Mitt i livet

Idag var vi i lilla huset. Vi kallar det fortfarande för det. Lilla huset. Lilla Stugan. Barnen förstår exakt vad vi menar. Och idag ville Olivia inte åka därifrån. Grejen är, att vi ska bygga säng till dem den här sommaren. Deras spjälsängar börjar bli alldeles för små, & att "stänga" in dem, känns inte rätt. En våningssäng blir det. Rummet är dock litet, lågt i tak & allt det där, så det blir specialmått minst sagt. Längtar så till sommaren!

/tess ✌

Likes

Comments

Mitt i livet

Påsken har fortsatt i magsjukans tecken. Började med Olivia som kräktes natten till onsdag. Sen i torsdags blev Malin magsjuk & Zebastian har legat med magsjuka fredag-lördag. Jag, peppar, har klarat mig! Jag som annars aldrig slipper undan liksom... men att tvätta händerna 1012 gånger/dag kanske hjälper?

Vi har ändå haft det otroligt fint. Barnen ville självklart leka i snön som föll i fredags. Påskäggsletande igår & idag blev det korvgrillning vid en brasa som morfar gjorde iordning av gammalt skräp. Så. Jag ska verkligen inte klaga. Om det är något jag SKA klaga på, är det min pms dock. Den förstör så mycket inom mig. Tålamod, ork & ger mig de värsta humörsvängningarna. Jag har sagt det förut, att jag ska ta tag i problemet. Men har inte gjort det än. Men måste. Måste! För allas trevnad liksom. En sak att man själv får ångest eller blir deprimerad, men det är supertråkigt när det ska gå ut över familjen!

Vad jag älskar alla mina busfrön. Så otroligt och ofantligt.

/tess ✌

Likes

Comments

Filmkväll, Mitt i livet

Sett det nya avsnittet som kommit ut på svt play än? Säsong fyra är här med Sana i fokus. Kommer att bli så sjukt himla grymt. Jag bara känner det på mig.

Just nu har jag börjat på Camilla Läckbergs nya bok Häxan. Grymt bra som alla de andra böckerna jag läst. Och i den här boken pratas det ju förstås mycket om vårat dåtida Sverige med häxjakter, kvinnoroller & annat viktigt. Flyktingförläggningen som öppnats i Tanumshede bland annat (en ort nära Fjällbacka där böckerna utspelar sig) Och jag känner igen mig i så mycket i det som skrivs. Att många är rädda för det okända, det man inte förstår sig på eller för det nya. Alla misstankar, fördomar & statistik. Religion tycker jag borde ha en mycket större roll i skolorna än vad den har idag. Läste man om något annat än kristendomen i mellanstadiet? Man började väl nosa lite på det i högstadiet, men inte först i gymnasiet fördjupade man sig. Det är ju på tok för sent! Jag hoppas att detta är ändrat på idag? Vi formas så otroligt tidigt i våra liv. Av familj så väl som utomstående, tidningsrubriker eller rykten. Det kommer alltid finnas människor som inte förstår eller vill förstå. Men då är det viktigt att ha så mycket kött på benen själv att man inte låter sig formas av andras synpunkter, åsikter eller fördomar. Och nu pratar vi om att läsa religion, inte bara faktan, utan även försöka få en förståelse och insyn. En respekt. Alla är vi inte lika!

Känner att jag kan skriva om det här i evigheter för det finns ändå ett behov inom mig att prata om detta. Men vi sätter stopp ändå tycker jag...

/tess ✌

Likes

Comments

Mitt i livet

En påsk utan godis. Lätt som en plätt. Dah! Det kommer ju gå galant, har ju inte haft ett sug på sötsaker på ett bra tag nu. Sa jag i början av veckan. I början av veckan innan JAG FICK VÄRLDENS PMS! Igårkväll innan jag skulle somna, låg jag & tänkte på en massa konstiga saker som jag aldrig varit sugen på innan. Pepsi max eller till och med lakrits hade jag världens sug efter. Alltså vafan...

Barnens ägg består i år av torkad frukt, smoothie, lego, studsbollar & en supersöt klänning jag hittade på H&M. Barnen har varit jätteduktiga dem också när det gäller NO CANDY. Köper vi inte hem det eller serverar det, är de ju faktiskt inga problem. Barnen tjatar aldrig om lördagsgodis eller fikabröd, men serveras det är dem ju jätteglada i det.

I veckan nu har Olivia haft magsjuka. Natten till tisdags var vi uppe några timmar. Sen dess har det varit lugn & jag kan gratulera oss att det nu gått 48 timmar. Jag har även fått ny operationstid till den 2:e maj. Sjukskriven åtta veckor till... får se till att göra det bästa utav det!

/tess ✌

Likes

Comments

Viktminskning

Jag är på väg. I lördags morse visade vågen -1,2 kg. Har fått upp motivationen, skaffat mig orken & viljan. Jag har kommit igång med promenader, lättare övningar på vardagsrumsgolvet & kosten har fått en radikal förändring. Det känns allt som allt väldigt bra just nu. Imorse dock, vaknade jag med världens sug. Jag var trött, ledsen & kände genast igång tecknen: PMS. Så till lunchen gjorde jag tacopaj på helgens rester & det blev en alldeles för stor portion. Idag har jag inte räknat kalorier alls. Jag tog en dag ledigt. Imorgon måste jag hoppa på tåget igen dock. Det är såhär det alltid börjar innan det går utför... not this time!

/tess ✌

Likes

Comments

Mitt i livet

OHNEJ! Hela mitt högra öga är helt igengeggat & jag ser hur suddigt som helst! Blir genast skit nervös inför morgondagen! Jag som skulle ut på uppdrag, men är väldigt osäker på hur det ska gå att köra 45 minuter i bil med såhär pass nedsatt syn? Aaaah... vi hoppas att det är mycket bättre imorgon. Den här jäkla ögoninflammationen alltså! Olivia fick vara hemma hela den här veckan pga ögonen.

Annars tog vi en tripp ut till Lilla huset idag. En paus. Olivia sprang på gräsmattan & lekte, klättrade på bergen & gungade. Malin hon ville spela spel & sparka boll med mamma hon. Vi fick njuta några timmar av stillheten där ute, en picknick i solen vid husväggen där det inte blåste halv storm & andas lite. Imorgon kör veckan igång igen, & jag tror att jag fick ett godkännande av Olivia att åka till förskolan. Hon har för det mesta skrikigt & gråtit så fort vi nämnt "åka till dagis"....

/tess ✌

Likes

Comments

Filmkväll

Min sjukskrivning har än så länge gott väldigt fort. Första veckan var svår. Barnen gick hela dagar på förskolan då jag inte kunde ha dem hemma, & jag spenderade mina dagar med serier. Och inte vilken serie som helst...

Vad skulle jag gjort utan Buffy? Minns den julen vi fick alla säsonger i julklapp av våran farbror. Det var liksom den lyckligaste stunden i min barndom. Typ. Vi hade nog sett lite av det som då gick på tv, men mest hade vi nog fastnat för det när vi var på besök hos honom i Stockholm. Vet inte hur gammal jag var. Men nu kan jag säga att den här serien för med en hel massa minnen. Den har hängt i länge, & visst att den är gammal & allt det där, men den är fortfarande lika GRYMT bra

/tess✌

Likes

Comments

Viktminskning

Ni som pratat med mig under den närmaste tiden, vet att jag nämner ordet "Lifesum" i var & varannan mening. Vet att jag blir otroligt tjatig, jobbig & irriterande. Men. Vilken app. Jag är så himla kär i den! Den håller koll på min träning, mina måltider & mina mål. Den ger mig motivation & det ger mig koll. Jag. Är. Som. Besatt.

Träningen, eller så mycket träning det nu kan bli efter operationen & innan en andra operation, är igång. Den ger mig mersmak, motivation & en massa positiva egenskaper. Promenader framför allt. Min syster nämnde en April utmaning som gick ut på att gå 10 mil under den här fina vår månaden. Har bara 9 mil kvar... hahahaha

Den här lilla tjejen har nu varit lite små krasslig & kletig i ögonen, så både idag & i helgen var hon min klippa som följde med som sällskap på promenaderna!

/tess ✌

Likes

Comments

Mitt i livet

Så himla längesen jag skrev något. Om det så bara var en mening. Saknar bloggen. Helt ärligt saknar jag hela min högra hand som fortfarande inte fungerar super efter operationen. Men ändå. Fatta hur jävla cool kroppen är då?! Fyra veckor sen dem skar upp hela jäkla handen på mig & det har nu läkt nästan helt färdigt. Jag har mycket torr hud runt själva ärret, men oh, det kommer att bli så bra! Vaknar inte om nätterna med super panik längre! Ingen värk. Domningarna sitter kvar, men tydligen så kan det göra det sa min läkare. Nerven som låg i kläm va, som han sa, "väldigt arg" & det va tur att jag fick en så tidig operationstid som jag ändå fick. Nu är det bara vänster handen kvar om några veckor... tjohej...

/tess ✌

Likes

Comments