Varför ska jag inte äta bananer, frukt är väl nyttigt?


Därför att bananer höjer blodsockret snabbt! Då bildas insulin som är ett hormon vars funktion är att lagrar fett i kroppen, det utsöndras efter att du har ätit för att sänka blodsockret till en bra nivå igen men vid allt för hög blodsockerhalt behövs mycket insulin för att få ordning på blodsockernivån och ju högre blodsocker desto högre insulinnivå och desto mer fettinlagring!


Bananer innehåller mycket socker, 27g/100g snabba kolhydrater dvs nästan 1/3 del, drygt 200kcal energi per banan

 
Snabba kolhydrater har en negativ effekt på kroppens blodsockernivå. När du äter snabba kolhydrater stiger blodsockernivån för att sedan snabbt sjunka och hamna på en nivå under det som är bra, dvs blodsocker berg-och-dal-bana, du blir trött och får dåligt humör. Eftersom kroppen snabbt vill höja nivån igen dyker sockersuget upp och du börjar genast tänka på sånt som innehåller socker, godis läsk..

Ingen näring i snabba kolhydrater utan enbart kortsiktig energi. Därför dricker skidåkare snabba kolhydrater som blåbärssoppa på Vasaloppet och cyklister druvsockertabletter och gel för att snabbt fylla på energi, jag har stor erfarenhet av detta. Detta är enbart positivt  vid aktiviteter som varar i timtal och när avsikten är att fylla på snabbt med energi. Du bör alltså undvika snabba kolhydrater när du vill bibehålla eller förbättra formen.

Om du äter bananer eller annat sött på vägen till träningen kommer sockertoppen dala lagom tills du ska sätta igång att träna, det blir troligtvis värdelöst träningspass utan ork! Och det ända du har i huvudet är godis och läsk!!

Undvik därför det som innehåller mycket socker eller vetemjöl, läsk godis bakelser kakor vitt bröd chips och frukostflingor... listan kan göras lång!

MEN om du äter protein ihop med snabba kolhydrater blir insulinpåslaget lägre.

VIKTIGT! att hålla blodsockret på en jämn nivå genom att äta regelbundet och undvika snabba kolhydrater lagrar kroppen mindre fett per dygn.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments