Hallu alla! Tänkte följa strömmen och göra 10 roliga fakta om mig :) Förlåt för att jag inte bloggar så mycket men ska försöka bli bättre. Här kommer det 10 roliga fakta i alla fall


1: Jag gillar inte bananer för det är typ massor av trådar på bananerna.

2: Jag har väldig dålig humor.

3: Jag äter inte köttfärs när det är tomat bitar i och jag äter inte heller soppa då jag inte tycker det är gott.

4: Om man petar på sidan av min mage så "kittlas" det så mycket så jag faller ned till golvet (hehe).

5: Jag är mörkrädd då jag tror att det kommer spöken (heh) men ändå gillar jag mörker. (okej hälften kvar ,orkar ni läsa?)

6: Jag sjunger alltid i duschen (det kanske de allra flesta gör men jaja)

7: Om det är fint väder när jag är ute i stallet så hoppar jag alltid själv utan häst i paddocken.

8: Jag kan vara lite skrämmande ibland , enligt mina klasskompisar så säger dem att jag är som ett spöke som kan teleportera sig.

9: Om jag pratar för länge så ändrar jag dialekt!

10: Ska bara tänka lite vad ja ska skriva .............. Juste! Jag tror på övernaturliga "väsen"

Om ni tycker det här var intressant så skriv gärna om ni vill ha några mer "fakta om mig" (eller något annat) så jag kan hålla igång bloggen lite.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: Hästar, Ridning

Hej igen :) Då jag glömmer av å blogga lite så försöker jag så mycket jag kan :)


I helgen den 7-8/1-17 så var det fälttävlans träning och P & C inomhus som jag var med på . Som jag hade väntat :) På träningen den 7 januari så hade jag med mig 2 hästar och tränade med. Måns som jag trodde skulle titta på allt eftersom det var hans andra gång han hoppade fälttävlan överhuvudtaget. Men han skuttade omkring på vilket hinder somhelst jag styrde på.

Björne på träningen så var han lite feg i början och stannade på ett litet 40 cm hinder men jag styrde på igen å då hoppade han. Han stog även emot halva passet på hindrerna men sen kom han igång.


Pay & Crossen idag så hade jag bara med mig Björne och han var pigg hehe, Han hoppade två felfria rundor och hoppa allt. Andra rundan så kunde han banan och drog med mig runt så jag nästan låg på sidan av Björne när han svängde

Inte lätt att rida fullblod ibland men super roligt för ibland tänder REA motorn till.

Om några veckor ska jag ut och tävla med Björne i falköping om någon vill träffa mig :) Sen är det vissa som undrar hur jag ser ut utan hästar och hjälm tänker att jag bjuder en bild på mig själv :) Glöm inte följa mig på Instagram :) (@The_ponny_rider) Glöm inte adda på snap med ;) (lidensbaronesse)

Likes

Comments

Postad i: Hästar, Ridning

Förlåt med så dålig uppdatering men jag försöker så gott de kan :)

Men iaf jag mår fin fint :)

Det som har hänt är ju då att Windy tyvärr har blivit såld vilket är väldigt tråkigt åso.

Jag och Windy har varit ihop i 4 år och jag har utbildtat henne själv till Msv dressyr och msv hoppning. Tyvärr så hoppade jag henne inte så mycket sedan hon kom hem från Maja eftersom jag är stor för henne.

Men jag har ju kvar Björne den lilla gossen Haha, Men han kämpar på och skötet sig fint i hoppningen och dressyren. Björne har gått tre dressyr starter i hela sitt liv ensålänge. Men vi ligger runt 65% i LB:A och hans första LA: 1 (tredje starten ) så fick vi 59 %. Han är väldig duktig för att vara ett fullblod :D

En fråga till er ? Tycker ni jag ska fortsätta blogg och vara mer aktiv , eller hur tycker ni? Glöm inte och följa mig på Instagram @The_ponny_Rider :D / Mvh Eran Kära Thea

Likes

Comments

Postad i: Hästar, Ridning, Träning, Tävling

Då var det uppdatering igen.Dock så har ju jag inte tänkt på bloggen på hela sommaren -Applåder till mig-

Men det som har hänt är ju att jag var på ridläger i sommras :) Från den 26 Juni till 31 Juni :) Men gissa vad som hände den 27 Juni !!

Jo jag fyllde ju år :) Och att va på ridläger på sin födelsedag och få sin nya häst ! Björne ! Är inte många som upplever . Jag hade även med Lusen så jah hade fantastiksa lärorika dagar på ridlägret .

Sedan på söndagen efter ridlägret så åkte jag och Lusen på tävling i Essunga ;) Vi placerade oss i 90 cm 3:a :) OCH det var min andra Storhäst tävling ;)


Sedan veckan efter ridlägret så kom Windy tillbaka ,En ganska stor lättnad när man saknar ens häst så mkt ;)

Så jah har även hunnit tävlat med Windy en gång :) Vi debuterade La:1 i dressyr med en Nia i protokollet :) Den 10 September ska jag ochWindy tävla i Grästorp:) Om någon vill komma å kolla. LB:1 och LA:1 dressyr❤️

Sen så blev ju April skadad innan juniaden ! Så hon har åkt hem till sin ägare :(


Jag och Björne har även vart ute på tävlingar ,osv👌🏼

Mvh Thea

Likes

Comments

Postad i: Tävling, Hästar

Nu var det verkligen ett tag sedan men har haft det väldigt kämpigt med hästarna och skolan tyvärr :( Hoppas på att kunna uppdatera på sommarlovet.

Det som har hänt är att för 2 månader sedan provred jag en storhäst vid namn (Bear Bottom) ,Björne :) som nu kommer komma till mig dagen innan ridlägret <3 25 Juni.

RIDLÄGER tänker ni men April då skulle inte hon med ?

NEJ April ska inte med tyvärr dock för att hon blev skadad på en träning då hon vrikade hoven :( Den 1 Juni ;( Så hon måste vila nu 2 veckor och sedan skrittas igång för hand 1 vecka. Och då är ridlägret :( Men som tur var ju att Björne kunde komma på ridlägret och framförallt tidagre <3

'

Sedan har jag även hjälp till en Ridklubb Kompis med sin busiga ponny Simberg Figaro. Här är en liten berättlse hur det började :)

Vi åkte till Götene en helg för att titta på Maja Svensson och Windy. Det blev en väldigt ovanlig dag. Lollos Figaro var lite elak i första klassen, så vi klädde på Thea Farmors ridbyxor, lånade chaps, Lollos hjälm och en väst fråg ridskolegarderoben. Med 20 minuter framridning på ponny som hon inte känner och med en avsittning bestämde hon sig för att ta honom runt banan. Detta med ett nedslag och 10 sekunder under idealtid då hann han inte hitta på något bus.


Sen blev jag tillfrågad att rid på Juniaden i Mariestad på Figaro.

Allt gick jätte bra på framhoppningen i första klassen och även ända fram till 4 SEN om 5 . Figaro bjöd fint mot hindret men rätt så de va sa det bara stopp alla 4 huvar var nere i marken. Han sänkte fort huvudet och bakade. PLOFF var jag nere på marken.


Sedan andra klassen och var han super fin på framhoppningen. Första hindret gick jätte bra men sedan gjorde han samma sak på tvåan som han gjorde i första klassen på 5 te hindret. MEN jag satt kvar och fiskade upp tyglarna och red på hindret igen. PLOFF tvärstopp igen. Tredje gången styrde jag på hindret OCH HAN HOPPADE!.

Men sedan kom ju 3:An PLOFF tvärstopp igen = Utesluten


Detta var allt för idag :) Ganska lång uppdatering hoppar ni orkar läsa :)


Bild nr 1 (Bear Bottom ) Björne :)

Bild Nr 2,3 och 4 Simberg Figaro Foto : Björn Evans och Frida beiron :)

Bild nr 5 Aril (Lowis April star) (vi hra vart på sugar cup med ,men det skriver jag i nästa blogg inlägg) :) Foto Theres He <3

Likes

Comments

Postad i: Ridning, Hästar

Det har inte hänt så mycket faktikst... Jag har ridit hemma och jag har vart å hälsa på Windy igen och DÅ så fick jag intresset att fota.. :p Så jag fotade Maja och Windy det blev JÄTTE fina än vad jag trodde... Typ som att jag hade fotat i hela mitt liv.. Sedan fotade jag April lite efter dressyr träningen med det nya sponsrade pannbandet :p Några dagar senare så fick farmor ett meddelande från Björn Evans att han ville halv sponsra mig och lära mig lite mer om kamran och ve en test persson. Som ska prova att bli fotad på i ridhuset med typ en greenscreen eller va de nu va :p

Sedan har jag ju vart på Göteborg Horse Show där jag köpte massor av saker!

Jag köpte:

1 : En brösta med två puffar över bringan (930 sek)

2 : Ett shabrak med ett märke på (Eksradon) (250 sek)

3 : Gröna Skydd (200 sek)

4 : En support jacka för Svergie från Svenska Ridsportförbundet :D (450 sek)

5 : En regnbågs grimma (50 sek)

6 : Tre Spön (Två korta och ett långt) (118 sek )

7 : Häst Godis (50 sek)


Likes

Comments

Postad i: Ridning, Tävling, Hästar

Nej det är inte April nu ! (Skojja)

Det är ju så att jag och April var ju iväg och tävlade i helgen :)

Vi lastade April och åkte mot Mariestad kl 8

Sedan när vi kom fram så gick jag igenom den för jag gick den när vi byggde banan så jag kunde den de vara bara att säga 1,2,3,4,5,6,7 , det var bara sju hinder (Clear Round) :)

Sedan så kom ägaren till April och vi började lasta ut , Hon var väldig taggad April så hon kunde inte stå still men vi fick på allt och jag hoppade upp :) På framhoppningen blev det nog ganska mycket intryck för henne och jag hade inga sporrar på med när jag satte på dem så blev det fart , jätte fina språng. Vi gick felfritt

Sedan gick vi in på banan och började hoppa det var inte direkt gratis att rida (Det gick inte för , eller för sig själv) men jätte fina språng :)

Andra klassen var hon jätte pigg och jag fick upp huvudet på henne , Hon var frammåt på banan ,Hon hoppade med bra språng. Bara ett lite pet.

Nu i veckan ska vi ta det lungt träna lite dressyr och hoppa på onsdag (imorgon)

Sedan blir de fälttävlans träning med Donna i helgen :)

Likes

Comments

Postad i: Hästar

Tänkte berätta om dem hästarna jag har haft/har/Ridit in :)

Faggdu Sibonei

Först så tog vi ju hem den lilla bruna B- ponnyn Faggdu Sibonei (Ingeborg) hon var bara 116 över havet :D Tillsamans så han vi och hoppa 1 meter och 80 cm på tävling. Vi hade fina år tillsamans. Hon var så rolig att rida för det var bara nästan att hoppa upp och bara åka Ponny för hon gick ju av sig själv.


Sen efter jag hade vuxit ur B -Ponnyn så tog vi hem en liten C _Ponny med namnet Simberg Fiona.

Hon har ja ju berättat lite om men hon var ganska känslig av sig och ja.....Kommer ej ihåg så mycket men vi går vidare.

Sen kom ju lilla Windy ( Lidens Baronesse ) :)

Hon är världens roligaste ponnyn och rida men hon går inte på egen motor! MEN i skogen gör hon de!

hon har ju med berättat om så behöver ju inte prata så mycket om henne :)

Miss Beautiful Delicious (Missy)

Hon har ja ju berättat om förut men hon var ju väldig rolig liten C ponny

Jag tog hem henne för tävling och för att Windy vart skadad. Jag gjorde hennes första om hoppning med en tredje plats :)


Zinnia

Sen efter Windy hade åkt så hade jag en D- Ponny Vid Namnet Zinnia som jag hde haft i 5 -6 månader innan Windy åkte. Jag var och provred Zinnia och hon kändes lite slö men efter hon hade vilat så trodde vi att de va de som att hon var slö.

Vi tog hem henne och hon var ännu segare min vi jobbade och jobbade och hon började gå framåt MEN sista veckan så fälttävlans tränade vi för Elin Göransdotter allt gick bra och hon började äntligen gå frammåt :) Men sen dagen efter så messade ägeren att hon ville ha hem Zinnia för att hon behövde pengerna! Jag blev så arg för jag hade ju precis fått fram henne och började gilla henne mer plus att Windy åkte ju bort på lördagen :( Vet ej vad Zinnia gör nu men du som ägare till henne kan ju gärna svara mig :)

Sen kom det två Lidens Hästar till oss en på tillridning och en på foder som Emma Lindeberg har :)

Lidens Golden Bell (Golden)

Han var den sötaste trevligaste hästen jag träffat. Jag hade han i tre veckor och sedan kom det några från skåne som ville provrida han och dem fastna för han direkt så då åkte han hem :) För sedan åka till skåne.

Lidens Donna E (Esther, Donna) Windys Lilla syster'

Hon är ganska rolig att rida för hon är uppmärksamn på va hon gör och hon älskar att hoppa :) Hon går nästan på egen motor.

Lowis April Star (April, Äpplet)

Älskar henne hon är ganska rolig att rida hon är frammåt och pigg och uppmärksamn och hoppar på allt bara man vill ;) Vi taggar även Ungponny SM i sommar hoppas vi tar oss ända till final :) Hon har haft ett föl som 4 åring och den heter Stenarvets Red Flash en jätte fin ponny som är till salu Ps: han är 2 år :)

Sen har jag ridit in en D ponny med namnet Chilienne (Chili) Jätte fin är hon :)

Bild Nummer ! är Ingeborg :)

Bild nummer 2 är Simberg Fiona

Bild nummer 3 Zinnia

Bild nummer 4 Lidens Golden Bell​

Likes

Comments

Postad i: Ridning, Träning

Sent inlägg igen:( men men ....

Det som har hänt är att jag har ridit hästarna lungt förra veckan efter som jag har vart förkyld. Jag hopptränade i torsdags med april och det gick super tränaren sa att jag skulle få fram April lite mer,då gjorde ja de osv... Och nu går hon framåt som en raket :D
Sedan på fredagen red vi ut och sedan blev jag magsjuk så har inte hänt så mycket :p

Men nu taggar jag och April våran första tävling i helgen :)Hejja Hejja

Likes

Comments

Postad i: Ridning, Träning, Hästar

Hej! förlåt för sent inlägg har inte hunnit med.

Det som har hänt är att jag och april var på fälttävlans träning för Elin Göransdotter förra veckan på greva , April var ganska pigg och hoppade över allt men det var lite tittigt :D

Sen så började skolan och ja blev sjuk på onsdagen så orkade inget, på lördagen fick jag åka ut till hästen och skritta lite :) Jag gjorde sedan i ordning April för vi skulle träna på söndagen.

I söndags (igår) så blev det träning i Mariestad för Anna-Karin Beiron för att träna fälttävlans vägar :)

April tyckte det var roligt och hon bjöd på alla konstiga hinder :D

Idag (Måndag) så får April vila lite så då kanske jag ska hoppa Esther innan Emma rider henne :)

Detta har hänt sedan jag bloggade sist <3


Likes

Comments