View tracker

Portioner: ca 12 muffins

Ingredienser:
2 dl socker
0,5 dl mjölk
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
100 g smält smör
0,5 g saffran
100 g hackad vitchoklad
2 dl hallon

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret och låt det svalna.
Tips! Mortla saffranet med lite strösocker innan du rör ner de för att få ut mer smak och färg. Rör ner saffranet i smöret.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Tillsätt detta växelvis med det smälta smöret och mjölken.
Fördela i muffinsformar, fyll dem till 2/3.
Tryck ner ett par hallon i varje muffins och strö över lite hackad choklad.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Stick en tandpetare i mitten av en muffins och känn efter om den är klar. Den ska inte vara kletig.

Njuuuut! 😍

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag blev det att göra tårtan klar för min lille tjej som fyller 4 år! Super god och behöver inte alls va avancerad att göra. (Jag blev inte helt nöjd över utseendet, men de fick duga!).
God va den iallafall!
👌🏼👌🏼

Jag använda mig först av receptet lika delar, som ni hittar här --> http://bliminjast.se/2011/march/tartbotten-lika-delar.html

Sedan hade jag hallonmousse och glasskräm som fyllning och sedan hade jag marsipanlock ovanpå, figurer av sockerpasta och spritsade rosor av grädde runt om.
Recepten här nedan är för ett lagar på en tårta (ca 24 cm).

Hallonmousse:
225 gram frysta eller färska hallon
1/2 dl socker
4 gelatinblad
3 dl grädde


Blöt gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter, så länge så Kokar du upp hallon och socker. Sedan rör du ner gelatinet i den varma hallonpuren. Ställ in i kylen och låt svalna, så länge vispar du grädden och vänder sedan försiktigt ner den i hallonpuren. Ställ in i kylen tills den har stelnat och blivit till mousse.

Glasskräm:
2 dl mjölk
5 msk marsanpulver
1 krm vaniljsocker
2,5 dl grädde

Vispa mjölk, vaniljsocker och marsan, låt stå i ca 15 minuter för att tjockna till sig. Vispa grädden för sig i en annan skål och vänd den försiktigt ner i vaniljkrämen så att allt blandas väl.

Njut!! 😍😍

Likes

Comments

View tracker

Botten:
150 gram smör
2 st ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver

Glasyr:
75 gram smör
1-2 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl florsocker

Garnering:
Kokosflingor

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 175 grader. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt dom torra ingredienserna omväxlande med mjölken och matfettet. Häll i en smord och bröad form 30x40 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan svalna, samtidigt så gör du glasyren, smält matfettet och sedan rör ner resten av ingredienserna. Bred ut över kakan och strö över rikligt med kokos. Skär i fyrkanter och njut!! 😍

Likes

Comments

Botten:
1/2 pkt med digestivkex
60 gram smält smör

Fyllning:
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde

En springform 24 CM.

Gör så här:
Börja med botten till cheesecaken, mixa digestivkexen till smulor och rör ihop med smält smör. Platta ut i en rund form med avtagbara kanter. Ta fram tre olika skålar, dela äggula och äggvita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig i en annan skål så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa äggvitorna till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan, och grädden ner i äggsmeten. Vänd om försiktigt med slickepott eller slev tills allt är blandat. Häll smeten över digestivbotten och frys in kakan med plastfolie över.

Cheesecaken ska frysa i minst 5 timmar innan servering och gärna över natten. Ta fram den 20 minuter innan servering.

NJUUUUT! 😍

Likes

Comments

Botten:
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjöl
150 gram marshmallows
1 burk karamelliseras mjölk

Så gör du: Smält smöret. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Smöra en form på 24 cm. Häll i smeten och grädda kakan i 175 gr i 14 minuter.

Skär marshmallows i mindre delar och strö dem över kakan. Grädda ytterligare i 4-5 min i 175 gr. Låt svalna i ca 5 minuter.
Bred den färdiga kolan över marshmallowstäcket.

Tryffel:
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
1 dl grädde
Så gör du: Smält chokladen i en skål i micron. Hetta upp grädde i en kastrull. Blanda samman grädde och choklad till en jämn tryffel. Bred denna över kolan.

Njut!!😍

Likes

Comments


Recept:

125 gram margarin
0.5 dl mjölk
2 dl socker 
3 dl vetemjöl
2 st ägg
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
50 gram ljuschoklad
1 dl frysta hallon 

Fler Förslag på smaksättning (räcker till 1/3 sats)
0.5 st hackat äpple
0.5 tsk kanel eller
2 msk blåbär eller
0.5 msk kakao

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält margarinet.
3. Blanda alla ingredienser, utom margarinet i en bunke. Häll i margarinet och vispa eller rör snabbt ihop. Smaksätt eventuellt lite av smeten med kakao.
4. Fyll mini muffinsformar till ca 2/3 med smeten. Häll några bär eller lite äpple doppat i kanel i formarna.
5. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.

Njuuuut! 😍

Likes

Comments

Spröda och underbart goda vaniljdrömmar
i långpanna med dumlefyllning!

Vaniljdrömmar recept:
150 g smör
4 1/2 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl matolja
1 1/2 tsk hjorthornsalt
6 dl vetemjöl
Ca 20 st dumle


Såhär gör du:
Sätt ugnen på 150˚C.
Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt oljan lite i taget under omrörning. Blanda hjorthornssaltet med lite av mjölet och rör ner i degen. Vispa ihop sedan resten av mjölet.
Lägg på smeten i en form.
Tryck ner några dumle.
Grädda ca. 20 minuter.
Skär rutor direkt efter gräddning.
Låt vila.
NJUT!! 😍😍

Likes

Comments

Recept:

Botten:
1/2 pkt med digestivkex
60 gram smält smör

Fyllning:
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
300 gram finhackad mjölkchoklad

En springform 24 CM.

Gör så här:
Börja med botten till cheesecaken, mixa digestivkexen till smulor och rör ihop med smält smör. Platta ut i en rund form med avtagbara kanter. Ta fram tre olika skålar, dela äggula och äggvita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig i en annan skål så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa äggvitorna till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan, och grädden ner i äggsmeten. Vänd om försiktigt med slickepott eller slev tills allt är blandat. Hacka ner mjölkchokladen i smeten, och vänd om. Häll smeten över digestivbotten och frys in kakan med plastfolie över.

Cheesecaken ska frysa i minst 5 timmar innan servering och gärna över natten. Ta fram den 20 minuter innan servering.

NJUUUUT! 😍

Likes

Comments

Botten:
4 dl vetemjöl
150 g smör, kylskåpskallt
½ dl strösocker
1 ägg

Havresmulor:
1 ¼ dl havregryn
2 ¼ dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
125 g smör

7 dl hallon, frysta eller färska
2 ½ dl tjock vaniljsås (t ex Ekströms i tetra)

Servering
vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde

Gör så här
1. Kör vetemjöl, smör, strösocker och ägg till en deg i en matberedare.

2. Tryck ut degen i en rektangulär pajform, 20 x 30 cm, eller en rund form, 25 cm i diameter. Ställ pajskalet kallt i 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

3. Havresmulor: Blanda havregryn, vetemjöl, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Smält smöret och tillsätt det till de torra ingredienserna. Arbeta ihop allt till en smuldeg.

4. Fördela hallonen i det kalla pajskalet och bred på vaniljsåsen. Strö över havresmulorna.

5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 min. Servera den ljummen eller rumsvarm med vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde.

Likes

Comments

Kanelbullemuffins
Ca 12 st

100 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 dl vetemjöl

Fyllning
½ dl strösocker
1 msk kanel
25 g smör, rumsvarmt

Garnering
kanel
strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.

2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.

3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.

4. Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.

5. Fyll formarna med mer smet till ca ¾.

6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.

7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 13–16 min.

Likes

Comments