View tracker

Det här är riktigt uppskattade kakor, jag gjorde dem igår, hade inte så mycket att göra, så jag slängde ihop en deg och ja, det blev bra!

För ca 20 st behöver du

200 gram kallt smör i kuber/ mjölkfritt margarin om du är mjölkprotein allergiker
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker
4 1/2 dl mjöl

En äggvita
Valfritt strössel

En plåt
Bakplåtspapper
En pensel

Så här gör du
Blanda smör, socker, vaniljsocker och mjöl i en bunke, jag använde en köksmaskin med vispar och blandade tills det blev smuligt. Hällde ut det på bänken och arbetade det tills det hela gick ihop till en deg! Plasta in och lät det vila i ca 30 minuter.

Under den tiden så kan du slå på ungen på 200 grader, du vill att den ska vara riktigt varm!

Sen mjölade jag underlaget lite på bänken när jag skulle kavla ut degen, jag tog lite i taget just för att jag tyckte att det underlättade. Degen var ca 3 mm för att den skulle gå att sätta på bakplåtspappet. Vill man inte ha som fjärilar funkar det med vilken form som helst, hjärtan inför alla hjärtans dag med hjärtströssel kanske?

Sen är det bara pensla äggvita på kanterna och på med strösslet!

In i ungen ca 5-8 minuter, Men tänk på att olika ungar funkar olika! Låta det svalna så är det klart att äta! Dem är rätt frasiga, så dem kan smula lite, men, vad gör det, dem är goda!

Om man vill färga dem så går det också, tänk bara på att dela upp dem i olika högar om du vill ha olika färger. :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Det här bjöd jag mina dagisbarn på under veckan, det var så uppskattat! Sen är det en kul grej att göra för barnen.

Det du behöver är

En vatten melon

Glasspinnar

Så här gör du

Dela vattenmelonen i cirklar, som är ca 1-2 cm breda.
Dela cirkeln i tårtbitar, stick ett litet hål i skalet, försök att vicka in pinnen i det lilla hålet och tada! Melonglass!
Om man vill ha den riktigt svalkande så skulle jag stoppa in den i frysen några minuter, mums!

Likes

Comments

View tracker

För fem pajer behöver du:

Strax över 75 gram smör - jag hade normalt saltat, det bryter bra mot det söta.

Ca 1 dl brun farin socker

8 st digestivekex

strax över 1/2 dl grädde, lite mindre än 3/4

50 gram mörkchoklad

Ca 1 dl blåbär, ta mer om så behagas!

1 msk potatismjöl + ev lite socker


Så här gör du

Slå på ugnen på 175 grader, över och undervärme!
Sätt kexen i en påse och använde en kavel för att krossa dem, jag hade en kruskavel för att det skulle bli lite större smulor.
Smält smöret, i med sockret och i med digestivekexsmulorna rör om tills det blandas.

Sätt smulorna i mördegsformar (aluminium formar) ta en sked och pressa/packa det så att det håller ihop.
Blanda blåbären med potatismjölet och fyll i formarna, stoppa sen lite mer smulor på. In i ugnen ca 10 minuter, låt svalna och servera med lite lätt vispad grädde.

Dem här går att variera i massor med fyllningar, hitta din favorit vet ja!

Likes

Comments

​Ja, som rubriken lyder så försöker jag få i gång lite inlägg åt er så det inte blir helt stilla här på bloggen. Det som är lite tråkigt är väl att jag inte kan ge er 8 inlägg per dag med bara recept, men, nåja, det kommer väl :) 

Jag ska också försöka få i ordning lite fler kategorier. Det kommer komma mer inlägg med recept så småningom, jag ska ju bara hitta tiden att skriva ner alla. Men det löser sig med tiden ska ni se! 

Ni har iaf fått ett grymt recept på mini pajer med choklad, och det är inte illa det. Imorgon kommer ett med blåbärspaj. Dem är också ganska små. Jag tycker det är himla smidigt med småa bakverk. Enkla att ta fram ur frysen! 

Jag hoppas iallafall att dem ska smaka bra! :) 
Nu ska den här tanten hoppa i säng och sova. Imorgon väntar jobb och förhoppningsvis mer inlägg! 

- Sweet like suger

Likes

Comments

För fem pajer behöver du:

Strax över 25 gram smör - jag hade normalt saltat, det bryter bra mot det söta.

Ca 1/2 dl brun farin socker

4 st digestivekex

strax över 1/2 dl grädde, lite mindre än 3/4

50 gram mörkchoklad



Så här gör du

Slå på ugnen på 175 grader, över och undervärme!
Sätt kexen i en påse och använde en kavel för att krossa dem, jag hade en kruskavel för att det skulle bli lite större smulor. 
Smält smöret, i med sockret och i med digestivekexsmulorna rör om tills det blandas. 

Sätt smulorna i mördegsformar (aluminium formar) ta en sked och pressa/packa det så att det håller ihop. 
In i ungen ca 10 minuter. Ta sedan ut dem och låt dem svalna. Under tiden gör du fyllningen.

Hacka chokladen fint, koka upp grädden och häll över, ta lite i taget så går det lättare. Häll i formarna och låt stelna. Man kan köra in dem i frysen en snabbsväng, 5-10 minuter och sen äta dem med lite grädde och valfria bär. Annars tar det ja, en timme? Innan dem har stelnat och sen så måste dem vara i rumstemperatur för att bli så där lena, vem orkar vänta liksom? 

​- Sweet like suger

Likes

Comments

Innan jag börjar slänga fram en del recept så ska jag först få till min blogg, då är det instagram konto som ska in, designen ska se bra ut, allt ska som falla på plats! Och jag jobbar 07.30-15.30, oftast hemma vid 17, så det är lite piller göra, men när allt väl faller på plats så tror jag absolut att det hela kan bli toppen! Vad tror ni?

Som ni kanske har sätt så har jag även en kategori som heter ''Veganskt'' jag la dit den som en del av allergier ect. Det är vanligt att man inte tål mjölkprotein, ägg osv. Så jag tyckte att veganskt låter trevligt och det finns såå mycket gott! Jag lovar, det handlar inte bara om grönsaker! Men jag hoppas även att den som är vegan eller vegetarian kommer gilla det jag lägger upp, om det skulle vara något speciellt som ni vill att jag ska mixta ihop så kan ni alltid meddela mig så ska jag försöka fixa det.

Men tills vi hörs igen så hoppas jag att ni tar hand om er!

- Sweet like suger

Likes

Comments

Hej och super välkommen hit till Sweetlikesuger!

Min blogg kommer mycket riktigt handla om bakning, då jag känner att det är en av mina största passioner. Jag har spammat sönder min vanliga instagram med en massa bakning, och då tycker jag att det är dags att ta det här på allvar, nog för att jag redan gör det, men man kan alltid engagera sig mer! Jag ska ge er lite info om vem jag är osv. Är planen iaf!

Jag kommer från Boden, född och uppväxt. Har en till blogg här på nouw. Ni som har hittat hit från den behöver inte vara orolig, jag kommer fortfarande hänga där. Jag lovar. Men istället för att jag ska sitta och försöka komma på en massa text så har jag lite frågor här nedan för som jag ska fylla i och svara på, så ni lär känna mig smidigast! Det låter väl bra? Tycker jag iallafall!

Favorit smak?
Helt klart choklad eller bär av alla slag!

Sött, surt eller salt?
Hmm.. Svår fråga.. Skulle nog säga lite av varje. Sött med salt är ju huur gott som helst!

Bästa ingrediensen du vet?
Men oj, det var en svår fråga, jag gissar att det gäller smaksättning, men.. Ja, det var en super svår fråga! Men jag har använt mycket kryddor den senaste tiden! Man ska absolut inte vara rädd för kryddor, det är ens bästa vän!

Bästa redskapet?
Jag är väldigt gammal modig av mig, jag har en köksmaskin, men jag föredrar att jobba själv med degen så man känner konsistensen och så. Jag säger nog mig själv!

Bästa bakverket?
Oj.. Jag tror inte att jag har något om jag ska vara ärlig.. Måste jobba på det!

Din favorit ''slänga ihop kaka''?
Det är nog min kladdkaka som jag kan smaksätta lite hejvilt! Kan aldrig gå fel!

Vad bakar du helst?
Någon form av bröd skulle jag nog säga, eller sånt som kräver lite mer tid!

Vad fick upp ditt intresse för baking?
Det var nog min mamma. Hon bakade otroligt goda bullar och annat kul, så jag säger min mamma!

Vad ska man tänka på när man gör en dessert eller efterrätt?
Det här en väldigt bra fråga! Jag gillar när man kombinerar olika texturer och smakar. Så jag tror jag nöjer mig med det som ett svar tills vidare och skriver allt som jag tänker i ett annat inlägg, det låter väl bra?

- Sweet like suger 

Likes

Comments