Hej! Kul att se att det var så pass många som kollade på mitt förra inlägg :)
Så nu tänkte jag ta hjälp utav er, hur vi ska göra för att ta oss över det så stora steget som det här med nät hat.

Hur ska vi göra för att folk ska förstå att smutskasta över internet inte är okej?
Hur ska vi få folk att känna sig trygg att vistas på sociala medier?

Nångång så måste det få ett slut. Vi måste säga nej. Säga stopp till folk. För vi har låtit det här fortsätta alldeles för länge. Det är nog nu.

Kom gärna med förslag och tips :) Vi klarar det, men man klarar det inte på tu man hand.
Håller ni er uppdaterad så håller jag mig uppdaterad :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 83 readers

Likes

Comments

Hej på er all goa och glada.

Insåg nu ikväll att det var 2 års sen jag skrev något här senast. Jag kände kanske då att det var dags att kickstarta den här bloggen igen då den faktiskt står för en bra sak! Så med eran hjälp så tror jag starkt att vi ska ta oss nångonstans med detta budskap! Nät hat, kränkningar och hemsk mobbning utanför måste ta slut. Jag vet ju själv hur jag mådde, och ingen ska behöva må så som oss alla andra. Vi håller på utvecklar generationer efter generationer, ska dom verkligen behöva växa upp till det här? Det tycker iallafal inte jag.

Vi måste stampa ner foten och säga nej. Vi godkänner inte det här!

Så nu vill jag se lite motivation, även från er andra. Sprid vidare det här budskapet. Få hela Sverige att förstå att vi kanske inte vill att våra barnbarn ska växa upp till dåligt självförtroende och självhat.

Det var allt för denna kväll.

sköt om er!


Likes

Comments

Hej hopp!Nu sitter jag på skolan där jag inte känner mig trygg över huvudtaget. Usch hemska skola.

Men jag måste bara säga att ni killar/tjejer som går i grupp, att det är otroligt fegt och töntigt! Har du ett problem med en människa prata då med den mellan 4👀👀 och inte 6 eller fler. Så om folk bara kunde lära sig att bete sig så hade nog allt varit enklare!
Grupp kränkingar är inte okej, varken om man förtjänar det eller inte, det är aldrig okej!


Men nu får ni ha det så bra tills jag skriver igen! Tjarå!💕

  • 746 readers

Likes

CommentsNär man får höra orden non stop så är det ju klart att det känns. Det gör ju ont liksom att behöva Höra varje dag att man inte räcker till, det gör riktigt ont.

Men du ska aldrig låta någon behandla dig dåligt! Tro aldrig det! När dom bara sagt ett ord så ska du säga till dom att du inte tillåter att dom ska stå och säga sådär! Lyssnar dom inte så gå bara där ifrån och sög till en vuxen som får ta tag i det! Man kan ju inte göra allt själv!

Sitter nu på skolan när jag sitter och skriver det här och jag blir så arg när små oskyldiga människor går fram och säger hej och ingen svarar, jag skulle få dåligt samvete jah om jag inte sa hej tillbaka så varför får inte ni det?
Det är bara barnsligt det ni håller på med! Ni är ju inte coola eller häftiga eller mer värda för att ni säger eller gör så. Det ända ni e är töntiga barnsliga och mobbare. Så kan snälla alla bara lägga ner med hatet? För nu har det gått för långt?
Dom ni kränker på skolan, vet ni hur dom har det hemma? Vet ni ens vad dom gör hemma? Dom sätter sig på sängen, börja tänka på vad man gör för att förtjäna orden, slagen. "Vad är det för fel på mig och varför kan inte jag vara deras vän? Är jag störd?" Ni gör så att en människa sätter sig på sängen gråter ut, skriker och gör illa sig själv! Hur fan kan ni leva med det?
FOLK MÅSTE BÖRJA TÄNKA PÅ VAD DOM ANVÄNDER FÖR ORD!!!!

Likes

Comments

Hej hopp!

Det här med sociala medier, fråga er själva " Behöver jag det här för att klara min dag?" Svaret är oftast nej. För man behöver inte en sida som förstör dig innifrån, det ni behöver är riktiga vänner hos dig, i din närhet som stöttar dig när saker inträffar.

Tro mig när jag säger att ni inte behöver ask.fm, Facebook.com osv. Jag vet att det är kul i början, men sen kommer hatet du inte riktigt bryr dig om, tillslut så börjar det sätta sig i huvudet, i hjärtat i själen. Och nu börjar det bli svårt att träffa sin nära.. för du skäms, men kom ihåg en sak! Tvivla aldrig på att du inte har folk i din närhet som hjälper dig!

Tveka aldrig at ta hjälp från folk! Du ska aldrig skämmas för att du inte längre vill känna som du gör! Varenda människa förtjänar att må bra. Så är det bara!

Hoppas nu alla får en bra dag! Tänker på allt bra ist för att tänka på allt det dåliga. Ni måste inte finna en massa bar saker, men just som att det var tyst och lugnt eller att solen skiner, tänk på dom små sakerna! Så blir det en bra dag det lovar jag!

Hejdå! :)

Likes

Comments

Hejhej!

Ni som tror att jag skriver utav ilska av att folk nätkränker mig är fel, jag är inte arg på dom som kränker mig? Dom får hålla på hur mkt dom vill? Men det jag reagerar på är när små tjejer och killar vid kanske 8-10 och äldre börjar må dåligt av en internet sida? Hur fan kan en internet sida gå så långt att man börjar må dåligt av något sådant vid en så liten ålder?

Det här måste sluta! Det finns inget annat alternativ! Hur fan kan ni andra folk sitta och kolla på dom oskyldiga bli kränkta? Hur kan ni se idioter sitta och hata? Och hur kan ni inte anmäla just den hat"meddelande"? Blir så himla arg, fylls av ilska när jag ser er idioter göra så. Det ni gör är att ni ger en människa dåligt självförtroende tankar om självmord, tycker ni att det är okej? Nej det är det verkligen inte! Så börja tänk på fan ni skriver på ask facebook,bloggar, social media över huvudtaget!

Ursäkta mig nu om jag använt för "hårda ord" för er! 

Håll er uppdaterade, jag ska nu rikta min blogg helt till kränkningar på internet, det måste bli ett slut!

Likes

Comments

Hejhej! Nu är tisdagen här, dagen som nästan är värre än Måndagen. Dagen då man får all ångest! Då paniken smyger sig in. Uscha.

Men det här inlägget är till er som inte mår så himla bra!

Till er som blir kränkt på skolan, Varför dom klagar på dig är för att du är bättre än dom! Dom är avundsjuk. Vet att du inte tror på mig men dom säger att du är ful eller har fula kläder för att dom tycker att du är finare än dom och har finare kläder än dom! Dom tar även med sig sin vänner.. Det är inte rätt, men det du ska göra om du är utsatt för det så ska du prata med en vuxen du kan säga att du vill att det ska vara anonymt. (Att ditt namn inte får nämnas). 

Till er som blir kränkt på internet. Det är samma där dom klagar på dig för dom vill vara som dig. Ditt liv är mer intressantare. Ta aldrig åt dig av ngn som antingen skriver anonymt eller inte vågar säga det ansikte mot aniskte! Stå på dig själv innan någon annan gör det! Du är viktig och vi behöver dig!

Till er som blir kränkt hemma. Säg till en vuxen på en gång! Du förtjänar inte att bli behandlad på det sättet av varken dina syskon eller föräldrar! Tro aldrig det för en sekund! Jag vet att du älskar din familj otroligt mkt även fast dom behandlar dig såhär men det är inte rätt, säg till en vuxen. Eller säg till dina föräldrar eler syskon hur du känner.

Och till er som mår dåligt och inte vet varför. Du kan lida av ångest men mest troligt så är det bara att du är ledsen. Livet är en berg o dalbana. Ena stunden är man ledsen i en period, sen är man bara glad i en period, och i bland är man skit sur! Sånt är livet, men om din depression fortsätter under en längre tid ta kontakt med en kurator eller någon vuxen som litar på! 

Det är inte lätt när det är svårt!   

Likes

CommentsJag förstår att när jag skriver mord så är det första ni tänker på är fysisk kontakt, knivar, vapen överhuvudtaget. 

Men nej, det ni gör på nätet är samma skit! Ni sitter och förstör människor så hårt att dom inte ens vill leva. Hur fan kan man göra så? Varför kan man inte bara vara trevlig? Inte fittig och elak?

Ni kanske tror att dom som läser det ni skrivit fäller en tår sen skiter i det? Men så är det verkligen inte! Man tar åt sig tänker på det hur länge som helst, kan inte släppa allt och gå vidare. Och när man väl har gått vidare och släppt det så kommer det lite mer hat. Hur fan ska man klara av allt det tro ni? Ingen människa är gjord av stål? Man kan inte ta hur mkt skit som helst?

Efter ett tag så känner man att det är nog, man försöker ta sitt egna liv för första gången och tänk om denna människa du suttit och trakasserat i flera månader faktiskt lyckas med att ta sitt liv? Hur skulle du känna då? Hade du fortfarande suttit och skrattat då? Skulle du försöka få folk att tycka synd om dig eller inte säga till någon? Jobbigt va? Du kan inte säga till någon för då förlorar du allt och alla?

Det ni håller på med på nätet är inte okej! Kan alla bara sluta hata på folk och låta bli att öppna käften om man inte har något vettigt att säga? Eller skriva.

Det här är ett seriöst ämne, man kan inte bara se förbi hela tiden? Börja ta tag i sakerna när du ser folk som kommer illa av psykisk trakassering. Ta tag i skiten! 

Tack för mig och förlåt för dom hårda orden! Likes

Comments

Tjatja!

Tänk om allt var som vanligt, hade jag haft dom vännerna jag har då idag?

Om jag var vanlig, skulle du du då vara min?

Om jag slutade le, hade jag funnits här idag då?

Hade du varit hemma varje dag, hade jag fått känna lyckan varje Fredag och känna sorgen på söndagen?

en sanning en lögn en dröm en verklighet.

 

 

 

Må dra tjarå!

Likes

Comments