Ja då var sakletartävlingen gjord. Nå för mig så hoppar jag inte upp i luften av super glädje. Men däremot så applåderar jag enormt. Vi hitta en sak i alla fall. Men den va kanske lite för lätt. Två andra grejer va hon till och lukta på men tog dom inte. Stora framsteg det kan man söga absolut. Öva mera bara så blir det nog bra det här.

Jag är nog stolt över henne ändå. Skuttar lite av glädje i alla fall. Nästa gång hoppar vj högt och skriker högt av glädje. Så nu är det bara att sikta på agility träningen på söndag sen blickar vi mot tävlingen den 20 december.

Är så fruktansvärt nervös så jag vet inte säg vad alltså. Näst in till så att man mår psykisgt dåligt. 😅 Så det är bara att hålla tummarna för oss gott folk. Film och bilder kommer att komma upp efter tävlingen.

Sen tar vi nog en liten pause några veckor tills nyår för sen kommer det komma mer spännande nyheter och en ny utmaning. Då blir det viltspårskurs och viltspårstest. Ska bli riktigt spännande och se vad hon går för. Sen ska vi väl försöka på nytt med lite mårdhundsjakt med henne igen och se vad det blir till för något.

Nu blir de mys framför brasan och tv:n. Ni får ha det så gott och en riktigt bra samt mysig jul. Ta vara på varandra och va rädd om varandra. God jul och gott nytt år så hörs vi snart igen. 😙

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja då var det 2 st "tävlingar" bokade redan den här månaden. Nu på söndag ska försöka ta sig an igen på sak letar tävlingen. Dock blir det Morgan som går med henne denna gång. Ska kolla hur hon reagerar med honom. Om det går bättre eller nä. Det jag vet är att mellan oss blir de nog ingen större skillnad, eftersom hon är uppväxt med honom och har näst in till "bott" med honom hela sitt liv mer eller mindre. Så det ska bli spännande och se hur de går.

Sen den 20 är det "tomtehoppet" i ett ridhus (agility). Det ska också bli roligt. Nu har vi ju legat efter med en hel del träning, sen så löper hon också så man blir lite bunden att göra en del saker. Men jag tror det kan gå bra.. eller vi hoppas på det men sannolikheten att de blir total kaos. HE HE!

Idag har jag en fyrbent vän som faktiskt är rätt trött. Först fått varit med ute i skogen och sprungit i 2 timmar och sen bara hem och svänga för att sedan får följa med och verka hästarnas hovar och göra lite ander stallssysslor. Sen va det iväg hem hastigt och plocka upp Morgan för att sedan fara till mamma på middag. Här en rätt utslagen hund nu.

Vilket är ganska skönt för det betyder mitt lugn här hemma och inte en massa bus när man egentligen ska värva ner efter en fullspäckad dag 😅. Men de brukar ju sällan hjälpa för Tira för det är en hund som har energi till 1000 😧

Men nu blir det sängen och sen tidig upp stigning för att bege sig till stället och göra lite stallssysslor igen. Sen hoppas jag mina vänner att ni håller tummarna för oss med dom här tävlingarna. Dessutom lär vi behöva enlyckospark i ändan. ☺ Men något jag ibte kan klaga på är att det blir inte ensamt i sängen och en del mys. 😍 Tack för oss och godnatt! 😙

Likes

Comments

För ett tag sen så gjorde Tira och jag premiär på en nybörjar tävling i agility. Finns en del att träna på. Hennes kritik va att hon hoppar på mig, skäller och sliter och river i mig. Vi får liksom inget flyt på det. Vilket är riktigt tråkigt. Men övning ger färdighet säger dom som vet. Så fortsätta på träning hemma och på banan samt kurserna. Kurs väntas på söndag. Ska bli riktigt roligt. Vi har faktiskt halka efter i all träning nu. Måste bli en ändring på det.

Hon börjar ju snart se ut som en köttbulle. 😉 Men vi kom hem med ett resultat som jag ändå var rätt nöjd med, med tanke på att de va första gången för oss. Tira har MYCKET att lära ännu. Hon är trots allt bara 2 år gammal.

Tira blev ju faktiskt 2 år igår och de firades med två ost skivor. Jag vet att de kanske inte behövdes med tanke på hennes hull 😆 Men vadå? Hallå!? Man fyller ju faktiskt år då måste man ju få de lite lyx, men de ska vi springa bort.

Fikon hem i bagaget med en 3e plats i agilitytävlingen. Känns riktigt bra. Men nu gäller det att börja träna. Nu har Tira och jag planer på nya utmaningar. Återkommer mera med de när de är aktuellt.

Idag la jag ut blodspår så nu ska vi iväg och friska upp nosen lite. Se är "stinget" finns kvar. Vi är ju lite ring rostiga med det. Va ett bra tag sen vi gjorde de nu igen. Så måst vi börja få igång träningen på henne.

Återkommer med lite bilder av dagens spårning efter, kvällsjobbet om man är vaken när man kommer hem. 😴

Likes

Comments

Här har man knappt hunnit skriva. Man blir lite lätt mör i kroppen och knoppen av att jobba natt. Tur att jag går på min sista natt ikväll för den här veckan så i morgon bitti kl 06:00 tar jag helg och ska inte på jobb förrän på måndag kl 14:00. Helt okej men lång ledigt. 👌🏻 Det behövdes verkligen när man inte fick knappt någon helg förra veckan. 

Nåja då återgår vi för resultat av förra helgens tävling. Gick ibge vidare. Gick hem med noll poäng och en sista plats. Jag får tänka så att de va hennes första tävling. Hon tyckte att vadå leta? Dom här grejerna va bara skit (kepsar/väskor/handskar) ja allt va de fanns för grejer att hämta, men Tira tyckte att de va roligare och söka rådjur 🙄 Grymt arg och besviken va jag. Men de har jag ingen rätt till eftersom jag inte har träna henne. 

Så nu har vi träna här iförrgår och la ut 7 saker vara 4 lämnade hon av 👏🏻 Riktigt bra! Nu är de bara att fortsätta träna och hoppas nästa tävling går lite bättre. 😊

Igår vart de lång promenad. Vilket är skönt att kunna variera med henne från dagarna. Att det inte hela tiden blir träning. Så igår va de slappar dag. Då tog vi en ledig dag. Men idag vart de agilityträning eftersom vi har antagit oss en ny utmaning att va med i en tävling 6 november (dock är de en skoj tävling) så vi förväntar oss inte så jätte mycket. Så länge vi kommer från start till mål så är jag nöjd. Så nu blir de träning och kondis. Kärringen här har noll kondis 😂 Men finns ingen chans att jag skulle hinna med hon här. Tiras kallas nämligen för kanonkulan på kursen 🙈😂 undrar varför? 😂 Kan va så att de är en som tycker de är så roligt och blir helt extas. 

Men nu blir de lite mat för oss båda och så ska vi ta en lång promenad idag igen innan mitt natt jobb kallar. Så på lördag blir de träning och söndag 💪🏻 Så i helgen blir de massa agilityträning 👏🏻 I morgon blir de kompisträff för Tira och en lång promenad i Hammarland. Blir en riktigt kanon helg de här! 


Återkommer med bilder och film på söndag från agilityn och ska försöka komma upp lite härliga höst promenad bilder i morgon så man slipper bara se träningsbilder och filmer 😊 OM vädret tillåter så man får äkta häst feelings! 😃

Likes

Comments

​Natten har varit hemsk. Trött och ögonen sved men sovit som rent ut sagt som ett arsle. Kl ringer 04:30 och somna kanske ordentligt kl 1-2? Slängde i sig lite kaffe när man kom på jobb och känner värken i knäet igen. Om dom skulle kunna komma fram till något med mitt knä vad dom ska göra så skulle de underlätta. Stress delux. Hjärtklappningar och värk i magen. Om man skulle försöka varva ner men nej.. de känns som en omöjlighet. 

Könns som man är på ruta ett igen och botten känns skrämmande nära. Tog mig över 1 år och komma upp därifrån men så ha man trilla dit ner igen. Fast jag lova mig själv och alla andra. 

Nåja nervös så de skriker om de inför söndagen. Va och träna agility igår med Tira. Gick sådär. Ha gått bättre men de är bara och nöta på och försöka få bort de där konstanta skällandet hon har och hoppar i fötterna och bara allmänt lyssna. Bara att bita ihop och komma igen. 

​Va till hästarna igår. Tjockisen börjar bli rund. (Av mat) och så hoppas vi ju på att lillfisen i hennes mage kommer ut i juni 😍 Ska bli så spännande och håller ordentligt tummen för ett sto 👍🏻 Återstår och se om några månader. 

Nej bita sig i läppen och återgå till vardagen igen. Tack och hej för mig! 

Likes

Comments

Tankarna bara snurrar i huvudet. ADHD kommer fram när man ska försöka sova och man ska räkna får. 😂 Nervös delux inför helgens tävling. Tira och jag har antagit oss en ny utmaning. Främst för att träna mig och hunden såklart men att jag får bort min stress och dåliga självkänsla när de kommer till att prestera. Nu är de ju dock hunden de handlar om på söndag men jag som hundförare. Många frågor kommer upp. Hur ska jag göra? Vad ska man göra? Kommer hon och lyssna på mig? Kommer jag att göra bort mig? Kommer vi va sämst där? Många tankar och fundringar som kommer ut. Det återstår och se vad som komma skall. Skulle behöca fara till agilitybanan i morgon och träna. Så vi har fler mål att sikta och träna till efter söndagens tävling.

Har ju gärna velat ställa ut Tira länge, men pågrund av hennes svans så är det bortkastat att anmäla sig till en officiell, så Tira och jag va med i en inofficiell här i augusti och kom hem med pokal och rosetter. BIG 3 (best in group 3) BIR (best in ras) och BIR junior (best in ras junior). Hon skötte sig riktigt bra 👌🏻 Och domaren va förtjust i Tira. Man tackar och bockar. Så vi hoppas på någon bra plats på söndag. Men jag har absolut inte höga förväntningar. Vi prövar och gör det på skoj.

Kul om det blir någon placering 👍🏻 Vi håller tummar och tår för söndagens tävling. Ni kanske undrar vad det är gör tävling jag anmält oss till.. det är en sakletartävling. Man har en ruta på 50x50 som det är olika föremål som är gömda och hunden ska leta efter grejer. Olika grejer har olika poäng. Man har 5 minuter på sig. Hubdflraren får inte gå innanför rutan men får berömma och prata med hunden hur mycket man vill, sen den som har flest poäng den vinner. Kan bli kul faktiskt.

Nej klockan tickar.. somna en sväng runt 9-10 och nu kan jag knappt sova. Skönt och skriva av sig lite. Så man kanske somnar. Paddan själv sover raklång bredvid mig och drömmer. Så nu säger Tira och jag tack och godnatt. Kl ringer 04:30 och morgon promenad står på schemat! (Om matte klarar av att stiga upp då? 😴).

Likes

Comments