Header

Vad mer kan man göra när man köpt en flera kilos stor vattenmelon? Jo, denna fräscha & iskalla shake till exempel. Jag och Elias drack dessa till kvällsfika här om dagen men de lär passa ännu bättre ute i solen när man behöver kyla ner sig lite. Kan intyga att de smakade ännu godare än de fruktshakes vi köpte på stranden i Thailand i vintras.

Vad du behöver

Vattenmelon
Jordgubbar
Lime (färsk eller limejuice på flaska)
Ev. Mynta
Ev. Is

Hur du gör

Har inga exakta mått här, men till två stora glas mixade jag ihop ca 1 kg vattenmelon och 200 g frysta jordgubbar. Om du använder färska jordgubbar - lägg till isbitar för att få shaken riktigt kall och uppnå den här "slushiga" konsistensen. Sist mixade jag även i 1-2 msk limejuice. Att ha i färsk mynta (som jag dekorerat med) är också supergott att ha i själva shaken!

/Elin

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

FREDAG, hallelujah!! Förra fredagen hade vi världens mysigaste kväll hemma. Var helt slut efter en lång jobbvecka så trots fint väder ute kände jag bara för att gosa ner mig i soffan, slå på en bra film och duka upp massor av godsaker på vardagsrumsbordet. Så jag fixade en liten buffé av de godaste grejerna jag vet här i livet och så blev det härligaste middagen tillsammans med min kärlek.

Denna fredag är jag också helt slut efter att ha stigit upp kl 5 flera dagar för jobb men istället för fredagsmys i soffan blir det roadtrip. Vi är nämligen påväg till västkusten för stughäng hela helgen💙💙 Så taggad på att spela bra musik, äta choklad och åka bil i solnedgången efter vår lilla (2,5 timme...) tågresa för att hämta bilen. Wiie!

/Elin

Likes

Comments

Med finaste sommarvädret den här veckan kommer även somrigaste receptet lastat här! Superfräsch och härlig vattenmelonsallad med en mör smakrik kyckling. Jag jobbar på med två jobb under dagarna men har ytterligare en ledig helg att se fram emot. Bara 3 dagar kvar av denna vecka och nu blir det bodypump & intervaller innan jobbet, så pepp!! Glad onsdag!

Vad du behöver - ca 3 port

2 stora kycklingfiléer (ca 600g)
Marinad:
Olja
Salt & peppar
Paprikakrydda/grillkrydda
Vitlökspulver
Sweet chilisås
Soja

ca 0,5-1 kg vattenmelon (jag gillar myyycket melon)
100g babyspenat
1 paket fetaost
0,5 rödlök
0,5 gurka

3 msk olivolja
1 msk limesaft
0,5 kruka mynta
Krämig balsamvinäger (typ sån här)
0,5 dl solrosfrön

Hur du gör

Lägg kycklingen i en påse och häll över alla ingredienser till marinaden (har tyvärr inga exakta mått så freestyla lite). Blanda runt så att det täcker hela kycklingen. Låt stå i kyl i några timmar, ju längre desto bättre. Tillaga sedan kycklingen i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 min (72 grader innertemp).

Under tiden kan du fördela ut spenat, bitar av vattenmelon, gurka, fetaost och tuuunt skivad rödlök på ett fat. Rosta även solrosfröna i en torr panna på hög värme tills den fått färg.

Skiva upp kycklingen och låt svalna något. Lägg sedan på salladen. Hacka lite mynta och blanda med olivoljan + limesaft - ringla över hela salladen. Avsluta med att strö över solrosfrön och myntablad samt ringa över den krämiga balsamvinägern!

/Elin

Likes

Comments

Som man är tacksam efter ett så här fint dygn med fina vänner❤ Igår eftermiddag klev jag av tåget i Stockholm och promenerade till Kungsholmen för att möta upp två babes.

En promenad vid vattnet och en underbar mangoglass senare landade vi hemma hos Lina där vi blev serverade jordgubbsdrinkar och parmesanchips på balkongen.

Världens finaste Sid var också med<3<3 Har ni sett något vackrare?

Älskar balkonger mer än livet självt typ. Klagar minst en gång i veckan på att jag inte har en egen och drömmer om hur mysigt jag skulle inreda den om jag faktiskt hade en. Skulle bo där ute. Well, det får bli nästa lägenhet.

Vid middagstid klev vi in i köket och blev serverade varsin poké bowl. Mmmm. Senare blev det även marabou schweizernöt chokladmousse till efterrätt i soffan. Snacka om att bli bortskämd.

På söndagsmorgonen stod chiapudding och Nutellapannkakor uppdukade på frukostbordet (igen, snacka om att bli bortskämd!) och sen gav vi oss ut på stan. Eller snarare till vattnet.

Efter att ha promenerat från Kungsholmen ut till Djurgården vände vi tillbaka och slog oss ned på Sjöcaféet. Där blev det fika/lunch och jag åt en skagentoast som tyvärr inte såg mycket ut för världen men smakade desto bättre!

Blir så lycklig av vattnet och solen alltså. Hade kunnat sitta kvar där hela dagen men istället var det dags att hoppa på tåget tillbaka till Norrköping där jag möttes av spöregn. Hehe. Filmmys får alltså avrunda denna uuuunderbara helg. Tack livet💛

/Elin

Likes

Comments

I måndags lyxade vi till det med att grilla och dricka lite rosé ute på innergården efter jobbet. Älskar att även vardagarna på sommaren blir så mycket härligare om det råkar vara bra väder.

Det jag vill tipsa om är iaf världens godaste tillbehör till typ allt möjligt och så även denna grillade laxen, nämligen ugnsrostad majs! Krispigt och sött och förhöjer vilken måltid som helst. Elias gillar inte ens majs men detta kunde han minsann inte hålla fingrarna borta ifrån. Hur man gör ser ni nedan👇

Recept på potatissalladen hittar ni här. Laxen pepprade och saltade vi bara och la sen på grillen i foliepaket.

Ugnsrostad majs - 4 port

2 burkar majs
Valfri olja
Salt

Gör såhär: Häll av vattnet från majsburkarna och torka av lite lätt. Häll upp i en skål, blanda med olja och salt. Strö ut på en plåt. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills majsen blivit gyllenbrun och fått en lite krispig yta.

/Elin

Likes

Comments

Glad lill-lördag!! Halva veckan är snart gjord och jag börjar längta rejält efter min helt lediga helg som väntar. För att göra även vardagarna lite festligare kan man ju t.ex. äta pizza tänker jag. Så här kommer ett recept på en glutenfri och "ger dig ingen matkoma"-variant som jag testade på här om dagen!

Istället för vetemjöl är botten gjord på keso och mandelmjöl. Sjukt skumt tänker ni kanske nu. Och ja, det är lite skumt när man tar första tuggan eftersom att hjärnan är inställd på vanlig krispig pizza och denna istället är alldeles fluffig. MEN, still good. Vad blir inte gott med tomatsås och mozzarella liksom? Självklart kan man slänga på vad man än gillar, men jag var sugen på en klassisk favorit toppad med basilika och parmaskinka!

Vad du behöver - 6 små pizzor

Pizzabotten
4 ägg
1,5 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 burk keso (
250 gram)
0,5 tsk salt

Topping
Tomatsås (recept här)
125 g mozzarella (1 boll) eller annan valfri ost
100 g parmaskinka
Färsk basilika eller torkad pizzakrydda

Hur du gör

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till botten. Låt stå i minst 10 min och svälla.

Gör tomatsåsen under tiden om du inte gjort den i förväg (den blir godare ju längre den fått stå och puttra).

Klicka ut smeten i 6 st cirklar på en pappersklädd plåt. Degen är kletig så forma pizzorna runda med en slickepott eller liknande. Grädda i ugnen i ca 20 min tills de blivit gyllenbruna. Ta ut och dra upp värmen på ugnen till högsta.

Bre ut tomatsås på varje liten pizza och toppa med mozzarella. När jag har parmaskinka tycker jag att det är godast att lägga på den kall i efterhand men går bra att ha även den på pizzan i ugnen. Ställ tillbaka pizzorna i ugnen och ta ut när osten är helt smält. Toppa med basilika eller pizzakrydda!

/Elin

Likes

Comments

Mmmmm, kan typ inte tänka mig något härligare att äta till frukost en solig julimorgon! Naturell kvarg med färska jordgubbar, paulúns granola och lemoncurd (recept här). Vill äta det varje dag. Tyvärr är min lemoncurd slut och innehållet i vår jordgubbshink från i söndags minskade betydligt fortare än väntat. Måste fixa mer.

Nu ska jag snart på ett gruppträningspass på gymmet. Mitt första sedan jag blev hyfsat frisk (har inte vågat träna hårt alls sen jag körde igång igen) och jag längtar sååå mycket! Wish me luck.

/Elin

Likes

Comments

Minns ni att jag skrev förra helgen att jag vill hitta på något kul varje söndag? För den som har semester och är dagvild (eller bara glömsk) så var det ju faktiskt söndag igår igen och därmed dags för ännu en utflykt, WIHO! Vi hoppade på cyklarna och begav oss till ett enormt jordgubbsland där vi plockade en hel hink med jordgubbar och badade i blommor som matchade mina byxor lite för bra🌸

Uuunderbar söndag och nu idag, efter att ha ätit grillad lax och druckit ett glas rosé ute i kvällssolen, blir det självklart jordgubbar till efterrätt framför Netflix. Att lyxa till det på en måndag trots att man börjar jobba kl 6 är väl ändå härligt💙

/Elin

Likes

Comments

Det här receptet kommer ursprungligen från Coop och deras kampanj med 4 portioner mat för 80 kr. Tyckte att det såg så gott ut att jag var tvungen att testa (dock med små ändringar) och jag blev inte besviken kan jag säga! Åt det hela veckan till lunch på jobbet utan att bli det minsta less, det är imponerande hehe. Kan tänka mig att det är gott med halloumi istället för bacon också om man vill undvika kött. Men grym vardagsmat iaf, perfekt att förbereda idag innan en ny jobbvecka drar igång!

Vad du behöver - 4 port

2 dl torkade gröna linser
140 g bacon (1 paket)
150 g frysta haricots verts
150 g blomkål (kan bytas ut mot andra valfria grönsaker eller extra haricot verts)
2 dl frysta edamamebönor
70 g färsk spenat (1 liten påse)
30 g
parmesan
150 g grön pesto

Hur du gör

Koka linserna mjuka på låg värme i ca 15 minuter, låt de sedan svalna lite medan du förbereder resten. Koka haricots verts och edamamebönor i 1 minut. Stek bacon knaprigt. Blanda runt spenat, grönsaker, linser och bacon. Klicka ut pesto och toppa med hyvlad parmesan. Klart!

/Elin

Likes

Comments

Okej, bli inte avskräckta nu.. men dessa geggiga brownies är faktiskt gjorda på svarta bönor! Dock känner man inte alls smaken av bönor, utan de är söta och chokladiga precis som de ska vara. Skulle inte jämföra dem med riktiga brownies gjorda på mjöl, socker och smör, MEN dessa innehåller istället massa bra bränsle för kroppen! Perfekt till mellis när blodsockret börjar sjunka på eftermiddagen till exempel.

Vad du behöver - ca 10 bitar

1 förpackning svarta bönor (ca 400g bruttovikt)
12 dadlar
2 msk jordnötssmör
4 msk kakao
1 msk kokosfett
1,5 tsk kanel
1 nypa salt
3/4 dl valfri mjölk (jag använde kokosdryck)

Hur du gör

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda först dadlar och bönor i en mixer. Tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa till en jämn smet. Tillsätt mer mjölk om smeten har svårt för att gå ihop. Häll ut smeten i en liten ugnsform och grädda i mitten av ugnen i ca 17-18 min. Ta ut när den fortfarande är väldigt kletig. Låt svalna och stå i kyl någon timme innan servering!

/Elin

Likes

Comments