I det viktorianska London har något fasansfullt väckts till liv efter att ha spenderat århundraden i mörker. Dess första ord är "Törst!" Jona blir det första offret. Efter bettet förvandlas han gradvis till vampyr. Det är smärtsamt och förvirrande. Han rör sig i natten, genom gatorna i Paris och London, bland fattiga och prostituerade. Han brottas med sin blodtörst och sitt samvete. Jag fick äran att test-läsa den här boken och är mycket glad för Mikaels skull att den nu har publicerats. Boken är mycket välskriven, historien är hemsk, nervkittlande och väldigt spännande. Jag sträckläste och glömde av och till bort att kommentera, men då fick jag ju läsa om och det gjorde absolut ingenting. Mikael är väldigt bra på att skriva skräck. Missa absolut inte Guds synd Tindal Del 1!

Likes

Comments

​En ung kvinna ärver ett magiskt smycke. Ett smycke som tillverkades för länge, länge sedan, i en annan tidsålder än vår. Det magiska smycket tillverkades djupt inne i De otämjda bergen och fick bära namnet Älvkorset. Smycket måste ha rätt bärare för att kunna användas, för att skydda mot onda krafter. Den unga kvinnan, Ella, blir älvkorsets bärare och hon dras in i en kamp emot onda krafter. En kamp på liv och död. Hon förälskar sig i en man med stort inflytande i den andra världen, där det finns demoner, magiker och onda krafter. Lord Jorund, svärdets väktare i Orden från Wida rike. Hon båda älskar och fruktar honom. Ella dras in i en värld där kvinnor inte får bära vapen, de ska lyda sina män. Hon avskyr det, men ändå kan hon inte hjälpa att hon förälskat sig i Jorund och hon dras mellan sin egen vilja och Ordens lagar. Boken är mycket lättläst och historien i sig är rätt spännande, men den är rätt barnsligt skriven, och vissa ord som "skithäftigt", "fan" och andra svordomar som jag inte tycker hör hemma i en fantastik berättelse, hade kunnat undvikas. Jag förstår att det nog är menat att visa skillnaden på "vår" värld och den värld som Ella befinner sig i, men det passar ändå inte riktigt in.

Likes

Comments

​Kriminalinspektör Stig Alm är en framgångsrik polis men hans tillvägagångssätt att bekämpa brott är inte alltid så som hans chef skulle önska. När Alm skickas ut för att utreda ett misstänkt dödsfall på en norrländsk psykklinik anar varken han själv eller hans chef vad som väntar. I utredningen dras även polisassistenten Eva med och Clay, en arbetslös man som lever lycklig med sin sambo Anna. Hans tillvaro vänds helt plötsligt upp och ner. På den onda sidan finns en sekt av sadistiska pedofiler som räknar sina anor tvåtusen år bakåt i tiden. De har makt och vet att utnyttja den för sina syften. Jag gillar Stig Alm och jag gillar Gunnar Lindbergs sätt att berätta. Boken är aldrig tråkig, det händer saker hela tiden och historien tar vändningar som man inte kunde ana sig till. Det är interessant hur Eva och Stig kommer fram till sina kluriga lösningar. Fallet Bromander är den första boken av tre om Stig Malm. Jag ser fram emot att läsa de två följande böckerna. En klar fyra!

Likes

Comments

​Sorlig, så sorglig. Kan inte säga annat. Hon var inte längre bland de levande, men ändå kvar hos honom. Det enda som betyder något för henne nu är att få komma honom nära igen. Hur ska det gå till, hon är död, han, är levande. Så bra skrivet Anette. Känslorna i boken går nästan att ta på, de är så intensiva och du lider, du lider med kvinnan och mannen i boken, men framförallt med kvinnan. Boken är absolut ingen bladvändare, men inte i negativ mening, utan den är tung (tycker jag), så jag tvungen att lägga ifrån mig den ibland. Hur ska jag då betyga sätta boken? Jag vill helst bli glad av en bok, men även beröras och DET gjorde jag. Boken berörde mig. Jag ger den en trea för handlingen men en fyra för att den är så otroligt bra skriven. 

Likes

Comments

Vågar man lita på Niklas Lund? Ja, det frågade jag mig några gånger när jag läste den här boken, men Katarina har inget val, hon måste lita på honom. Hennes sambo Jonas försvinner under en nattvandring i Stockholm city. Det finns bara en person som kan leda henne rätt i sökandet. Spåren leder till slutna kretsar på internet, vilka Niklas Lund känner bättre än någon annan. När en man med koppling till en webbsida som hänger ut misstänkta brottslingar hittas mördad - då gör även en Katarina en obehaglig upptäckt. Det visar sig att hon inte vet allt om Jonas. Jag lider med Katarina när Jonas försvinner, hennes förtvivlan är så påtaglig. Dan har verkligen lyckats med att beskriva känslor hos karaktärerna. Boken är tidvis mycket spännande och inte långt ifrån en bladvändare.

Likes

Comments


Spannung pur! Skulle tyskarna säga, betyder ren spänning! Fortsättningen på Mariettes Sekten på Dimön är ren spänning. Sofia Baumann och hennes pojkvän Benjamin lyckades att rymma från sekten på Dimön och dess ledare Franz Oswald. Men hemskheterna tar inte slut, även om Franz sitter i fängelse. Sofia blir trakasserad, hackade mailkonton, kameror i lägenheten och hennes hund får örat stympat. Sofia får nog, tar tjänsledigt och flyr till Amerika. Där kan hon äntligen slappna av. Hon träffar Matthias och blir förälskad. De inleder ett förhållande. Är han verkligen bra för henne? Jag tänker inte avslöja mera. Du bara måste läsa denna om du läst Sekten på Dimön. Mariette har lyckats igen. Boken är aldrig långtråkig, språket är lätt och bra och ja, det är en bladvändare! Suveränt Mariette!

Likes

Comments

​Andra boken om Nalle och Sture av Tom Sölvberg. I första boken, jag tänker inte avslöja varför, får Nalle och Sture en resa till Rom med allt betalt. En dag sitter de och äter varmkorv vid Colosseum när de får se några mystiska figurer ta sig in på Colosseum. De beslutar sig för att följa efter dem för att se vad de tar för sig. Det visar sig, att de är inbrottstjuvar. Nalle och Sture gör upp en plan om hur de ska överlista tjuvarna och få fast dem. Men planen går inte riktigt som de hade tänkt sig. Även andra boken beskriver vänskapen mellan Nalle och Sture fint och har flera spännande inslag. Här får vi också på ett enkelt sätt veta hur det går till när man reser utomlands med flyg. Boken har en hel del roliga inslag som fick mig att fnissa. Tror nog att barn som hör boken, eller läser den själva, kommer att skratta gott.

Likes

Comments

Det är lite svårt att recensera en barnbok, men det är tur att jag har barnasinnet kvar. Nalle är sjuk är en fin historia om vänskap med spännande inslag. Då Nalle är sjuk bestämmer sig hans vän räven Sture för att överraska Nalle genom att köpa mat och laga en god middag åt dem. När han pratar med kassörskan Ulla i affären lyssnar vargen Göran på deras samtal. Ulla råkar säga något om att Nalle har mycket pengar. Göran rusar då hem till sina kumpaner och de gör upp en plan för att komma åt Nalles pengar. En spännande historia börjar med lustiga inslag. Tom skriver roligt och jag tror nog att barn verkligen uppskattar historien om Nalle och Sture. Ann Ahlbom Sundqvists illustrationer till boken är mycket härliga.

Likes

Comments

​Arvsblod är Albins debutroman. Det märks att han har lag ner tid och känsla i boken. Den är mycket välskriven. Tjugo år har passerat sedan alarerna svor sin hämd och drog ut i ett krig de inte kunde vinna. Fred har sänkt sig över land och stad. Men ute på kontinenten börjar en förändringens vind återigen att blåsa och från Södern hörs illavarslande rykten. Tysander Otaga är kapten för livgardet åt kejsar Merio som är en hård och obamhärtig regent, hans son likaså. Han försöker tygla Merios för att inte förvärra situationen i kejsadömmet. Under tiden har en mystisk man, besatt av av en uråldrig dikt, satt en noga utarbetad plan i verket för att bekämpa ondskan. I början hade jag mycket svårt att komma in i boken. Det är lite för många karaktärer för min smak. Jag nöjde mig med att följa Tysander, hans fru Tara som lever i det kejserliga palatset som alla fruar till livgardister gör, Eyra, vars efternamn jag inte tänker avslölja, och Iliandro. Resten av karaktärerna är för mig rätt ointressanta, då de alla har lite för lika namn och jag kan inte riktigt skilja dem åt. Sticker ut gör Gerrin men jag har lite svårt att skilja honom från Drain. De rymmer från sin hemort tillsammans med nära vänner då de anklagas för att ha startat ett upplopp mot kejsarens son. Eyra är spännande att följa men hon är dock lite barnslig i sina tankar gentemot bästa vännen Iliandro. Det är kanske klart att han verkligen är förälskad i henne men hon tar allt för skämt från hans sida. Slutet är mycket spännande och jag är faktiskt väldigt nyfiken på fortsättningen. Jag ger boken betyget 3,5 för att det stundtals var en bladvändare men ibland blev det lite komplicerat och jag visste inte riktig vilka personerna var som jag just läste om. Men jag antar att allt har en betydelse för fortsättningen.

Likes

Comments

​Skattplundrare härjar på Gotland. Sandra blir övergiven av sin pojkvän och flyr till föräldrarnas sommarstuga på Fårö där hon bli omhändertagen av moster Ella. Leif och Johnny, två gamla skolkamrater, har ekonomiska bekymmer. Johnny är arbetslös och Leif antikvitetsaffär går sämre och sämre. Leif kommer på att de ska åka till Gotland och leta skatter på nätterna. Snart närmar de sig en skatt på Fårö som en osalig ande vaktar. En lättläst bok, nästan en bladvändare. Jag hade dock väntat mig lite mera mystik. Ronnie skriver bra, karaktärerna får liv och naturen blir levande. Skulle nog gärna läsa hans andra böcker om Hamarsman också.

Likes

Comments