och svalj av det nu när jag uppenbarligen fortfarande är sjuk så man behöver ju inte göra det värre, liksom. Har ingen som helst lust att hjälpa ett envist virus på traven.
Så idag blir det lika slött som igår, ska försöka att göra så lite som möjligt. Läsa bloggar (har hittar massor med kul!), kolla mail och sånt. Allmänt nörderi framför skärmen, med andra ord. Tack och lov så har man iskall cola vid sin sida som hjälp och stöd. ;)

Ha en finfin fredag och jag hoppas att du har lite mer frisk luft tillgänglig än vad jag har. :)

Likes

Comments

Inlägget innehåller annonslänkar från Adviral


1. HÄR / 2. HÄR / 3. HÄR / 4. HÄR / 5. HÄR / 6. HÄR / 7. HÄR / 8. HÄR


Men åh. Jag kan aldrig inte älska sådana här färger. Har fått dille på rosa, vitt och guld. Längar så efter att få ljusa upp hemma.. Älskar mitt hem men alltid roligt med lite nytt för att piffa upp, och det behöver ju inte till mycket eller dyrt, eller hur?

Likes

Comments