Nu är äntligen väntan över.!!!!!

Idag kom det formella brevet om att jag är klar för Specialistofficersutbildningen😍Fick ett muntligt besked för någon veckan sedan. Men alltid bäst att vänta på de formella innan man kan blir riktigt glad. Inriktning kommer gå mot försörjning luft och vad jag vet om är så länge så kommer en del av utbildningen vara nere i Halmstad. Kommer bli så sjukt roligt men tufft, att genomföra denna stora dröm. Men sen när jag är klar, kommer jag att få jobba på F7 Såtenäs där jag en gång i tiden som 15 år startade min militära karriär. När utbildningen är klar är tanken att jag skall jobba som materialtekniker till Herkulesplanen, och sedan om jag fortfarande vill, utbilda mig till lastmästare när jag börjar få lite kött på bena. Så om några veckor blir det att packa väskan för att åka ner på några besöksdagar nere i Halmstad för att få en inblick om hur utbildningen kommer gå till.

Det tuffaste kommer vara att vara ifrån mina barn och man i olika långa perioder. Men får ju som tur en del helger ledigt. Men det får det vara värt. För när allt är klart så kommer jag ha så mycket närmare till jobbet och kommer vara en så mycket mer närvarande mamma än när jag hade långa dagar och ca 10 mil bara till jobbet. Då ser man tyvärr inte så mycket av dom små underbara underverken. Men måste bara säga hur fantastisk och underbara min man är, som låter mig ta denna chansen. För han kommer få dra ett lite tyngre last i 1.5 år. Men det kommer han fixa galant, bättre man/pappa kommer aldrig gå att finna.

Sluta aldrig kämpa för era drömmar. En dag kanske eran dröm går i uppfyllelse med❤❤


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ja alla har vi våra drömmar, och min och Dennis stora dröm är ett någon gång få möjlighet till att bygga ett nytt hus. Det är bara den perfekta tomten som skall hittas.

Men det är så sjukt mycket man skall tänka på. Dennis tänker på tjocklekar i väggarna och vad man kan tänka sig för tak. Ska huset ha putsad fasad eller ska det vara i trä. Medans jag bara snöar in på inredning och den så kallade röda tråden man vill ha i ett hus. Finns ju så mycket olika saker man kan välja på. Svart, vitt, grått, brunt kök. Skall det vara modernt, klassiskt eller rustikt, passar det in just i detta huset.? Skall det vara stort eller litet badkar, bastu. Hur stor skall tvättstugan vara. Skall barnen ha sig en egen liten vrå i huset? Får man in en walk in closet? listan kan fortsätta i oändlighet.

Man blir ju helt vilsen, och man tycker att så mycket är snyggt, men man kan ju inte ha allt precis. Och fast vi håller på att renovera vårat nuvarande hus och man redan nu lär sig lite om vilka misstag man gjort, och hur man verkligen inte vill ha det så är det grymt svårt.

Hittar man en tomt får det lätt bli att göra sig en egen liten husbok, ungefär som en bröllops planeringsbok fast det handlar om huset istället. För man vill ju inte behöva göra om något, allt skall ju vara perfekt från början, och att man har tagit det där extra åren på sig och funderat på hur man vill ha det innan man väl börjar bygga. Så allt går så smärtfritt som det bara går.

Men även om man nu skulle hitta en tomt rätt så snart, så blir det inget bygge det närmsta åren. Vi måste få det huset vi bor i färdigrenoverat, så vi får det som huset är värt. Men det är inte så farligt mycket kvar nu i alla fall, så man ser ju ljuset i tunneln i alla fall.

Likes

Comments

Ja då var vi äntligen uppe i fjällen😍 nu blir det semester⛷

Men innan man väl sätter sig i bilen för att ens kunna åka, ja då ska ju allt packas, och hur tidigt man än börjar packa och förbereda, så blir det i alla fall stressigt in i det sista. Sen har man säkert glömt något som vanligt. Och denna gången glömde vi ju såklart nattböjor till Hampus, så blir till att försöka fixa det imorgon.

Ska bli så roligt att få lära våran största pojk att åka skidor, och hoppas att han tycker det är lika roligt som resten av familjen.

Hela bilresan upp har det tjatats om både skidor, pulka, historier, lekar i olika former, julsånger, Mora träsk och såklart "när är vi framme" är ett ord som verkligen gått hela vägen😂 men det är ju så när man reser med sina underbara barn.❤️ det är ju minnen som man lever på i många år sen.

Och helt underbart att åka upp sent på kvällen istället för tidigt på morgonen, inga bilköer eller fullt på matställena på vägen. Så i fortsättningen får det nog bli att åka på eftermiddagen. Man är ju en då halvdöd och bara vill sova efter man åkt bil större delen av dagen.

Så nu blir det natten så man orkar med fullt ös i backen imorgon⛷😊❤️

Likes

Comments

Ja då vart det 2017 nu, och många av oss alla nu ett nyårslöfte.

Det kan vara allt från att inte äta pizza, godis på ett år. Man ska bli hälsosammare. Någon kanske vill hoppa falskärm eller bara lära sig att göra en handbromsvändning. Ja listan kan bli oändlig. Huvudsaken är att man försöker följa sina drömmar och använder den viljan man har i kroppen.

Vi kan ta tex det här nyårslöftet som många av oss har, att man ska börja träna, äta hälsosammare. Jag tycker det är ett väldigt bra löfte, men dock är det många som misslyckas efter bara några månader, jag har själv varit en av de personerna en gång i tiden, oså står man där sen och är trött, arg och ledsen på sig själv.

Vad ska man då göra för att inte misslyckas? det finns ett par enkla steg som jag brukar tänka på

  • Vad har jag för mål
  • Är detta verkligen det jag vill
  • Vad gör jag för fel när jag väl bestämt mig för något?
  • Vad kan jag göra för att förhindra mina fel, så att jag lyckas
  • Jag planerar noggrant utefter vad mitt mål är
  • Fram med pannbenet
  • Rutiner
  • Jag kan om jag vill

Det är dock våran lathet som oftast sätter stop för oss vad vi än valt för mål här i livet. För visst är det gött att ligga i soffan när man kommer hem i från jobbet och göra ingenting. Men bara där kan man lösa det genom att tex träna direkt efter jobbet, så man aldrig hamnar inom bekvämlighetszonen. Eller är du dålig på att hinna äta eller göra mat när du väl kommer hem, och du hellre tar den där smörgåsen? Ja men bestäm dig för att ta en heldag med matlagning, Då har du sparat en massa tid för hela veckan som du kan lägga på annat utan att behöva stressa järnet för att hinna med allt. Och är du den personen som har lätt att ge upp saker, så är det just det här med rutiner som är lösningen till allt, och då menar jag verkligen allt.

Tänk att du är grym, och att det finns inget som heter jag klarar det inte. Det är bara frågan hur lång tid det tar och om du har tålamodet till det.

Så vad ni än har för mål här i livet nu.

Fram med alla power/disciplinen ni har så kommer ni lyckas. Och ibland måste man offra saker som inte är lika viktiga för att nå sina mål.

Good Things Happen When You Go For It!!Likes

Comments

Känner ni ibland att tiden inte räcker till?

Den känslan har jag ofta, men sen förra veckan har det varit extremt. Våran minsta son på 4 månader blev nämligen jätte sjuk några dagar innan jul. Han fick 40 graders feber som höll i sig över hela julhelgen, mycket vakna nätter, som fortfarande varar då han bara skriker, Vad vi än gör så är det fel, och det finns inget värre än att höra sitt barn skrika så det skär in i sitt hjärtat. (man gråter inombords och känner sig som världens sämsta mamma för att man inte kan få sitt eget barn att sluta gråta) och man blir tröttare och tröttare.

Samtidigt så passerar tiden förbi och tålamodet blir mindre och mindre, man ser hur allt förfaller, och man hinner varken städa eller göra det saker man planerat. Och en en gång så tänker man ( vad är jag för mamma egentligen, som inte klarar av det mitt i alla sjukdom och jul stress?) "vi ska ju hinna och kunna allt va?"

Oså är man där igen, man känner att tiden inte räcker till, och man ställer sig tanken (är jag en dålig mamma för att allt inte är tipp topp?).

Så är det inte, vi inte mer än bara människor. Och när den stora förändringen kom till våran familj och man helt plötsligt var fyra, så fick jag ett gott råd av en vän. Det enda hon sa till mig var att "Vad gör det om det är stökigt?" "vad gör det om du inte hinner med det du hade tänkt?" "går världen under?"

Och jag svarade att "Nej det gör det ju inte"

Efter de få orden försöker jag vända på allt när det blir lite struligt och extra jobbigt. Man gör det man hinner med helt enkelt, barnen ska alltid komma i första hand, allt annat får vänta. Vi är som sagt inte mer än människor. och de dagar man då väl hinner med alla saker på sin egen lista, ja då är vi samma Supermamma som de dagar vi inte hinner med allt.

Alla är vi Supermammor på ett eller annat sätt <3Likes

Comments

Det finns verkligen inget som är värre än att behöva vänta på ett besked.

För några månader sen åkte det in en ansökan till specialistofficersutbildningen som startar hösten 2017.
Därefter har man varit och gjort ett både intervju och MHS test (militärt högskoleprov kan man beskriva det som) Allt har gått bra vad jag vet. Och nu när de flesta gått på julledighet lär man inte få något svar fören i slutet av januari tror jag. Spänningen är olidlig.🙈

Satte mina första steg in i den gröna värden på F7 vid 15 års ålder, och vad kan man säga jag älskar att vara på P4 i Skövde men jag längtar hem. Samt att pendla 20 mil om dagen kommer inte vara hållbart i längden. Och Såtenäs ligger bara ett stenkast i från huset nästan 👍

Går allt vägen nu så kommer jag gå med inriktning för att bli materialtekniker till Hercules planen. För att sedan någon gång i framtiden bli lastmästare.

Man måste våga satsa här i livet. Det får bära eller brista och brister det så är det bara att resa sig upp och försöka igen.

Styrka och heder

Likes

Comments

Att ta sig ut på promenad i detta vädret tar tid med två små barn.

Min största pojk på 3.5 år är inne i en väldigt härlig period med mycket liv, frågor och är gärna mera omständig än vanligt. (Jag kallar mig just nu för världens tjatigaste mamma).

En får säga tusen gånger, att det både skall kissas, tas på kläder om och om igen, vantar som strular, mössor som inte sitter rätt
😅 Även fast min son älskar att gå ut så tar det tid, och när han äntligen är klar, så skall min minsta på nästan 4 månader också ha på sig lite kläder, och vad är inte typiskt, när man nästan är klar, ja då passar han så klart på att skita, "suck" då är det bara att börja om från början,

Efter mycket om och men så har man äntligen fått på sig själv kläder och är ute. Det har bara tagit ca 40 minuter idag
😰

Men när man som sedan får höra "mamma jag älskar dig" och man ser sina två barn, så finns det inget i värden som man älskar mer. Hur mycket man bara suckar, biter sig i läppen vissa dagar, när man bara vill skrika ut (jag orkar inte mer) Så är barn det bästa man någonsin kan få, och man älskar sina barn mer och mer för varje dag
❤️ och skulle aldrig i hela världen klara mig utan dom

Barn är livets stora underverk
❤️

Likes

Comments

Första blogginlägget blir detta:)

Funderar starkt på vad man ska skriva, men tänkte att en liten kort berättelse om mig själv vore passande.

Emelie heter jag och jobbar på P4 i skövde som soldat. Kanske ett lite udda yrke om man är tjej, men man kan inte ha ett bättre arbete, den gruppandan som finns bland alla arbetskamrater går inte att finna. Underbara personer som alltid ställer upp för varandra i vårt och torrt, det blir din extra familj.

Och tro nu inte att jag bara har jobbat med detta. Men nej, jag jobbade i vården i ca 6 år innan jag kände att nu får det räcka. Mycket skitsnack om både det ena och det andra bland all personal, och samtalen slutade oftast i att de flesta egentligen bara ville sluta pgr av dåliga arbetstider, stress, dåliga löner. Jag tröttnade på det och gjorde något åt det. Då den gröna verksamheten alltid har legat varm om hjärtat var det ett enkelt val, jag skolar om mig till heltids soldat istället för att bara rycka in några gånger om året. Det var det bästa beslutet jag någonsin gjort i hela mitt liv. Lönen som soldat är sämre än en undersköterskas (och den är dålig) Men ser hellre att jag har mindre i lön och är nöjd och glad än tvärtom.

I samma veva då ansökningar hade gått in och jag var antagen så skulle vårat första barn börja på dagis. Många av våra nära och kära, olika arbetskamrater började fråga mig hur det skulle gå där hemma. Då min man skulle behöva ta det mesta när jag låg inne för utbildning. Mitt svar blev att har jag klarat det i ett år när han själv jobbat en massa, skall han nog klara det precis lika bra som mig, (och det gjorde han, finns ingen bättre man i mina ögon) Men många får tyvärr inte den hjälpen där hemma, tycker då att man skall ställa sig frågan om man verkligen är tillsammans med rätt person. För alla har vi rätt att följa våra drömmar här i livet, och i en familj hjälps man åt, man har båda gjort sina underverk.

Har säkert trampat någon på tårna med detta inlägg. Men alla har vi en egen åsikt.

Avslutar med att säga Styrka och Heder som min gamla kompani chef alltid säger!


Likes

Comments