As I promised Guillermo, I'll do this last blogpost from Troy in English.

Right now, I'm sitting in the airplane from Montgomery with Denver as the final destination. A couple of hours ago, I said goodbye to the last people before I got in to the car with my family. Saying goodbye to all my friends that I made this semester was horrible. I thought that leaving my family and friends in Sweden in August should be the worst, but that was nothing compared to this. Although, I'm so happy that most of them are living close to Sweden, so I can see them soon again. But still, some are leaving really far away, and that sucks.

The thing with leaving isn't just that I leave my friends. I also leave the life we built up together this past months, and we'll never come back to that. That's the hardest part. Even if everyone decide to go back and visit Troy at the same time, it won't be the same. We won't have our rooms, we won't be students, we won't have exams to study for, we won't have our daily life there. This make leaving so hard.

Since I don't want to end this fantastic adventure with only sad things, I'll continue this post with a bit more happiness.

Going to the US, completely alone, was both exciting and scary. It was my first time in America, and I didn't know anyone, except my Swedish advisor Maria that I had emailed with before. Coming there in the middle of the night to a completely empty room, with no sign of life was not the best start. But already the first day I got friends, and after a couple of days, Troy felt like home. Of course, it has not always been "en dans på rosor" all the time, but 99% of it was so good! As I mentioned earlier, I made amazing friends, and it feels like I known some of them for ten years, although it only been for some months. But I guess that's what happens when people are in the same situation, and see each other every day. We became a little family.

A couple of days ago, I got a question about what my favorite moment from this semester was. I had such a hard time giving an answer to that, because we done so much fun things, and all the small things in the daily life mixed with the bigger, such as all our trips, made everything amazing. But I finally came up with my favorite memory, and it was the trip that I did with Lisa and Laura to Panama City Beach in the end of September. Even if all the other trips we made are "oförglömliga" as well, PCB was something special!

And as I probably mentioned ten times in this post already, I'm so thankful for everyone who made my exchange adventure to the best thing in my life so far! If someone gave me the opportunity to do this again, I would probably say yes. But at the same time I know that it wouldn't be the same, and that's because of you guys. You mean everything!

So to everyone I learned to know during the past months in Troy, you'll always have a place in my heart. You are, and will always be my Troy-family! And if you ever planing to visit Sweden, you know who to text!

Sadly, I couldn't say goodbye to all of you for different reasons. So to all of you, I want to say goodbye for now, and I hope we meet in the future.

Btw, I hope you won't kill me because of some of the pictures. I didn't take the worst ones haha.

Thank you for everything!

I'll miss this!

Dining hall at 6?

Gabriela Niccolai, Brazil 🇧🇷

Unnur Porisdottir, Iceland🇮🇸

Sabrina Zurawka, Germany🇩🇪

Lisa De Greef, Belgium🇧🇪

Guillermo Herrera, El Salvador🇸🇻

Laura Dominguez, Belgium🇧🇪

Aleksander Lannoy, Belgium🇧🇪

Jeroen Herman, Belgium🇧🇪

Cristina Rodriguez, El Salvador🇸🇻

Emil Andersen, Denmark🇩🇰

Collin Johnson, USA🇺🇸

Jenna Karen, USA🇺🇸

Caitlin Hicks, USA🇺🇸

RJ Stephens, USA🇺🇸

Maria Frigge, Sweden🇸🇪

Vincent Rosec, France🇫🇷

Jesse King, USA🇺🇸~Taylor Boydstun, USA🇺🇸~Erica Quinn, USA🇺🇸~Rachel Rickman USA🇺🇸

Kristoffer Jeppesen, Denmark🇩🇰~Annika Füllbier, Germany🇩🇪

Adele Barreau, France🇫🇷

German Garcia, Spain🇪🇸

Stephanie Martin, France🇫🇷~ Mariam Kakhabrishvili, Georgia🇬🇪

Eduard Loch, France🇫🇷

Julius Rubbe, Germany🇩🇪

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Tjenare!

Här kommer äntligen sista delen av Thanksgiving. Har haft massvis att göra nu sen vi kom hem från New York. Uppsatser att skiva, presentationer att göra och finals att plugga till. Men nu har jag bara en final kvar, och den är på tisdag, så nu är det ganska lugnt med pluggandet. Dock börjar det svåra med att packa alla sakerna och säga hejdå till alla underbara människor här. Än så länge är det bara 2 som lämnat, men från måndag kommer det droppa av folk titt som tätt.

Jag trodde att det jobbigaste skulle vara att lämna Sverige, men ojojoj vad fel jag hade. Att lämna detta är 10 gånger värre, för detta kommer man aldrig kunna uppleva igen. Även om man träffar kompisarna igen, eller om man åker tillbaka till Troy och hälsar på så kommer det ändå inte vara samma sak. Vi kommer aldrig att kunna komma tillbaka till livet här, och det är väldigt tråkigt när man tänker på det.

Men äventyret är inte riktigt slut än! Vi har fortfarande 4 dagar kvar, och på måndag kväll kommer familjen hit och hälsar på. Sen på onsdag åker vi hela familjen till Denver för att träffa släktingar vi aldrig träffat tidigare, vilket ska bli hur kul som helst! Dem har planerat massvis med aktiviteter, så ska bli så kul! Kommer nog att komma upp ett och annat inlägg därifrån med.

Men nu tänkte jag ta och skriva lite om sista delen av Thanksgiving.

Vi började onsdagsmorgonen med att kolla på frihetsgudinnan. Vi kunde tyvärr inte få biljetter till att gå upp i den, så vi tog en gratis färja mellan Manhattan och Staten Island och därifrån såg man jättebra. Sen gick vi till Wall Street och kollade och därefter käkade vi. Vi åt på en liten trång gatuköksliknande restaurang som serverade nästan allt. Så jag åt en hamburgare som var riktigt god.

Sen gick vi till World Trade Center Memorial, och museet som ligger bredvid. Det var väldigt fint, och muséet var hur bra som helst. Kan verkligen rekommendera det om ni åker till NY någon gång.

På seneftermiddagen tog vi tunnelbanan vi till China Town och kollade lite. Det var som att åka till Asien typ. Hade inte förväntat mig det, så det var helt galet!

På kvällen hade vi bokat biljetter till att gå och kolla på Basket i Brooklyn, eftersom Emil gillar basket. Det var Brooklyn Nets och Boston Celtic som spelade, och Celtic vann till Emils besvikelse.

På Torsdagen var det Thanksgiving, och vi gick upp tidigt för att se på den stora paraden. Det var fullsmockat med folk, men vi lyckades hitta en plats där vi kunde se. Paraden var riktigt stor, och varade i över en timme (om inte längre). Men vi gick efter typ 45 minuter, och det var inte det enklaste. Vi fick trycka oss fram mellan folk, och en stund stod vi helt still för det fanns ingen stans att ta vägen. Men när vi väl lyckades ta oss ut gick vi till Times Square för att gå in på World of M&M’s, Hersheys-affären och Disney-affären.

Vid lunchtid gick vi till Central Park och gick runt där lite. Det var väldigt fint och fridfullt. Fast detta var mitt i staden så hördes inte trafiken så värst mycket. Så det var väldigt nice. Sen efter det gick vi och kollade på Grand Army Plaza, vilket är hotellet i en av Ensam Hemma-filmerna. Slutligen åkte vi tillbaka till Brooklyn bridge för att ta lite bilder i dagsljus.

På kvällen gick vi ut och åt på Hard Rock Cafe med Laura och hennes mamma. Det var riktigt gott, och jag åt en combo med pulled pork, ribs och kyckling. Men det var så jäkla mycket mat så jag inte orkade äta upp allt haha.

Sista dagen vi hade var fredagen. Den började med att vi gick upp tidigt för att gå och kolla i affärer eftersom det var Black Friday. Men vi var väldigt trötta, och hittade ingen intressant, så jag och Lisa gick och käkade frukost på Starbucks innan vi gick till lägenheten igen. Det var nämligen så att Emil råkade sätta fel datum när vi bokade lägenheten, så vi var tvungna att ta in på hotell sista natten haha. Så vi var tvungna att vara ute från lägenheten vid 10 på morgonen. Så då tog vi tunnelbanan till hotellet som låg i Queens eftersom vi ville vara nära flygplatsen till dagen efter. När vi checkat in så delade vi på oss eftersom alla ville göra olika saker. Så jag och Lisa åkte till FN en gång till för att få en stämpel i våra pass. Detta för att FN byggnaden ligger på internationell mark. Sen gick vi till Panda Express för att käka. Jag älskar verkligen det stället! Efter lunch tog vi en sorts skidlift över East River till Roosevelt Island för att kolla på Manhattan skyline.

Efter det gick vi och shoppade lite, och därefter hem till hotellet där vi beställde pizza och kollade på film. Vi gick och la oss tidigt eftersom vi var tvungna att stiga upp vid typ halv 6 för att hinna med flyget.

Så detta var sista delen av min Thanksgiving i DC och NY. Det var hur kul som helst, och att göra resan med dessa underbara människor är bara för bra! Resan får 5/5 satsumas.

Tack och hej!

Avslutar med en vacker bild på Manon på flyget hem från New York

Likes

Comments

Tjenare!

Mitt i all stress nu sista veckorna innan deadlines och finals tänkte jag göra ett inlägg om första dagarna i New York.

Jag avslutade förra inlägget med att vi tog tåget till New York. Eftersom att Emil, Manon och Kris var lite långsamma när vi beställde tågbiljetterna för någon månad sedan så fick dem ta ett tåg som var en timme tidigare än det jag och Lisa åkte med. Men det var bara bra för oss, för när vi kom fram till lägenheten vi hyrde hade dem redan hämtat nyckeln och fixat iordning. Så riktigt gött!

På eftermiddagen/kvällen så gick vi ut och shoppade då vi behövde lite saker för att inte frysa ihjäl. Jag köpte ett par nya skor som var lite varmare än mina Nike, vantar och ett par jeans.

När vi var klara med shoppingen så gick jag, Lisa, Emil och Kris till en supermarket för att köpa frukost och ingredienser till pasta med kyckling som Manon ville laga till oss. Så det var vad vi åt på kvällen.

Innan vi skulle gå och lägga oss tog vi tunnelbanan till Brooklyn Bridge och kollade på New Yorks skyline, och det var helt magiskt.

På tisdagen började vi med att åka och kolla på Empire State Building. Vi gick aldrig upp, då vi valt att åka upp i Rockefeller Center senare i veckan istället. När vi var nedanför så såg tjejerna en stor Victoria’s Secret butik som dem ville gå in i, och där stannade dem i typ en timme… Under tiden gick jag, Emil och Kris runt i lite andra affärer och kollade.

När tjejerna äntligen var klara så tog vi tunnelbanan till FN. Emil och Kris ville inte gå på den guidade turen, så dem åkte och gjorde något annat så länge. Men jäklar va coolt det var där inne. Vi fick en guidad tur över hela anläggningen, och vi fick gå in i alla salar inklusive generalförsamlingens sal. Det fanns även tre andra salar där, vilka var donerade från nordeuropeiska länder. Så vår guide började räkna upp att första var från Danmark, andra från Norge, och innan han sa tredje så tänkte jag ”säg inte Finland!”, och så sa han att den tredje och sista salen var donerad av Sverige. Jag blev kanske lite övertaggad, för jag gjorde en inte så diskret knytning av handen så alla i vår grupp inklusive guiden förstod att jag var från Sverige haha.

Efter detta mötte vi upp Kris och Emil igen och vi gick och kollade på Grand Central och Trump Tower. Utanför Trump Tower var det hur mycket poliser som helst, och vid entrén stod poliser från SWAT med gevär och hund. När man gick in i byggnaden fick man gå genom en säkerhetskontroll så som man får göra på flygplatser. Men det var ganska coolt att se säkerhetspådraget, och att vi trots det kunde gå in och kolla.

Det sista vi gjorde var att gå till Times Square där vi träffade Laura och hennes mamma igen. Det var väldigt imponerande ställe med alla skärmar. Fanns några skärmar med reklam från Fjällräven, och även HM. Heja Sverige!!!!

Tänker att jag avslutar del 2 här, så håll ögonen öppna så kommer del 3 inom kort! Ha det gött!!

Bilden till höger är tagen i salen som Sverige donerat

Likes

Comments

Tjenare! Eftersom det var Thanksgiving denna veckan så hade vi ledigt från skolan. Så jag, Lisa, Emil, Manon, Laura, Kris och Annika åkte till Washington DC. och New York. Så i detta inlägg tänkte jag berätta om DC.

Vi åkte till Atlanta förra fredagen för att ta ett plan till Washington. Eftersom planen gick vid 22.10 så kom vi väldigt sent till Washington, men vi tog ändå en kvälls runda i närområdet som slutade med en glass på donken.

På Lördagen besökte vi de olika sevärdheterna i den stora parken mitt i staden. Så vi började med att kolla på Vita Huset. Jag blev väldigt förvånad över hur pass litet det var. Hade föreställt mig att det skulle vara mycket större.

Efter det gick vi till Washington Monument, vilket är den höga pelaren mitt i staden. Oturligt nog utförde dem någon service på hissen där, så vi kunde inte åka upp. Så det var lite tråkigt. Men en kul och lite annorlunda grej som hände var att när vi stod nedanför och tog lite kort var det en tjej som kom fram till oss och frågade om hon fick ta en bild med oss, då hon tyckte vi såg så sköna ut. Så självklart ställde vi upp på det, sköna som vi är haha.

Vi gick sedan vidare mot minnesmonumentet från andra världskriget, the Reflecting Pool och Lincolnmonumentet vilket enligt mig var höjdpunkten på dagen. När vi gick runt där så hörde vi en helikopter, och det visade sig vara Marine One!!! Alltså formationen av tre helikoptrar där en innehåller presidenten. Det var riktigt coolt!!!

Sedan var det dags för lunch, så vi gick till Subway. På vägen gick vi förbi ett stånd där dem sålde t-shirts, och jag hittade en NCIS t-shirt som jag bara var tvungen att köpa.

Efter vår sena lunch lämnade laura oss för att möta sin mamma på flygplatsen, så då gick vi andra och kollade på United States Capitol vilket var en riktigt maffig byggnad.

Jag bad en kvinna att ta en gruppbild på oss framför byggnaden, så det gjorde hon. Men saken var den att eftersom det var svinkallt så väntade vi med att kolla på bilden tills vi kom hem, och det visade sig att hon missat att få med byggnaden… Hur dum får man vara egentligen?

På kvällen käkade vi med Laura och hennes mamma på en italiensk restaurang, och jag käkade en väldigt god pizza.

Söndagen började med att vi åkte till Arlington Cemetery. Det var riktigt fint med alla vita identiska gravstenar som var placerade med millimeterprecision. Vi såg även John F Kennedys grav.

Sedan tog vi tunnelbanan till Pentagon och kollade. Där fanns även Pentagon Memorial, vilket är till minne av attacken mot pentagon 9/11. Det utgjordes av bänkar i sten där varje person som dog fått en egen bänk med sitt namn ingraverat. Dessa bänkarna stod på rader som visade vilket år personen var född i. Den yngsta var 3 år, dvs född 1998. Bänkarna var även vända på två olika håll beroende på om personen befann sig i flygplanet eller inne i Pentagon.

Därefter åkte vi tillbaka till US Capitol för att ta en ny bild med byggnaden inkluderad. Vi gick även och kollade på USA’s högsta domstol.

Därefter gick vi hem, för att nästan direkt gå ut och shoppa lite. Jag hittade inget denna gången, förutom creps med nutella och jordgubbar som fick bli kvällsmaten, då vi åt sen lunch. På kvällen var vi trötta så vi kollade på The Accountant. Både jag och Emil hade väldigt höga förhoppningar på den filmen, men vi blev båda besvikna för den var inte alls så bra som väntat.

På måndagsmorgonen tog vi tåget till New York, och det tänkte jag berätta mer om i nästa inlägg. Så ha det gött till dess!

Likes

Comments

Tjenare alla glada!

Förra veckan tog vi en långhelg i Orlando. Vi hyrde två bilar och åkte dit på torsdagseftermiddagen. Det var en 6-7 timmar lång bilfärd, men på något vis kändes det som tiden flög fram. Så när vi kom fram till huset vi hyrde valde vi sängar och sedan satt vi och chillade i soffan några timmar.

På fredagen åkte vi till Universal Studios på morgonen och det var hur coolt som helst. Massa attraktioner från filmer. Fanns bland annat Transformers, Minions, The Simpsons, Men in black, Shrek och bäst av allt, Harry Potter. Dem hade byggt upp Diagon Alley med affärerna där man kunde köpa trollstavar, butter beer, souvenirer etc. Var även en bergodalbana-liknande attraktion med 3D effekter vilket var hur häftigt som helst.

Vi var i den parken hela dagen, och även om attraktionerna inte var galna så var det så värt det att spendera dagen där, då allt de byggt upp var helt fantastiskt. Det kändes verkligen som om att man gick runt i en Harry Potter film när man var i Diagon Alley.

På kvällen efter parken stängt lagade vi mat, och eftersom det var så gott med wraps när vi var i Nashville så gjorde vi samma även denna helgen. Sen satt vi och chillade i soffan allihop och jag drack första rödvinet sen jag lämnade Sverige och det var så gott!!

På lördagen åkte vi till Island of Adventure, och där var det mycket bättre attraktioner. Fanns bland annat stora bergochdalbanor och vattenattraktioner liknande Flumeride och Kållerado på Liseberg. Även i denna park hade dem satsat på Harry Potter, så fanns en del med Hogsmeade och Hogwarts som även de var hur häftiga som helst. Inuti Hogwarts fanns det en attraktion likt den i Diagon Alley i Universal Studios. När vi stod i kön till den attraktionen var det första gången jag njöt av att köa. Detta för att man gick inne i Hogwarts med alla rum så som Dumbledores kontor, föreläsningssalen och trapphuset med alla rörliga bilder. Så coolt!

På kvällen delade vi upp oss när vi skulle äta, då hälften av oss inte var så hungriga. Så den hungriga bilen åkte till Cheescake Factory medan den mindre hungriga bilden (min) köpte hem Panda Express. Jag älskar ju asiatisk mat, så det var riktigt gott.

På söndagen städade vi iordning huset och tog vårt pick o pack och åkte tillbaka till Troy. Så sammanfattningsvis var helgen helt super!

Likes

Comments

I måndags hade jag min första exam för veckan i Global HR management, så började morgonen med att gå igenom allt jag skulle kunna en sista gång. Sen hade jag exam, så får se nästa vecka hur det gick. På eftermiddagen satt jag, Lisa och Laura i bibblan. Jag hade verkligen inget fokus så medan dem pluggade satt jag och ”pluggade”, dvs surfade, lyssnade musik och annat som inte hörde till skolarbetet. Sen på kvällen skulle jag och Laura gå till matsalen och käka, men det visade sig att det var Breakfast for dinner vilket är så dåligt. Så istället åkte vi med Cristina till en mexikansk restaurang som heter Rodeo, och det var så mycket bättre. Var även ”rea” på Margaritas så vi drack en sådan med. Det är sådant man får göra när man är utbytesstudent haha. Jag åt någon kyckling med ris och ostsås och det var så gott! Skulle kunna käka det varje dag resten av min tid här.

Senare på kvällen var jag väldigt fokuserad och tog igen allt skolarbete jag missat på eftermiddagen, så kanske inte är så dumt att dricka en drink till kvällsmaten när man ska plugga trots allt. 

Imon ska vi åka till Orlando ett stort gäng, så i början av nästa vecka kommer det nog komma mer uppdateringar. Ha det gött så länge! 

Likes

Comments

I helgen åkte vi på en trip till Nashville som ligger ungefär fem timmar norr om Troy. Vi var 9 personer, så när vi som var i första bilen skulle hämta den fick vi reda på att vi blivit uppgraderade till att få en Jeep Renegade, vilket var hur nice som helst. Så vi åkte från Troy vid 2-tiden på fredagen, och i första bilen var det jag, Lisa, Guillermo och Adele. I andra bilen som åkte lite senare var det Julius, Aleks, Jeroen och Vincent. Och för den uppmärksamme så tänkte jag bara säga att: Nej, jag skrev inte fel antal tidigare. Det var nämligen så att Laura varit och rest en vecka så vi plockade upp henne på flygplatsen i Nashville på lördagskvällen.

När vi kom fram på fredagen åkte vi först till huset vi hyrde genom Airbnb. Det var väldigt fint och stort. Därefter åkte vi till en italiensk restaurang och åt. Och nu när jag har varit här ett tag kan jag kommamed utvärderingen att amerikaner inte kan göra pasta. Alltid för lite salt och för överkokt… Men annars var det gott!

Senare på kvällen när den andra bilen kommit drog vi ner till Downtown och gick runt lite.

På lördagen började vi med att åka till en stor stadspark där det fanns ett Parthenon och lite andra grejer. Sen gick vi en runda på Vanderbilt Universitys campus och det var lite större än Troy kan man säga. Därefter åkte vi ner till Downtown och gick omkring lite, och sedan satte vioss på en sportbar och käkade en lättare lunch. Jag käkade kycklingvingar som var hur goda som helst.

Sen var det dags att hämta bilarna från parkeringen och vi åkte till en mataffär och köpte saker för att göra typ kyckling-tacos. Det var underbart med hemlagad mat! Saknar det så galet mycket!

Efter middagen chillade vi lite och vilade upp oss. Sen vid 9-tiden åkte jag och Lisa för att hämta upp Laura som vi inte träffat på en vecka. Och det var så härligt att se henne igen. Kommer bli jäkla tufft att säga hejdå till alla om lite drygt en månad när man saknar en person som bara är borta en vecka.

När vi kom tillbaka till huset förberedde vi oss och ringde två Ubers som tog oss ner till Downtown igen. Där gick vi till två barer varav en var en rooftop bar. Vi hade hur kul som helst, och jag träffade även två Svenskar som också var utbytesstudenter fast utanför Nashville. Så det varväldigt trevligt, men är så jäkla ovanligt att prata svenska nu när jag varit här en tid. Så får väl ta en kurs när jag kommer hem haha.

På söndagen packade vi ihop våra grejer och städade iordning huset lite. Sen åkte vi i första bilen + Laura till Downtown då Laura ville sehur det såg ut på dagen. Där käkade vi även lunch, vilket var en stor besvikelse för mig då jag på något vis beställde en pizza utan tomatsås… Så var ganska smaklös kan man säga. Efter det satte vi oss i bilen och åkte hem. Andra halvan av bilresan var Laura DJ i framsätet och jag och hon sjöng till alla låtar så de tre i baksätet måste nog ha tyckt att vi var lite jobbiga ibland haha.

Det var allt för denna gången, men kommer snart ett inläggtill!

På flygplatsen var det folk som stod med iPad och hade namn på personer som skulle hämtas, så jag skrev Lauras namn på min telefon och höll upp när hon kom.

Likes

Comments

Hej alla glada!

Igår var det halloween-party, vilket var riktigt kul! Halloween är väldigt stort här i USA, och de flesta tar det väldigt seriöst. Såg till exempel folk som började pynta sina trädgårdar redan i slutet av september!!

Jag och mina vänner var lite sent ute att fixa utklädnad, så när vi var på Walmart i fredags var nästan allt utsålt! Men vi hittade dessa fina doktorskläder som vi använde!

Har inte så mycket mer att skriva, men tänkte bjuda på lite bilder!

Likes

Comments

Tjenare!
Igår var mina lektioner inställda, så hade bara tennis på morgonen. Vi spelade dubbel för första gången och det var riktigt kul! Gillar verkligen tennis.

Sen gick jag hem och var lite produktiv då jag tvättade två maskiner tvätt samt städade mitt rum då vi hade room check på eftermiddagen.

På kvällen var det premiär för musikalen Cabaret som spelades av studenter här ifrån Troy och tre av mina kompisar här var med i den. Trots att musikaler inte är min favorit så blev jag positivt överraskad över hur bra dem var! Så det var helt klart värt det att gå och kolla!

Nu snart så ska jag gå och träffa en amerikansk tjej som är intresserad av att plugga i Halmstad nästa höst, så ska försöka övertyga henne till att göra det. Att plugga utomlands är nog den bästa upplevelsen jag haft hittills i mitt liv! Man lär sig så mycket, utforskar nya platser och träffar så många nya vänner från hela världen. Så om någon av er funderar på att åka så har jag bara en sak att säga er: ÅK! Det kan inte bli annat än underbart!

Likes

Comments

Hej alla glada!

I helgen var jag, Lisa och Wietse på en weekend i Atlanta, Georgia. Vi hyrde som vanligt en bil, då kollektivtrafiken i detta landet är så ofördelaktig. Så vi lämnade Troy vid 15-tiden för en tre timmars bilresa. Tro det eller ej, men denna gången var Lisa redo när vi skulle åka. Väldigt imponerad faktiskt haha!

När vi var i utkanten av Atlanta så stannade vi på en KFC och käkade. Har inte ätit det så många gånger i mitt liv, så tycker faktiskt det är ganska gott!

När vi kom in i Atlanta var det mörkt och man såg stadens skyline vilket var hur fint som helst. Slog även rekord i antal filer på väg som jag kört på: hela åtta filer i varje färdriktning! Det gick bra, men man fick vara jäkligt uppmärksam.

När vi kom till hotellet checkade vi in och sedan gick vi ut i staden. Eftersom vi kom ganska sent på kvällen så tog vi bara en liten runda i downtown och så åkte vi ett pariserhjul med utsikt över hela staden.

Lördagen började med frukost, vilket var en liten besvikelse. Fanns inte alls mycket att välja på.

Sen gick jag och Lisa till ett stort akvarium, medan Wietse stannade på rummet då hon inte ville hänga med.

Vi såg alla typer av fiskar så som sköldpaddor, plattfisk, pirayor, vit alligator, säl, vitval och massa annat. Detta akvariet ska vara det största i USA och tredje största i världen.

Vi var även på show med sälar och delfinshow! Har inte sett en delfinshow innan så det var jäkligt coolt. Riktigt häftiga djur alltså.

När vi var klara på akvariet var det dags för lunch. Vi mötte upp Wietse och hittade en mysig restaurang som heter Ted’s Montana Grill. Jag beställde in en typ av hamburgare som inte var en hamburgare… Var en burgare av buffel, men bara understa brödet. Sen på toppen var det en chiligryta och ost, och pommes vid sidan. Så såg verkligen inte ut som en hamburgare, men det gjorde inget för var hur gott som helst! Den får 8,3/10 satsumas.

Därefter gick vi till CNNs huvudkontor för en guidad tur. Och säger bara en sak, jäklar vad stort det var! Man kom in i en stor hall med massa restauranger, och så såg man alla deras kontor. Var som att man var utanför byggnaden fast inomhus om ni fattar vad jag menar.

På turen fick vi bara ta bilder på första och andra stoppet, men tänkte beskriva lite. Först stannade vi i en liten biograf där det var massa monitors. Det visade sig att det var samma monitors som dem har i kontrollrummet och guiden beskrev vad som hände i alla rutor, och sen kopplade hon in så vi hörde vad dem sa live. Jag insåg inte hur mycket jobb det är med alla nyhetssändningar och tv-program. Det är nämligen som så att varje gång som bilden ändras (antingen till ett inslag eller en ny kameravinkel) så är det en producent som godkänner. Så var 10-20 sekund ger han order om att byta bild. Så känns som ett ganska intensivt jobb! Sen gick vi vidare till ett rum som var uppbyggt som en nyhetsstudio och vi fick veta lite om hur livesändningar fungerar samt om hur de presenterar vädret. Dem använder en green-screen så dem ser inte vart dem pekar. Det är därför dem gör så stora rörelser. Var även en kille som fick ta på sig en grön filt och ställa sig framför. På tvn såg man bara hans huvud flyta runt haha. Så det är anledningen till att man aldrig ser dem som presenterar vädret i gröna kläder.

Sen gick vi vidare på en rundvandring och såg rum där de presenterar nyheterna, ett stort rum där dem sitter och samlar in nyheter att sända samt CNN international. Guiden berättade att CNN är klassat som den världsledande nyhetsbyrån.

Efter CNN bestämde vi oss för att gå till en stor stadspark, vilken låg ca en timme bort. Så på vägen dit såg vi massa fina byggnader och vi stannade även på Starbucks och tog en fika. Efter parken gick vi till en stor food-hall som hette Ponce. Jag älskar sådana ställen med massa små restauranger och affärer. Som en bonus låg detta i en gammal industribyggnad så var hur mysigt som helst. Där käkade vi på en italiensk restaurang och jag tog Pasta Pesto vilket var gott. Där fanns även ett ställe som sålde öl och vin från kranar. Så man valde vad man ville ha, och sedan storlek på flaska så fyllde dem din flaska. Stället hette The Tap, och jag köpte en IPA som jag ska prova någon dag.

Efter vi käkat klart begav vi oss ut igen för att gå till en bro och se skyline igen, och det var hur fint som helst. Så nu är jag väldigt taggad på att se skyline i NY i slutet av november.

På söndagen började vi dagen med att gå till World of Coca Cola. Det var en helt okej upplevelse, men hade dock förväntat mig lite bättre. Men helt klart värt det. I slutet av besöket kom vi in i ett stort rum där det fanns över 100 provsmakningar av läsk från hela världen. Var en del goda, men vissa smakade fruktansvärt. Fattar inte hur folk kan dricka sån skit! Fanns även lingondricka från Sverige.

Vid lunchtid tog vi bilen och åkte till Lenox Square vilket är en stor mall med 250 affärer på fyra våningar. Där fanns så bra affärer, så shoppade lite på American Eagle, Hollister, Zara och Apple store, för måste halite varmare kläder när jag ska till Nashville, DC, New York och Denver framöver. Så köpte ett par jeans, ett par chinos, en stickad tröja, en mössa, ett bälte samt ett nytt skal till min mobil då mitt gamla inte höll ihop längre.

Sen var det dags att åka hem. När vi körde på motorvägen var det stopp i andra körfältet på grund av en olycka och kön var hur lång som helst. Så jäkligt tacksam att det inte var i vår körriktning. När vi passerade stod det en helikopter på vägen för att hämta upp någon som skadat sig. Och när man är en kille som drömt om att bli brandman när jag var liten tyckte jag detta var lite coolt haha!

Nu ska jag fortsätta att skriva på min kära uppsatts i Organizational Behavior, så ni får ha det så gott!

P.S. Förbered er, för nu sista tiden här kommer jag leverera blogginlägg kan jag lova! D.S.

Benny! Tänkte på dig så la upp extra mycket bilder ;)

På golvet i den stora hallen hade dom gjort världskartan, så till höger ser ni norra Europa med CNN kontoret i Berlin (den bronsfärgade plattan) och till vänster ser ni Sverige.

Likes

Comments