Denna veckan har vi fått vara ute lite i terränglådan under väldigt behagliga omständigheter inte ofta man får chans till det. Då vi genomförde Ledarskap och Självkännedom (LoS) inför våran Uteveckling av Grupp och Ledare (UGL) som vi skall genomföra här nästa vecka. Är väldigt spännande att få möjlighet och chans att få en mer insikt om vad man är för en person. Det är något varje människa hade behövt göra, om inte annat att faktiskt våga utsätta sig för olika utmaningar för att hitta sina svaga och starka sidor. För att sedan kunna lära sig hantera vissa av sina rädslor och vända dom till en styrka istället.

När man genom för en LoS så bor man själv ute i skogen i 24h utan telefon för att få en fördjupad självbild, ihop med en hel hög med frågor som man skall besvara om hur man är. För att sedan slås ihop med två nya kamrater i 24h, och diskutera med varandra vad man har kommit till insikt om sig själv det föregående dygnet, för att fördjupa sig i lite extra i vissa frågor, och i ett fall konstaterades de att vissa av mina svagheter tolkade mina kamrater som en styrka hos mig som individ.

Såg verkligen fram emot det första dygnet själv, för efter mitt föra ensamdygn för några år sedan så var det bland det skönaste jag hade gjort. Men då var det under helt andra omständigheter. Då hade man bott med sina andra kamrater i ca 5 dygn ute i skogen och knappt ätit eller sovit. Så då var känslan helt fantastiskt att det bara blev tyst, fast att även vädret var emot en lite grann. Och vid detta tillfället hade jag haft en riktigt lugn helg. Så när jag väl kom ut i skogen i måndags med gött om mat och bra sömn innan och ett väder som var helt fantastiskt.

Så efter att jag suttit med frågorna i ca 10 h så började jag redan få riktigt tråkigt. Jag tittade väldigt mycket på klockan, och började redan fundera när man nu eventuellt kunde gå och lägga sig utan att det blev på tok för tidigt, om man kanske var lite extra hungrig eller kissenödig, så att man fick tiden att rulla på. Dessa tankar kom aldrig upp första gången jag bodde i skogen, då ville jag knappt lämna min plats dagen därpå.

Så har under detta tillfället när allt är så bra som det bara kunde bli, konstaterat att jag är en människa som inte vill vara själv under en längre tid, det är inte det att man inte fixar att vara själv pgr av rädsla eller någon annan specifik anledning, utan att man insåg att det var bara så himla tråkigt. Vet sedan innan att jag är en väldigt social men rastlös själ som gärna vill ha saker att göra hela tiden, så det blev många små promenader inom området eller ett och annat fyspass när frågorna var klara.

Jag lär mig ständigt nya saker om mig själv i mitt yrke. Det är speciellt därför jag trivs så bra som jag gör i försvarsmakten, för dom ger en verktygen och möjlighet att utvecklas så länge man är öppen och vill det själv.
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ja då sitter man på tåget ner till Halmstad för ytterligare en vecka i taktikens tecken på militärhögskolan. Men på onsdag så är det dags för examination i taktik. Ska bli så skönt att ha denna tunga kursen avklarad. Skall bli spännande att se vad det blir för nya kurser som skall påbörjas härnäst.

Känns dock alltid lite vemodigt att lämna familjen så här på söndag kväll. Men tur man har sånna härliga kurskamrater som förgyller veckan lite extra, så att veckan går fort innan man får komma hem igen💕

Likes

Comments

Två veckor har redan sprungit iväg här nere i Halmstad som nybliven kadett, och jag har verkligen varit kass på att blogga det senaste. Men har inte riktigt haft sådär jätte mycket tid eller lust att kunna sätta mig alla gånger. Men nu när man kommit igång med utbildningen och sover borta på veckorna kanske man kan få lite tid över. Har oavsett varit ett par tuffa två veckor, med högt tempo och samtidigt sova borta från hela familjen. Att helt plötsligt få dela lägenhet, och det egna rummet man har är så litet att man knappt får plats med en 90 säng. Det var en stor omställning när man är van att sova i en stor säng i sitt eget hus. Men efter några dagar med dålig sömn så började man äntligen vänja sig. :)

Vi verkar i alla fall vara en riktigt skön pluton med mycket olika kunskaper så att vi kompletterar varandra när uppgifter skall lösas. Våran pluton fick starta med Militärtaktik och som inte är min starkaste sida, väldigt intressant men känns som det kommer bli en tuff kurs. Vi fick ett avbrott en av dagarna för lite självkännedom som innebar lite olika prövningar för att lära sig sina styrkor och svagheter. Några utav dom var att repellera sig ut från ett torn. Samt in i trånga utrymmen med skyddsmask i totalt mörker och lösa olika uppgifter medans det är extra hett och att man svettas som en gris. Falla baklänges ner i en bassäng(blir som ett bakåtdyk). Vi han även med att träffa de personer vi skall gå med när vi faller in på våra inriktningar till våren, Detta skedde med en nollningskväll med mycket roliga stationer och lite väl mycket sprit enligt mig. Men det är väl så det skall vara när det är nollning.:)

Nu skall jag fortsätta njuta av kvalitetstiden med familjen för imorgon går tåget ner igen, för en ny vecka som förväntas vara en del ute i terränglådan.


Likes

Comments

Nu är äntligen väntan över.!!!!!

Idag kom det formella brevet om att jag är klar för Specialistofficersutbildningen😍Fick ett muntligt besked för någon veckan sedan. Men alltid bäst att vänta på de formella innan man kan blir riktigt glad. Inriktning kommer gå mot försörjning luft och vad jag vet om är så länge så kommer en del av utbildningen vara nere i Halmstad. Kommer bli så sjukt roligt men tufft, att genomföra denna stora dröm. Men sen när jag är klar, kommer jag att få jobba på F7 Såtenäs där jag en gång i tiden som 15 år startade min militära karriär. När utbildningen är klar är tanken att jag skall jobba som materialtekniker till Herkulesplanen, och sedan om jag fortfarande vill, utbilda mig till lastmästare när jag börjar få lite kött på bena. Så om några veckor blir det att packa väskan för att åka ner på några besöksdagar nere i Halmstad för att få en inblick om hur utbildningen kommer gå till.

Det tuffaste kommer vara att vara ifrån mina barn och man i olika långa perioder. Men får ju som tur en del helger ledigt. Men det får det vara värt. För när allt är klart så kommer jag ha så mycket närmare till jobbet och kommer vara en så mycket mer närvarande mamma än när jag hade långa dagar och ca 10 mil bara till jobbet. Då ser man tyvärr inte så mycket av dom små underbara underverken. Men måste bara säga hur fantastisk och underbara min man är, som låter mig ta denna chansen. För han kommer få dra ett lite tyngre last i 1.5 år. Men det kommer han fixa galant, bättre man/pappa kommer aldrig gå att finna.

Sluta aldrig kämpa för era drömmar. En dag kanske eran dröm går i uppfyllelse med❤❤


Likes

Comments

Ja alla har vi våra drömmar, och min och Dennis stora dröm är ett någon gång få möjlighet till att bygga ett nytt hus. Det är bara den perfekta tomten som skall hittas.

Men det är så sjukt mycket man skall tänka på. Dennis tänker på tjocklekar i väggarna och vad man kan tänka sig för tak. Ska huset ha putsad fasad eller ska det vara i trä. Medans jag bara snöar in på inredning och den så kallade röda tråden man vill ha i ett hus. Finns ju så mycket olika saker man kan välja på. Svart, vitt, grått, brunt kök. Skall det vara modernt, klassiskt eller rustikt, passar det in just i detta huset.? Skall det vara stort eller litet badkar, bastu. Hur stor skall tvättstugan vara. Skall barnen ha sig en egen liten vrå i huset? Får man in en walk in closet? listan kan fortsätta i oändlighet.

Man blir ju helt vilsen, och man tycker att så mycket är snyggt, men man kan ju inte ha allt precis. Och fast vi håller på att renovera vårat nuvarande hus och man redan nu lär sig lite om vilka misstag man gjort, och hur man verkligen inte vill ha det så är det grymt svårt.

Hittar man en tomt får det lätt bli att göra sig en egen liten husbok, ungefär som en bröllops planeringsbok fast det handlar om huset istället. För man vill ju inte behöva göra om något, allt skall ju vara perfekt från början, och att man har tagit det där extra åren på sig och funderat på hur man vill ha det innan man väl börjar bygga. Så allt går så smärtfritt som det bara går.

Men även om man nu skulle hitta en tomt rätt så snart, så blir det inget bygge det närmsta åren. Vi måste få det huset vi bor i färdigrenoverat, så vi får det som huset är värt. Men det är inte så farligt mycket kvar nu i alla fall, så man ser ju ljuset i tunneln i alla fall.

Likes

Comments

Ja då var vi äntligen uppe i fjällen😍 nu blir det semester⛷

Men innan man väl sätter sig i bilen för att ens kunna åka, ja då ska ju allt packas, och hur tidigt man än börjar packa och förbereda, så blir det i alla fall stressigt in i det sista. Sen har man säkert glömt något som vanligt. Och denna gången glömde vi ju såklart nattböjor till Hampus, så blir till att försöka fixa det imorgon.

Ska bli så roligt att få lära våran största pojk att åka skidor, och hoppas att han tycker det är lika roligt som resten av familjen.

Hela bilresan upp har det tjatats om både skidor, pulka, historier, lekar i olika former, julsånger, Mora träsk och såklart "när är vi framme" är ett ord som verkligen gått hela vägen😂 men det är ju så när man reser med sina underbara barn.❤️ det är ju minnen som man lever på i många år sen.

Och helt underbart att åka upp sent på kvällen istället för tidigt på morgonen, inga bilköer eller fullt på matställena på vägen. Så i fortsättningen får det nog bli att åka på eftermiddagen. Man är ju en då halvdöd och bara vill sova efter man åkt bil större delen av dagen.

Så nu blir det natten så man orkar med fullt ös i backen imorgon⛷😊❤️

Likes

Comments

Ja då vart det 2017 nu, och många av oss alla nu ett nyårslöfte.

Det kan vara allt från att inte äta pizza, godis på ett år. Man ska bli hälsosammare. Någon kanske vill hoppa falskärm eller bara lära sig att göra en handbromsvändning. Ja listan kan bli oändlig. Huvudsaken är att man försöker följa sina drömmar och använder den viljan man har i kroppen.

Vi kan ta tex det här nyårslöftet som många av oss har, att man ska börja träna, äta hälsosammare. Jag tycker det är ett väldigt bra löfte, men dock är det många som misslyckas efter bara några månader, jag har själv varit en av de personerna en gång i tiden, oså står man där sen och är trött, arg och ledsen på sig själv.

Vad ska man då göra för att inte misslyckas? det finns ett par enkla steg som jag brukar tänka på

  • Vad har jag för mål
  • Är detta verkligen det jag vill
  • Vad gör jag för fel när jag väl bestämt mig för något?
  • Vad kan jag göra för att förhindra mina fel, så att jag lyckas
  • Jag planerar noggrant utefter vad mitt mål är
  • Fram med pannbenet
  • Rutiner
  • Jag kan om jag vill

Det är dock våran lathet som oftast sätter stop för oss vad vi än valt för mål här i livet. För visst är det gött att ligga i soffan när man kommer hem i från jobbet och göra ingenting. Men bara där kan man lösa det genom att tex träna direkt efter jobbet, så man aldrig hamnar inom bekvämlighetszonen. Eller är du dålig på att hinna äta eller göra mat när du väl kommer hem, och du hellre tar den där smörgåsen? Ja men bestäm dig för att ta en heldag med matlagning, Då har du sparat en massa tid för hela veckan som du kan lägga på annat utan att behöva stressa järnet för att hinna med allt. Och är du den personen som har lätt att ge upp saker, så är det just det här med rutiner som är lösningen till allt, och då menar jag verkligen allt.

Tänk att du är grym, och att det finns inget som heter jag klarar det inte. Det är bara frågan hur lång tid det tar och om du har tålamodet till det.

Så vad ni än har för mål här i livet nu.

Fram med alla power/disciplinen ni har så kommer ni lyckas. Och ibland måste man offra saker som inte är lika viktiga för att nå sina mål.

Good Things Happen When You Go For It!!Likes

Comments

Känner ni ibland att tiden inte räcker till?

Den känslan har jag ofta, men sen förra veckan har det varit extremt. Våran minsta son på 4 månader blev nämligen jätte sjuk några dagar innan jul. Han fick 40 graders feber som höll i sig över hela julhelgen, mycket vakna nätter, som fortfarande varar då han bara skriker, Vad vi än gör så är det fel, och det finns inget värre än att höra sitt barn skrika så det skär in i sitt hjärtat. (man gråter inombords och känner sig som världens sämsta mamma för att man inte kan få sitt eget barn att sluta gråta) och man blir tröttare och tröttare.

Samtidigt så passerar tiden förbi och tålamodet blir mindre och mindre, man ser hur allt förfaller, och man hinner varken städa eller göra det saker man planerat. Och en en gång så tänker man ( vad är jag för mamma egentligen, som inte klarar av det mitt i alla sjukdom och jul stress?) "vi ska ju hinna och kunna allt va?"

Oså är man där igen, man känner att tiden inte räcker till, och man ställer sig tanken (är jag en dålig mamma för att allt inte är tipp topp?).

Så är det inte, vi inte mer än bara människor. Och när den stora förändringen kom till våran familj och man helt plötsligt var fyra, så fick jag ett gott råd av en vän. Det enda hon sa till mig var att "Vad gör det om det är stökigt?" "vad gör det om du inte hinner med det du hade tänkt?" "går världen under?"

Och jag svarade att "Nej det gör det ju inte"

Efter de få orden försöker jag vända på allt när det blir lite struligt och extra jobbigt. Man gör det man hinner med helt enkelt, barnen ska alltid komma i första hand, allt annat får vänta. Vi är som sagt inte mer än människor. och de dagar man då väl hinner med alla saker på sin egen lista, ja då är vi samma Supermamma som de dagar vi inte hinner med allt.

Alla är vi Supermammor på ett eller annat sätt <3Likes

Comments

Det finns verkligen inget som är värre än att behöva vänta på ett besked.

För några månader sen åkte det in en ansökan till specialistofficersutbildningen som startar hösten 2017.
Därefter har man varit och gjort ett både intervju och MHS test (militärt högskoleprov kan man beskriva det som) Allt har gått bra vad jag vet. Och nu när de flesta gått på julledighet lär man inte få något svar fören i slutet av januari tror jag. Spänningen är olidlig.🙈

Satte mina första steg in i den gröna värden på F7 vid 15 års ålder, och vad kan man säga jag älskar att vara på P4 i Skövde men jag längtar hem. Samt att pendla 20 mil om dagen kommer inte vara hållbart i längden. Och Såtenäs ligger bara ett stenkast i från huset nästan 👍

Går allt vägen nu så kommer jag gå med inriktning för att bli materialtekniker till Hercules planen. För att sedan någon gång i framtiden bli lastmästare.

Man måste våga satsa här i livet. Det får bära eller brista och brister det så är det bara att resa sig upp och försöka igen.

Styrka och heder

Likes

Comments

Att ta sig ut på promenad i detta vädret tar tid med två små barn.

Min största pojk på 3.5 år är inne i en väldigt härlig period med mycket liv, frågor och är gärna mera omständig än vanligt. (Jag kallar mig just nu för världens tjatigaste mamma).

En får säga tusen gånger, att det både skall kissas, tas på kläder om och om igen, vantar som strular, mössor som inte sitter rätt
😅 Även fast min son älskar att gå ut så tar det tid, och när han äntligen är klar, så skall min minsta på nästan 4 månader också ha på sig lite kläder, och vad är inte typiskt, när man nästan är klar, ja då passar han så klart på att skita, "suck" då är det bara att börja om från början,

Efter mycket om och men så har man äntligen fått på sig själv kläder och är ute. Det har bara tagit ca 40 minuter idag
😰

Men när man som sedan får höra "mamma jag älskar dig" och man ser sina två barn, så finns det inget i värden som man älskar mer. Hur mycket man bara suckar, biter sig i läppen vissa dagar, när man bara vill skrika ut (jag orkar inte mer) Så är barn det bästa man någonsin kan få, och man älskar sina barn mer och mer för varje dag
❤️ och skulle aldrig i hela världen klara mig utan dom

Barn är livets stora underverk
❤️

Likes

Comments