Turkost kristallklart vatten i Sverige är man inte bortskämd med men här i Piksjön finns det och väldigt trevliga klippor att dyka från

​Det är flera avsatser från 1m och upp runt 14m enl en del hoppare, jag fick tyvärr inte med mig avståndsmätaren så jag vet inte exakt vilken höjd det är på högsta toppen men jag skall kolla det nästa gång :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Just precis!

Unga aktiva muskulösa personer har högre ämnesomsättning än tex överviktiga stillasittande och äldre personer.

Jag är hyfsat aktiv men äldre än de flesta på denna rosa-blonda-bloggportal och de flesta här har en normal kroppsvikt men till dem som vill deffa eller bli av med övervikt skall jag ge dig sex enkla tips.

Det finns dagliga metoder som inte kräver träningslokal aerobics löpning spinning eller andra svettdrypande övningar för att öka kroppens fettförbränning även om det är det effektivaste sättet.

1. Kaffe aktiverar kroppen minskar aptiten och ökar fettförbränningen kom även ihåg att dricka ett glas vatten för varje kopp, och om du tvunget måste ha sötat kaffe använd honung!

2. Fullkorn till frukost ökar fettförbränning gärna kryddat med kanel som förhindrar fettlagring.

3. Mjölk och andra kalciumkällor ökar fettförbränningen, D-vitamin likaså.

4. Proteinrik mat kött, fisk, kyckling, nötter, bönor, ägg kräver mer energi av kroppen än vad fett och kolhydrater gör eftersom det tar längre tid att omvandla till energi och kryddar du maten med chili förbränner du extra mycket fett!

5.Ät inget med energi efter 17.00 på kvällen, är du hungrig ät proteinrikt, räkor eller kokta grönsaker tex broccoli eller Haricovert och smaksätt med Arla smör & rapsolja

6.Sluta med läskedrycker och alkohol som helt stänger av fettförbränningen!​Likes

Comments


Varför ska jag inte äta bananer, frukt är väl nyttigt?


Därför att bananer höjer blodsockret snabbt! Då bildas insulin som är ett hormon vars funktion är att lagrar fett i kroppen, det utsöndras efter att du har ätit för att sänka blodsockret till en bra nivå igen men vid allt för hög blodsockerhalt behövs mycket insulin för att få ordning på blodsockernivån och ju högre blodsocker desto högre insulinnivå och desto mer fettinlagring!


Bananer innehåller mycket socker, 27g/100g snabba kolhydrater dvs nästan 1/3 del, drygt 200kcal energi per banan

 
Snabba kolhydrater har en negativ effekt på kroppens blodsockernivå. När du äter snabba kolhydrater stiger blodsockernivån för att sedan snabbt sjunka och hamna på en nivå under det som är bra, dvs blodsocker berg-och-dal-bana, du blir trött och får dåligt humör. Eftersom kroppen snabbt vill höja nivån igen dyker sockersuget upp och du börjar genast tänka på sånt som innehåller socker, godis läsk..

Ingen näring i snabba kolhydrater utan enbart kortsiktig energi. Därför dricker skidåkare snabba kolhydrater som blåbärssoppa på Vasaloppet och cyklister druvsockertabletter och gel för att snabbt fylla på energi, jag har stor erfarenhet av detta. Detta är enbart positivt  vid aktiviteter som varar i timtal och när avsikten är att fylla på snabbt med energi. Du bör alltså undvika snabba kolhydrater när du vill bibehålla eller förbättra formen.

Om du äter bananer eller annat sött på vägen till träningen kommer sockertoppen dala lagom tills du ska sätta igång att träna, det blir troligtvis värdelöst träningspass utan ork! Och det ända du har i huvudet är godis och läsk!!

Undvik därför det som innehåller mycket socker eller vetemjöl, läsk godis bakelser kakor vitt bröd chips och frukostflingor... listan kan göras lång!

MEN om du äter protein ihop med snabba kolhydrater blir insulinpåslaget lägre.

VIKTIGT! att hålla blodsockret på en jämn nivå genom att äta regelbundet och undvika snabba kolhydrater lagrar kroppen mindre fett per dygn.

Likes

Comments

Antioxidanten Sulforafan i Broccoli stärker kroppens försvar mot cancer och förhindra cancercellerna att dela sig och på så vis hämmas tillväxten av tumörer det skyddar luftvägarna mot de skadliga ämnena i tobaksrök, bilavgaser och andra förorenad, det skyddar oss även mot diabetes, högt blodtryck och en del ögonsjukdomar

Det finns rikligt med C-vitamin i broccoli,  den innehåller A-vitamin, K-vitamin, B1, B2, B3 och B6-vitamin, E-vitamin, järn, kalium,magnesium, zink, mineraler, fibrer och inte minst kalcium som alla vegetarianer som inte dricker mjölk eller äter ost har brist på

Så ät broccoli så ofta du kan om du vill hålla dig frisk, för antioxidanter i naturlig form dvs i grönsaker, frukt, fisk ger mycket bättre skydd än antioxidanter i tablettform och så är det gott och mättande!

Jag äter en stor tallrik broccoli och en hög räkor varje kväll så jag har testat dom djupfrysta varianterna så slipper du köpa fel :)

 jag fyller en tallrik saltar kör i micron 6-7min smaksätter med Arla Smör&Rapsolja


Eldorado ser fina ut på påsen men är väldigt stora broccoli träd och lite tråkig smak.

1kg 19kr

ICA Basic broccolin är åxå väldigt stora träd och inte så god smak på dom heller

1kg 18kr

sen kommer vi till dom lite dyrare små broccolibuketterna med lite bättre kvalitet

Coop buketter är lite längre än Ica's och Garant's men är ingen direkt smaksensationGarant som säljs av Willys är trevliga små buketter men bara helften av påsens innehåll är goda tyvärr, en del har svarta och gula inslag som smakar pyton!

800gram 23kr


ICA's broccoli buketter är klar vinnare, dom är så goda så man kan inte sluta äta MMMums!!! dyrast men godast och jag äter inga andra för smak går före pris ;)

800gram 26kr

Likes

Comments

Min söta fru frågade om hon fick smaka på min fikonmarmelad och grönmögelost för det passar så bra ihop, hmm tänkte jag, kan det passa, men säger hon det då är det så, det är hon som är kallskänka, jag har mina område där jag vet bäst

Jag fyllde nyligen år och fick en korg med godsaker av min äldsta vän och hans familj, kan man annat än njuta av dessa delikatesser och det kan jag säga att det passade utmärkt ihop! Allt gott kommer från Bengtssons 👍


Den Spanska Serrano skinkan lufttorkad i 12mån som i Italien kallas Parma på en bädd av salvia creme och sesam vallmo knäckebröd

smälter i munnen tillsammans med och en kopp cappuccino av Ide' kaffe utan garvsyra 

Näringsrikt och proteinrikt så klart 👍

Likes

Comments

Microsoft och datorfabrikanterna har ju som du märkt gått på med stora larmklockan ett tag nu och skrämt upp alla som använder Windows XP om att det skall upphöra och farliga saker skall hända, men som vanligt är det bara storm i ett vattenglas för Windows XP kommer att fungera lika bra i dag som tidigare..

Microsoft har inte gjort några uppdateringar till XP sen servicepack 3 som kom för mer än ett år sedan så du kan vara lugn, ditt XP kommer att fungera även utan uppdateringar så länge som du har ett bra antivirusprogram tex  Kaspersky eller Norman.

Datorfabrikanterna och Microsoft vill så klart slå mynt av detta men du behöver ingen ny dator eller nytt operativsystem pga detta, gillar du XP kan du lugnt fortsätta att använda det :)

Likes

Comments

Jag blir galen av detta illa fungerande gränssnitt!! Vem skriver programkoden egentligen!?

Jag hade skrivit en hel avhandling om räkornas positiva egenskaper mot bukfettma, hjärtsvikt cancer och alla former av demens och Alzheimers pga sina höga halter av B12, Omega-3, Selen, Tryptofan aminosyran som kroppen omvandlar till serotonin som förbättra sinnesstämningen främjar glädje och avkoppling men när jag publicerade försvann all text!!!!! 😖

Räkor Innehåller

• Protein
• Vitamin D
• Selen
• Tryptofan
• Vitamin B12
• Järn
• Fosfor
• Omega-3
• Zink
• Koppar
• Magnesium


Här är lite tips på olika fabrikat pris och protein halt

NR.1

Omega köper du på bla Willys 

storlek 1-3gram

billigast 131,25kr/kg

mycket protein 24gram

smakar gott

NR.2

Ica frysta stora

storlek 2-3gram

ganska prisvärda

lika mycket protein som Omega 24gram!

smakar lite bättre än Omega dvs gott!

Och dessa köper jag i bara nödfall pga låg proteinhalt,  Kosterfiskarns med godast smak och tuggmotstånd ;)

Kosterfiskarns lyx räkor

storlek 2-4gram

kostar skortan!!

bara 16gram protein

smakar väldigt bra

Willys

storlek 1-2gram

kostar 162,25kr/kg

bara 16gram protein

smakar okICA stora

storlek 2-4gram

ganska dyra..

bara 16gram protein

smakar braWillys stora

storlek 2-3,5gram

kostar 132,25kr/kg

ynkliga 16gram protein

smakar som Omega

Övriga ICA räkor i lag har bara 14gram protein och då kan dom stå kvar på hyllan!

Likes

Comments

Jag blir så trött på allt kolesteroldravel om att ägg är farlig för att gulan innehåller 200mg kolesterol!

Levern producerar cirka 2000 mg kolesterol varje dag och har även som uppgift att avlägsnar kolesterol i blodet

Har du sunda vanor och är frisk, reglerar kroppen sin egen kolesterolproduktion, dvs äter du ett livsmedel med ett högt kolesterolvärde sänker kroppen sin egen produktion av kolesterol. dvs Inga problem att äta 3-4 ägg per dag!

Skall man tala om skadligt kolesterol "LDL" då är alkohol mycket farliga att hälla i sig än ägg eftersom det är starkt LDL höjande, det hämmar fettförbränningen och så är det är muskelnedbrytande och vem vill råka ut för att fettförbränningen avstannar och musklerna bryts ned frown

Likes

Comments

Pizza det är gott men på gränsen till hälsovådligtMen om man gör den själv och byter ut brödet mot omelett gjord på 3 ägg 3msk kvarg klipper ner 4st skinkskivor och lägger på sex magra men tjocka ostskivor räkor banan och tomat då blir det supergott och färdigt på 15minuter och bara en fjärdedel av kalorierna som en pizza innehåller men ändå drygt 50g protein

Likes

Comments

Bra mat om du inte vet vad du skall äta, gör en kycklingsallad eller ett par fullkornsskivor med 100g brynt kyckling på varje sallad tomat och tex ICA dressing 250kcal som är ett kalorisnålare alternativ till majonnäs 750kcal

Bilden innehåller 60g protein och 470kcal

Likes

Comments