Jag har läst novellen "Vart ska du vart har du varit?" av Joyce Carol Oates. Jag tycker att den var lite diffus man förstod inte riktigt hur den slutade samt att den kanske inte precis var en mysigaste novell man kunde läsa. Jag ger novellen 2/5 fiskar

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Filmen Harold å Maud är reggiserad av Hal Ashby. Filmen är klassad som en mörk komedi och det kan jag sannerligen säga att det stämmer. Filmen handlar om Harold som är en ung man vars största hobbys är att gå på begravningar och begå fejkade självmord. En dag möter han en snart 80 årig kvinna och de utvecklar minst sagt en speciell relation som börjar att förändra Harold. Filmen enligt min åsikt var väldig skum och lite smått vidrig. Jag tyckte inte att filmen var särskilt bra och ger den därför får den endast 1/5 fiskar.

Likes

Comments

Jag har sett filmen Spirited away av Hayao Miyazaki. Filmen handlar om en tio årig tjej vid namn Chihiro. Hon och hennes familj är på väg att flytta men på vägen bestämmer sig hennes föräldrar för att svänga in på en okänd väg som leder dem in till en annan värld. När hennes föräldrar blir förvandlade till grisar får hon hjälp av pojke vid namn Haku. Han smyger in henne i ett badhus som styrs av Häxan Yubaba där hon får ett jobb från nämnd häxa. Medan hon arbetar försöker hon komma på ett sätt att ta sig där ifrån och göra sina föräldrar till människor igen. Filmen var rätt så skum men trots detta så tycker jag att den var väldigt bra så därför får den 5/5 fiskar!

Likes

Comments

Haj haj

​Boken som jag läst heter Helena och är den första boken i trilogin Starcrossed av Josephine Angelini. Boken är baserad på grekisk mytologi och kretsar framförallt kring kriget om Troja, i modern tid.

Känslorna som uppstod när läste boken var framförallt frustration, nyfikenhet och ytligare mer frustration. Boken trängde sig verkligen in där i hjärnan och fick mig att vilja banka huvudet mot bordet, slå igen boken, slänga ut den genom fönstret för att sedan gå och hämta den och fortsätta läsa.

Trots de mordiska tankar som blev riktade mot vissa karaktärer tycker jag väldigt mycket om boken och rekommenderar den starkt! Författaren skriver så att boken blir spännande, gör en nyfiken och den blir aldrig långtråkig. Därför ger jag den 5/5 fiskar

Hare gött tills nästa gång, simma lugnt ;)

Likes

Comments

Hej hej

Det är jag som är Svenskmedborgarfisk, namnet uppstod eftersom jag är svenskmedborgare och jag åt fisk till lunch.​ Denna bloggen är tillägnad svenskan i skolan där jag skriver om de böcker jag läst och de filmer som jag sett. 

VARNING: FÖLJ EJ!!!

Likes

Comments