18.52 torsdag 17 december

Hej hej hallå! Vi har precis tryckt i oss lyxig thaimat efter att ha kommit tillbaka från Fraser Island. Men tänkte att jag börjar visa lite bilder från Gagaju Bush Camp vi va på förra veckan i Noosa. Första natten bodde vi i dorms med massa hammockar, jag och Christina tyckte det va hur nice som helst medan Ida och Elin knappt kunde sova pga spindlar haha. Dagen efter fick vi en snabbförklaring i kanot-åkande och sedan släppte de iväg oss på en 15km tur, en grupp på drygt 20st, utan ledare haha. Våran båt fick första hjälpen kitet och kartan så det va lugnt. Och det va faktiskt himla roligt att bara åka runt utan att nån ska bestämma hehe.

Annars fanns det inte så mycket att göra, försökte bojkotta tv-rummet så mycket som möjligt (för Hallå, det va ju Bush Camp!!). Kvällarna va mysiga med camp fires. Fick även chansen att hålla i en baby huntsman när en av ledarna hittade en. Bo i tält gjorde ont och man va väldigt glad att åka till ett ställe med riktig dusch efteråt. Fick höra oändligt många orm och spindel berättelser, vilket bara känns bra då vi nu vet vad vi ska göra om vi blir bitna. Har inte ens sett en orm än dock haha... (Peppar peppar)

Lägret var mysigt och de som jobbade där va jättehärliga, enda tråkiga var att den enda aktiviteten var kanot. Men vi är nöjda och glada!! Imorgon åker vi buss i 6-7 timmar till Surfers Paradise och då skriver jag om Fraser Island. Pussar och kramar /ebbsi

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Just another big city ? Ja men inte riktigt! Jättemånga broar överallt och längst floden massa cykelvägar samt en tillgjord strand mitt i centrala Brisbane! Jag hade hellre bott i surfers för där har dom en riktigt stor och lång strand och mer semesterkänsla. Här är de som stora Sydney fast utan närliggande stränder! Idag var vi på "modern art gallery" och vi älskade det! Oftast undrar man ju hur folk mår, hur kommer dom på så konstiga "konst" saker? Imorgon NOOSA, bush camp i skogen i 3 nätter utan internet! Kajak står på schemat och hålla Elin i schack (spindlar, krokodiler, flugor.. Etc)

Likes

Comments

Vi köpte en barnhandduk För 35 kronor och sparade entré för flera hundra kronor O kom in gratis på alla klubbar! DE TRODDE VI ALDRIG! Haha vi hade en riktigt rolig kväll, folk trodde vi var svenska kändisar en grupp kallad "swedish turtles". Tror inte detta hade gått hem lika bra i Stockholm, eller vem vet? Surfers paradise är nice trots sina osköna stora byggnader! Dock inte så dåliga byggnader då Eva bodde så gött i ena! Kanske också för att allt annat än dela rum med 6 andra och aldrig vika upp ett plagg känns lyxigt! Men du Eva, du har ju faktiskt gym, pool och läsk automater! Vem blir inte lite knäsvag? / alltid Ida numera (come on Ebba!)

Likes

Comments

Lamingtons! Heter dessa skönheter och är den mest australienska kakan du kan hitta! Jag trodde ju de skulle vara typ som mums mums men icke! Vilken chock. Mer som sockerkaka med choklad och kokos på!

Likes

Comments

Vår resa so far! Många stopp på kort tid! Vi jobbar oss upp till Cairns! Surfers paradise är fullproppat med "schoolis" typ studenter. Överallt är dom!! Men trivs här endå! Träffat kära Eva från Östersund som bor O jobbar här! Hon jobbar på vapiano, tack för extra allt pastan!! Vi hänger också med Rebecka och Ida från Karlskrona, skrattar åt deras fula dialekt, att säga R verkar vara omöjligt! Vi har också återförenats med tysken anna!! Ikväll ska vi parta med schoolisarna! Vi ska klä ut oss till vältränade killar och säga att vi har en svensexa! Spännande.. Här kommer bilder från Evas pool och annat gött här i guld kusten !!

Vi hamnade i ett rum med 12 sängar och de var bara en kines där och varje gång hon lämnade rummet så bädda hon in sin väska. Haha vi hann aldrig fråga varför.. I Will never know!

Likes

Comments

Bilder från Sydney som inte fått varit med!! Jag och Elin var på middag hos en kund till pappa, John Cassen!! Jag visste inte hur han såg ut och det visade sig senare att jag inte fick hans sms i tid, han var 20 min sen. Men jag och Elin stod tåligt utanför hostlett och kollade efter en potentiell man vid 50-års åldern med lite para para som skulle hämta oss! Haha vi var sååå nervösa, vi gjorde varandra ännu mer nervösa! Engelskan när man är nervös går att jämföra med en rysk get som ska prata polska. Inte jättebra alltså.

En svart Jaguar bil svischade tillslut fram framför oss och där kom en 160 cm lång Nisse! John och hans familj, två döttrar och en italienare till hemmafru var hur härliga som helst! Och huset med pool går att jämföra med Mvt's program då kändisar visar upp sitt hus! Tackar! När John skjutsade hem oss så stannade han på olika spots så vi kunde ta kort på operahuset m.m. Han var så snäll och han höll upp bildörrarna för oss och gick ur bilen och stod Och kollade så vi kom hem säkert (20 meter till dörren). Man kan ju inte annat än undra, Var är gentlemännen i Sverige ?

Likes

Comments

Onsdag, kaatomba Blue mountains, 10:00. Nu lämnar vi det flådiga livet bakom oss (för ett tag i alla fall) och drar till vischan med träningsskorna i största hugg (?). Men först en review!! YHA city bredvid Sydney central, kändes som ett hotell! Positivt: biorum (använde aldrig), pool + sauna på taket (använde aldrig), 2 kök som kändes som en restaurang nä jag slutar på en gång! Allt var bra!!! Men allt de där extra inser man faktiskt att man inte behöver!


Tog cirkus 2 h med tåg till Blue mountains! Känns som vi är i fjällen, de är kallare och hostlett är mer i fjälltema än tropisk djungel. Känns som vi är på konfaläger, var är alla 8 måltiderna på en dag? Vi sov första natten ovetande om en stor spindel i fönstret som vi dagen efter fick reda på att den var farlig.. Så vi fick byta rum! Haha rädda tjejer alltså!! Glad att jag inte såg den!! Igår var vi i blue mountains.. Magiskt! Bilderna får tala för sig själv! Idag åker vi vidareför

/ Ida som försöker hålls bloggen i liv ..

Likes

Comments

Tjenare bröder! Dags att byta till tredje hostlett men först betygsättning! YHA heter kedjan som vi hittills bara bokat med för att de är väldigt populära och finns överallt i Australien. Hostlett i Bondi (8 nätter), plus: öppna ytor, unga människor, nära beachen, bra tryck i duscharna. Minus, sämst wi-fi, folk snodde ens mat i kylen, creepy aussie tant som flirtade med Christina (bodde i samma rum hahah). Nu till hostlett vi bor på nu i Glebe nära Sydney centrum (5 nätter), plus: extra stort roof-tiop, bra wi-fi på rummet, handfat i rummet!!, personalen mycket trevligare/roliga/hjälpsamma, inga snattare/ kameror överallt (big brother känsla). Minus: väldigt instängt/smala ytor/trånga korridorer, vuxna vilsna människor. BONDI (3,5 stjärnor) GLEBE (4 stjärnor). Vi älskar matsäkerhet och rolig personal ! // Olsson å company!

Likes

Comments

Amen

Likes

Comments