Hej på er, idag tänkte jag dela med mig av ett gudomligt recept som jag tänkt dela med mig av länge. Det är Brownie med tryffel och flingsalt, det är Roy Fares recept ur hans bok United states of cakes. Jag bara älskar detta recept med blandningen av choklad och salt, hur gott är inte det? Jag bakar dessa ganska ofta och blir glad varje gång jag bakar detta för att dem är så himla god och lätta att göra.

Recept:

Börja alltid med att göra tryffeln först då den ska stå och stelna lite i rumstemperatur.

Tryffel:

150g mörk choklad

150g Vispgrädde

Det är väldigt enkelt. Koka upp grädden, se då till att ha koll för det kokar lätt över, häll sedan över det över chokladen och blanda försiktigt ihop till en slät tryffel. Låt stå under plast i rumstemperatur.

Brownie:

UGN: 160°C

150g smör

250g strösocker (2 3/4dl)

70g kakao (1 3/4dl)

3g salt (1/2tsk)

3g vaniljsocker (1tsk)

110g ägg (2st)

60g vetemjöl (1dl)

Smält smöret och blanda i socker, kakao, salt och vaniljsocker. Ha sedan i ett ägg i taget och blanda ihop. tillsätt sedan mjölet. Häll upp smeten i en bakform klädd med bakplåtspapper på ca 20x20cm (jag brukar ta en större för att få tunnare kaka) Grädda mitt i ugnen i ca 22min. Ta ut och låt svalna helt.

Ta sedan ut kakan ut formen och vänd upp och ner. Bred tryffeln ovanpå kakan och strö sedan på flingsalt. Ställ kakan i kylen tills tryffeln har stelnat. Skär kakan i bitar och servera dem rumsvarma.

Hoppas ni gillar att jag tar lite recept som är av mina favoriter ur bakböcker. Kommentera gärna vad ni tycker om mina inlägg och om det är något ni skulle vilja att jag ändra på.

Ha en fortsatt trevlig dag✨

"LIFE IS SHORT, EAT MORE CAKE"

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu kommer ett av mina favorit snacks att ha till mellanmål, nämligen fröknäcke. Hur gott är inte det?

Det är ett enkelt recept och enkelt att göra men tar lång tid i ugnen, vilket kan vara en nackdel om man vill slänga ihop det lite fort. Man blandar ihop alla ingredienser och låter det stå och svälla i ca 15min sen brer man ut det på plåtar i ett tunt lager. Jag brukar lägga på en klick på plåten, täcka plåten med plast och sedan kavla ut det i ett tunt lager. Man kan även öka om man vill ha mer frö av en sort och minska från en annan, bara man håller samma mått, ex 1,5dl sesam istället för 1dl ta då ex 0,5dl pumpakärnor. Man kan ändra hur man vill med detta recept och byta ut fröer mot någon annan sort frö. Låt fantasin flöda.

Receptet finner ni nedan:

1 dl sesamfrö

1 dl pumpakärnor

1 dl solroskärnor

1 dl majsmjöl

1/2 dl hela linfrö

1/2 tsk salt

1/2 dl rapsolja

2 dl kokande vatten

Ugnen ska vara på 150°C och man ska grädda i ca 1h 30min. Jag brukar strö på lite flingsalt innan jag stoppar in i ugnen 😄 .

Kom gärna med förslag på vad ni skulle vilja att jag prova att göra.

Ha en fortsatt trevlig dag✨

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen jag la upp igen, har inte fått in en vana att lägga upp men ska sätta en notice att jag ska lägga upp mer inlägg. Tänkte jag skulle försöka att ha en dag i veckan jag lägger upp till början med eller två dagar, vad tycker ni?

Här om dagen gjorde jag två nya sorters cupcakes. Ena smaken var mint/choklad och andra apelsin, så himla goda. Jag använde mig av samma froosting recept till båda men hade i smak och karamellfärg för att få en härlig mintig färg. På själva muffinsen så gjorde jag en sats vanlig chokladmuffins till mint cupcaken och en vanilj muffin som jag hade i lite apelsin skal och saft i för att få apelsinsmak även i muffinsen. Så till dem kan man ta de muffins receptet man tycker bäst om. Till froostingen använde jag nedanstående recept.

Froosting:

300g florsocker

50g Margarin

125g Philadelphiaost

smaksättning

Karamellfärg (om önskas)

Eftersom man har i mera vätska i froostingen så måste man ha i mera florsocker än vad det står men i minten så är det bara några droppar mer vätska så brukar bli bra. På apelsinen så har man i en del del apelsinsaft och behöver då ha i mera florsocker för att få en fast froosting, annars om man vill ha en lös så kan man bara "smeta" på det på muffinsen. Man kan då inte spritsa ut den för den blir alldeles för lös.

Som sagt så ska jag försöka lägga upp inlägg oftare men ge gärna tips i kommentaren vad ni skulle vilja ha för inlägg och vad för recept. Vill ni att jag lägger upp mer vanliga som ex bara muffins recept jag gillar, eller bara lite tips på verktyg att använda i bakningen?

Hoppas ni får en helt underbar dag och en härlig kväll med lite fredagsmys

Likes

Comments

Gjorde idag en stoooor ballerinakaka bestående av kladdkaka och sockerkaka med nutella emellan, den var himmelsk god, recept kommer nedanför.


Kladdkaka:

100g Smör

2 Ägg

3dl Socker

2 1/2dl Vetemjöl

4msk kakao

1 1/2tsk Vaniljsocker

1/2krm salt

Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt och rör ner smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten, häll smeten i formen och grädda i 12-20min i 200°C


Sockerkaka:

38g smör

1,5dl vetemjöl

1tsk bakpulver

1tsk vaniljsocker

2ägg

1dl socker

0,75 dl mjölk

Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Ha i mjölblandningen lite i taget med smöret och mjölken, vispa försiktigt till en slät smet. häll smeten i formen och grädda i drygt 20-30min. när den svalnat gör ett hål i mitten, alt ha en rund form i mitten på formen innan ugnen.


Lägg kladdkakan när den svalnat på ett fat. Smeta på nutella och lägg sedan på den kalla sockerkakan och ha på florsocker, gör då ett lätt mönster med fingret och ha sedan i mer nutella i mitten.


Har ni någon fråga kommentera gärna blev lite sluddrig förklaring 😁

Likes

Comments

En helt vanlig prinsesstårta kan man dekorera på så många olika sätt, Denna är bara täckt med vit marsipan och ett mönster med pikéering. Jag är inte så kreativ av mig när det kommer till att dekorera och inte heller bra på marsipanfigurer, men det är en sak jag verkligen vill lära mig för att kunna ta emot lite annorlunda och roliga beställningar på tårtor.

En prinsesstårta består av tre tårtbottnar, hallonsylt, vaniljkräm, grädde och såklart marsipan, nedanför här kommer jag skriva ordningen på hur man gör tårtan så man får läsa nerifrån och upp då på den listan jag gör.

Marsipan

Grädde (tunt bara att täcka tårtan)

Tårtbotten

Grädde i kupolform

Vaniljkräm ca 1cm högt

Tårtbotten

Hallonsylt

Tårtbotten


Jag ska försöka lägga upp inlägg lite oftare men har inte bakat något nytt eller roligt så inte haft något att skriva och lägga upp bild på, kommentera gärna om det är något ni tycker jag ska testa att baka och lägga upp resultatet här.

Hoppas ni får en toppen dag ✨

Likes

Comments

Denna pralin är verkligen att rekommendera, Jag använde mig av ett vitt skal till pralinen för tycker vit choklad och nougat passar perfekt. Har gjort flera sorters praliner inför idag. En av smakerna är den nedaför och är nougat, en av mina bästa smaker på en pralin, receptet är väldigt enkelt på fyllningen och den kommer här nedanför

1dl grädde

1 msk glukos

150g nougat

1 klick smör

Man kokar upp grädden med glukosen, sedan tar man bort från plattan och har i nougaten och blandar och sedan smöret tills man får en len och krämig fyllning. Fyllningen måste gå ner till minst 28°C för att pralinskalen inte ska smälta när man har i fyllningen.

Skicka gärna meddelande om du har frågor kring att temperera choklad😄


God Jul och Gott Nytt År ✨


Likes

Comments

Detta bakverk är en av mina absoluta favoriter, det är en biskvi med jordnöts smörkräm toppat med mörk choklad och hackade jordnötter.


Biskvibotten är ett enkelt recept beroende på hur mycket man vill ha, man tar hälften hela tiden,

200g Mandelmassa

100g Socker

50g Äggvita

Gör så här:

Vispa mandelmassan mjuk, tillsätt sedan lite äggvita i taget. Tillsätt sedan lite socker i taget till du får en fin smet (lite grynig kan den se ut)

I och med att man har i sockret sist så löser det upp alla klumpar som blivit när man haft i äggvitan i mandelmassan.

Grädda i 190°C i ca 5-10min, det beror helt på ugnen man använder. Man vill få en fin ljusbrun färg, Låt sedan svalna och vänd sedan på dem. Låt dem svalna helt och stoppa sedan in dem i frysen för att lättare stryka på smörkrämen.

Smörkräm:

100g Smör

1/2 burk Jordnötssmör

1 tsk Vaniljsocker

1,5dl florsocker

1 äggula

Denna smörkrämen är väldigt enkel bara vispa ihop allt tills du ser att den får en ljus färg (vispa ca 5min)

När du strykt upp biskvierna med smörkrämen doppa i mörk choklad och strö sedan på lite hackade jordnötter.

Hoppas det smakar 👋


Likes

Comments

Hittade denna härliga idé att göra ett litet paket med en chokladkaka i till julafton. Är så sjukt taggad på julen detta år och hoppas det blir underbart, och att det kommer mycket snö.

Julbaket är en del av det bästa jag vet, har bakat Skumtomtefudge ( recept längst ner), sedan har jag bakat pepparkakor och massvis med lussekatter, imorgon blir det nog lite mer pepparkakor och sedan kanske en vanilj och havssalt kola som jag älskar, ska försöka lägga upp recept och bild på dem när jag gjort dem. Har ni tips på någon jag kan baka och lägga upp här så gör det gärna..


Skumtomtefudge

Ingredienser

  • 1 påse skumtomtar (ca 100g)
  • 50 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 150 g vit choklad

Gör så här

  1. Hacka skumtomtarna i bitar. Spara en handfull till garnering.
  2. Häll i resten av skumtomtarna samt allt utom den vita chokladen i en kastrull och smält på svag värme.
  3. Låt den släta smeten koka under omrörning i ca 10 minuter.
  4. Blanda i 150 g vit choklad och rör tills massan blivit blank.
  5. Ta av kastrullen från spisen och fortsätt röra tills massan blivit ljus och svalnat lite.
  6. Häll upp i en bakplåtsklädd form (liten), strö eventuell kokos och bitar av skumtomtar över massan.
  7. Ställ in i kylen och låt stelna.
  8. Skär i bitar och servera.

Likes

Comments

Detta är den bästa tårtan vid jul och min favorit, tyvärr är det hemligt recept då jag är den enda som har denna tårta på mitt Café som jag vet i alla fall ;) Det enda jag kan säga är att den har pepparkakssmak :).

Jag älskar verkligen julen, det är den bästa årstiden som finns med snö (när det väl finns) älskar känslan att gå ute när det snöar och det landar snöflingor i ens hår. Det är dock inte kul att vara ut när det är snöstorm, inte riktigt samma känsla. Har ni önskemål på något recept eller något ni tycker jag ska prova baka så kommentera gärna :)



Likes

Comments

 Detta är Choklad Muffins med hallon maräng smörkräm uppe på och dekorerat med ett hallon på toppen. Detta recept är taget från Roy Fares men jag har skippat en chokladsås han även har uppe på recepten på den kommer också med.

CUPCAKES:

120 g vetemjöl (2 dl)
190 g strösocker (2 dl)
10 g bakpulver (2 tsk)
3 g salt (½ tsk)
3 g vaniljsocker (1 tsk)
60 g kakao (1 ½ dl)
55 g ägg (1)
120 g vegetabilisk olja (1 dl + 2 msk)
225 g hett vatten (2 ¼ dl)

Sätt ugnen på 170 grader. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg och olja lite lätt i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott. Tillsätt lite i taget av vattnet och blanda till en slät smet.

Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt eller använd dubbla formar på en vanlig plåt. Fyll formarna till ¾ med smet och grädda mitt i ugnen i 17–18 minuter. Prova med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt.

BUTTERCREAM FROSTING:

200 g hallon (3 dl)
150 g äggvita (4–5)
255 g strösocker (3 dl)
15 g vaniljsocker (1 ½ msk)
ev. röd hushållsfärg
350 g rumstempererat osaltat smör

Mosa eller mixa hallonen och passera genom en sil till en slät och fin puré. Lägg äggvitor och socker i en skål. Sätt skålen i ett vattenbad och vispa tills alla sockerkristaller har lösts upp. Ta bort skålen från värmen och fortsätt att vispa tills marängen har svalnat och är styv. Tillsätt vaniljsocker och eventuellt hushållsfärg. Vispa ner smöret i omgångar tills det blir en slät och fin kräm. Tillsätt hallonpurén i omgångar och vispa väl.

CHOKLADSÅS:

100 g mörk choklad, 70%
100 g vispgrädde (1 dl)

Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll ner den i bunken. Låt stå i någon minut och blanda sedan ihop till en slät sås. Låt svalna helt. Spritsa generöst med buttercream på varje cupcake och toppa med hallon samt chokladsås

Likes

Comments