På grund av dåligt internet och full upp har de inte blivit nått bloggandes senaste dagarna. Under våra första dagar i Melbourne har vi hunnit med en hel del, bland annat:
- Kvällmarknad med god mat.
- Shopping
- En heldag bland vilda djur
- Gymmat
- Solat

Bäst av allt var nog att se vilda pingviner komma upp från havet. På kvällen när de blivit mörkt samlas pingviner i grupper vid kanten av stranden för att sedan korsa den tillsammans. De tar oftast flera försök innan pingvinerna vågar korsa stranden eftersom att de finns många faror som rovfåglar. De var väldigt häftigt att se fiskmåsarna samarbeta och vakta pingvinerna så de tog sig över säkert. Pingvinerna går alltid samma väg upp och ned till vattnet som de blivit upplärda av sina föräldrar som liten, ganska häftig. För att vi inte skulle störa pingvinerna var de fotoförbud, så där av inga kort på dem.

Annars träffade vi på mängder med djur under dagen som får, fåglar(STORA), wallabes, koalor, kängurus, kossor och massor med djur som var omöjliga och komma ihåg namnet på. Lite kort fakta om Koalor. Ungefär 80% av deras livstid sover dem. De resterande 20% är inte speciellt aktiva heller. Koalor sover, äter och dricker sittandes i träden, de är väldigt sällan man ser dem röra på sig. Att vara en koala lät rätt mysigt😅
Här nedan har ni en bildbomb👍🏻
Kramar Tove & Julia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sista dagen i Nya Zeeland avslutades med en lunch på de kända matstället Fergburger. Under kvällen var de äntligen dags att flyga till Australien. Melbourne är vårt första stopp. Från Nya Zeeland hade vi en flygtid på ungefär 3 timmar hit. Sent igår kväll checkade vi äntligen in på vårt nya boende Space Hotels, ett helt okej boende. Idag har vi vandrat runt och bekantats oss med staden. Lite shopping har vi så klart hunnit med. Vi hittade ett H&M lika stort som Utopia i Umeå, enormt! Ikväll hade vi tänkt testa på gymmet som finns på vårt boende.

Kramar Tove & Julia

Likes

Comments

Idag åkte vi buss ut till Glenorchy. Där besökte vi High Country Horse för en ridtur. Efter en kort genomgång fick vi varsin häst. Julias häst var ett 8 årigt sto med namnet Bertha och min(Tove) häst var Blitz en 8 årig valack. Vi var ute på en ungefär 2 timmars ridtur längs floden som går genom Glenorchy. Tyvärr var vi dyngsura när vi kom tillbaka, men vi ska inte klaga då de har varit skinande sol varje dag här i Nya Zeeland.

På bilden nedan ser ni längst fram Blitz och i bakgrunden Bertha. Blev tyvärr inga fler bilder pga regnet .

Kramar Tove & Julia

Likes

Comments

Här är bilderna på Toves hopp.
Kramat Tove & Julia

Likes

Comments

Vi gjorde de!
Idag åkte vi till världens första Bungyjump. Vi har länge pratat om att hoppa bungyjump, men aldrig seriöst förrän nu. För några dagar sedan bokade vi detta och idag genomförde vi de. Vi hoppade från bron över Kawarau. Magisk natur här. Känsla efteråt var helt otrolig!
-Tove citerar efter hoppet:
- I feel so alive.
Instruktören svarar:
- Hhmm, thats because your are alive.

I detta inlägg ser ni Julias bilder och video. I nästa inlägg finns Toves.

Kramar Tove & Julia

Likes

Comments

Vi åkte iväg med bussen från vårt boende i tron om att vi var iväg på en ridtur, men de var inte vad som hände.
Vi var helt säkra på vad vi bokat, men tydligen hade vi inte läst igen bokningsbekräftelsen. Vi hade alltså bokat en ”Wilderness Jet Tour” längs en flod, men vi var inte ledsna för de. Vi fick se fantastisk natur och åka på en häftig båttur. Tror vi skippar online-bokningar i fortsättningen 😅

Likes

Comments

Tro de eller ej, men fågelrädda som vi är utmanade vi oss och besökte Queenstowns Kiwipark. Det är en fågelpark där man kan se deras välkända Kiwifågel. De är en fågel som ej kan flyga och ser ut som en kiwi😅 Då man inte fick ta kort där slänger jag upp en bild från Google på fågeln.
Annars vi konstatera att det var en riktig utmaning, ankor springandes omkring och fåglar överallt.

Efter besöket på kiwiparken åkte vi med en skylift upp på ett berg där vi fick testa köra ”Luge”. De är en slags ”bil” med endast broms som du kör i en bana från toppen av berget och en bit ned. Riktigt kul!

Ikväll är sista kvällen på detta boende innan vi byter och denna gång byter vi till ett Bed & Breakfast 👏🏻

Kramar Tove & Julia

Vi hittade även två väldigt stora träd.

Likes

Comments

Vår första heldag här i Queenstown har bestått av 1 timmas morgonpromenad längs sjön Wakatipu där efter följt av en annorlunda lunch. Jag(Tove) åt våfflor, med kyckling, bacon och kanelgrädde. Julia åt Tacos med pork. Smakade lite annorlunda, men gott. Under eftermiddagen åkte vi ut en en båttur runt sjön. I kväll ska vi ta en promenad och laga lite middag.

Kramar Tove & Julia

Likes

Comments

Igår spenderade vi sista dagen i Auckland på en strand i Mission bay, så skönt.
I morse flög vi äntligen ner till Queenstown! Helt magiskt vackert här😍 Här kommer vi vara fram till den 11 December innan vi åker vidare till Australien. På sista bilden ser ni vårt boende för de kommande 3 nätterna. Helt klart bästa boende än så länge. Denna lördagkväll kommer nog bestå av chips och Netflix, de tar på att resa 😅
Kramar Tove & Julia

Bilderna nedanför är tagna här i Queenstown.

Likes

Comments

Denna dag har varit en väldigt lugn dag. Vi startade dagen med en standarddryck på Starbucks innan vi drog vidare till vårt nya boende. Oj så skönt, eget rum, badrum, dusch, tv & mycket fräschare! Vi har hunnit tvätta upp lite kläder, njutit med ansiktsmasker gjorda på kiwi, handlat mat och blivit attackerad av fåglar framför en publik av tyska backpackers..😅😅 Tyskarna fick sig ett ordentligt skratt och vi sprang iväg med svansen mellan benen...
Annars har vi idag njutit till julkänslan här i Auckland.

Kramar Tove & Julia

Likes

Comments