Idag blir det ett litet annorlunda inlägg. Tänkte dela med mig lite av mitt café som jag har. Jag har i helgen införskaffat ett nytt barbord och stolar till caféet och det blev verkligen så bra. Jag har nu haft mitt café i mer än 2år, tiden går så himla fort. Det går bara bättre och bättre för mig och jag hoppas att jag ska kunna ta ut lön till nästa höst. Bor fortfarande hemma hos mina föräldrar men känner att jag vill börja leta lägenhet och flytta, så jag hoppas att till nästa höst kunna börja ta ut lön och börja små kika på lägenhet. Jag kollar ibland på lägenheter för att det är lite kul att kolla priser och hur planlösningen är i olika lägenheter. Jag har nu ändrat lite öppettider nu så jag stänger 16.00 både lördag och söndag, det är så himla skönt att få lite extra ledigt på helgerna på eftermiddagarna. Jag jobbar även som tennistränare på söndagar 17-18 och även på måndagar 16-19 så har en fullsmockad vecka. 

På bilderna nedanför är bordet och stolarna jag köpte, tyckte det passa jätte bra i i caféet.

Har ni några förslag på vad ni vill se på bloggen så tvivla inte att kommentera det ni skulle vilja se och läsa.

Ha nu en fortsatt trevlig dag✨

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Idag tänkte jag dela med mig av ett Roy Fares recept igen. Jag gillar hans recept, dem funkar verkligen och man kan ändra dem lite för att få dem som man precis vill. Men denna gången kommer jag lägga upp bild på receptet då det är många olika delar i receptet. Jag har även kommit på att jag måste träna på att få jämnare kanter på tårtan med smörkrämen, det är svårare än man tror😝.

Det man måste tänka på när man provar nya saker att baka är att man får misslyckas, misslyckas man aldrig så lär man sig aldrig något nytt. Så våga misslyckas. Våga prova nya grejor att baka. Som idag prov bakade jag en tårta men misslyckades totalt, så imorgon blir det att prova ännu en gång och ändra på lite grejor så blir det kanske bra men man vet aldrig. Så baka på och våga misslyckas✨

"happiness is knowing there is cake in the oven"

Likes

Comments

Hej på er, det receptet jag delar med mig idag är ett av mina favoriter. Jag har sagt en hel del att det är mina favoriter men hittar nya och spännande recept nästan varje dag som jag vill prova. Detta recept är alltså Chocolat Chip Cookie men i en segare konsistens. Receptet jag utgått ifrån görs egentligen i gjutjärnspanna i ugnen men jag har valt att göra i en vanlig rektangulär form och ändrat lite i mängder. Man kan självklart ändra mängden choklad om man ex bara vill ha mörk choklad.

Recept:

200g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

2 dl farinsocker

1 ägg

5 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt

1,5 dl hackad mörk choklad

2,5 dl hackad mjölk choklad

Sätt ugnen på 175°C. klä bakformen med bakplåtspapper i botten.

Rör smör, strösocker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg.

Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt. Rör ner i smeten och blanda till en slät deg. Tillsätt chokladen. Tryck ut degen i bakformen och grädda i 30-40min.

Vill man göra den lite amerikansk så kan man tillsätta 1,5 dl jordnötssmör.

Denna kaka är alltså en mjukare och segare variant av en vanlig Chocolat Chip Cookie. Vill man ha den mer mjuk så har man den inte lika länge i ugnen. Hoppas ni gillar detta recept. Kommentera gärna vad ni tycker, eller om ni provar själva så vill jag gärna veta hur det gått😊

Ha en fortsatt trevlig dag✨

Likes

Comments

Hej på er, idag tänkte jag dela med mig av ett gudomligt recept som jag tänkt dela med mig av länge. Det är Brownie med tryffel och flingsalt, det är Roy Fares recept ur hans bok United states of cakes. Jag bara älskar detta recept med blandningen av choklad och salt, hur gott är inte det? Jag bakar dessa ganska ofta och blir glad varje gång jag bakar detta för att dem är så himla god och lätta att göra.

Recept:

Börja alltid med att göra tryffeln först då den ska stå och stelna lite i rumstemperatur.

Tryffel:

150g mörk choklad

150g Vispgrädde

Det är väldigt enkelt. Koka upp grädden, se då till att ha koll för det kokar lätt över, häll sedan över det över chokladen och blanda försiktigt ihop till en slät tryffel. Låt stå under plast i rumstemperatur.

Brownie:

UGN: 160°C

150g smör

250g strösocker (2 3/4dl)

70g kakao (1 3/4dl)

3g salt (1/2tsk)

3g vaniljsocker (1tsk)

110g ägg (2st)

60g vetemjöl (1dl)

Smält smöret och blanda i socker, kakao, salt och vaniljsocker. Ha sedan i ett ägg i taget och blanda ihop. tillsätt sedan mjölet. Häll upp smeten i en bakform klädd med bakplåtspapper på ca 20x20cm (jag brukar ta en större för att få tunnare kaka) Grädda mitt i ugnen i ca 22min. Ta ut och låt svalna helt.

Ta sedan ut kakan ut formen och vänd upp och ner. Bred tryffeln ovanpå kakan och strö sedan på flingsalt. Ställ kakan i kylen tills tryffeln har stelnat. Skär kakan i bitar och servera dem rumsvarma.

Hoppas ni gillar att jag tar lite recept som är av mina favoriter ur bakböcker. Kommentera gärna vad ni tycker om mina inlägg och om det är något ni skulle vilja att jag ändra på.

Ha en fortsatt trevlig dag✨

"LIFE IS SHORT, EAT MORE CAKE"

Likes

Comments

Nu kommer ett av mina favorit snacks att ha till mellanmål, nämligen fröknäcke. Hur gott är inte det?

Det är ett enkelt recept och enkelt att göra men tar lång tid i ugnen, vilket kan vara en nackdel om man vill slänga ihop det lite fort. Man blandar ihop alla ingredienser och låter det stå och svälla i ca 15min sen brer man ut det på plåtar i ett tunt lager. Jag brukar lägga på en klick på plåten, täcka plåten med plast och sedan kavla ut det i ett tunt lager. Man kan även öka om man vill ha mer frö av en sort och minska från en annan, bara man håller samma mått, ex 1,5dl sesam istället för 1dl ta då ex 0,5dl pumpakärnor. Man kan ändra hur man vill med detta recept och byta ut fröer mot någon annan sort frö. Låt fantasin flöda.

Receptet finner ni nedan:

1 dl sesamfrö

1 dl pumpakärnor

1 dl solroskärnor

1 dl majsmjöl

1/2 dl hela linfrö

1/2 tsk salt

1/2 dl rapsolja

2 dl kokande vatten

Ugnen ska vara på 150°C och man ska grädda i ca 1h 30min. Jag brukar strö på lite flingsalt innan jag stoppar in i ugnen 😄 .

Kom gärna med förslag på vad ni skulle vilja att jag prova att göra.

Ha en fortsatt trevlig dag✨

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen jag la upp igen, har inte fått in en vana att lägga upp men ska sätta en notice att jag ska lägga upp mer inlägg. Tänkte jag skulle försöka att ha en dag i veckan jag lägger upp till början med eller två dagar, vad tycker ni?

Här om dagen gjorde jag två nya sorters cupcakes. Ena smaken var mint/choklad och andra apelsin, så himla goda. Jag använde mig av samma froosting recept till båda men hade i smak och karamellfärg för att få en härlig mintig färg. På själva muffinsen så gjorde jag en sats vanlig chokladmuffins till mint cupcaken och en vanilj muffin som jag hade i lite apelsin skal och saft i för att få apelsinsmak även i muffinsen. Så till dem kan man ta de muffins receptet man tycker bäst om. Till froostingen använde jag nedanstående recept.

Froosting:

300g florsocker

50g Margarin

125g Philadelphiaost

smaksättning

Karamellfärg (om önskas)

Eftersom man har i mera vätska i froostingen så måste man ha i mera florsocker än vad det står men i minten så är det bara några droppar mer vätska så brukar bli bra. På apelsinen så har man i en del del apelsinsaft och behöver då ha i mera florsocker för att få en fast froosting, annars om man vill ha en lös så kan man bara "smeta" på det på muffinsen. Man kan då inte spritsa ut den för den blir alldeles för lös.

Som sagt så ska jag försöka lägga upp inlägg oftare men ge gärna tips i kommentaren vad ni skulle vilja ha för inlägg och vad för recept. Vill ni att jag lägger upp mer vanliga som ex bara muffins recept jag gillar, eller bara lite tips på verktyg att använda i bakningen?

Hoppas ni får en helt underbar dag och en härlig kväll med lite fredagsmys

Likes

Comments

Gjorde idag en stoooor ballerinakaka bestående av kladdkaka och sockerkaka med nutella emellan, den var himmelsk god, recept kommer nedanför.


Kladdkaka:

100g Smör

2 Ägg

3dl Socker

2 1/2dl Vetemjöl

4msk kakao

1 1/2tsk Vaniljsocker

1/2krm salt

Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt och rör ner smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten, häll smeten i formen och grädda i 12-20min i 200°C


Sockerkaka:

38g smör

1,5dl vetemjöl

1tsk bakpulver

1tsk vaniljsocker

2ägg

1dl socker

0,75 dl mjölk

Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Ha i mjölblandningen lite i taget med smöret och mjölken, vispa försiktigt till en slät smet. häll smeten i formen och grädda i drygt 20-30min. när den svalnat gör ett hål i mitten, alt ha en rund form i mitten på formen innan ugnen.


Lägg kladdkakan när den svalnat på ett fat. Smeta på nutella och lägg sedan på den kalla sockerkakan och ha på florsocker, gör då ett lätt mönster med fingret och ha sedan i mer nutella i mitten.


Har ni någon fråga kommentera gärna blev lite sluddrig förklaring 😁

Likes

Comments

En helt vanlig prinsesstårta kan man dekorera på så många olika sätt, Denna är bara täckt med vit marsipan och ett mönster med pikéering. Jag är inte så kreativ av mig när det kommer till att dekorera och inte heller bra på marsipanfigurer, men det är en sak jag verkligen vill lära mig för att kunna ta emot lite annorlunda och roliga beställningar på tårtor.

En prinsesstårta består av tre tårtbottnar, hallonsylt, vaniljkräm, grädde och såklart marsipan, nedanför här kommer jag skriva ordningen på hur man gör tårtan så man får läsa nerifrån och upp då på den listan jag gör.

Marsipan

Grädde (tunt bara att täcka tårtan)

Tårtbotten

Grädde i kupolform

Vaniljkräm ca 1cm högt

Tårtbotten

Hallonsylt

Tårtbotten


Jag ska försöka lägga upp inlägg lite oftare men har inte bakat något nytt eller roligt så inte haft något att skriva och lägga upp bild på, kommentera gärna om det är något ni tycker jag ska testa att baka och lägga upp resultatet här.

Hoppas ni får en toppen dag ✨

Likes

Comments

Denna pralin är verkligen att rekommendera, Jag använde mig av ett vitt skal till pralinen för tycker vit choklad och nougat passar perfekt. Har gjort flera sorters praliner inför idag. En av smakerna är den nedaför och är nougat, en av mina bästa smaker på en pralin, receptet är väldigt enkelt på fyllningen och den kommer här nedanför

1dl grädde

1 msk glukos

150g nougat

1 klick smör

Man kokar upp grädden med glukosen, sedan tar man bort från plattan och har i nougaten och blandar och sedan smöret tills man får en len och krämig fyllning. Fyllningen måste gå ner till minst 28°C för att pralinskalen inte ska smälta när man har i fyllningen.

Skicka gärna meddelande om du har frågor kring att temperera choklad😄


God Jul och Gott Nytt År ✨


Likes

Comments

Detta bakverk är en av mina absoluta favoriter, det är en biskvi med jordnöts smörkräm toppat med mörk choklad och hackade jordnötter.


Biskvibotten är ett enkelt recept beroende på hur mycket man vill ha, man tar hälften hela tiden,

200g Mandelmassa

100g Socker

50g Äggvita

Gör så här:

Vispa mandelmassan mjuk, tillsätt sedan lite äggvita i taget. Tillsätt sedan lite socker i taget till du får en fin smet (lite grynig kan den se ut)

I och med att man har i sockret sist så löser det upp alla klumpar som blivit när man haft i äggvitan i mandelmassan.

Grädda i 190°C i ca 5-10min, det beror helt på ugnen man använder. Man vill få en fin ljusbrun färg, Låt sedan svalna och vänd sedan på dem. Låt dem svalna helt och stoppa sedan in dem i frysen för att lättare stryka på smörkrämen.

Smörkräm:

100g Smör

1/2 burk Jordnötssmör

1 tsk Vaniljsocker

1,5dl florsocker

1 äggula

Denna smörkrämen är väldigt enkel bara vispa ihop allt tills du ser att den får en ljus färg (vispa ca 5min)

När du strykt upp biskvierna med smörkrämen doppa i mörk choklad och strö sedan på lite hackade jordnötter.

Hoppas det smakar 👋


Likes

Comments