Hästar

Hej! Idag började jag på mitt 3 veckor långa sommarjobb på HURK i Hagfors. Jag åker moped till jobbet och det tar ca 45 minuter, jag börjar 07.30 och slutar 12.30. Så det blir korta och roliga dagar.

Jag började dagen med att släppa ut hästarna och gå ut med vatten i hagarna, det var riktigt varmt idag. Kanske inte den varmaste dagen men det var en utav dem.

När hästarna var ute och färdiga började stallarbetet. Jag tror att jag mockade 4 boxar, är inte riktigt säker. Sedan sopade jag stallgången, det tog ganska lång tid! På bilden till höger är en utav stallgångarna, det finns en exakt likadan på andra sidan. Även den skulle sopas. Efter det gick jag med kraftan och krattade upp hö m.m som låg i mitten av gången. Efter jag sopat bytte vi vatten i alla boxar.

Hon frågade mig:

-Är du höjdrädd?

Jag svarade: Nej. Då gav hon mej en stege. Jag skulle borsta av och torka av boxarna på ovansidan och även några rör som gick längs väggen. Jag säger bara en sak, jag har aldrig hostat så mycket som idag. När jag kom hem förut var jag svart i hela näsan för att jag hade andats in så mycket damm. Haha, vad gör man inte för hästarna! 😂

Jag hade fullt upp hela dagen så jag hann inte tänka på mat. När jag jobbat klart och satte mig på moped märke jag var hungrig jag var. Jag tog ett stopp i Råda, där åt jag smörgås och en banan.

Hoppas ni gillar att jag uppdaterar lite oftare😘

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hästar

​Äntligen är jag tillbaka i stallet. Jag har inte varit i stallet på hela 2 veckor, har saknat mina 3 favoriter så mycket, hoppas de saknat mig. 

Jag började med att skritta på Chivas som har vilat en vecka då han har fått en svullnad på ett knä efter en spark. Det har kommit en ny häst till stallet, det är ett sto. Hon kan varken vara nära eller napp se andra hästar. Hon är helt enkelt häst ilsken, vet inte riktigt vilket ord jag ska använda mig av😂 Det vev alltså en kort skritt tur med ca 100m trä för att se om han gv några tecken på en hälta. Som tur var märktes inget under den korta biten, förhoppningsvis märks inget under passet imorgon heller. Efter ridpasset tog jag honom i grimma och grimskaft så an fick en liten belöning, genom att äta gräs.

Sedan var det Bodas tur, även Boda har råkar ut för olyckor. Boda har extremt lätt att skada sig och behöver ha över 100 saker på sig under körning! igår var han på travbanan i Hagfors, olyckligtvis glömde de att sätta på honom knäckaporna så han skrapade upp båda knäna rejält. Han har inte ont av det med är såklart lite öm. Så han ska nu få vila från travet tills såren har läkt. Jag lyckades äntligen få fram en galopp på honom men ska inte söta att an kan galoppera då han inte förstår vad jag håller på med. 

Sist var det Fiddlers tur, han fick bli logerad i 20 minuter och sen få äta lite gräs!

Hoppas ni gillar mina inlägg, om ni vill att jag ska nära eller prata om ett visst ämne kommentera gärna det nedan eller på Instagram!❤


Likes

Comments

Hästar

Jag är snart 16 år och går i 9:an. Jag har nationella, uppsatser, redovisningar, inlämningsuppgifter m.m. Jag hinner inte med det jag älskar mest! Imorgon ska jag till kyrkan för att träna inför skolavslutningen, från 10:00 till 15:00 har jag revy träning. Sedan har jag en paus på 1h, då åker jag hem för att äta och ta en paus. Från 16:00 till 18:00 börjar träningarna igen, sen måste jag åka hem för att åka på ridning. Jag kommer hem 21:30, då sätter jag mig med läxor till 23:30. Jag har dagarna fulla och tiden räcker inte till, kan inte dygnet ha 26h istället för 24h. Snart är skolan slut iallafall och jag längtar så tills jag kommer ifrån denna sunk håla! Sommaren kommer spenderas med jobb i 3 veckor sen ett fälltävlansläger. Sedan blir det förhoppningsvis ett till sommarjobb, dock blir det att rensa rabatter.

Med detta inlägg vill jag bara säga att jag inte har tid. Jag har hoppat över att åka till mina foderhästar i 1,5 vecka. Känns så dåligt att jag måste prioritera bort det jag älskar mest.

Hoppas ni förstår!❤

Likes

Comments

Hästar

🎉I helgen var jag med på en klubbhoppning på Mynta. Jag kan säga det rakt ut, det kändes jätte dåligt!

Detta var en av de sämsta ritterna jag någonsin gjort, det ser dock bättre ut på videon än vad det kändes. Hon var stark och ville inte korta ihop sig och jobba med bakbenen. Över räcken som oxrar sköt hon upp rummpan så jag tappade balansen och blev frammät lutad. Och utöver detta hade jag för långa tyglar, det kändes helt enkelt jätte dåligt! Men men, vi tar nya tag och försöker igen. Jag ska bara förtydliga att det är inte bara hästens fel att det gick dåligt utan även mitt. Jag korrigerade henne inte när hon behövde det och då går det som det går. 

Hoppas alla får en bra vecka innan skolan tar slut🎉

Likes

Comments

Hästar

​Imorgon drar jag till Sunne RF för att vara med på Pay and Jump på denna skönhet. 

Finaste Mynta🍀

Vi ska vara med i 70cm och jag tror det kommer gå bra men jag är lite kluven.

OBS: Detta är mina åsikter och jag menar inte at alla ryttare beter sig så här! Jag vill säga några ord till alla ryttare som är med på ridskole-häst på Pay and Jump. Ni måste förstå att hästar är ett livs levande djur, precis som vi människor blir de trötta. Många ryttare rider för att det är roligt, även jag) men man måste tänka på att hästen ska ha det roligt och att det kanske kommer en ryttare efter. Man kan helt enkelt inte gallopera varv på varv, så fort hästen orkar för att det är roligt.

Tänk på att hästen blir trött och kanske inte orkar med banan. Om det dessutom kommer en ny ryttare efter som inte sett den tidigare ryttarens uppvärmning, kan man bli ganska frustrerad på att hästen inte går fram. Detta gör att hästen är trött och inte orkar men vi pressar den. Jag vill att alla ska tänka igenom sin uppvärmning innan uppsittning och sen inte värma upp i 1h, för då är hästen helt slut. Vill att alla ska förstå att en häst är inte en robot utan en livs levande individ!! 

Likes

Comments

Hej! Jag heter Lisa Svensson detta är mitt första blogginlägg och min förta blogg.

Jag är ägare av konton @svenssonliza på instagram. Jag vill att ni ska få en större inblick i mitt liv och hur jag lever. Detta kommer vara en hästrelaterade blogg. Hoppas ni gillar det, jag tycker iaf det ska bli jätte kul, alla hästintreserade får gärna gå in på min instagram för dagliga uppdateringar.

Likes

Comments