Idag blev det en tidig morgon, ingen slapparförmiddag framför Tv:n och kollande på Nyhetsmorgon.
Hade bokat tid till kl 08:00. Vår pärla klarade av besiktningen galant och nu kan vi köra den i ett år till. Att det alltid skall vara så nervöst innan och en sådan lättnad efteråt.

Kvällen skall jag njuta av serien "Loch Ness". Har tittat ikapp på Play. Tyckte den var jättebra.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Kan precis läsa om att polis hämtat myndighetspersoner i Katalonien. I Sverige presenteras regeringens budgetförslag. Hos mig är det planering inför resa till Barcelona som ligger högst på listan, att göra. Men inte utan att båda de andra händelserna, på något sätt kommer att inverka på mitt liv också. Vi får väl se.

Här är det mest byråkrati som irriterar, lite självförvållat men den för 10 år sedan, smidigheten, har verkligen försvunnit. på både gott och ont. Då kunde man ringa och ändring gjordes, nu skickas ansökningar fram och tillbaka för att fylla i om man missat. Gäller inte med mejl som skulle kunna vara ett nog så gott alternativ. Men det är väl bara att inrätta sig i leden.

På denna länk kan ni läsa mer om läget i Katalonien. (Spanska) (www.lavanguardia.com/local/barcelona)


Likes

Comments

En av mina favoritdesigner. Inte för min storlek eller ålder men drömma kan man väl få göra. Har nöjt mig med parfym från denna designer. Bara lite förvånad över att det inte är fler som bär hans collection. Tror att prinsessan Madeleine har burit ngn klänning från collectionen.

Likes

Comments

Blev en vecka med blandade aktiviteter. Mitt yngsta barnbarn fyllde 2 år. Bakade kanelbullar och kolakakor. Har köpt äkta ekologisk kanel, blir en fyllig kanelsmak. (Khoisanspråk tea) Lite dyrt men värt priset tycker jag.Likes

Comments

Idag blev en dag på stan. Stan för oss är Motala. Först lite lunch på Nya köket. Schnitzel och stekt potatis. Trodde det var tisdag och Raggmunksdag. Får bli en annan gång. Hittade boken om "Morfar Prosten". Till ena barnbarnet. Sedan mest mer "up to date" saker. Ytterligare lite kontakter med myndigheter inför resan.

Likes

Comments

Följer läget i Katalonien. Idag fanns en artikel i Aftonbladet. Centralregeringen i Madrid har lovat stoppa valet till varje pris. Hot om åtal och hårda fängelsestraff för lokala makthavare som går med på att organisera valen. Vems order kommer den katalanska polisen att lyda, spanska staten eller de lokala ledarna. Om Seperatisternas ledare Charles Puigdemont som har lovat att utropa Katalonien som självständig stat inom 48 Tim vinner. Blir det att Spanien fortsätter som medlem i EU utan Katalonien. Katalonien får ställa sig sist som sökande till EU
För oss blir det en omedelbar följd att vi sannolikt inte kan resa utan pass till Barcelona. Vad det mer kan innebära, kan bara spekuleras i. Får hoppas att det håller sig på en nivå som inte innebär skador för innevånarna.

Likes

Comments

Hösten börjar komma allt närmare, när man vaknar så ser man att det varit kallt under natten. Imma på fönstren och en klar kall luft när jag kom ut. Blir lite fortsatt jobbande med att fortsätta med bloggen som jag startade upp igår. Lite av "trial and error"-försök. Måste börja förbereda att kunna blogga från mobilen.

Idag skall jag passa på att klippa gräset innan nytt regn kommer. Behöver ha klippt innan resan.

Likes

Comments

En  stilla  kvällsvy över sjön Boren i Östergötland. Dagen har varit riktigt lugn. Först en timme stavgång, och sedan start med denna blogg, lite trevande men skall nog bli något till slut. Idag är det nationaldagsfirande i Katalonien och min man har följt detta i sin "Padda".  Ett röstande om självständighet ligger för dörren den 1 oktober 2017. Samma dag som vi kommer landar på El Prat, Barcelona. Nu skall jag publicera och se hur det blev. 

Likes

Comments