View tracker

Idag kan jag säga jag njutit utav livet , d har liksom känts fint som snus ! Vakna upp breve gosefia än om lite väl tidigt då hon bestämde sig för o gå upp innan 06!😂 Så vi hade mkt morgongos o bus ! Älskar Mornar med Lilja dem är d bästa!♡

Sen när pappsen Tobbe vakna så fixa jag ordning i stallet och mig själv för att sedan åka till Camilla i Rostock o där börja vi med o ta in hästar sen hade hon med kaffe och jag med semlor så vi satt o käka lite o tjata, för o sen göra ordning hästarna för en tur ut ! Jag fick rida en stor häst, korsning fullblod/halvblod, haha stora hästar är inte riktigt va ja är van vid och ny thing, ja blir osäker efter alla händelser d sista , Haha! Men gissningsvis va hon nog runt 170 ? Men på tränset fick jag på och upp kom jag och hon var helt coollugn och så mysig o rida i början men när hon väl fått trava igång en sträcka ja då kom energin men inge dumt utan hon var go !♡ Men blev en rejäl sträcka vi tog och ja d va helt underbart, kändes som en vårdag, en vårdag i januari ? sjukt 😂 Råka va där i nästan 3 h men d va trevligt !:D

Tobbe åkte till sin mormor i Karlstad med Lilja o hälsa på !:D

Sen hem och pälsa på mig kläder o packa på mig korv då jag och brorsan på vägen hem bestämde vi skulle ut o fiska och fyfan va gött d var o komma ut på isen , som ja saknat det , var typ 3 år sen sen sist ? Galet ,ja som alltid älskat isfiske  och vart ute så många gånger per år till sen inget! Men Tobbe är inte så förtjust i o fiska så d har liksom inte blivit av men idag blev d av och d va kanonhärligt ! Åkte ut me lillebrorsan och min "plastkusin" och ja vann nog överlägset me flest fisk, fick kanske 16 st medan kusinen inte ens hade ett napp! Ja led me stackarn ! 😂 Ja d va rolig tur ut!:D

Nu ska ja hem och se om ja kan städa o pyssla lite innan Älsklingarna kommer hem !♡

Hoppas ni med haft en toppenlördag!

/Nettan

Likes

Comments

Idag är jag trött på mänskligheten, for real ! Förstår inte varför vissa människor inte tänker lite innan de gör något eller tänker typ " hur hade jag reagerat eller gjort i dens sits ?" Tycker man ska behandla människor efter hur man själv vill bli behandlad och med vett och etikett, för att behandla andra hur man själv vill bli behandlad kanske inte alltid passar in på alla Iomed vi alla är så olika men överlag , vill man inte vara snäll i grunden ?

och sen praktiska handlingar hör också dit, där borde man med tänka till ? Bara ett exempel nu så man fattar lite innebörd men om man tar någon som ALLTID försover sig eller inte helt enkelt bryr sig om den kommer i tid eller inte utan bara kör på ,på sitt sätt ,då borde den vända på steken o inbilla sig den äger firman och där hade han haft en anställd som var exakt likadan ? Hade de vart roligt då tro? Nej tror inte det ! Samma som jag läste på nätet häromdagen ett brev en tjej hade fått som var så elakt så jag nästan börja gråta, vad tror ni samma person hade tyckt om de var hon som hade fått det ? o Samma hyr man in sig hos någon så borde man betee sig och bemöta den personen så som man själv hade velat haft sina hyresgäster och vise versa ? eller är ja helt ute o cyklar?

Vad hade hänt om alla hade detta tänket tro ? Jag som person försöker alltid sätta mig in i andras situationer eller val jag gör , försöker se på mig själv ur andras perspektiv ! Sen är jag nog väldigt ärlig och ibland blir det fel men ingen är fläckfri men gör man sitt bästa och försöker så går d undvika så mkt skit och onödigheter ! Men sen är jag nog ganska hård också med mina känslor , blir man behandlad fel eller personer som man märker inte ser sitt egna fel jag då skärmar jag av ! Har de betett sig illa av olika slag och vet me sig det men vägrar ändå se sitt egna fel eller va för stolta för att be om ursäkt ja då är de inget man ödslar sin energi på mer ! Då får d vara helt enkelt då är de inte värda att vara i ens liv .

Oj nu blev de flummigt och gåtfullt kanske men d senaste åren har d varit en del personer som en skulle vilja banka in lite vett i skallen på. och de ja mött lär nog inte vara de sista heller och ibland kanske jag själv behöver vett  men då hoppas jag någon säger till mig och förklarar vad, typ som du Nettan d där var inte helt rätt va ? ! Men människor TÄNK! Ibland handlar man innan man tänker men d går oftast alltid rädda situationen en stund efter och de räddas oftast med en URSÄKT .

Ja d var det, nu ska jag sova och upp imorgon och rida en tur med en riktigt go kollega i Mellerud !♡ sen blir d troligen shopping då ja är på jakt efter ett nytt bord ! Ser fram emot o vakna imorgon d va längesen  !😂😂 Nattinatt!

/Nettan

Likes

Comments

Dra mig baklänges va trött ja var igår , helt väck i hela skallen, tror mina kollegor märkte de med då ja gjorde så dumma saker men nu idag är ja piggare iaf men har kvar huvudvärken , vet inte hur länge ja haft den nu egentligen, så tröttsamt! Men snart kanske d vänder de med, idag har ja iaf fått höra ja ser fräschare ut 😂😂 De va längesen någon sa det så bara d är ju upplyftande!;)

Men ja just nu är ja inne i nån period med där ja vill ha förändring , vill förändra massor och främst på mig själv 😂 Har vart inne på en sån kirurg sida och sett före och efter bilder och d ser ut som vissa ingrepp  faktiskt funkar, ja vill ju få bort alla mina ärr i ansiktet men gett upp så många gånger och känt att d aldrig kommer bli bra utan får leva med o se ut som helvetet själv i hyn !;) Men när ja såg bilderna fick ja ett litet hopp igen 😂 Så ett sista försök kanske? :D Hade vart en dröm och vakna upp utan att ansiktet är något man tänker på. 

Sen råka ja komma in på bröst på före o efterbilder och kände lite då att ja vill restaurera mina ursögna 😂😂Alltså inga bomber eller bjässar utan bara fylla upp dem lite , men tusan va dyrt men en får spara eller vinna på lotto först;) Sen kommer vi till håret , där vill ja me ha en omvandling, o nog bli blond igen:p De är ju lite billigare o mer lättgenomförligt  projekt än ovanstående  !;)

Så ja nu ska här bli förändringar !💪:D

/Nettan

Likes

Comments

I helgen kom vi underfund med att Wolga kanske inte är en skogsmulle häst el så behövs d mycket träning för hon är en häst som befinner sig lite utanför den här "världen" man ser liksom i ögona att hon inte är helt närvarande alltid man får liksom lite hallå här är jag , ser du mig ? men jag och sambon bestämde oss för en tur ut i skogen där han skulle leda Wolga och jag rida Bond .

Allt var frid och fröjd förutom att Bond va pigg och busig och Wolga  va ganska bra på o gå på, lite noll respekt där, så han fick henne på tårna någon gång och fick nog säga till henne tusen gånger, men väl i skogen så va hon ganska lugn o ja sa ja kan hoppa upp o rida henne istället så ja får pröva henne för ja va så sugen så leder sambon Bond istället  , och jag hoppa upp och skulle ändra stigbyglarna för d va för långa hann ändra ena sen gjorde hon ett ryck och sambon skulle säga till henne o va stilla medan ja fixa och då reser hon sig rätt upp , kan säga ja va högt upp 😂 Enda ja Tänkte var att nu slår vi runt och ja kommer fåhenne över mig och knäcker ryggen eller dör, men när d kändes som vi skulle slå runt gjorde hon ett hopp framåt och ja hamna liggandes på hennes rygg på mage o åkte av ! Men landa fint o mjukt på fötterna så de gick bra!:p O ja tänkte va fan syssla du med lite skärrad och ja upp igen och skritta en bit men hon va pigg och kände mig lite nervös efter händelsen så hoppa av ganska snart igen men d va en maffig känsla o sitta på henne då hon självmant liksom gick i form och världens nacke framför mig , aldrig haft riktigt den känslan innan förut så d va fränt ! Men ja mkt träning på henne el så blir d rent avelssto helt enkelt!:D Men de sluta med att jag ledde Wolga hela vägen hem och Sambon red Bond 😂 Dem va jättesöta :p ♡ Blev en lång tur tror vi gick i 1,5 timme kanske ? :) Mysigt och va så vackert me när solen lös !

Sen grejades de me fölen och dem är ju så goa , står som små ljus på stallgången och kan bli borstade överallt och lyfter hovarna snällt ! Härligt med alla framsteg!:D Men mötte på två älgar när vi va ute i gick me dem så Tuffs blev garn!:p Hjälp va hon piggna på och blev halvt omöjlig ! Verka inte som hon blev rädd för hade vi släppt henne då hon såg dem hade hon sprungit rätt till den ! 😣 Inte som alla andra barn hon inte!:p

Ja söndag blev en riktig hästdag, we like !:D
...

Men ja Idag hade vår dotter inte riktigt vart sig själv på dagis, hon har ju alltid varit superglad och go där men idag vart hon ledsen o gnällig halva dagen ! Men tror hon kan vart trött för natten inatt var ett helvete för oss alla 😣 Haha tror inte ja sov nån sammanhängande  timme alls för Lilja masa och masa och masa så en var ganska sliten på jobbet idag och antar d blev samma för henne ! Sömn påverkar hela ens existens kan man säga ! Puh ! Hoppas på en bättre natt inatt !

Sen efter jobbet har vi vart borta hos min moster Liza me familj en sväng, hon hade beställt kläder till oss båda från Tessie, och jädrar va kär ja blev i byxorna som kom ! Hur sköna som helst 😍  Kan verkligen rekommendera dem , 99kr just nu på rea ! Apsköna som sagt ! Så passa på !:D haha  jag är tokig i reasaker man kan fynda så mkt bra och fint😂🐗 Hööks starta sin rea idag med så får nog ta mig en tur !;)

nej nu ska ja sova så en kanske slipper va vrak på jobbet för en gångs skull!

Sov så gott ! Natti !♡

Likes

Comments

Åh Blir helt lycklig när ja får uppdatering om Gita , haha! Man e så nyfiken hela tiden hur d går Iomed någon annan gör jobbet som jag annars alltid gjort , så detta är stort!:D och idag fick ja bilder att hon haft träns o sadel på sig ut på promenad o det hade gått fint !:D Får hoppas d fortsätter i samma anda !:D Ja så spännande som sagt !

Här är bilder dem tagit på henne idag !:D

/Nettan

Likes

Comments

View tracker

Ja hann aldrig skriva på vägen upp förut då de gick så fort då vi hann i precis sista minuten till kyrkan😂 Så var Lilja vaken hela vägen så fick roa henne! Men nu har vi varit på dop för Liljas kusin och de va så fint och så snäll Liam  var , tyst o glad igenom hela alltet!:D Tänker på hur Lilja hade varit när hon va så gammal och tror inte de hade gått 😂😂 Haha ! Ja de va gör fint och glad vi fick dela den dagen me dem ! Men nu mår ja illa efter all mat , uschamejjen! Att man aldrig lär sig av den där måtta, han och jag kommer nog aldrig komma överens!

Men jag  lovade att berätta om Wolga, som kallas Olga, på riktigt de låter som en rysk h*ra, förlåt mig !

Haha men Olga är så fiiin med sådan  utstrålning, dock fuxdam med energi!:D Hon är född 2001 och har fin tysk stam , hon är efter Wolkenstein som är efter weltmeyer!😍
Allt med Olga gick väldigt fort , fick henne hemkörd från Dalarna dagen efter ja bara prata med tjejen haha så tjoff så stod hon hemma i stallet ja hann inte ens liksom tänka kändes d som, de var tydligen väldigt akut för ägaren och hitta ett hem till henne och ja fick henne i princip , så planen är att hon ska bli mitt avelssto att jag ska ta fram ett swb föl !:D Ska bli så kul och va med helt från början och välja hingst osv och på ett Såå fint sto , de känns wow !:D Va nog bra ja inte hann tänka 😂 Har några hingst kandidater som jag kikat ut och som ja tror matchar henne bra!:D De är Dahlwhinnie, Dream boy och flambeau!:D Kan skriva ett eget inlägg om dem lite längre fram !:D  Dahlwhinnie är verkligen en dröm !😍

Men Olga blir "min" mosters är tanken, hon har pysslat me henne mest nu och blir förhoppningsvis så i fortsättningen med så hennes ridhäst då hon är ridbar !:D och tanken är att hon med ska ta ett föl på henne i framtiden !:D Så kan nog bli riktigt roligt , kul om man åker på visningar osv ihop !♡ :D

Men här kommer lite bilder, och ja jag känner fortfarande bara lite wow hur gick detta till ? Är jag ägare till ett så fint sto ?

Likes

Comments

Japp idag blev de en liten miniritt på min Bond !:D Han börja testa lite i hagen direkt, genom o stanna och bita tag i grimskaftet hela tiden så vi kom ju inte gör långt varje gång 😏 Liksom såna fasoner han lägger till med bara för man inte vart hos honom ! Typ som han straffar en ;)

Sen körde vi ledarskap vägen in , backa , stanna, gå runt osv och då blev han en annan häst och stod så snällt på gången ensam inne !♡ Så stod länge o borsta o myste o tänkte ja prövar bett idag! Tobbe kom o hjälpte mig o tränsa för han var ändå med ute och Bond e ju så hög 😂 Så longera ja lite innan uppsittning o inga problem men sen börja problemen me bettet, Bond undra va fasen ja stoppat i munnen och ska svänga me de nu också , de gick lite snett och inte helt dit ja ville först men lite kämpande för honom och för mig så kom vi iaf dit vi skulle:p Ja har ju bara ridit honom bettlöst men lika bra han lär sig me bett också :D Tobbe hängde me o tog några kort på oss o då kom de två älskar springande bredvid åkern så han blev helspänd så tog ett tag innan han våga gå framåt o förbi där de sprang , de lukta konstigt också antar ja , så vi red ut på vägen o skritta en bit o hem tog nog 10-15 min bara o efter d va ja helt slut och fick gå o lägga mig o sov i två timmar ! Herregud... Den influensan har tagit styggt på mig må ja säga !

imorgon får ja upp tidigt o se om ja hinner me liven innan vi ska upp t Värmland på dop för Liljas kusin !:)♡ Första gången Lilja träffar honom , ska bli mysigt !:D är på Tobbes sida !

nej dags o nana nu då! Imorgon  på vägen upp antar ja vi kör halva vägen var så då kommer ja berätta om Wolga !:D Ett halvblodssto som just nu står på gården !

sov så gott 😙

/Nettan

Likes

Comments

Gomorron !:D

Vart iväg o lämnat en riktig liten busfia idag , alltså shit va pigg busig o gosig hon var imorse!:D Så lycklig tjej o lös om hela henne !♡ :D Så hon är d nog full fart på idag på dagis !

Idag är min sista dag som sjukskriven , men inte hundra än för vakna upp utan röst imorse , så hes o ont i halsen o helt täppt men verkar släppa mer och mer så är nog nu bara på morgonen hoppas ja !:D men känns som influensan förlorar greppet mer o mer och d är jävligt gött må ja säga!:D ÄNTLIGEN!

Så förhoppningsvis e ja såppas pigg i helgen att jag orkar rida och träna horseisarna!:D Bond behöver komma igång igen, definitivt ! Han blir tydligen ett "monster" när han står ! :p

De som har Gita ville även ha dit Bond så e lite fundersam om ja ska skicka dit honom så han kommer igång o sen när han kommer tillbaks kanske vi kan börja va me på lektion en gång i veckan kanske? e så sugen på börja träna för antar ja e helt grön nu igen i min ridning ! Har ju bara ridit ut i skogen på honom i princip o utan bett  har liksom ännu inte blivit nån utbildning på mig och häst !;) ♡

Nej käka och vakna till liv helt o se va en orkar med idag !:D Behöver iväg o handla egentligen men är inte sugen ännu på visa mig ute , ser fortfarande ut som en levande död !😂😂

åh denna bilden fick ja på Gita igår, så fin hon är !😍

Likes

Comments

åh inatt fick jag sova, vilken lyx !:D Sov till 10.30 imorse då Tobbe lämna Lilja på dagis idag och d va så skönt o få sova ! Men vakna me dunderhuvudvärk o den sitter i än ! :(

Tänkte ja behövde röra på mig så gick t stallet o plocka lite men då dröp svetten av mig , så va bara o gå in igen! Så nu sitter ja i soffan o ska snart försöka på mig en dusch och få bort allt äckligt !

Både ja och pojkvännen är hemma o heldöa!😂 men nu kan jag vila iaf, gick ju inte innan Iomed ja inte kunde halvsitta el ligga ner men nu äntligen kan jag och nu ska jag vila till denna skiten försvinner ! Yey ! Fast mysa lite med hästarna får ja försöka med dem behöver lite mänsklig kontakt tror jag ! Man får ångest när man inte orkar o de bara går liksom !:(

Skulle behöva medryttare/skötare  på varje häst 😂

Liza kommer iaf snart o hjälper till lite iaf , den tösa är guld värd !♡ :D

Lilja är den som är pigg utav oss och hon verka stortrivas o va tillbaka på dagis, hon hade vart superglad o busig hela dagen igår , gosefia!:D Nu tycker ja nog hon är i den bästa åldern hittills, hon är så rolig och så med och hjälpsam och gosig och mysig , haha ja jag kan nog fortsätta i evigheter ! Trotsig emellanåt men d hör ju till för överlag väger alla d goa stunderna över !♡ :D Kände igår när ja beundra henne att vi har fått världens finaste lilla tjej , vacker på alla sätt o vis ! ♡

Nej vila lite o se om ja orkar mig ut en sväng sen igen när Liza e här o säga hej!

Ha en fin dag !

Kramar ♡

Likes

Comments

Alltså d är roligt nästan jämt....

Jobba idag men var dysvett me en gång och klumpar fick ja spotta hela tiden , vidrigt , kände mig så jädra fräsch och fick höra  att ja såg ut som en levande död och borde inte va på jobbet! Men hade tid hos läkaren kl 14, och väl där blev jag sjukskriven hela veckan ! Alltså ja börja gråta! När ska man få bli frisk och stark? Vill verkligen jobba , vill få in pengar igen så ja kan leva ! Men min framtid ser ju sådär ut , nu har ja ju influensa men annars har ja ju min allergi så då är man också mer eller mindre levande död .. Men mamma har hittat ett bra ställe som d utreder allergi på men kosta en del och just nu är ja bankrutt men när pengar rullar in igen då ska ja dit störakt!:D Jag ska bli frisk 🦄

Har abstinens deluxe med , har inte vart i sadeln på evigheter!:,( Bond kanske har glömt allt nu ? Eller blivit ett monster för vilken attityd grabben fått, jätteskillnad sist han stod på stallgången, han va liksom hyper och inte lugn någonstans! Så vi mååste börja sätta igång igen så gör mig pigg o stark NU ! Sen har ja gått o blivit träningssugen, när han är igång lite mer ska vi ta en tripp till ridhuset o känna på det !:D

Nej nu ska ja sova, har fått coccilana av läkarn så nu hoppas ja kan få några timmars sömn iaf utan o hosta sönder hela mig !

sov så gott !

Kramar

Likes

Comments