Nu har jag gått med i Newcomers club i Oakville. Alla som flyttat in till Oakville kan bli med i denna club. Finns både en klubb för kvinnor och en för män. Cluben arrangerar massor med olika aktiviteter. Ett sätt att lära känna nya vänner och få svar på alla frågor som man har när man flyttat till ett nytt land. Jag har anmält mitt intresse till massor med aktiviteter och det ska bli så spännande. Det är så roligt att träffa människor som flyttat hit från hela världens länder och som har andra erfarenheter. Ett fantastiskt nätverk. Idag promenerade vi tillsammans i Downtown och gick sedan på ett mysigt fik. Ser fram emot nästa träff!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 134 Readers

Likes

Comments

Amanda och Ellen behöver ta med sig lunch till skolan varje dag eftersom hör i Kanada serveras ingen skolmat! Våra barn har aldrig klagat på skolmaten hemma men ännu mindre nu då de verkligen inser lyxen att få äta skollunch varje dag. Kan även själv säga att jag verkligen önskar att de skulle få skolmat då de inte är så lätt att komma på god mat att ta med sig. De kan inte värma maten så det är mattermos som gäller. Idag blir det potatis och purjolökssoppa med smörgås.

  • 319 Readers

Likes

Comments

Idag har Ellen haft funraising med sitt fotbollslag. De gör detta genom att packa matvaror i kassar åt de som har handlat och sedan får de dricks. Dricksen tas emot i fotbollar. Detta gör laget två gånger om året och pengarna räcker till alla kringkostnader för laget under ett helt år. Trevlig och rolig idé.

  • 289 Readers

Likes

Comments

Här firas verkligen Halloween. Det pyntas för fullt i trädgårdar och det inhandlas godis i mängder inför årets Halloween den 31 oktober. Ikväll ska Ellen hem till en tjej på Halloweenparty och hon har valt att klä ut sig till ängel. Sedan är det inhandling kvar till Trick or treat på tisdag och då blir det nog inte den söta varianten av klädsel...

  • 399 Readers

Likes

Comments

Bilden säger väl allt! Körkortet är mitt!
Imorgon ska vi fira våra körkort som nu är fixade. Känslan är underbar

  • 444 Readers

Likes

Comments

Nu när allt är uppackat så är det bara att planera och fylla tomrummen med nytt. Huset är mycket större än det hus vi äger hemma så vi behöver inhandla lite nya möbler. Utbudet är sådär här i iallafall i vårt tycke och smak, men vi har hittat några favoriter. Det är bra att tejpa upp möblerna på golvet innan man tar beslut för då inser man att det kanske inte alltid blir som man har tänkt sig. Möbler tar mer utrymme än vad man tror så nu får vi nog tänka om lite...igen🤓

  • 425 Readers

Likes

Comments

Ellens lag spelade mot Oakvilles U16 igår och vann med 3-2. Tjejerna var grymma och vann mot tjejer som är två år äldre. Ser fram emot fler matcher:) Väntar på lagets matchställ så än så länge bär hon GIF:s overall. Hon har skapat nya vänskapskontakter hela tiden och det värmer våra hjärtan❤️🇨🇦❤️

  • 449 Readers

Likes

Comments

Nu smyckas det i många trädgårdar inför Halloween! Vi måste nog fixa lite i vår trädgård men det får nog bli lite snälla spöken då. I en trädgård i närheten där vi bor så har de förberett och fixat i sin trädgård sedan 1 oktober. Alla får besöka trädgården och vill man donera pengar så finns det en liten låda där man kan lägga en slant! Vi pratade med ägaren och berömde hans jobb och när jag skulle lägga pengar blev jag rejält skrämd av en otäck figur som kastade sig genom en dörr. Ägaren till huset fick sig ett gott skratt👻 Efter halloween bygger han om inför julen och det ska bli mysigt att besöka denna trädgård igen men i en annan skepnad! Imponerad av arrangemanget och allt jobb med detta. Det var riktigt bra gjort och skrämda blev vi också förstås

😱

  • 508 Readers

Likes

Comments

Det är så många minnen som dyker upp i huvudet när man flyttar till ett annat land. Man blir nostalgisk över saker som man inte reflekterat så mycket över hemma. Som person så är jag inte så förtjust i massa prylar men jag älskare verkligen de saker vi har och som vi har fått av våra familj, släkt och vänner. Sedan vi flyttat så har jag tänkt på de flesta människor som finns i vår närhet fast ändå långt bort. Ni ska veta att ni ofta finns i våra tankar och att vi pratar om Er!

Idag gick tankarna till min mormor som inte finns längre. Hon ogillade starkt oputsad mässing. Idag när jag tittade på min mässingsljusstake så kunde jag riktigt höra hennes åsikt om det. Jag tog fram "Häxans putsmedel" tidningspapper och satte igång. Mormor putsade alltid med tidningspapper så jag gjorde precis som henne. Ikväll ska jag tända ljusstaken som står på hyllan ovanför öppna spisen. Bredvid är en staty som jag ärvde efter mormor och som jag älskar! Givetvis har vi vår vackra svenska flagga på samma hylla!
Åh, vad jag önskar att mormor vore här och kunde se min finputsade ljusstake och hennes fina staty❤️

  • 585 Readers

Likes

Comments

Nu är träningarna igång efter att alla lag är klara. Här finns det regler att det alltid ska finnas en mamma på bänken om någon skulle skada sig. Idag är det min tur att få den äran för Amandas lag.

  • 535 Readers

Likes

Comments