Header

Hittat två supersnygga stolar.

Först och främst så skulle jag vilja ha två av denna ovan till vardagsrummet. Jag köpte ju precis två stycken svarta till vardagsrummet... Men dessa! Wow!

Och kanske blir det bättre med bruna stolar till vårt matbord? Som är i brunt massivt trä? Jag har hela tiden tänkt svart eller grått. Men brunt är ju faktiskt inte så dumt. Och dessa var väldigt fina!


Åh. Nu får jag beslutsångest....

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Äntligen fredag. Och en bra sådan för så många anledningar, bl.a. dessa:

1. Jag tog mig in till jobbet och avslutade alla mina kundärenden. Det betyder att jag numera är helt fri från jobbet både på pappret och mentalt, i åtminstone ett är framåt.

2. Varit hos BM Ylva och fått lyssna på bebis ljud. Hans hjärtslag låg på 143 så är samma som tidigare ungefär. Slog fint och tydligt. Han är dock inte fixerad än men det skulle jag inte oroa mig för. Fick också känna på huvudet igen. Gud så stort det kändes!

3. Varit och hämtat S på jobbet och nu väntar en eftermiddags-nap.

Sen blir det kyckling och avokado-sallad till middag innan S har match.

En bra fredag!

Likes

CommentsÄn så länge, och nu har nästan hela veckan gått, så har jag klarat mig lindrigt undan från de där problemen som de nämner. Förkylningen och halsbränna är de som faktiskt är värst.

Sen är det klart att jag känner av allt annat också i varierande grader.

Angående förlossningsbrev så är det inget jag påbörjat. Men som jag tänkt lite på. Tycker det är så svårt. Får väl göra som alltid - googla för inspiration.

Likes

Comments

1. Vem är din bästa vän? Jag har två stycken som är de första jag ringer om något händer och som jag kan räkna med i alla väder. Sen har jag en handfull nära vänner utöver dem. När jag var yngre tyckte jag att det var viktigt med så stort umgänge som möjligt. Idag är mina vänner noga utvalda och jag har klippt band till fler än vad jag kan räkna på mina händer, som jag inte tyckte passade in i mitt liv.

2. Vad har du för skostorlek? 38. 39 nu under graviditeten. Hoppas det går tillbaka, annars blir det till att sälja en hel del skor..

3. Brukar du skratta för dig själv? För mig själv och åt mig själv!

4. Vilket är ditt favoritnummer? 2.

5. Vad var det senaste du åt? En banan.

6. Om du var en krita, vilken färg skulle du vara då? Någon pastellig.

7. Hur är vädret just nu? Höstväder. Regnigt och blåsigt. Det slår i våra vardagsrumsfönster och smattrar på rutorna från regnet.

8. Vem var den senaste personen du pratade med i telefon? S. Han ringer alltid när han åker hem från jobbet. Framförallt när han jobbat över och inte hinner hem innan han ska vara på träning.

9. Vad är det första du märker hos det motsatta könet? Säkert olika för olika personer. Hos S så var det hans ögon.

10. Tv eller dator? Dator.

11. Favoritprogram på TV? Kollar sällan på tv. Och när jag väl gör det så helst något i stil med Efterlyst eller Brottskod eller liknande.

12. Har du några syskon? En lillasyster som är 1,5 är yngre.

13. Längd? Jag är 165,5 cm. Den där extra halvan är viktig.

14. Hårfärg? Ljusblond. Är även det naturligt.

15. Ögonfärg? Mörkblå.

16. Använder du kontaktlinser? Nej, men jag borde.

17. Favorit-högtid? Min födelsedag (som jag räknar som högtid) och julafton. Räknar redan ner till båda.

18. Favorit-månad? December och juli.

19. Har du gråtit någon gång utan anledning? Ja. Framförallt nu med en nådig dos av gravidhormoner.

20. Vilken var den senaste filmen du såg? Omaka par

21. Favoritdag på året? 3 januari. Min födelsedag.

22. Är du för blyg för att fråga ut någon på dejt? Nej. Men gillar män som tar initiativ.

23. Kan du stå på huvudet? Ja. Men sist jag gjorde det så föll jag över och slog smalbenet i vardagsrumsbordet. När jag skulle bevisa för S att jag kunde. Så det gör jag inte om på ett tag.

24. Kramar eller kyssar? Båda!

25. Choklad eller vanilj? Choklad.

26. Har du några tatueringar? Nej.

27. Vad lyssnar du på just nu? Skilda världar som snurrar i bakgrunden (Säsong 8... Still going strong).

28. Är du kär i någon kändis? Nej.

29. Vilka böcker läser du just nu? Föda utan rädsla.

30. Piercingar? Nja. Ett hål i höger öra. Två hål i vänstra + ett på den här "flärpen" i örat. Som jag gjorde i smyg i årskurs 8. Använder dock sällan örhängen och framförallt inte där.

31. Vad gör du just nu? Ligger i soffan, skriver listan o strökollar Skilda Världar. Väntar in S vars träning slutar nu och funderar på middag. Blir alltid sen middag när han tränar eller har match.

32. Smöriga, naturella eller saltade popcorn? Smöriga och saltade. Men inte för saltade. Då känns det som att mina käppar domnar bort!

33. Hundar eller katter? Hundar.

34. Favoritblommor? Liljor och pioner.

35. Har du blivit påkommen att göra något du inte får göra? Ja. Allt ifrån att bokstavligen fångas med näven i godisburken när jag var 10 år och inte fick äta godis på vardagar till att klättra ut genom fönstret med en flaska rödtjut vid 15 års ålder.

36. Har du en bästa kompis av motsatta könet? Ja.

37. Har du älskat någon någon gång? Ja.

38. Vem vill du träffa just nu? S. Samt min vän L som fick barn härom veckan och som jag ej hunnit träffa pga bebisbubblan som dom så välförtjänt befunnit sig i samt att jag varit så sjuk.

39. Är du fortfarande vän med folk från skolan? Ja. En av mina närmsta har jag känt sen jag gick i grundskolan. Det är över 13(!) år sen.

40. Har du någon gång skjutit med en pistol? Nej. Soft air-gun däremot.

41. Gillar du att flyga flygplan? Ja.

42. Höger eller vänsterhänt? Högerhänt.

43. Hur många kuddar sover du med? Så många jag får tag på. Just nu - 6 st. I och med att jag sover så gott som sittandes pga halsbrännan...

Likes

Comments

Idag känns det som att jag landat i något form av lugn. Det börjar bli mer och mer verkligt att det snart kommer en till och gör att vår familj går från två till tre.

Såg alldeles nyss att en bekant fick barn idag, i vecka 37. Förstfödda och kille. Samma som för mig. Jag är ju l vecka 35 nu, men känns som att vecka 37 är alldeles för tidigt. Det är ju bara två veckor kvar.

Känns som att vi har massvis med saker kvar att fixa och dona med. Jag vill gärna åka och köpa allt så att det sen är klart. Medans S tycker att vi ska vänta och ta det lugnt med det. Jag förstår inte riktigt till vilket syfte. Det är ju saker vi ändå kommer behöva köpa. Varför inte göra det redan nu?

Åh. Imorn åker jag nog och fixar alla hygienartiklar i alla fall så att det är på plats :-)

Hur har ni andra gjort? Börjar ni bli klara?

Likes

Comments

Tog mig i kragen och tog mig ner till centrum - trots det ruggiga vädret. Var kanske inte så smart för jag kände när jag väl var där hur kroppen fortfarande var svag.

Fick däremot med mig ett nytt det hem! Älskar pyjamaser o fina mysset. Tyvärr är utbudet i Lidingö Centrum inte det största så dagens fick komma från H&M.


Men är så nöjd! Känns inte som H&M, rent kvalitetsmässigt. Supermjuka plagg och trots att de är relativt tighta så är de stretchiga så känns knappt som att man har kläder på sig!

Jag har precis duschat o solat mig (brun utan solat) så får vänta lite innan jag drar på mig dessa. Vill inte förstöra dem de första jag gör.

Likes

Comments

Ja nu verkar det vara någon varannan dag-period när det kommer till sömn. För inatt gick det bra! Somnade visserligen inte förens efter kl 01 men sen sov jag till kl 10. Så känns ändå bra.

Nu ligger jag i soffan och bläddrar i katalogen från H&M kom igår i posten. Jag tillhör väl den sista generationen som gillar att bläddra i en fysisk katalog - före att kolla på webben.

Jag bad nämligen S att köpa med sig en mysdress till mig, eller en pyjamas, häromdagen. Det gjorde han visserligen så det var ju snällt. Tyvärr var det mesta fel (förutom tanken som var fin!).

Storleken var tre gånger för stor, tom för stor för S. Det var något mina gravidhormoner hade svårt att tackla. Jag är ju van vid min storlek. Och det han kom hem med, det vettisjutton..

Så tänkte försöka ta mig ner till centrum och lämna tillbaka plaggen och fixa nå nya. Idag är riktigt hemmamys-väder så skulle vara skönt med nya myskläder då också!

Likes

Comments

Det är så märkligt det här med graviditet.

Man vet ju hela tiden såklart om att man går runt med ett barn, en bebis, i magen. Man blir påmind om det hela tiden med buffar, sparkar, kullerbyttor och hick-attacker. För att inte tala om den yttre skillnaden - att man faktiskt ser att magen och kroppen växer. Allt för att man går och bär på ett barn. Sitt barn.

Men vad märkligt det är när det ibland slår en. Som för mig nyss. Läste en blogg där en tjej skrev något i stil med att hon längtade till att det som hon ska komma o kalla för sitt barn är ute.

Mitt barn.

Det känns så himla konstigt att säga. Även om jag är fullständigt medveten om att han faktiskt ligger därinne och nästan bara väntar på att få komma ut.

Vad overkligt det ändå är.

Det kommer alltså komma en person, som kommer vara en kombination av mig och S, kanske både till utseende och personlighetsmässigt.
En person som kommer växa upp, få egna värderingar och ta egna beslut i sitt liv. En person som kommer skapa sig ett eget liv. Och det är på mitt och S bord att se till att denna lilla krabat får bästa möjliga förutsättningar till det.

Det är vi som ska lära honom allt från att säga tack för maten, till att avgöra om ett beslut är vettigt eller ej.

Ju mer jag tänker på det - desto mer nyfiken blir jag.

Vem är du därinne?

Du, som jag ska komma att kalla mitt barn.

Likes

Comments

In the making


Idag fick jag välja middag. Saknar helt aptit så hoppas att lite soppa kan ta sig ner i magen, lugna den och tillsist stanna där. Det vore ju toppen!

Likes

Comments

Tydligen ska Aloe Vera kunna ha en lugnande effekt mot halsbränna. S köpte därför med sig de smaker som fanns i affären. Värt ett försök!

Likes

Comments