View tracker

Detta är den bästa tårtan vid jul och min favorit, tyvärr är det hemligt recept då jag är den enda som har denna tårta på mitt Café som jag vet i alla fall ;) Det enda jag kan säga är att den har pepparkakssmak :).

Jag älskar verkligen julen, det är den bästa årstiden som finns med snö (när det väl finns) älskar känslan att gå ute när det snöar och det landar snöflingor i ens hår. Det är dock inte kul att vara ut när det är snöstorm, inte riktigt samma känsla. Har ni önskemål på något recept eller något ni tycker jag ska prova baka så kommentera gärna :)



Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

 Detta är Choklad Muffins med hallon maräng smörkräm uppe på och dekorerat med ett hallon på toppen. Detta recept är taget från Roy Fares men jag har skippat en chokladsås han även har uppe på recepten på den kommer också med.

CUPCAKES:

120 g vetemjöl (2 dl)
190 g strösocker (2 dl)
10 g bakpulver (2 tsk)
3 g salt (½ tsk)
3 g vaniljsocker (1 tsk)
60 g kakao (1 ½ dl)
55 g ägg (1)
120 g vegetabilisk olja (1 dl + 2 msk)
225 g hett vatten (2 ¼ dl)

Sätt ugnen på 170 grader. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg och olja lite lätt i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott. Tillsätt lite i taget av vattnet och blanda till en slät smet.

Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt eller använd dubbla formar på en vanlig plåt. Fyll formarna till ¾ med smet och grädda mitt i ugnen i 17–18 minuter. Prova med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt.

BUTTERCREAM FROSTING:

200 g hallon (3 dl)
150 g äggvita (4–5)
255 g strösocker (3 dl)
15 g vaniljsocker (1 ½ msk)
ev. röd hushållsfärg
350 g rumstempererat osaltat smör

Mosa eller mixa hallonen och passera genom en sil till en slät och fin puré. Lägg äggvitor och socker i en skål. Sätt skålen i ett vattenbad och vispa tills alla sockerkristaller har lösts upp. Ta bort skålen från värmen och fortsätt att vispa tills marängen har svalnat och är styv. Tillsätt vaniljsocker och eventuellt hushållsfärg. Vispa ner smöret i omgångar tills det blir en slät och fin kräm. Tillsätt hallonpurén i omgångar och vispa väl.

CHOKLADSÅS:

100 g mörk choklad, 70%
100 g vispgrädde (1 dl)

Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll ner den i bunken. Låt stå i någon minut och blanda sedan ihop till en slät sås. Låt svalna helt. Spritsa generöst med buttercream på varje cupcake och toppa med hallon samt chokladsås

Likes

Comments

View tracker

Gud vad längesedan det var jag skrev på denna blogg. Har haft fullt upp verkligen. Den 12 Juni i år tog jag studenten sedan jobbade jag på ett bageri i 4 veckor innan jag gjorde något stort i mitt liv. Jag öppnade nämligen ett eget litet café i Örebro som jag då döpte enkelt efter mig. Det är en dröm jag haft sedan jag började på Virginska skolan. Jag har nu haft öppet i ca 2 månader och det flyter på riktigt bra. vissa dagar kommer färre kunder än andra men man får ta det som kommer. Det har även börjat rulla in tårtbeställningar och det tycker jag är svin kul, fick göra en med svart text i marsipan som det stod "chanel" sedan märket också. Det var inte lätt att få fina bokstäver då jag inte har bokstavs utstickare. Jag kommer försöka engagera mig mer i bloggen nu framöver och lägga upp en del jag gör på mitt café och kanske ge någon lite inspiration om vad man kan göra. Jag har försökt inrikta mig på lite allergivänliga produkter som att jag har gjort en del mjölkfria produkter som kärleksmums och torra kakor. Det är så enkelt att göra fritt från mjölk och även gluten. Man kan göra allt som man gör vanligt eller hur man kan säg. Hoppas verkligen att någon i alla fall får lite inspiration 😄

Likes

Comments

Gud vad jag älskar detta med tårtor. Det måste vara det bästa som finns att göra. Man får så himla många olika idéer av hur man ska dekorera en tårta. Denna tårta fick jag i beställning av min tennistränare att göra.
Jag vill bara göra fler och fler tårtor så jag kan dekorera alla olika och fixa till. Rosorna är den bästa delen av allt för att få göra olika färger i varje ros och inte bara ha en färg :)


Likes

Comments

Älskar att göra tårtor. Det är det bästa jag vet. Denna tårta gjorde jag till halloween. Det är en mask som sticker ut på båda sidorna av tårtan 😊


Likes

Comments

Älskar denna tårta vart så himla nöjd med den. 

Tänkte passa på att skriva att nästa år i oktober kanske jag beger mig mot Schweiz för att plugga Konditori/Choklad. Längtar enormt mycket. Ska åka någon gång och hälsa på och kolla hur det ser ut och så ska jag få vara med på en lektion. 

Hoppas allt är bra med er<3

Likes

Comments

Min pappa hade en kusinträff idag och alla stavar lite olika så då blev det en med 3 olika stavelser 😊



  • Tårtor
  • 275 readers

Likes

Comments

Denna tårta gjorde jag i sommar när vi var ute med husbilen😃. Uppe på är den täckt med kesella vanilj och dekorerat med päron och bär. 😍


  • Tårtor
  • 276 readers

Likes

Comments

Har inte lagt upp bilder på länge så tänkte att det var dags. Detta är en sommartårta jag gjorde till min morbrors 40års dag. Den innehåller choklad, glasscreme och grädde. Och såklart jordgubbar :)


Likes

Comments

Älskar att göra rosor. Det är det roligaste som finns!!



Likes

Comments