Mat, Eileen på kjøkkenet

Til 4 personer

Hei alle sammen! Og GOD lørdag! Dagens første og andre kaffe kopp er allerede slukt og jeg er godt i gang med lørdagskosen. I dag tenkte jeg at jeg ville komme med et lite tips. Panna Cotta er jo en utrolig deilig dessert, som er enkel å lage. Fordelen med å lage Panna Cotta er jo at den kan lages klar mange timer før selskapet begynner, og det gjør det lettere å holde kontroll på hovedrett som ofte skal times veldig korrekt. Denne desserten er jo veldig god uansett hvordan du velger å lage den, men her går det altså an å variere innholdet. I dag valgte jeg å tilsette litt hvit sjokolade for å få det "lille ekstra". Jeg måtte naturligvis da redusere sukkerinnhold endel, og følte jeg kom frem til en fin oppskrift.

Dette trenger du:

♥ 6.5 dl Kremfløte ♥ 1 Vaniljestang ♥ 0,5 dl sukker ♥ 75 g hvit sjokolade ♥ 4 gelatinplater

Saus:

♥ 200 g frosne Bringebær ♥ 100g Melis ♥ 2 SS sitronsaft

Slik gjør du:

Begynn å legge gelatinplatene i kaldt vann. La dem ligge i minimum 5 minutter.

Finhakk den hvite sjokoladen.

Snitt vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Her liker jeg godt å bruke en teskje med tynt blad så får jeg skrapet ut mest mulig. Hell fløte, sukker, vaniljestangen og frøene opp i en tykkbunnet kjele og sett på middels sterk varme til oppkok. Ikke la det svi. Rør om av og til.

Mens fløten koker opp, klemmer du ut alt vannet av gelatinplatene. Gå gjerne over sjokoladen med kniven en gang til. Når fløten koker og sukkeret er løst opp trekker du kjelen til side og tilsetter gelatinplatene. Rør godt om til alt er løst opp. Og la blandingen avkjøle seg i noen minutter. Det er viktig at fløten ikke er alt for varm når man har i sjokoladen for da kan den korne seg. Samtidig skal det være varmt nok til at den smelter. Fisk ut vaniljestengene.

Når sjokoladen er rørt ut heller du blandingen opp i 4 skåler. (Bruk en øse så har du mye mer kontroll på at det blir lik mengde i hver skål, og det er lettere å unngå søl). Sett kaldt i 4-6 timer.

I mellomtiden lager du bringebærsausen.

Ha tinte bringebær, melis og sitron i en foodprocessor. Eller bruk stavmikseren som jeg gjør. Kjør til massen er glatt og fin. Deretter finner du frem en finmasket sil og siler sausen for frø.

Rett før servering heller du på saus og pynter med litt friske bær og evt. kanskje litt Sitronmellise. Den søte desserten er en perfekt match til den litt syrlige bringebær sausen. Serveres gjerne med en kjeks eller noe sprøtt

Et lite tips er å holde litt tilbake på sausen, hell akkurat nok oppå til den dekker selve Panna Cottaen, ha resten i en liten mugge. Så kan folk bestemme selv hvor mye eller lite saus de vil ha.

Så enkel, men så god! Og skal du ha mange gjester så er det bare å gange opp oppskriften. Jeg har laget denne i mange sammenhenger og den slår aldri feil! Også er den perfekt til lørdagskosen da!

Ønsker dere en deilig lørdag og kveld videre

Likes

Comments

Hverdag, Mat, Eileen på kjøkkenet

"The fondest memories are made when gathered around the table"

Hei dere og HEI fredag! I dag er det endelig duket for ukens aller beste dag! Og vi har absolutt HELE helgen foran oss! Er ikke det den mest fantastiske feelingen så vet ikke jeg! Fredagsfølelsen er absolutt på plass og jeg er i full gang med klargjøring til kveldens skalldyrsaften. Vi får besøk av min svigerfamilie og skal alle sette oss til bords og kose oss med selvfiskede krabber, muligens hummer og masse reker! Mmm Mums! I dag lager jeg også litt ekstra tilbehør, så jeg håper dette faller i smak. Vinen er satt på kjøl, bordet er dekket og en lun og koselig playlist er allerede laget i Spotify. ÅÅ som vi skal kose oss

Tenkte jeg ville vise dere litt bilder av bordet, Jeg har gått for en real blanding av ulike stiler denne gangen, og jeg gikk virkelig all in med pynting. Faktisk nesten litt over the top, da jeg til og med har brukt litt julepynt på bordet. Haha, oh well. Jeg gir meg selv lov, for i går dalte den første snøen ned og gav meg skikkelig julestemning! Så da tar jeg med meg det videre inn i borddekkingen ;)

Jeg vurderte frem og tilbake om hvilket servise jeg skulle bruke, men endte opp med dette hvite med en beskjeden sølvring ring ytterst og innerst på kanten. Serviset heter Platinum og det får du kjøpt på Tilbords. (Dekke tallerknene er også fra Tilbords.)

Det hersker vel ingen tvil om at jeg er en jente som liker litt glam! Så sølvfatet fra TM design ble bordets senterpiece, fylt til randen med ferske reker og krabbeskjell. I tillegg elsker jeg å bruke urter i maten, og ikke minst syntes jeg urter gjør seg veldig godt på bordet. Dill f. eks er jo ET MUST HAVE til sjømat!

Jeg valgte også å legge to tre-fjøler på bordet, det er veldig dekorativt og i tillegg veldig kjekt å legge loff og Foccacia på!

( P.S hvem ser julepynten? )

Serviettene står i stil med maten vi skal spise og har selvfølgelig et kamskjell på seg. Haha, it's all in the details sier de... Neida (joda), dette var egentlig en tilfeldighet fordi det var den servietten jeg hadde som jeg syntes passet best fargemessig! :)
"The dinnertable is the heart of the home"
Velkommen til bords ♥

Og med dette vil jeg ønske dere alle en fantastisk god fredagskveld og helg

Likes

Comments

Klær og shopping

Dear to dream big

Hei og god torsdag til dere!

Tenk at torsdagen allerede har kommet da dere! Helgen står og banker på like rundt hjørnet, å jeg greide rett å slett ikke å la vær å sette sammen en liten weekend wishlist. Det nærmer seg jul og jeg har mange ting på årets topp 10. Jeg må seriøst være verdens enkleste person å handle julegaver til! Handler du i enten Sort, hvitt, beige, grått eller jordfarger til meg så er du innenfor. Og det samme gjelder faktisk i interiør verden også. Jeg kan godt friske opp med for eksempel en blomsterbukett i en sprek farge, men hoved elementene de må være i jordnære farger. På ønskelisten min er det mye forskjellig. Choker fra Gina f. eks er jo et must til årets julebordskjole! Rosé gull klokken fra Michael kors syntes jeg var så utrolig elegant! Så stilren, og detaljert på samme tid! Rosè gull har lenge vært en favoritt hos meg, og jeg eier faktisk allerede en klokke i samme merke, i rosè gull. Konvolutt vesken fra Calvin Klein ser jeg faktisk for meg til absolutt ALLE antrekk jeg har i garderoben. Lekker veske med et bestemt uttrykk. Me like

En sort blazer er noe alle jenter bør ha i sitt klesskap. Og man trenger virkelig ikke opp i denne summen for å få en perfekt sort blazer altså! Hennes & Mauritz eller Gina Tricot har gjerne et flott utvalg av slike plagg, til en veldig grei penge. Calvin Klein luen syntes jeg bare var utrolig tøff! Inntil et sort skjerf og en deilig kåpe setter den en litt røffere prikk over i'en.

Her er det mer og ta av, og jeg kunne sikkert sittet i timesvis å laget collager. Men det skal jeg spare dere for. For nå er det helgevask og bretting av klær som står for tur. I morgen får vi besøk av Linn og familien til Stian! Å det gleder vi oss veldig til! Stian skal ut å trekke tegner i dag for så og kunne sette maten på bordet til en deilig skalldyrs aften i morgen kveld. Et ordentlig skalldyrs lag hører høsten med, å vi prøver alltid å samles rundt bordet med hjemmefisket mat, hvert eneste år. Nok en ting som gjør at jeg elsker høsten!

Ha en fin dag så lenge, så prates vi snart

Likes

Comments

snikk snakk, Hverdag

Kjære november, velkommen skal du være ♥

Nå er det tid for innekos, peis, god mat, familie, venner, spillkvelder, strikkede gensere og tykke jakker. Tidligere år har jeg vært så skeptisk for denne årstiden. Altså, vi går inn i mørketiden, kulde, frost, snø og is. Men etterhvert som jeg har blitt eldre så har jeg tatt en helomvending på dette punktet. Plutselig ELSKER jeg høst og vinter.

Her kommer et lite knippe bilder som jeg føler ikke trenger ord. Bildene taler for seg selv.

Christmas inspiration 2016
Wintertime 
Spending time in the Kitchen
"I was sad, and then there was food"

Åh finner man ikke inspirasjon i disse bildene så vet ikke jeg! Blir helt varm inni meg, og får lyst til at snøen skal lave ned med en eneste gang! ♥ Lykke!

Likes

Comments

Interiør, snikk snakk

Fresh flowers every week 

Den nye uken er godt i gang, og november har meldt sin ankomst. Dag har bikket over til kveld og jeg? Jeg sitter her med mye innelukket sinne! Haha. Jeg hadde nettopp skrevet et langt innlegg, også greide jeg å slette hele innlegget bare ved å klumse. ARGH. Note to self: trykk på lagre utkast en gang i blant. Men men, sånt skjer og nå er jeg i gang med dagens innlegg for andre gang.

Nå er Halloween over for i år, og vi hadde ikke mange barna på besøk. Men veldig koselig med de få som var. November har meldt sin anmarsj og den høstlige klokketimen er stilt. Det er offisielt 4 små uker igjen til første søndag i advent og jeg gleder meg som et barn til jeg kan begynne å ta ned julepynten! ÅÅh!

Jul er en egen greie for oss interiørelskere. Ikke bare kosen, musikken, maten familiehyggen og selskapene, neida, vi får også muligheten til å pynte opp hele huset helt på nytt, med annerledes pynt enn det som står og viser seg hele året. Jeg setter julelisten min på Spotify i bakgrunnen og koser meg i time etter time med å pynte, lage kranser, buketter og dandere dekoren på plass. Men nå roter jeg meg egentlig helt bort fra det innlegget egentlig skulle handle om. Jul får nesten vente noen uker til.

I dag tidlig tok jeg meg en liten tur på blomsterbutikken for å finne meg ukens friske bukett. Jeg elsker friske blomster og mener de lager en helt egen stemning i huset. Godt lukter de også! Jeg kjøper de ofte når den nye uken har startet, gjerne på mandag. Da har jeg noe å glede meg over hele uken, og i tillegg blir det ikke fullt så "blåmandagsfølelse". I utgangspunktet skulle jeg ha roser, men så endte jeg med denne blå Hortensiaen isteden. Var den ikke fin i fargen? Jeg har lagt min elsk på blått om dagen, skulle tro det fortsatt var juni og midtsommer. Men neida, blått fungerer i november også det

Dessuten syntes jeg den passet perfekt inn med luxury dekorkulene fra Crazyimport. Kulene er så flotte og store! De er som et smykke på bordet vårt. Settet med alle tre finner du HER. Og hvis du forhåndsbestiller nå, så rekker du å få dem før jul!

Nå har Stian fyrt opp i peisen, og vi er klare for en lang kveld på sofaen med noe god mat og tv. Jeg har sagt det før, men sier det igjen; Jeg elsker høsten

Håper dere har en deilig kveld

//Innlegget inneholder sponsede produkter 

Likes

Comments

Interiør

Hei dere

I går skrev jeg et innlegg om senge gavlen min. Men jeg fikk lyst til å vise dere enda litt mer fra soverommet vårt. For en liten tid tilbake så fikk jeg for meg at jeg ville variere litt på farger, og nå som høsten har meldt sin ankomst,- syntes jeg at det tilhørte med litt mørkere dekor. Jeg er som kjent utrolig glad i hvitt, men etterhvert som tiden har gått, har mørkere farger, ja til å med sort virkelig funnet sin vei inn mitt store interiør hjerte. Og hvorfor ikke da kombinere det hele?

Det er vel ingen hemmelighet at jeg finner min inspirasjon i det amerikanske hjem. Gjerne lokalisert på østkysten. Alt skal helst være stort, ruvende, brede lister, dype farger, delikate, rene overflater og farger. Jeg har flere serier på tv jeg følger med på (nesten) kun for å fange opp stilen. Blant annet, Revenge, Empire, Kardashians og Nashville er noen eksempler. Altså, de hjemmene der! I have no words! Haha. Men slik er det ikke helt hjemme hos oss, men hei, det er da lov å hente litt inspo og drømme seg litt bort en gang i blant

På soverommet vårt har jeg en god blanding av dyrt og billig. Men noe av det jeg elsker aller høyest er dette sengesettet jeg har kjøpt i nettopp USA. Sengesettet er kjøpt på JC Penny og er av Egyptisk Bomull. Helt fantastisk kvalitet og ikke minst fint å se på. MEN ingen fortalte meg hvor utrolig mye det krøller! Haha. Etter vask må jeg sette av en god time (eller to!!) med strykejernet for å si det sånn!

Boken, eller så og si alle bøkene jeg har i hele huset har jeg kjøpt fra Amazon.com. Utrolig kjekt, for her får du ikke tollavgift i etterkant.

De store hotell putene og tilhørende trekk er kjøpt på KID. (Det er også forresten den skjønne lille sorte vasen med rosene også.) Og det sorte dekk lakenet jeg har rundt madrassene på sengen.

Nattbordlampene er fra Tm design. Og gavlen, som dere allerede vet er Herfra.

Nattbordene er fra Classic living.

Jeg syntes det var deilig å få litt mørkere dekor og tekstiler inn der, det lager en slags tyngde i stilen. Om jeg kan si det på den måten.

Håper dere har en deilig søndagskveld

Likes

Comments

Interiør

Hei og god lørdags kveld dere

I dag tenkte jeg å dele med dere om hvor jeg har kjøpt senge gavlen min. Jeg tror kanskje det er den tingen jeg har fått aller mest spørsmål om på instagram. Hvor og når den er kjøpt. Og nå, skal dere jaggu få direktelink til den! Firmaet jeg har handlet den hos heter Mirame. Og blir drevet av 2 utrolig dyktige og flinke jenter. Gavlen kan du bestille i en stor variasjon av farger og ulikt stoff. Jeg kunne veldig godt tenkt meg en i fløyel kjenner jeg, da jeg har en stor hangup i fløyel om dagen. Haha. Men spøk til side, jeg elsker virkelig gavelen min like høyt i dag, som den dagen den ble levert på døren her, julen for 2 år siden. Kvaliteten på den og fargen på den er HELT lik nå som da den var flunka ny

Modellen heter Trondheim og den kan du få kjøp HER. Fargekoder og stoffkart finner under bildene.

Mirame har et bredt utvalg av møbler, speil og dekor. Her er det bare å drømme seg bort i alt det fine! Det gjør i alle fall jeg! 

Nå er har jeg en avtale med sofaen, pledd og Kardashians maraton på tv'n. Ahh Lørdag altså ♥ Med litt pepsi max og snacks i tillegg Så blir kvelden helt fullkommen! Mums!

Ha en deilig og fin kveld dere, uansett hva dere måtte finne på! 

Snakkes, E ♥

Likes

Comments

Interiør

ÅÅ dere!! I går gikk jeg til innkjøp av en splitter ny Coffee table book. De av dere som følger meg på Instagram vet at bøker er en stor del av min interiørstil og jeg har dem plassert rundt om i absolutt hele huset. Den boken jeg fant i går var virkelig en inspirasjonskilde uten sidestykke! Her sitter jeg med morgenkaffen min og blar meg igjennom, side etter side er bare breathtaking! Jeg blir fanget inn i boken og danner meg vanvittig mange nye ideer, og dere, tankene settes virkelig i kok. Jeg elsker slike bøker og slik inspirasjon. Boken er fra Eichholtz, et ekslusivt merke som stammer fra Nederland innenfor interiørkunstens verden. Og det skinner virkelig igjennom. Her er det ting som koster mye, og for oss vanlige dødelige så har man ikke råd til å kaste seg over alt som illustreres på disse sidene, men hvis man sparer og ønsker seg en ting lenge nok, ja da setter man virkelig pris på det i mange år fremover. Slik er i alle fall jeg

Nå skal dagen nytes, med familie og koselige aktiviteter. Huset trenger en kattevask og Stian skal ut å trekke tegner. Alltid spennende å se om det er noe hummer til oss. Yammi! Vi snakkes!


Likes

Comments

, Crazy import

Hei dere og hei søndag! ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå holdt jeg faktisk på og si god morgen dere! Haha, men det er jo slettes ikke morgen lenger nå. Klokken har bikket 14:30 og jeg har omsider åpnet øyene for dagen etter lørdagens nattvakt. Kaffen er traktet og dagen kan begynne. Elsker den kosen med kaffekoppen rett etter jeg har våknet. ♥ Det er fortsatt midt i jobbhelgen for oss, men vi har nå kun et nattskift igjen før vi kan ta det helt med knusende ro på mandags kveld og tirsdag. Det skal bli veldig godt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men i dag har jeg store og gode nyheter dere! 

For som du kanskje vet er jeg ambassadør for den flotte interiørbutikken Crazyimport. Og i dag har du muligheten til å gjøre et kjempekupp! Spar hele 20 % på ALT i nettbutikken, på varer som ikke allerede er nedsatt eller rabattert. Det vil da si at hele butikken bugner over av kjempegode priser på lekre ting. Alt fra flotte speilmøbler, til dekor, store speil, puter, pledd og diverse accessories. Bruk koden "Sommer20" i kassen rett før dere skal betale, så får du opp riktig pris. Men dere, dette varer KUN i dag, så det gjelder å være kjapp! Her har du virkelig muligheten til å spare litt penger hvis det er noe du har gått og siklet på en stund. 

Alle putene på bilde under er fra Crazyimport. Og med 20% sparer du en hel del:) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg elsker den store Classicpotten. Den får du til den kjempeflotte prisen 1999kr Nå. Og den finner du HER. 

Jeg anbefaler deg virkelig å ta turen innom nettbutikken, for å la deg inspirere! Her er det mye lekkert! ♥

Ellers håper jeg alle har en deilig søndag videre. Nyt sommeren og ferie hvis du har det. Jeg personlig, teller ned dager. Hehe. 

#interiør #søndag #sunday #interior 

Likes

Comments

, snikk snakk

Hei dere! ♥

Nå er det alt for lenge siden sist! Liker ikke når tiden ikke strekker til, men sånn er det bare noen ganger dessverre.. Jobb og hverdagen strekker ikke alltid til. I helgen har vi full jobbhelg. Natthelg nærmere sagt. Så at jeg fant ut at jeg skulle blogge imellom 12 timers nattvaktene er i grunn litt ironisk! Men sånn er det med denne impulsen! :D Jeg driver å planlegger og pakker litt, for denne sommeren- de neste ukene er det så utrolig mye som skal skje! Men aller først står Kragerø Live festival for tur! Og jeg gleder meg ekstra mye i år, for det er noen veldig gode kompiser av Stian og meg som skal stå på scenen! Gutta i Pink slips skal holde showet fra klokken 19:00 fredag kveld! De spilte i fjor også, men da hadde jeg dessverre ikke mulighet til å komme. Så dette blir helt rått!! Etter Kragerø live festival skal vi en tur på hytta. Og første ferieuken sparker offisielt i gang! I can't wait! For i ukesvis nå har snapstoryen min bestått av ferieglade, øl drikkende, sommertørste, sommerglade vakre venner ♥ Å jeg ser veldig frem til å Joine dem! 

I ukene etter er det USA tur som står for tur. Og jeg trenger sikkert ikke å si at jeg gleder meg EKSTREMT mye til den! Haha. Jeg har allerede begynt å planlegge pakkingen og antrekkene jeg skal ha med de to ukene. Denne sommeren skal aldri gå i glemmeboken, men heller rett inn i historiebøkene! 

Men først, 12 timer natt på jobb. Nå må jeg løpe, før tiden flyr fra meg! Håper dere har en deilig solskinns helg med massevis av latter, vin og sang! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klem til dere ♥

Likes

Comments