Header

Äntligen nere på tvåsiffrigt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag är ingen vanlig dag, för det är S födelsedag. Hurra hurra hurra!

Likes

Comments

Jag har alltid hållt på att fixa och trixa hemma. Jag målar om, jag möblerar om, jag köper nytt och jag slänger. Jag är nog rätt rastlös och jag blir sällan helt nöjd. Det mesta kan göras om, och göras bättre. Än mer har det blivit nu på senaste.

Mitt allra senaste projekt (efter matbordet) var vår hall. Den har stått i princip orörd sedan vi flyttade in. Och så ful den varit. Jag ska försöka hitta en förebild!


Får be om lite överseende. S har hittat en parkeringsplats för två golfbagar nere i hörnet.

Väggarna blev grå istället för Stockholmsvita (som faktiskt såg beige/gult ut. Tänk vårdcentral!)


Dessa krokar ska upp till höger. Där bagen står. S är inte helt förtjust i dessa, men det är jag. Kommer från Svenskt Tenn.


En liknande spegel och bänk ska upp till vänster där det idag är vår gamla spegel som hänger på väggen och en skohylla som inte alls passar in längre.

Hur vi ska göra med matta är inte helt klart än. Vit känns spontant inte som rätt färg i en hall där man klampar in med skor. 

Idag ska jag sätta mig och försöka få tag i en glasmästare som kan fixa spegeln likt bilden ovan. Jag tror att den ska vara ganska stor. Någonstans 130 cm i diameter. 

Likes

Comments

Precis hemkommen från läkarbesök hos mödravården. Han rekommenderade att jag skulle sjukskrivas 50% efter semestern. Skönt att få träffa på en läkare som är vettig och som faktiskt förstod mig. Har hört sådana skräckhistorier där gravida kvinnor inte fått nå gehör alls vid läkarbesök, utan snarare fått en tillrättavisning att graviditet inte är någon sjukdom och att det mer eller mindre bara är att bita ihop. Det där med sjukdom stämmer ju såklart. Det är ingen sjukdom, men det är ett tillstånd där mer eller mindre allt förändras.

Jag känner mig hur som helst väldigt lättad! Jag vill ju fortsätta jobba så länge som möjligt. Men jag vet också hur jag funkar. Jag kör på, tills det tar stopp både psykiskt och fysiskt. Skönt att denna gång kunna stoppa av det lite tidigare. Hälsan måste man ta hand om! Framförallt när man inte bara har sig själv att tänka på.


Likes

Comments

Nu kan det inte misstolkas som en "mätt" mage längre.Märks så väl att den lille går upp i vikt. Det är numera kämpigt att ta sig upp för minsta sluttning..


Övrigt:

- I förrigår kände blivande mormor första sparken. Jag trodde hon skulle börja gråta - men hon höll tätt!

- igår låg mini på något väldigt märkligt sätt. Magen såg ut som ett B från sidan. Huvudet eller rumpan låt och tryckte utåt ovanför naveln. 

- Somnar vid 00-tiden och vaknar vid 07 och är helt slut men det är så gott som omöjligt att somna om. BM Ylva förklarade att det är ofta något kroppen gör för att ställa in sig på att den ska klara sig på lite sömn sedan när bebis är född. Jag tycker det borde vara tvärtom. Mer sömn borde delas ut nu - när tiden finns. 

Likes

Comments

Märker att semester är en bra grej för min kropp. Hade inte klarat att jobba en dag till, psykiskt eller fysiskt.

Häromdagen var vi på utflykt vid Årsta Havsbad och tom en badkruka som jag badade (läs: doppade, o snabbt upp sedan igen).

Samtidigt vräkte regnet ned hemma på Lidingö och in mot Stockholm. Vi valde rätt dag och rätt plats för jag fick tom lite färg på nosen!

Likes

Comments

OBS! Inläggs skulle postas 08:20. Fel på sidan! ​

Så skönt att det gick att ändra med min semester - tack och lov. Känner verkligen mig 10 kg lättare (trots att vågen visar +6 kg). Har haft ledigt i fyra dagar nu och känner verkligen hur gott det gör mig.

Av någon anledning så fortsätter jag vakna kl 08 varje morgon, så någon riktig utvilning blir det kanske inte.

Har hittat ett riktigt smultronställe - bakom vårt hus. Där finns klippor som går enda ned till vattnet och Värtahamnen. Helt knäpptyst och man hör bara båtar åka förbi och gluckande vatten. Trodde det var omöjligt när man har 5 min in till T-centralen..

Likes

Comments

Inte visste jag att Cubus hade en babyavdelning. Åh så mycket fint dessutom! Dessa är köpta i strl 62 för att lillen ska kunna ha dem mot våren.Jag tror jag har nämnt tidigare hur S ställer sig mot att jag köper saker med öron? Han är inte lika fascinerad över hur sött det är så som jag tycker.

Men vissa saker kan man inte hålla fingrarna ifrån.

Likes

Comments

Efter mycket om och men så är den beställd och klar. Jag var den som fick vika mig. Jag ville ha Bugaboo Donkey från början, men S ville denna.

Kom dock fram till samma sak i slutändan ändå, och enades om att denna är smidigare.

Så, blev en Bugaboo Buffalo All Black. Svart klädsel och svart chassi. Tycker egentligen att Bugaboo är väldigt uttjatat. En vagn ALLA har. Men tyvärr var det ingen annan vagn som passade alla våra krav, såväl som designmässiga som funktionella.

Trodde dock leveranstiden var längre, men dröjer tydligen "bara" 2-5 veckor.

Jag som hört att det tar ca 12 veckor och trodde att jag var ute sent...

Likes

Comments

Precis hemkommen från besök hos min barnmorska. Förklarade hur jag känt både psykiskt och fysiskt senaste veckorna och hon sjukskrev mig. Pratade med mitt jobb som jag är så tacksam över att de är så förstående. Vi kunde flytta om mina semesterveckor istället för sjukskrivningen, om jag så vill. Det känns skönt. Är en väldig sten som lyft ur bröstet och jag känner att jag kan slappna av. Har haft en inre stress som legat och puttrat senaste tiden.

Förhoppningsvis gör dessa veckor av ledighet nytta för kropp och själ, så att jag kan komma tillbaka stark på jobbet sista veckorna innan BF. Älskar både mitt jobb och mina kollegor och min målsättning är att jobba så länge dom möjligt.


Känns spontant inte som att det är så mycket skoj som händer med kroppen kommande vecka..

Likes

Comments