Hej och Assalamu Alaikum!

Detta är mitt första inlägg på bloggen och därför tänkte jag dela med mig lite om vem jag är för de som kanske inte vet så mycket om mig. Jag heter Petra och blir snart 20 år gammal, jag är född och uppvuxen i Storumans Kommun i Västerbotten men har nu bott ungefär en månad i Jämtland. När jag inte sitter och skriver inlägg till bloggen jobbar jag för tillfället inom äldreomsorgen här i byn. Förhoppningsvis bestämmer jag mig snart för "vad jag ska bli när jag blir stor" och kan fortsätta studera på universitet. När jag är ledig gillar jag att träna och umgås med nära och kära men just nu har jag inget gym kort så det har inte blivit mycket träning den sista tiden. Istället har jag lagt fokus på något helt annat. ISLAM.

Jag är som ni förstår en muslim och det är nu drygt 3 veckor sedan jag konverterade. Så, min tid har gått åt till Koran läsning, hijabsökande och lite allt möjligt innan själva konverteringen ägde rum. Om du som läser detta också läste beskrivningen så vet du att jag i denna blogg kommer skriva mycket om islam just eftersom det är en stor del av min vardag och jag känner att jag vill dela med mig av mina upplevelser och tankar kring Islam helt enkelt. Förhoppningsvis kan jag också hjälpa till att reda ut en del frågetecken som någon kanske har om min religion också, om inte annat kan den som läser detta och själv går i konverterings tankar få lite mer insikt om hur det är att vara en svensk muslim, eller muslim överhuvudtaget. Själv hade jag svårt att hitta någon ung svensk muslim som delade med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser så förhoppningsvis kan jag bli den person som jag själv sökte.

Hoppas att du som läser detta inte tar illa vid av något jag skriver, bara för att jag konverterat till Islam betyder inte det att jag ser ned på någon annan religion och det har jag aldrig gjort heller (förutom islam då som jag faktiskt hade en del fördomar om innan). Så detta var en början i alla fall och förhoppningsvis blir jag bättre och bättre på att förmedla mina tankar i text här på bloggen. Nu hade jag tänkt krypa i säng så godnatt och layla saida!

Likes

Comments