Finns några saker vi måste göra i varje land ..

1. Dricka den lokala ölen (såklart) och jämföra priserna.
2. Äta på McDonalds och kolla på Big Mac index. (billigast i Malaysia, bäst i Vietnam)
3. Kolla i apoteken och köpa konstiga mediciner.
4. Testa lokala kaffet och ALLTID ha med sig Nescafé för nödfall.
5. Testa lokala maten, bäst hittills Cambodja.
6. Testa myggspray och tigerbalsam-varianter för betten.
7. Sno hotelltvålar ifall man hamnar på ett hotel utan tvål.
8. Jämföra fruktshaker och juice, bäst hittats för Marie Thailand och Kristina Cuba.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Då var det äntligen dags för surf camp i Canggu. Vi kämpade på varje dag i STORA vågor. Blev många wipe outs och mycket skratt. Vi kan lätt säga att vi utvecklades och längtar redan till nästa surfcamp. Vi både lyckades byta till en hard top bräda (svårare bräda). Jag lyckades även börja ta gröna vågor (man börjar i "vit vatten/ white water" sen när man kan stå någorlunda bra byter man till "gröna vågor"). En lyckad vecka !

Sista kvällen lyckades jag hitta en kompis i min moppe hjälm.

Tyckte hjälmen satt alldeles för bra när vi körde iväg. Kände hur det började röra sig i hjälmen och tänkte att det är säkert inget. Ville bara komma fram till restaurangen för att ta av mig hjälmen ifall det va nått. Får soppatorsk. Tar av mig hjälmen då jag ändå väntar på mer soppa. Ser att det rör sig MYCKET i hjälmen och ut hoppar det en mus. Va i chocktillstånd hela kvällen.

Likes

Comments

Nick och Sarah möte upp oss i Bali tillsammans med två av sina vänner Abi och Sam. Så lyxigt att få möte upp min tvilling och hans sambo.

Padang Padang beach.

Provade kopi luwak kaffe. Det är kaffe som en luwak äter och bajsar ut. Kaffet tvättas och sen säljs. Smakade helt ok..

Blue lagoon.

Monkey Forrest i Ubud. Hade blivit attackerad redan när vi besökte Ulu watu temple men vi gjorde ett nytt försök att gosa med aporna.

Likes

Comments

Tog tillfället i akt att "vila upp oss". Det spöregnade varje dag förutom sista dagen och så passade vi på att besöka en strand. Annars hängde vi mycket på rummet. Vi gjorde yoga, spelade spel, shoppade på wish, åt för mycket snask och spionerade på grannarna som bråkade.

Likes

Comments

Denna ö va ännu mindre. Blev långa strandpromenader runt ön och öl i solnedgången.

Stackars pojkvän som blev tvingad att ta "model" kort på tjejen i en timmes tid 😂

Likes

Comments

Tog 3 dagar att komma hit från Filippinerna men det var värt det! Det första hotelpersonalen gjorde var att erbjuda oss magik mushroom men vi avstod.. Eller gjorde vi? 😉 Passa på dyka lite mer men det var inte riktigt det vi hade tänkt oss. Filippinerna är kända för sin dykning då det är så vackert underytan. Här såg det helt dött ut vilket förvånade oss. Dive mastern berättade att när vattentemperaturen stiger till över 31 grader dör koralen. Just nu försöker dom bygga upp den vilket tar tid. Annars blev det mycket strand häng och cykling runt ön!

Likes

Comments

Till Filippinerna åkte vi mestadels för dykningen. Första stället, Moalboal levererade. Väldigt fint vatten och sköldpaddor överallt. Dock blev det en sväng av magsjuka men sånt får man räkna med!!

Nästa stopp blev Panglao, Bohol. Vi hade ett fint hotell men vi var dom enda som bodde där. På hotellet fanns det en dykshop och då vi var dom enda där blev det VIP-turer. Hade en egen båt + besättning bara för oss själva.

Det flyttade in ett par svenskar i rummet bredvid som vi passade på göra lite sightseeing med och fira midsommar!

Åkte sedan vidare till Cabilao. Som tidigare var vi dom enda som bodde på hotellet. Då budgeten börjar minska och det inte fanns så mycket mer nytt att se under Filippinernas yta blev det ingen mer dykning. Passade på sola och ta det lugnt i några dagar.

Likes

Comments

Vi hade två mellanlandningar i Ho Chi Minh och passade på vara kulturella. Besökte Cu Chi tunnels och kröp runt i tunnlarna från vietnamkriget. Vi fick en gedigen utbildning i efterföljande av agent orange. Om ni inte vet vad det är googla. Besökte även krigsmuseet.

Passade på promenera i stadens parker och spanade in (på håll) utegymmet. Satt bara 70 ++ som vevade på handtag utan vikter .. 🤔 kanske ett bra gym för oss.

Likes

Comments

Att resa är ganska krävande.. Bestämde oss att vi behövde semester från resandet och bodde en vecka på ett lite finare hotell och lyxade. Flög till Phu Quoc, en ö som tillhör Vietnam men ligger på Kambodjas kust. Hyrde mopeder, låg på stranden/vid poolen, drack öl och fick alla möjliga behandlingar på stranden! Precis vad vi behövde.

Likes

Comments