Troszkę inny przepis niż zawsze. Nie tradycyjne piersi, ale równie pyszne. Potrzebne nam będą:
Świeża bazylia
2 piersi z kurczaka
oliwa
1,2 opakowania mozzarelli
czosnek
sól
pieprz
pomidorki koktajlowe

Sposób przygotowania:
Myjemy piersi i kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do pojemnika oraz
zalewamy oliwą. Dodajemy około pół łyżki soli oraz pieprzu. Do tego dodajemy pomidorki. Blachę wykładamy sreberkiem. Wykładamy piersi kładąc na nie świeżą bazylię następnie kawałki mozzarelli. To wszystko polewamy pozostałą oliwą wraz z pomidorkami. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 20 minut w 175°.
Sos;
oliwa
czosnek
pieprz
sól
bazylia

Przygotowanie:
Wlewamy oliwę do blendera dodajemy liście bazylii do tego 2 ząbki czosnku oraz sól i pieprz do smaku. Blędujemy.

Zaprojektuj swój blog - wybierz jeden z mnóstwa gotowych szablonów na Nouw lub utwórz własny, metodą „wskaż i kliknij” - kliknij tutaj!

Likes

Comments

Czasem ktoś zaskakuje nas wizytą. Żyjemy w biegu. Mamy mało czasu by zaskoczyć gości. Jak dla mnie wspaniałym pomysłem jest posiadanie pod ręką pudełeczka z mini serniczkami. Ich przygotowanie jest naprawdę proste, ponadto zajmuje tylko parę minut! Oprócz tego wspaniałym pomysłem na szybki mały I prosty deser dla dzieciaków jest gibocząca się przezroczysta galaretka. Uwierzcie mi robi wrażenie.

Likes

Comments

Tym razem przepis na najsłodszą  królową naszych domów! Beze. Odkąd wpadła w moje serce uwielbiam przygotowywać ją mojej rodzinie, mówię wam  rozchodzi się jak świeże bułeczki! Najlepszym czasem na jej przygotowanie jak dla mnie jest lato, dlatego że najlepiej komponuje się ze świeżymi owocami! No dobra, nie zanudzajmy oto przepis na bezę:
BEZA:
4 BIAŁKA (w temperaturze pokojowej)
260 G CUKRU
1 OPAKOWANIE CUKRU WANILINOWEGO

Krem:
mascarpone (według uznania)
śmietana 36%
świeże owoce
poza sezonem polecam konfiturę marki stovit malinową jest naprawdę pyszna !

Likes

Comments