Gjorde idag en stoooor ballerinakaka bestående av kladdkaka och sockerkaka med nutella emellan, den var himmelsk god, recept kommer nedanför.


Kladdkaka:

100g Smör

2 Ägg

3dl Socker

2 1/2dl Vetemjöl

4msk kakao

1 1/2tsk Vaniljsocker

1/2krm salt

Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt och rör ner smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten, häll smeten i formen och grädda i 12-20min i 200°C


Sockerkaka:

38g smör

1,5dl vetemjöl

1tsk bakpulver

1tsk vaniljsocker

2ägg

1dl socker

0,75 dl mjölk

Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Ha i mjölblandningen lite i taget med smöret och mjölken, vispa försiktigt till en slät smet. häll smeten i formen och grädda i drygt 20-30min. när den svalnat gör ett hål i mitten, alt ha en rund form i mitten på formen innan ugnen.


Lägg kladdkakan när den svalnat på ett fat. Smeta på nutella och lägg sedan på den kalla sockerkakan och ha på florsocker, gör då ett lätt mönster med fingret och ha sedan i mer nutella i mitten.


Har ni någon fråga kommentera gärna blev lite sluddrig förklaring 😁

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

En helt vanlig prinsesstårta kan man dekorera på så många olika sätt, Denna är bara täckt med vit marsipan och ett mönster med pikéering. Jag är inte så kreativ av mig när det kommer till att dekorera och inte heller bra på marsipanfigurer, men det är en sak jag verkligen vill lära mig för att kunna ta emot lite annorlunda och roliga beställningar på tårtor.

En prinsesstårta består av tre tårtbottnar, hallonsylt, vaniljkräm, grädde och såklart marsipan, nedanför här kommer jag skriva ordningen på hur man gör tårtan så man får läsa nerifrån och upp då på den listan jag gör.

Marsipan

Grädde (tunt bara att täcka tårtan)

Tårtbotten

Grädde i kupolform

Vaniljkräm ca 1cm högt

Tårtbotten

Hallonsylt

Tårtbotten


Jag ska försöka lägga upp inlägg lite oftare men har inte bakat något nytt eller roligt så inte haft något att skriva och lägga upp bild på, kommentera gärna om det är något ni tycker jag ska testa att baka och lägga upp resultatet här.

Hoppas ni får en toppen dag ✨

Likes

Comments

Denna pralin är verkligen att rekommendera, Jag använde mig av ett vitt skal till pralinen för tycker vit choklad och nougat passar perfekt. Har gjort flera sorters praliner inför idag. En av smakerna är den nedaför och är nougat, en av mina bästa smaker på en pralin, receptet är väldigt enkelt på fyllningen och den kommer här nedanför

1dl grädde

1 msk glukos

150g nougat

1 klick smör

Man kokar upp grädden med glukosen, sedan tar man bort från plattan och har i nougaten och blandar och sedan smöret tills man får en len och krämig fyllning. Fyllningen måste gå ner till minst 28°C för att pralinskalen inte ska smälta när man har i fyllningen.

Skicka gärna meddelande om du har frågor kring att temperera choklad😄


God Jul och Gott Nytt År ✨


Likes

Comments

Detta bakverk är en av mina absoluta favoriter, det är en biskvi med jordnöts smörkräm toppat med mörk choklad och hackade jordnötter.


Biskvibotten är ett enkelt recept beroende på hur mycket man vill ha, man tar hälften hela tiden,

200g Mandelmassa

100g Socker

50g Äggvita

Gör så här:

Vispa mandelmassan mjuk, tillsätt sedan lite äggvita i taget. Tillsätt sedan lite socker i taget till du får en fin smet (lite grynig kan den se ut)

I och med att man har i sockret sist så löser det upp alla klumpar som blivit när man haft i äggvitan i mandelmassan.

Grädda i 190°C i ca 5-10min, det beror helt på ugnen man använder. Man vill få en fin ljusbrun färg, Låt sedan svalna och vänd sedan på dem. Låt dem svalna helt och stoppa sedan in dem i frysen för att lättare stryka på smörkrämen.

Smörkräm:

100g Smör

1/2 burk Jordnötssmör

1 tsk Vaniljsocker

1,5dl florsocker

1 äggula

Denna smörkrämen är väldigt enkel bara vispa ihop allt tills du ser att den får en ljus färg (vispa ca 5min)

När du strykt upp biskvierna med smörkrämen doppa i mörk choklad och strö sedan på lite hackade jordnötter.

Hoppas det smakar 👋


Likes

Comments

Hittade denna härliga idé att göra ett litet paket med en chokladkaka i till julafton. Är så sjukt taggad på julen detta år och hoppas det blir underbart, och att det kommer mycket snö.

Julbaket är en del av det bästa jag vet, har bakat Skumtomtefudge ( recept längst ner), sedan har jag bakat pepparkakor och massvis med lussekatter, imorgon blir det nog lite mer pepparkakor och sedan kanske en vanilj och havssalt kola som jag älskar, ska försöka lägga upp recept och bild på dem när jag gjort dem. Har ni tips på någon jag kan baka och lägga upp här så gör det gärna..


Skumtomtefudge

Ingredienser

  • 1 påse skumtomtar (ca 100g)
  • 50 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 150 g vit choklad

Gör så här

  1. Hacka skumtomtarna i bitar. Spara en handfull till garnering.
  2. Häll i resten av skumtomtarna samt allt utom den vita chokladen i en kastrull och smält på svag värme.
  3. Låt den släta smeten koka under omrörning i ca 10 minuter.
  4. Blanda i 150 g vit choklad och rör tills massan blivit blank.
  5. Ta av kastrullen från spisen och fortsätt röra tills massan blivit ljus och svalnat lite.
  6. Häll upp i en bakplåtsklädd form (liten), strö eventuell kokos och bitar av skumtomtar över massan.
  7. Ställ in i kylen och låt stelna.
  8. Skär i bitar och servera.

Likes

Comments

Detta är den bästa tårtan vid jul och min favorit, tyvärr är det hemligt recept då jag är den enda som har denna tårta på mitt Café som jag vet i alla fall ;) Det enda jag kan säga är att den har pepparkakssmak :).

Jag älskar verkligen julen, det är den bästa årstiden som finns med snö (när det väl finns) älskar känslan att gå ute när det snöar och det landar snöflingor i ens hår. Det är dock inte kul att vara ut när det är snöstorm, inte riktigt samma känsla. Har ni önskemål på något recept eller något ni tycker jag ska prova baka så kommentera gärna :)



Likes

Comments

 Detta är Choklad Muffins med hallon maräng smörkräm uppe på och dekorerat med ett hallon på toppen. Detta recept är taget från Roy Fares men jag har skippat en chokladsås han även har uppe på recepten på den kommer också med.

CUPCAKES:

120 g vetemjöl (2 dl)
190 g strösocker (2 dl)
10 g bakpulver (2 tsk)
3 g salt (½ tsk)
3 g vaniljsocker (1 tsk)
60 g kakao (1 ½ dl)
55 g ägg (1)
120 g vegetabilisk olja (1 dl + 2 msk)
225 g hett vatten (2 ¼ dl)

Sätt ugnen på 170 grader. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg och olja lite lätt i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott. Tillsätt lite i taget av vattnet och blanda till en slät smet.

Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt eller använd dubbla formar på en vanlig plåt. Fyll formarna till ¾ med smet och grädda mitt i ugnen i 17–18 minuter. Prova med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt.

BUTTERCREAM FROSTING:

200 g hallon (3 dl)
150 g äggvita (4–5)
255 g strösocker (3 dl)
15 g vaniljsocker (1 ½ msk)
ev. röd hushållsfärg
350 g rumstempererat osaltat smör

Mosa eller mixa hallonen och passera genom en sil till en slät och fin puré. Lägg äggvitor och socker i en skål. Sätt skålen i ett vattenbad och vispa tills alla sockerkristaller har lösts upp. Ta bort skålen från värmen och fortsätt att vispa tills marängen har svalnat och är styv. Tillsätt vaniljsocker och eventuellt hushållsfärg. Vispa ner smöret i omgångar tills det blir en slät och fin kräm. Tillsätt hallonpurén i omgångar och vispa väl.

CHOKLADSÅS:

100 g mörk choklad, 70%
100 g vispgrädde (1 dl)

Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll ner den i bunken. Låt stå i någon minut och blanda sedan ihop till en slät sås. Låt svalna helt. Spritsa generöst med buttercream på varje cupcake och toppa med hallon samt chokladsås

Likes

Comments

Gud vad längesedan det var jag skrev på denna blogg. Har haft fullt upp verkligen. Den 12 Juni i år tog jag studenten sedan jobbade jag på ett bageri i 4 veckor innan jag gjorde något stort i mitt liv. Jag öppnade nämligen ett eget litet café i Örebro som jag då döpte enkelt efter mig. Det är en dröm jag haft sedan jag började på Virginska skolan. Jag har nu haft öppet i ca 2 månader och det flyter på riktigt bra. vissa dagar kommer färre kunder än andra men man får ta det som kommer. Det har även börjat rulla in tårtbeställningar och det tycker jag är svin kul, fick göra en med svart text i marsipan som det stod "chanel" sedan märket också. Det var inte lätt att få fina bokstäver då jag inte har bokstavs utstickare. Jag kommer försöka engagera mig mer i bloggen nu framöver och lägga upp en del jag gör på mitt café och kanske ge någon lite inspiration om vad man kan göra. Jag har försökt inrikta mig på lite allergivänliga produkter som att jag har gjort en del mjölkfria produkter som kärleksmums och torra kakor. Det är så enkelt att göra fritt från mjölk och även gluten. Man kan göra allt som man gör vanligt eller hur man kan säg. Hoppas verkligen att någon i alla fall får lite inspiration 😄

Likes

Comments

Gud vad jag älskar detta med tårtor. Det måste vara det bästa som finns att göra. Man får så himla många olika idéer av hur man ska dekorera en tårta. Denna tårta fick jag i beställning av min tennistränare att göra.
Jag vill bara göra fler och fler tårtor så jag kan dekorera alla olika och fixa till. Rosorna är den bästa delen av allt för att få göra olika färger i varje ros och inte bara ha en färg :)


Likes

Comments

Älskar att göra tårtor. Det är det bästa jag vet. Denna tårta gjorde jag till halloween. Det är en mask som sticker ut på båda sidorna av tårtan 😊


Likes

Comments